Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהו מקור הסימן O.K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

O.K הוא ראשי תיבות של השם אוסקר קייסי שהיה מבקר איכות של חברת פורד עוד כאשר יצרו את הפורד T , הוא היה כותב בגיר על כל שימשת המכונית שבדק והיא בסדר את ראשי התיבות של שמו וכך השתרש הסימן של נבדק ובסדר O.K .

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ממש הבנתי מה הקשר לפורום טכני, העברתי לאוף טופיק.

אני מכיר גרסאות שטוענות שמקור הביטוי הוא מוויאטנם:

גרסה ראשונה - בלוחות כח אדם - לציון 0 הרוגים בכח מסויים היו מציינים OK, כלומר O KILLED.

גרסה שניה - מנות קרב מאוקלוהומה שהיו היחידות שלא היו פג תוקף במשלוח מסויים וסומנו OK (אוקלהומה).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
לא ממש הבנתי מה הקשר לפורום טכני, העברתי לאוף טופיק.

אני מכיר גרסאות שטוענות שמקור הביטוי הוא מוויאטנם:

גרסה ראשונה - בלוחות כח אדם - לציון 0 הרוגים בכח מסויים היו מציינים OK, כלומר O KILLED.

גם אני מכיר את הגירסא הזאת רק שלא ממלחמת וויאטנם אלא ממלחמת האזרחים.

פורסם

תודה על הגירסאות השונות , את אשר כתבתי אני מספר לתלמידים שלי במכללה , עתה אוסיף גם את מה שכתבתם .

תודה ושבת שלום.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

תוכל להוסיף ולספר להם, שהקריאה היידית המפורסמת "אוי ויי !" נובעת מתגובתו של הסופר המהולל אוסקר ויילד, למראה החומה שבנה הענק סביב גנו.

בתקופת האימפריה העות'מאנית, כאשר הרצל ביקר אצל הסולטן, וראה את החומה בעיר העתיקה באיזמיר, עודכן הביטוי ל: "אוי ויי איזמיר !", והיה לאחת מאבני היסוד של אנשי העלייה הרביעית. :loco:

פורסם
....

בתקופת האימפריה העות'מאנית, כאשר הרצל ביקר אצל הסולטן, וראה את החומה בעיר העתיקה באיזמיר, עודכן הביטוי ל: "אוי ויי איזמיר !", והיה לאחת מאבני היסוד של אנשי העלייה הרביעית. :loco:

:mm_yeah:

שכחת להוסיף ולספר שכאשר הרצל אכל אצל הסולטן, הוא נגס בשוגג בפלפל חריף ומיד האדים כולו וחש את הבערה בלשונו וגרונו.

ראה הסולטן הטורקי [אשר דבר לא נעלם מעיניו החדות] הרחום את סבלו של הרצל כי רב. ויפנה אליו ויאמר לו במתק שפתיים

"אכלת פלפל? שתה מיץ". פתרון פשוט זה אשר הרצל אכן אימץ בחום הפך במשך השנים למטבע לשון חינוכי אשר הפך לנפוץ בכל רחבי המדינה.

פורסם

מעניין לעניין באותו עניין...

1. מה מקור הביטוי בסלנג האמריקאי "The whole nine yards" שמשמעותו "הלכתי על כל הקופה"?
  2. מה מקורה של תנועת ההצדעה הצבאית?
  3. מה מקורו של המנהג להקיש כוסות זו בזו בעת הרמת כוסית?
  4. מה הסיבה שברוב הארצות שנשלטו ע"י הבריטים נוהגים בצד שמאל?

אתן לכם לנסות לנחש ובעוד זמן מה אחשוף את התשובות.

יש לציין שהתשובות שיש לי הגיוניות אך לא בהכרח נכונות וייתכן שיש יותר מתשובה אחת או לחילופין תשובה נכונה אחרת מזו שידועה לי (בדיוק כמו שיש מס' גרסאות ל-OK).

שבת שלום,

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

עניתי באדום.

1. מה מקור הביטוי בסלנג האמריקאי "The whole nine yards" שמשמעותו "הלכתי על כל הקופה"? לא יודע. ניתן גם לאחרים לענות.
  2. מה מקורה של תנועת ההצדעה הצבאית? הסרת מכסה מגן מהקסדה של חייל מול מפקד בכיר, בכדי שהמפקד יראה מי החייל שמולו (מכסה הקסדה מסתיר את הפנים).
  3. מה מקורו של המנהג להקיש כוסות זו בזו בעת הרמת כוסית? בהקשת הכוסות היה נהוג למזוג מהמשקה לאדם הנוסף, ובכך להיות "רגועים ומרגיעים" שהמשקה אינו מהול ברעל. מאותה סיבה גם נהוג ללחוץ יד, בכדי להראות שאינך נושא סכין.
  4. מה הסיבה שברוב הארצות שנשלטו ע"י הבריטים נוהגים בצד שמאל? את החרב מחזיקים ביד ימין, ובדהירה מול רוכב נוסף מגיעים משמאלו כדי לדקור אותו ביד החזרה. זה לא מסביר למה המנהג נשאר רק באנגליה, הרי היה אמור לפי ההגיון להשאר בכל העולם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

9 יארד הם המרחק אשל קבוצת פוט-בול צריכה לעבור בכל מהלך.

יש לה 3 נסיונות.

היא יכולה להתקדם אותם ב 3 נסיונות כאשר כל מרחק אשר נחצה במהלך נשמר כך שאם הם עברו בנסיון הראשון 2 יארד ובנסיון השני 2 יארד יש להם עדיין בנסיון השלישי עוד 5 יארד לעבור.

אם בנסיון הראשון והשני הם לא השיגו כל התקדמות הם חייבים בנסיון השלישי ללכת על מהלך שיקח אותם קדימה את כל ה 9 יארד.

רז,

בימי הביניים אכן כל התעבורה בדרכי אירופה הייתה "הפוכה".

האגדה מספרת (ואולי היא אפילו נכונה) שנפוליון שהיה שמאלי ,הכריח את הצבאות שלו ואת כל הצבאות שכבש ללכת אך ורק בצד ימין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בקשר למנהג הקשת הכוסות, יותר מדויק להגיד שנהגו להקיש כוסות בחוזקה תוך כדי מבט בעיניים כדי שיעבור מעט נוזל בין שתי הכוסות וכך אפשר להיות בטוחים שאין רעל באחת מהן.

פורסם

נראה לי שלא לזה השואל התכוון בקשר להקשה על הכוסות לפני ברכה.

אתם עניתם לו מדוע עושים "לחיים".

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

ה"לחיים" הוא כבר מנהג בן זמננו.

בעבר היה נהוג שהרעלת משקאות היא פתרון נפוץ לחיסול חשבונות בעיקר במסגרות שילטוניות.

המארח שלך היה מוזג לך משקה, מוסיף קצת רעל ונפתר ממך.

הפגשת הכוסות היתה רגע לפני הלגימה נועדה לערבב משקה עם משקה - זה היה סימן למתארח שלתוך כוסו לא מהלו רעל.

ומכאן שאם המשקה עורבב יש חיים ולא מוות. ("לחיים" ולא למוות).

מה שנותר ממנהג העירבוב זה רק צליל הקשת הכוסות שנפגשו לצורך מהילה וכמובן נועדו להמחיש שכאן יש "חיים".

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...