Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף שנות ה80 התחיל ו לייבא שוב את סקניה .רוב המשאיות היו מסדרה 93 , כלומר,9.3 ליטר עם מנועים בעיקר 280 כוח סוס .במקביל הביאו את הסקניה 500 עם מנועים מסדרה 143 8 צילינדרים .הם ניסו כנראה להתחרות בוולבו F16 שהיה עם מנועים 470 ו490 כוח סוס עם מנועים של 16 ליטר 6 צילינדרים . הסקניה הזו הרשימה את כולם ומשכה מבטים ואני עד היום זוכר את רעש המנוע האופיני , העמום של מנוע 8 צילינדרים . משום מה משאית זו לא תפסה פלח שוק משמעותי . היא גם לא נכנסה לציי הרכב של הקאופרטיבים והחברות הגדולות . פה ושם אני עדיין נתקל בה, אבל מעט מאוד .

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סליחה על ההידחפות לשרשור, אבל פה נמצאים המומחים...:-P

צילמתי את המשאית הזו באיטליה. reform או משהו כזה, לא אומר לי כלום.

זה מזכיר יונימוג או דומה (הנעה 4*4).

מישהו יכול להרחיב בבקשה ?

P1000365 (Copy).JPG

P1000366 (Copy).JPG

alfa 156 2.5.

פורסם
בסוף שנות ה80 התחיל ו לייבא שוב את סקניה .רוב המשאיות היו מסדרה 93 , כלומר,9.3 ליטר עם מנועים בעיקר 280 כוח סוס .במקביל הביאו את הסקניה 500 עם מנועים מסדרה 143 8 צילינדרים .הם ניסו כנראה להתחרות בוולבו F16 שהיה עם מנועים 470 ו490 כוח סוס עם מנועים של 16 ליטר 6 צילינדרים . הסקניה הזו הרשימה את כולם ומשכה מבטים ואני עד היום זוכר את רעש המנוע האופיני , העמום של מנוע 8 צילינדרים . משום מה משאית זו לא תפסה פלח שוק משמעותי . היא גם לא נכנסה לציי הרכב של הקאופרטיבים והחברות הגדולות . פה ושם אני עדיין נתקל בה, אבל מעט מאוד .

שתי משאיות סקנדינביות, שתיהן טובות לאחת מהן אבא חזק יותר, הכוונה לוולבו מן הסתם, היבוא של סקניה התגלגל בין כמה יבואנים ובעל בתים.. כמו ההבדל בין מכבי חיפה לקבוצות אחרות, ואני לא אוהד שלהם וגם לא חובב כדורגל...

לעניות דעתי אספקת כח של מנוע בתצורת V תהיה טובה יותר מנוע טורי. קשה לשים את האצבע אולי זה שילוב של מומנט והספק ואיך שהעקומות האלו מצטלבות.

סקניה כיום חלק מקבוצת פולקסווגן העולמית. בישראל פולקסווגן מוכר מסחריות קלות, מאן זה מכשירי תנועה.

את סקניה מייבא מקס משאיות ואוטובסים, המידע מהאינטרנט אני לא ממש עוקב אחרי מה שקורה שם אחרי תקופת מילר. שוב, סקניה משאית מצוינת, יש הרבה תחרות בישראל כמו באירופה. ע"פ ויקפדיה - ב-2009 קבוצת וולבו שכוללת את רנו וניסן מכרה בערך פי 3 משאיות מעל 16 טון מסקניה..

קובץ קול של מנוע סקניה V8,

http://www.truckerlinks.dk/v8lyd.mp3

פורסם

בשנת 84 חודש יבוא הסקניות מהדגמים 92 112 142 רובם היו 112 משני הטיפוסים קבינה טלב והדגם עם מנוע מקדימה היו גם מנועי V8 בסדרה 142 חלקם ב"עציון" לימים תי"ם גם בסולל בונה היו כאלה

פורסם

לכל מומחי המשאיות (ואני באמת מתכוון לכך) הכותבים בשרשור ובקיאים מאוד אני מסיר בפניכם את הכובע - כל הכבוד.

אני מבקר ומציג את האלפא רומאו ג'וליה שלי שהבאתי עימי מישראל לאנגליה בתצוגות רכב מקומיות באזור מגוריי בצפון אנגליה. לארועים אלו מגיעים גם אופנועים, משאיות, ציוד צבאי, מנועי קיטור, וטרקטורים.

היות וזה שרשור משאיות אני מצרף בזאת תמונות של משאיות שצילמתי.

את רוב הדגמים אני מזהה אבל לא יותר מכך. חלק מהמשאיות ישנות מאוד (מוריס קומרשיילס למשל) וחלקן עדכניות יותר. מי שמתמצא קצת בלוחיות רישוי בריטיות יידע באיזה שנת רישוי שייכות המשאיות משנת 60 והלאה לערך (קיימת חפיפת שנים/אותיות)

אני בטוח שתוכלו לספק מידע רב על המצאות הכלים האלו בארץ אם בכלל, מנועיהן וכו.

DSCF3775[1].jpg

DSCF3776[1].jpg

DSCF3777[1].jpg

DSCF3780[1].jpg

DSCF3781[1].jpg

פורסם
סליחה על ההידחפות לשרשור, אבל פה נמצאים המומחים...:-P

צילמתי את המשאית הזו באיטליה. reform או משהו כזה, לא אומר לי כלום.

זה מזכיר יונימוג או דומה (הנעה 4*4).

מישהו יכול להרחיב בבקשה ?

Reform MULI - קשה לי לזהות אם זה T8 או T9. בכל מקרה זה יותר טרקטור חצר רב שימושי ממשאית.

חברה מאוד ותיקה, אפשר לראות כאן:

http://www.reform.at/en/enterprise/reform-werke/chronicle-of-the-enterprise.html

לפני כמה זמן עלו כאן תמונות של כלי דומה מאוד של אנטוניו קרארו, ונם חולקים את אותו הקונספט של טרקטור משא..

אסף.

פורסם
Reform MULI - קשה לי לזהות אם זה T8 או T9. בכל מקרה זה יותר טרקטור חצר רב שימושי ממשאית.

http://www.reform.at/en/enterprise/reform-werke/chronicle-of-the-enterprise.html

לפני כמה זמן עלו כאן תמונות של כלי דומה מאוד של אנטוניו קרארו, ונם חולקים את אותו הקונספט של טרקטור משא..

אסף.

נדמה לי שדוקא ב...ג'יפולוג עלו תמונות של משהוא דומה שצולמו במפרץ חיפה.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

איזה יופי של מפגש משאיות מאנגליה!8):-D נראה כי כל חברת הובלות שמכבדת את עצמה מחזיקה משאית ישנה במצב תצוגה- אלא אם כן אספנים פרטיים עשו לעצמם משאיות בצבעים של חברות ידועת מהעבר! הלוואי וזה היה ככה בארץ! אבל בינתיים יש רק את התעבורה, ועוד איזה 2-3 בעלי חברות שגם החליטו להשיג לעצמם משאית ישנה או שניים... :roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אסף.

יש את caron עוד יצרן איטלקי של קמובינת משאית-רכב עבודה, נראה מעניין מאד, רכב ליווי מצוין לטיולי עבירות, אבל זה חוזר לג'יפולג..

caron דגם 900, חדש.

http://www.caron.it/serie-900_eng.php

לא יודע מה כל כך חדש, לפני הרבה שנים הביאו כמה caron לארץ להדגמה נראה מאד דומה, זכיתי לנסוע על אחד מהם, סוג של משאית 4X4 מוקטנת, עם רכינה קטנה ששופכת ל 3 כיוונים ו-3 ידיות הילוכים, גיר ראשי לא סינכרוני ודרש דיוק בהעברת הילוכים וגם קצת קשה לתפוס תנופה כדי להעביר הילוך. ב-900 גיר סינכרוני - מי אמר שלא התקדמו מאז.

serie900_2.jpg

פורסם

באנגליה (או לאנגלים?) יש הרבה הרבה כבוד להסטוריה. אפשר למצוא שם חברות שמחזיקות את הרכב הראשון שאיתו החברה הוקמה, ויש אספנים שכל כך חולים גם על חברות העבר, שהם משפצים משאית מסויימת וצובעים אותה בצבע החברה.

היו ויש באנגליה חברות הובלה ידועות מאוד (סתם לדוגמא, אני זוכר "אדי סטובארט", אם אני זוכר נכון. לא העמקתי, אבל אם תגדילו את התמונות בוודאי תזהו.

מה שכן, למעט הוולבו (F88 או 89), בארץ לא היו משאיות אנגליות כאלה. לכאן הגיעו בד"כ הדגמים "לארצות מתפתחות" של ליילנד, וקצת AEC כבדים (המשאית מנוף של פעם, או ביוביות אני זוכר)...

איזה יופי של מפגש משאיות מאנגליה!8):-D נראה כי כל חברת הובלות שמכבדת את עצמה מחזיקה משאית ישנה במצב תצוגה- אלא אם כן אספנים פרטיים עשו לעצמם משאיות בצבעים של חברות ידועת מהעבר! הלוואי וזה היה ככה בארץ! אבל בינתיים יש רק את התעבורה, ועוד איזה 2-3 בעלי חברות שגם החליטו להשיג לעצמם משאית ישנה או שניים... :roll:

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

שמתי לב לתופעה שרוב המשאיות להובלת עפר וחמרי מחצבה הן פול טריילר .במה זה עדיף על סמי טריילר ? הרי לפרוק עפר ממשאית כזו זו טרחה גדולה , לפרוק הנגרר , להתיר אותו בצד , לפרוק מארגז המשאית ולאחר מכן להתחבר שוב לנגרר .תגידו המחיר? הרי לקנות משאית , להרכיב עליה ארגז ולקנות נגרר נראה לי יותר יקר ממשית פלוס טריילר . בתחומים אחרים מעדיפים להשתמש בסמי . אז למה?

פורסם

משקל הכולל של המשאית+עגלה- קצת יותר משל הסמי. אבל- זאת לא הסיבה העיקרית: רוב העבודות של המשאיות האלו- הן בערים, בתנאי צפיפות האיומים, וכאן יש יתרון עצום למשאית פול: גם כאשר היא עם העגלה הרבה יותר קל לה לעבור פניות עדינות, וגם אפשר להשתמש בה ללא עגלה הנגררת! תוסיף לזה שהרבה פעמים יש נהגים שאין להם רישון על הסמי: תראה את המשאיות "הבודדות" שעל הוו גרירה קשור להן סמרטוט- זה בדיוק זה: לנהג אין רישיון לסמי (מה שגם הפול דורש)- אז סוגרים את הוו!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...