Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא שאלה פילוסופית לחלוטין ואין לה שום משמעות עניינית לדעתי.

הכל תלוי במידת הידע שלך, בנכונות שלך לבצע עבודות, בזמן הפנוי שיש שלך, בכסף/קמצנות שלך וביידיים הימניות או השמאליות של לך (לא לך אישית).

אני צריך רתכת בית אז מה? זה אומר שגם אתה צריך?

כשאתה תצטרך כלי עבודה לצורך עבודה מסויימת אתה תדע ואז תקנה אותו. כך לא תצטרך לקנות את הכל במכה, להוציא הרבה כסף ותוכל לקנות את הכלים לאט לאט (מאפשר לקנות כלי איכותיים).

הכלים הבודדים שכדאי לך לקנות מראש זה אוליי 2-3 מברגים, פלייר, פטיש ומפתח שוודי כדי שאם האישה תבקש לסדר איזה שטות שלא תצא פרש. סה-טו.

פורסם
עד כמה שאני זוכר זה בכלל קליבה/קליבות...

עד עכשיו אני לא מבין איך הסתדרתי בחיים

(או הדבקתי משהו) בלי הכלי המופלא הזה.

נכון, זה נקרא קליבה או אפילו קאליפר (כן כן,כמו הבלם במכונית).

פורסם

אני בעד לקנות מה שצריך. אם נתקלת במשהו שאתה צריך כלי עבודה בשבילו, קנה אותו.

אני מכיר אנשים שקנו כלים כי אמרו להם שהם צריכים כלים (אותה סיטואציה כמו שלך, מישהו שרצה כלי עבודה בבית) ורובם עומדים מיותמים.

הכי חשוב, קנה לך איזה ארגז כלים עם גלגלים, משהו טוב. יש כאילו שיש להם מגרות והחלק העליון מיתנתק (הוא ארגז ניפרד).

אם אתה רוצה ללכת על הטוב ביותר, מה שניראה לי מיותר, תתכונן להוצאה גדולה.

אם אתה לא מתעסק עם כלים כל היום, קנה איזה סט ב ל.כ.

הם מחזיקים את כל סוגי כלי העבודה, והמחירים די זולים, והאיכות סבירה ביותר, גם בשימוש מסיבי. המברגים אגב, לא כאילו מציאה. יש להם שם פליירים עם מכפילי כוח, אחלה דבר, יפה יקר אבל שווה, במיוחד השפיץ פלייר.

נסה לחשוב אילו עבודות תתקל בהן ואילו כלים אתה תזדקק. אם יש עבודות שאתה חושב שהן גדולות עליך, אל תטרח לקנות לזה כלים.

אל תיקנה סטים "מפוצצים" כי הם כבדים ובעסה לסחוב אותם. אני קניתי סט כזה, שיש בו הכווווווול. אחרי זה, קניתי עוד שני סטים קטנים שאיתם אני יוצא מהבית (סטים מ ל.כ. ששורדים היתעללות ושותקים).

שאלת על מלחם, אז וולר זו הפירמה למלחמים. מלחם פשוט של וולר עולה כמעט 100 ש"ח. לא השקעה גדולה, כי מלחם "צ'וקו" עולה 40 ש"ח. וזה מלחם לכל החיים. לי יש אחד שמלווה אותו כמה שנים טובות, מעולם לא זייף, ומלחים חוטים עבים ללא בעיה.

בקיצור, קפוץ לל.כ., תבוא עם מזומן, כי כרטיס אשראי עלול להינזק שם בצורה רצינית ביותר... ;)

אגב, אפשר לבקש מהם הנחת מזומן ולהתמקח טיפה על המחיר. לפעמים.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

כאמור, את כל הכלים הידניים רצוי לבחור בהתאם לתחושה שלהם כשאתה מחזיק אותם ביד.

פלייר עם ידיות דקות, או מפתח גדול מדי שלא תוכל לתפעל ביד אחת, יעשו לך את המוות בהמשך.

שים לב שבמברגים יש לפעמים חור בחלק העליון, או מוט מתומן (במקרה של סיגנט), המאפשרים

לחבר עוד מברג או מפתח פתוח בניצב וליצור "מכפיל מומנט". זה רעיון מאד גרוע ולא בטיחותי, אבל

לפעמים יכול להיות שימושי, כשמפעילים אותו בשכל ובזהירות.

בשביל קירות סטנדרטיים, הייתי מצטייד בכ-20 ברגים ודיבלים בקוטר 6 מ"מ, ובאורכים שונים.

שקית של 100 "מסמרי כבל" המיועדים להידוק כבלים שרצים לאורך קיר אמורה לעלות עד 10 ש"ח.

מומלץ להצטייד בשני גדלים סטנדרטיים: אחד שמתאים לחוט טלפון ואחד לכבל חשמלי 3X1.5.

מגש ברגים ממוגנט יכול להיות די שימושי, כמו גם ידית מגנט טלסקופית או גמישה להוצאת ברגים

שהתגלגלו לכל מיני מקומות נידחים.

חפש ארגז כלים עם תחתית מסיבית, ואז תוכל לחבר לו גלגלים קטנים במידת הצורך. פתרון קל

ופשוט שחוסך הרבה כסף (כי בד"כ ארגזים עם גלגלים יקרים באופן לא פרופורציונלי).

אם עדיין אין לך, הייתי ממליץ להצטייד בסולם איכותי, 3-4 שלבים, רצוי מאלומיניום ועם אחריות.

באופן כללי, הייתי מחכה במקומך להזדמנות הבאה לבקר ביצחק שדה בת"א וקונה שם את הכל.

אין תחליף לסקר שוק, ואין הרבה סיכוי למצוא מבחר גדול בחנות ספציפית אחת, במיוחד באזור ב"ש.

בהצלחה.

פורסם

ליצחק שדה אני לא אגיע בקרוב. לא יוצא מגבולות העיר שלי :-D

למי ששאל למה פעמיים... פשוט כדי שאם צריך, לתפוס קונטרה את הצינור, שההברגה תסתובב כמו שצריך. ככה זה גם בחיבורי מים למשל.

ולמה בכלל לבחור בכלי טוב? דוגמה פשוטה, על הגג של הבניין שלי, איפה שאחי סגר את הצינור, בלי בעיה, אם המפתח היה מחליק, היה סיכוי ליפול מהגג.. (ככה זה שאין שום מחסום, והגג פשוט שטוח...והצינור מים מסתיים בדיוק בקצה הגג, ואין לאן לזוז, כי יש שם קולט שמש... ). בקיצור, כלי טוב, איכותי ונוח, פשוט עושה את העבודה קלה.

החלטתי לקנות כלים שכנראה אצטרך, מפתח צינורות, שוודי, פליירים, מפתחות אלן (למקרה שיש בעיה בדלת הכניסה לבית), מברגים וכו'. אביב אני מסכים איתך, פחות כלים, אבל איכותיים! :)

שבוע טוב!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

דבר מאוד שימושי שאני לדוגמא לא יכול בלעדיו בארגז הכלים.. => DVM או בשמו העממי רב-מודד עדיפות לחברת "פלוק" אבל גם עם ההוא ב40 שקל אפשר להסתדר.

כרגע כלום =[

פורסם

פלוק טוב עולה בסביבות 100 דולר בערך. ואני לא משתמש מספיק אינטנסיבי, כדי לקנות אחד כזה.

ברור שאקנה משהו כזה בעתיד.

נכון להיות קניתי

2 מפתחות צינורות של (12" ו-14" RIDGID

2 מפתחות שוודי של 10" ו-12"BAHCO

2 פלייר אמריקאי 10R ו 7R

וכל זה ב-850 שקל (כנראה יקר, אבל נו, כלים טובים שווים הרבה כסף).

בעתיד אקנה ארגז כלים נורמלי, סט מברגים, שפיץ פלייר, ופלייר רגיל, אבל בינתיים הוצאתי סכום מכובד.. :-) ונראה לי שזה בדיוק מה שאני צריך. תודה לכולם על העצות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מצטרף לאביב וגילי , הכל תלוי מה אתה מוכן ויכול לתקן.

לי יש אוסף כלים די מכובד... - בחלק השתמשתי פעם אחת, בחלק אני משתמש פעם בשבוע, חלק קניתי ומעולם לא עשיתי בהם שימוש.

חלק קניתי ולאחר מכן הבנתי שאין לי שימוש בהם כי לא בראש שלי לעשות את העבודות האלו.

אבל תמיד קניתי אותם לפי צורך ולא סתם שיהיה( טוב על מי אני עובד אני מכור...)

חפש את ערכות הכלים המוכנות( 750,000 חלקים במאה ש"ח ) תראה את המפרט , תסתכל מה חיוני, תארגן רשימה ותקנה איכותיים יותר.

תמשיך להסתובב בחנות , תסתכל ימינה ושמאלה, תראה את ההיצע ותחליט מה נכנס לך בצורך ובתקציב.

אם יש שכנים שאתה בקשרים טובים איתם וגם בקטע של לשחק קצת ב- Handymen מדי פעם. בדוק איזה כלים חשמליים(ההוצאה הכבדה ) יש להם ואיזה חסר בכדי להשלים את הארסנל השכונתי, ורכוש בהתאם.

לי זה עובד נהדר, זה חוסך לך בעלות הכלים בחצי לפחות.

( וכל עוד "השיתוף" הזה הדדי זה לא בקטע של ניצול )

• תוכן חדש...