Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שלא חסר שרשורים על פונטו אבל עצות עדכניות יעזרו לי להחליט. היות ולא מדובר על רנו אני צריך כאן עזרה והסברים::oops:

הרב הוא פונטו ספייס 2001 דגם sx60 ידני.

הרכב נבדק במבדק בהרצליה. ק"מ שעבר עומד על 93K ק"מ. לא מדובר על רכב השכרה.

הנה 3 סעיפים שמטרידים אותי וידרשו תיקון לפני הטסט בסוף החודש. לאחר הבדיקה הרכב היה במוסך מורשה פיאט שמשון ביהוד לצורך חיבור לסקנר - לא התגלתה שום תקלה בסקנר.

1. בסעיף הזיהום אויר, הרכב נכשל. הנתון שהכשיל הוא Lambda שערכו הוא 1.040 - מצורפת תמונה מלאה.

בסקנר של המוסך לא הופיעה שום תקלה בנושא. בעל המוסך אמר מבלי לבדוק לעומק שלדעתו מדובר על יניקת אויר מצינור כלשהו. נאמר לי גם שיש באגזוז חור מובנה שצריך לסתום אותו (ככה הרכב מיוצר ?:?). מה דעתכם ? נאמר גם שהממיר יקר מאוד לרכב אבל לרוב לא מדובר בו. מכשיר בדיקת גזים לא היה במוסך לצערי.

2. הרכב נכשל גם על סעיף בלמים אחוריים. יש הפרש גדול מדי בין בלימה בגלגל אחורי ימני לאחורי שמאלי. ימין קיבל 1.55 KN.

שמאל קיבל 1.15 KN. במוסך נאמר שהמחיר המקסימלי לתיקון הוא שיפוץ וחידוש מלא שיעלה 750 ש"ח כולל הכל. מה דעתכם ?

3. במכון בדקיה נאמר שהמשאבת מים נוזלת. טיימינג לרכב הוחלף לפני פחות משנה מבלי להחליף משאבת מים. במוסך הראו לי שמדובר על צינור T בין הבלוק לרדיאטור (אם מסתכלים מלמטה) ממנו יש נזילת מים בעצם. חשוב לציין שבמיכל עיבוי יש פרפאלו והרכב מטופל במוסך מורשה פיאט. האם ניתן להחליף רק משאבת מים בלי טיימינג (בלי קשר לכך שכנראה אכן הצינור נוזל) ?

האם הצינור הזה ידוע כבעייתי ?

2 הסעיפים הראשונים יכשילו אותי בטסט ולכן חובה לטפל בהם בהקדם.

עזרה והסברים יתקבלו בברכה כמו גם המלצה למוסך פיאט אמין (מוסך תלתן נחשב כזה ?).

תודה רבה לעוזרים.

*מצורפת תמונה עם נתוני זיהום אויר ובלימה.

ליאור

DSC00110.JPG

Veni Vidi Vici

פורסם

1. יש לחפש חורים במע' הפליטה. אין צורך בסימת חור הניקוז בדוד האחורי. בדר"כ החור יהיה בצינור המרכזי.

2. תיקון בלמים יהיה במיידי. המחיר שקבלת סביר בהחלט.

3. בעת הח' משאבת מים חובה להחליף את רצועת התזמון בספייס. אני לא הייתי לוקח סיכון.

מוסך "שמשון" ביהוד הוא מוסך מומלץ מאד מבחינת שירות.

פורסם

אכן, מוסך מורשה פיאט "שמשון" הנו מומלץ בגלל המקצועיות, האמינות וההגינות. להם יש את מחשב האבחון המקורי של פיאט ומכשיר 4 גזים, ידע ונסיון. הם נמצאים ברחוב העצנאות 24 א.ת יהוד, טל' 03-5360748 ואם אתה יכול לגשת אליהם עם המכונית וממצאי הבדיקה תקבל גם חוות דעת מהם על הממצאים, עלות משוערת, מה צריך לבצע וכו'.

על פניו נראה שכל אלו תקלות לא גדולות לתיקון וכמובן שזה צריך להתבטא בכך שתוריד ממחיר הרכב.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם

על פניו אין תוצאות מדאיגות במה שהראתה פה רוב הרכבים המשומשים שמוצעים למכירה צריכים יישור קו כזה או אחר...

רוב התוצאות שנראות כאן הם תוצאה ככל הנראה של בלאי טבעי מה גם שאם במילא מורידים טיימינג בשביל לעשות משאבה חדשה כדאי על הדרך לבדוק מחזירי שמן (קאשאפט וקראנקשאפט) ולשים חגורה חדשה...

לי אישית עלתה חגורת טיימינג לפיאט 65 ש"ח ומשאבה עוד 150 ש"ח (ד"א משאבה תחליפית תוצרת ספרד). ככה שבפעם הבאה תחסוך את מחיר העבודה אלא אם כן הרצועה ממש במצב טוב... במוסך המחירים שאני אומר לך פה אמורים להיות בתוספת של 30% ככה שמשאבה אמורה לצאת 200 ש"ח והרצועה 90ש"ח (לא כולל עבודה)

בשביל 100 שקל עדיף להחזיר רצועה חדשה.

בקשר לברקסים האוטו נוסע ומשתמשים בבלם ולכן יש בלאי. צריך לבדוק שמה תופים פרסות ומשאבות בלם. ככל הנראה הברקס צריך חריטה.

בקשר לבלם היד בפיאט כנראה שזה לא הצד החזק... אבל אם עושים ברקס אחורי כבר יכוונו אותו והכל יהיה בסדר.

בקיצור העצה הכי טובה לפני שאתה סוגר תיקח את האוטו עם תוצאות הבדיקה למוסך שאתה מכיר שיעריך לך את עלות יישור הקו ותנסה לראות מה מזה אתה יכול להוציא מהמוכר... בכל מקרה אני אינני בעל מקצוע (חובב מכונאות רכב כן....) ולעולם אין תחליף לייעוץ של בעל מקצוע אמין מקצועי וישר שרואה את האוטו מול עיניו...

פורסם

RAZER - הרכב היה כבר במוסך וקיבלתי חוות דעת (חלקית לדעתי האישית) על העלויות הצפויות.

מת"ח - נאמר לי שהפונטו מגיעה מהיצרן עם חור מובנה באגזוז. האם אכן כך הדבר ?

לגבי מוסך שמשון - בעל הרכב טיפל שם ברכב. מהתרשמות אישית שלי, המוסך לא מספק אותי מבחינה מקצועית.

משאבת מים לא הוחלפה כי לטענתם לא נזלה. יחס לא סימפטי כלפיי בתור לקוח פעם ראשונה אצלהם.

אבל אני לא ארחיב דיבור כי לא בשביל זה פתחתי את השרשור.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...