Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הולך לקחת פונטו ELX 01' לבדיקה במכון.

2 דברים שהפריעו לי אצלה הן שהרכב לא טופל במוסך מורשה (מוסך רגיל) ואין לו ספר טיפולים. המוסך נמצא בעיר אחרת ויש לו קבלות רק על טיפולים אחרונים.

דבר שני שהפריע לי שהוא השתמש בנוזל קירור שהוא לא "פארפלוד" אלה נוזל קירור אחר(לא מים..!).

מה אתם אומרים?

פורסם

אני לא חושב שצריך לפסול על הסף רכב רק בגלל שטופל במוסך שאינו מורשה היבואן. יש לא מעט מוסכים שאינם מורשי היבואן ועושים עבודה טובה לא פחות (ולפעמים אפילו טובה יותר) ממוסכים מורשים בסכומי כסף קטנים משמעותית.

לגבי שאר הקבלות - האם המוכר נראה ונשמע אמין? האם אפשר להתקשר למוסך המטפל ולקבל ממנו אישור על ביצוע הטיפולים בפקס/טלפון? האם בוצע טיימינג וטיפול לברקסים (לא עסק זול במיוחד)?

לגבי נוזל הקירור - יש נוזלים בשוק שכנראה לא נופלים באיכותם מהפארפלו עליו ממליץ היצרן. "נוזל אחר" יכול להיות נוזל קירור איכותי ומונע קורוזיה ויכול להיות מים עם צבע ירוק שכל מיני חברות מוכרות ברשתות השיווק. העובדה שהמוסך המטפל בחר להשתמש בנוזל קירור אחר מזה שהומלץ ע"י היצרן צריכה להדליק לך נורה אדומה, אם כי זה בטח לא סיבה לפסול את הרכב על הסף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סבבה, תודה רבה

אני לוקח את הרכב לבדיקה, הבעלים מתחייב על מנוע גיר שילדה.

יש עוד משהו שאני צריך לבקש ממנו, כמו שאם התיקונים מסביב יעלו יותר מ X כסף אז גם לסדר משהו? מה נהוג?

פורסם

תבקש ממנו שיבדוק יחד איתך מתי (אם בכלל) בוצע טיימינג. זה טיפול יקר ושווה להמתקח עליו במידת הצורך.

חוץ מזה, לך לבדיקה. אני מקווה שתחזור עם מסקנות חיוביות לגבי הרכב :-)

פורסם

השאלה מה אני קובע עם בעל הרכב לפני הבדיקה כך שאם הבדיקה מראה משהו לא תקין שהבדיקה עליו. וכמו כן שאם הבדיקה מראה תיקונים מסויימים שהם ירדו מהמחיר בצורה כלשהי? אני לא כל כך יודע מה הנוהל? צריך לחתום על זכרון דברים לפני הבדיקה?

פורסם

יש אולי איזשהו פורמאט זיכרון דברים שמכיל בתוכו התחייבות על הבדיקה במכון? ואולי הסדר על תיקונים נוספים שיציינו בבדיקה

פורסם

זה כבר תלוי בך ובמוכר. אני, כמוכר, לא הייתי מסכם איתך כלום לפני הבדיקה ורק אחרי הבדיקה בהתאם לתוצאות שיתקבלו מתגמש (או לא מתגמש) במחיר שכבר נקבע.

אבל אני מניח שאם יש לך כושר שכנוע והמוכר ממש רוצה להפטר מהרכב תצליח לשכנע אותו להתחייב גם על צבע הנעליים של הבוחן :wink:

פורסם

אני עדיין מתלבט לגבי הרכב הזה, התרשמות מהרכב טובה וכך גם מהנסיעה.

מה שכן מתברר שהבעלים לא רק שלא טיפל ברכב במוסך מורשה ואין לו קבלות אלה גם שהוא עשה חלק מהטיפולים לבד (או חברים) ונשמע לי שהוא די חסך בקטעים האלה. האם כדאי בכל זאת לקחת את הרכב לבדיקה?

הוא מוכן להתחייב על גיר מנוע ושילדה ושאם ירידת הערך של הרכב בבדיקה תהיה יותר מ5000 שקל אז הבדיקה עליו,

מה אתם אומרים?

יש לציין שיש לו קבלה על טיפול בברקסים, ולגבי הטיימינג לא, אבל אולי אפשר יהיה איכשהו לברר במוסך..

פורסם

זה שהוא מטפל לבד לא הופך את התחזוקה שלו לטובה פחות, או יותר.

אבל ההתרשמות שלך מהמוכר כנראה טובה יותר. אם לא התרשמת לטובה מהמוכר אולי באמת כדאי לעבור הלאה. בסך הכל יש מספיק פונטו למכירה כדי שלא תצטרך להתלבט לגבי אחת ספציפית.

פורסם

תגיד מה אתה חושב שעדיף פונטו ELX 01 או 03 אבל SX

זה יוצא לי בערך אותו מחיר אז אני חושב אולי עדיף שנתון מתקדם יותר והדגם הפחות מאובזר, רק שממש מוזר לי יהיה לנהוג בידני ללא מד טורים...

פורסם

אתה תשתמש ברכב ולא אף אחד שיענה לך - לכן ההחלטה צריכה להיות שלך בלבד על בסיס העובדות הידועות לך.

אני מצטרף למי שאמר לך שאם המוכר לעא נראה לך - כדאי שתוותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...