Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

יש לי שאלה ככללית לגבי צריכת דלק, והילוכים ידניים.

האם צריכת דלק בהילוך 2 ב-2000 סל"ד לדוגמא תהיה זהה לצריכת דלק בהילוך 5 גם ב-2000 סל"ד?

השאלה מתייחסת לכל ההילוכים באותו סל"ד.

פורסם

לא בהכרח.

נניח ואתה מאיץ במתינות בהילוך שני ב2000 סל"ד, אתה בקושי לוחץ על הגז והרכב מאיץ לאיטו.

עכשיו שלב הילוך 5, בשביל להמשיך באותו קצב האצה, תצטרך ללחוץ הרבה יותר על הגז ואז תבזבז הרבה יותר דלק.

מה שאני מנסה להסביר זה שהמשפיע העיקרי על צריכת הדלק הוא הרגל הימנית שלך.

תחשוב ככה, בכל סיבוב של המנוע מוזרק דל"ק, לכן 2000 סל"ד ב2 או ב5 - זה לא משנה, זה עדיין 2000 סל"ד.

מה שמשנה זה כמה דלק מוזרק בכל סיבוב - ואת זה אתה קובע עם הרגל.

יש מבין?:wink:

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לפחות בקרבורטור אני יודע, לחיצה על הדוושה קובעת ישירות את כמות הדלק שתועבר לנוע.

הדוושה מחוברת בכבל לפרפר (מצערת) שמשמש שסתום למעבר הדלק. כמה שתלחץ על הדוושה, כמות הדלק שתעבור דרך סעפת היניקה אל המנוע תהיה גבוהה יותר.

כמו ששלייקס אמר, לא חשוב איזה הילוך ואם זו עליה או ירידה או סל"ד גבוה או נמוך, הלחיצה על הדוושה קובעת את צריכת הדלק.

פורסם

אז אתה בעצם אומר שכן?

מעניין, בדרך כלל כל בדיקה שאני עושה מזה כבר 4-5 חודשים, פעם בשבוע, יוצאת לי צריכת דלק 1:11.5 שזה משולב.

הנהיגה שלי הייתה רגילה לחלוטין(מנסה להגיע למהירות גבוהה לשלב להילוך 5 ולנהוג במהירות של 100 קמ"ש) , אבל השבוע הזה עשיתי ניסוי.

בקושי "ליטפתי" את דוושת הגז, נסעתי כמו סבתא בת 121:

ליטוף בהילוך ראשון עד מהירות 20 אחרי זה שני, ליטוף על 40 וכן הלאה על הילוך 5 בין 80-90 קמ"ש שלרוב זה היה 85 קמ"ש.

התוצאה של צריכת הדלק יצאה 1:10.5

חייב לציין שאני תמיד נוסע באותו המסלול.

פורסם

אני תמיד מודד אותו דבר.

איפוס, מתדלק באותה תחנה ואותה משאבה, מתדלק על שנשפך רבע כוס דלק שאני אהיה בטוח שאכן המיכל מפוצץ.

נוסע 200 ק"מ ואז מתדלק באותה תחנה ואותה משאבה גם עד שישפך רבע כוס, מחלק את הק"מ בליטרים.

פורסם

למנוע יש גרף נצילות. אם הנצילות מעל 2000 סלד, או מעבר לזה, הרי שב 2000 סלד, אינך חסכוני כפי שניתן.

מעבר לכך, גם אם זמן ההזרקה למזרק הדלק, זהה ב 2000 סלד, הרי שהנתון משתנה (כמות הלחיצה על הדוושה) באם אתה במישור או עליה.

נניח שמדובר במישר, ונניח שזמן ההזרקה זהה ב 2000 סלד, ללא תלות בהילוך בו אתה נמצא, הרי שאם אתה בהילוך שני, אתה גומע מרחק מסויים ב דקה נסיעה (למשל) ,ואילו בהילוך חמישי, היית גומע הרבה יותר.

מכאן עולה, שמהירות שיוט בהילוך גבוה, תחסוך דלק, גם באותם נתוני סלד, גם לאור ההנחה של אותו זמן הזרקה, והכל בגלל יחסי השילוב של הגיר.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שאלה מעניינת

במידה אתה שואל על צריכת הדלק של המנוע ואני חייב לציין שזה לא ממש זהה לצריכת הדלק

לקילומטר נסיעה .

(צרית דלק לקילונטר נסיעה = צריכת הדלק של המנוע כפול יחס העברה סופי ).

צריכת הדלק של המנוע נמדדת בליטר לשעה והיא משתנה לפי העומס שמיוצר על המנוע .

כלומר מנוע שבסתובב במהירות של 2000 סל"ד ללא כל עומס יצרוך פחות דלק

מאשר אים נפעיל אותו בעומס ואפילו של משאבת הגה למשל או אלטרטור באותו סל"ד .

לפי תכנון היצרן יש מהירות שיוט שבה צריכת הדלק היא הקטנה ביותר.

ואפשר לראות רכבים עם מנועים גדולים יותר שצורכים פחות דלק בסלד די קרוב לאותה נסיעה .

יום טוב

ובהצלחה

אורי

פורסם
ערב טוב.

יש לי שאלה ככללית לגבי צריכת דלק, והילוכים ידניים.

האם צריכת דלק בהילוך 2 ב-2000 סל"ד לדוגמא תהיה זהה לצריכת דלק בהילוך 5 גם ב-2000 סל"ד?

השאלה מתייחסת לכל ההילוכים באותו סל"ד.

לא - במהירות גבוהה יותר יש יותר גרר וחיכוך - קרי הרכב עובד יותר קשה = צורך יותר דלק לסל"ד.

פורסם

יונתן, זה פשוט לא נכון.

התשובה הנכונה היא התשובה של דני.

הרי צריכת הדלק מודדים בקילומטרי לליטר.

ב 2000 סל"ד בהילוך 2 הרכב נוסע במהירות 30 קמ"ש. ב 2000 סל"ד בהילוך 5 הרכב נוסע ב 90 קמ"ש.

נניח, נסעת 10 דקות בהילוך 2 ו 10 דקות בהילוך 5. בהילוך 5 היית צריך ללחוץ יותר על הגז, שרפת יותר דלק, נניח פי 2.

אבל עברת מרחק גדול פי 3. כלומר הילך 5 חיסחוני יותר.

פורסם
יונתן, זה פשוט לא נכון.

התשובה הנכונה היא התשובה של דני.

הרי צריכת הדלק מודדים בקילומטרי לליטר.

ב 2000 סל"ד בהילוך 2 הרכב נוסע במהירות 30 קמ"ש. ב 2000 סל"ד בהילוך 5 הרכב נוסע ב 90 קמ"ש.

נניח, נסעת 10 דקות בהילוך 2 ו 10 דקות בהילוך 5. בהילוך 5 היית צריך ללחוץ יותר על הגז, שרפת יותר דלק, נניח פי 2.

אבל עברת מרחק גדול פי 3. כלומר הילך 5 חיסחוני יותר.

ראשית, הכוונה הייתה לצריכה הנמדדת בליטרים לשעה. כשמדובר בצריכה לק"מ, ייתכן ואתה צודק, אבל צריך לבדוק לגבי ההבדל בצריכת הדלק של רכב הנוסע ב-2000 סל"ד בשני לעומת חמישי. בהזדמנות אקח את האוקטביה של אמא לסיבוב ואבדוק את העניין.

פורסם

נתחיל מזה, שמדידה של 200 ק"מ לא אומרת הרבה.

אותה תחנת תדלוק, אותה משאבה, אבל זה לא מספיק מדוייק.

בנוסף, כמו שאמרו כבר, לכל מנוע יש את הסל"ד האופטימלי לעבודה.

לדוגמה אצלי במאזדה (ידנית)

נצרך יותר דלק ב 70 קמ"ש בהילוך 5 ב-2100 סל"ד,

מאשר ב 90 קמ"ש סביבות ה2700סל"ד באותו הילוך. (כן, הגיר מאוד קצר :cry:)

(נבדק ונמדד)

במנועי הדיזל תקבל צריכת דלק מעולה, בסל"ד נמוך יחסית

בהצלחה, ויום טוב

פורסם
נתחיל מזה, שמדידה של 200 ק"מ לא אומרת הרבה.

מה עם מדידה של מחשב רכב של אוקטביה? עד הסופ"ש אעשה ניסוי ואפרסם כאן את התוצאות.

הרכב אוטומט, תהיה לזה משמעות?

• תוכן חדש...