Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעל רכב לקח את החוק לידיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את האמת, אין לי מושג מה הייתי עושה במקומו. מה שבטוח שהייתי משתדל להשאיר את הקליאו בלי חורים :)

.

יש ביטוח שמשות, גנבים יש לרסס, ולא בספריי.

פורסם

יותר מידי אנשים חושבים מסיבות שונות שחוק דרומי מאפשר להם לשלוף נשק ולירות.

מהסיבה הזאת שיותר מידי אנשים לא ידעו מהו המינון הנכון ומה הגבול האדום (ולא האפור), המשטרה התנגדה לחוק דרומי.

לא ירחק היום ואנחנו עוד נראה בעלי נשק היורים להגנת רכושם ובסופו של יום הם ישבו בבכלא לצד הגנבים.

אני בספק אם שיחזור אירוע שכזה יותיר את הרושם שהיורה (בעל הרכב) פעל נכון להגנת עצמו כאשר ירה, או שלהצלת חייו היה יותר מהיר לקפוץ הצידה ולהתחמק.

בואו נחשוב - זיהית גנב המנסה לדרוס אותך - זה הגיוני שכדי להימנע מדריסה תעמוד מול הרכב תוציא אקדח ותירה ?

ואם לא תספיק לירות משמע תידרס. ואם בדיוק יהיה מעצור - משמע תידרס.

או שיותר נכון שהפעולה ההגיונית להצלת חייך היא לקפוץ הצידה בין מכוניות / עמודים. אם כבר אינך בסכנה, מה טעם להרוג מישהו בירי.

ואם תגידו שבסערת האירוע לא הספקתם לחשוב ולעבד מה יותר נכון ממה - זאת סיבה מספיק טובה שלא תחזיקו נשק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר - החוק הזה אושר ע"מ שגנבים יתחילו לחשוב פעמיים ויגידו לעצמם: "וואלה, לא משתלם לגנוב, עדיף להיות בחיים" - וזו בדיוק המטרה לדעתי.

החוק לא פחות מגאוני, ואני במקומך לא הייתי כ"כ דואג לבעל הרכב. אם יש לו רישיון לנשק חם - סמוך עליו שהוא מספיק שפוי וכנראה שעשה את הדבר הנכון באותו רגע בשביל לצאת ממנו בחיים.

גם אם הוא עשה את הדבר הלא נכון - לפחות הגן על רכבו (גם אם סיכן את חייו תוך כדי, זה כבר עניין שלו בינו לבין עצמו).

Twincharger Stratified Injection

פורסם

זה לא בינו לבין עצמו, זה בינו לבין המשטרה.

אם המשטרה תגיע למסקנה שלירות היה שיקול מוטעה - את הנשק יקחו לו

אם יהיה נפגע, זה עלול להסתיים בהעמדה לדין של היורה ואלי גם בישיבה בכלא לצד הגנב - השאלה רק מי ישב יותר ממי.

יש הבדל גדול מאוד בין זה שגונבים לך רכב, לבין זה שאתה מוצא גנב בתוך ביתך. גם כשאתה מוצא גנב, יש שיקולים לכאן ולכאן.

אם אתה חושב שגנבים יפחדו בגלל החוק וירתעו מלגנוב - אולי.

אלה שיחליטו שהם ממשיכים לגנוב ידעו שהם צריכים לקחת בחשבון שעלולים לירות בהם ולכן אולי יקדימו יריה.

לא כל מי שנכנס לאדמותיך, הוא בהכרח פורץ. שר המשפטים בהתנגדותו לחוק כפי שהוא אמר:

"יכול לקרות גם שאיש מילואים מצויד בנשק טועה בניווט בלילה ונכנס לשטח חקלאי. הייתי רוצה שתהיה מידה של זהירות וריסון לפני שפוגעים בו או בכל אדם אחר, שנכנס לשטחו של הזולת".

בקישור המצ"ב מובאות חלק מן הדילמות והמגבלות: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=993079&contrassID=2&subContrassID=6&sbSubContrassID=0

והחשש הוא כמובן שהאצבע תהיה קלה יותר, כי לכאורה המחוקק התיר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

רובר טורבו,

על מה אתה מדבר?

הרכב נגנב ונמצא מאוחר יותר נטוש.

הגנב נמלט

ובעל הרכב שירה - עוכב לחקירה.

גם גנבו לו את הרכב, גם הרכב תקוע באיזה צומת וצריך להגיע לשם לקחתו (אולי בגרירה), גם כנראה גרמו נזק כדי להניעו ובטוח לא ריחמו על הרכב בעת שנסעו בו, ואחרי כל זה גם להיות מעוכב לחקירה שמי יודע מה בסופה.

.

פורסם

מעניין למה הרכב ננטש? יכול להיות שבעל הרכב צלף טוב והגנב לא יכל להמשיך?

מבי"ח קפלן לגבעת ברנר זה מרחק של ק"מ.

פורסם

ע"פ החוק מותר להשתמש בנשק רק באם אתה בסכנת חיים.

שכנראה זו הסיבה שאותו בחור טוען שהגנב ניסה לדרוס אותו.

כפי הנראה שהוא יצטרך לטעון זאת במשפט שיהיה לו.

ואני רק יכול לקוות שהוא יצליח להוכיח זאת.

נשק אינו ניתן לאזרח על מנת למנוע מגנב לגנוב רכוש- אלא להגנה על החיים.

וחוק דרומי, חל על פלישה לשטח פרטי.

מכיוון שחניון הוא של בי"ח- חוק דרומי אינו קשור לנושא.

יתרה מכך, נמתין לתקדימי בית משפט כדי לבחון את טיבו של חוק דרומי...

לצערנו הרב,

המדינה מעדיפה שהגנבים יגנבו ויצאו ללא פגע או מתן דין.

אבל לתפוס את פלוני בלי שלט נהג חדש... זה קריטי..

משטרה %בל!!

• תוכן חדש...