Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טרקאן 2004. אני מעוניין להחליף פילטר סולר (טיפול מונע...אני פשוט לא מגיע לקילומטראג' של הטיפולים, אז אני מחליט על החלפה פעם בכמה זמן...).

פילטר מקורי עולה קרוב ל700 ש"ח

פילטר חלופי עולה באיזור ה100 ש"ח

וישנו פילטר מתאים של חברת Mobis (שמייצרת ליונדאי וקאיה את חלקי החילוף) ועולה באיזור ה 300 ש"ח.

חשבתי לקחת את זה של Mobis, כך אוכל לחסוך מעל 300 ש"ח וגם להעלות את תדירות ההחלפה לאור מצב הסולר...

מה עצת המומחים? כדאי? אני יכול להחליף עצמאית?

תודה מראש.

פורסם

היה לי את הרכב כ-5 שנים ועשיתי איתו 185.000 ק''מ, כך שמכיר את נושא התחזוקה מקרוב.

הפילטר המקורי הוא מאוד יקר, אתה צודק, ויש להחליפו בתדירות יותר גבוהה מהמומלץ עקב שאריות קקה שנשארות במיכל הדלק (ויש הרבה). לא דווקה איכות הסולר היא הגרועה, אלא יותר מדי לכלוך שמצטבר במיכל ועף אל המזרקים, שלא מאריכים חיים.

מאוד מומלץ להרכיב רק מסנן איכותי באמת, והמקורי עונה לדרישה הנ''ל. החלופי (סיני) ב-100 ש''ח אינו איכותי ולא מומלץ להרכיב! חסכון קטן גורם להוצאות ענקיות (מזרקים).

את החברה שציינת אינני מכיר, ואם אין לך הוכחה שהמסננים שלהם איכותיים אינני ממליץ! הם גם לא זולים. יש לך בעצם שתי אופציות:

1) להכנס למוסך מורשה מאזדה/פורד ולרכוש מסנן מקורי לפורד קונקט (כ-500 ש''ח), זה אותו המסנן מבחינת המבנה, אך מיוצר ע''י חברה אחרת. חסכת כ-200 שקל וקיבלת אותו המוצר אך של חברה אחרת ואיכותית.

2) הפתרון היעיל ביותר הוא רכישת מסנן BOSCH שהוא איכותי ביותר ומתאים גם לטראקן, גם לפורד קונקט וגם לקאיה קרניבל. הבעיה הגדולה היא כי המסננים האלה כמעט ולא ניתן למצוא לרכוש, כי הם אסורים למכירה בארץ למרות שמיוצרים כאן, ואלה שנמכרים מיובאים מגרמניה. ז''א יצרו בישראל, הוצאו לגרמניה ויבאו בחזרה לישראל עצמאית. מחיר מסנן כזה הוא כ-150 ש''ח בלבד! תחשוב איזה חסכון ע-נ-ק זה. אני רכשתי כמות של מסננים האלה לפורדים שיש ברשותי, יש לי כרגע איזה 8 מסננים.

ראה תמונה:

77844229.jpg

77844230.jpg

אם יש לך שאלות נוספות לגבי תחזוקה של טראקן אתה מוזמן לשאול.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

תודה רבה.

היכן אוכל לרכוש את המסנן של בוש?

האם צריך מוסך או שאני יכול עם קצת תושייה להחליף עצמאית?

פורסם
היכן אוכל לרכוש את המסנן של בוש?

מאיפה אתה בארץ?

האם צריך מוסך או שאני יכול עם קצת תושייה להחליף עצמאית?

כן, אין שום בעיה.

תזהר כאשר אתה משחרר את התופסנים. את התקעים תעביר מהמסנן הישן אל החדש (תקע עם חיישן גילוי מים בהברגה אל תחתית בית המסנן). תשים לב כאשר אתה מחבר את הצינוריות של כיוון הזרימה. לאחר מכן תשאב עם הפומפה הידנית את הסולר אל תוך המסנן. לאחר מכן תניע ואל תתן גז. תן לרכב לעבוד קצת, אם הוא לא נכבע אתה יכול לנסוע. תקפיד שאין לך נזילות ושחיברת הכל כהלכה לפני הנסיעה.

אם הרכב אינו מניע תמשיך לנפח את הסולר עם הפומפה ונסה שוב.

פורסם

ההמלצה מס' 1 לגבי טראקן: החלפת בולמי זעזועים המקוריים לתחליפיים.

אני החלפתי ל-BILSTEIN צהובים, ההבדל שווה כל אגורה.

70883529.jpg

וזה היה הרכב שלי

77006312.jpg

• תוכן חדש...