Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק שהיום, בשנת 2008, להערכתי כל 3, שלא לדבר על i30 זריזה יותר, במיוחד ממנוע בן 16 שעשה אי אלו הקפות מסביב לכדוה"א.

לכן, זה או להחליף מנוע (בבוא העת, ואך ורק ל1.9 מיובא) או להחליף רכב.

מקבילתה של הוולקן, 306, על דגמיה החזקים עלתה גם כאפשרות, אבל אני מאד חושש מדגמים שהם בגדר "חתול בשק" כלומר, רכבים שלקחו ושיפרו לבלי היכר, עד שלך תדע מה חוקי, מה לא ומה ישבוק חיים מחר.

פה נכנסה לתמונה הקסארה, שנתנה קומיבנצית כח / התנהגות פחותה מהוולקן, אך לא ברור עד כמה פחותה.

מנהלים - אולי כדאי להחליף את הכותרת ל"חיפוש יורשת ראויה לוולקן 1.9, יש כזה דבר בתקציב 35K?"

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

נעזוב את הקטע הראשון לרגע, אבל זה:

הוולקן, גם בגירסת ה-2.0, היתה חזקה ומהירה יחסית למכוניות הרווחות בתקופה. היא לא היתה הגירסה החזקה ביותר, היא סבלה מתוספת הממיר יותר מהדורות הבאים, ויחסית לפרארי ופורשה היא היתה איטית, אבל עדיין היתה מהירה משמעותית מהמשפחתיות הנפוצות.

זה פשוט לא נכון.

ברצינות, 125 סוסים ממנוע 2.0 (ולא שנגיד שקיבלנו בתמורה ערימות מומנט כפיצוי..).

ה-2.0 אפילו לא ירדה מ10 שניות, וכמעט כל יפנית 1.6 ידנית מהשנתונים האלו (סיוויק, 323, קורולה) הייתה מהירה מהוולקן בהאצה מהמקום, וקומפקטיות חזקות מתחרות של יצרנים מתחרים היו חזקות ומהירות ממנה גם בעשור שקדם (HF, אלפא 33, 405MI/309MI, גולף GTI16) ובטח ובטח כשהייתה חדשה (XR3I, אסטרה GSI, רנו 19 16V, סאני GTI, דלתא HPE, אלפא 146/155 TI/TS, גולף (3) GTI וכו').

צר לי ידידי, אתה טועה ובגדול.

HFturbo

פורסם

זה פשוט לא נכון.

לאיזו מכונית היו דאז 125 כ"ס?

היפניות לא היו יותר מהירות, מקסימום דומות במהירות וגם זה רק מהמקום. היחידה שהיתה מהירה ממש היתה הסיביקשפיץ. ידנית. גם ההאצ' היורשת היתה מהירה. דאז נתון של 9 שניות למאה היה מכובד מאוד. 10 עדיין היה טוב מההממוצע, מה גם שבהאצות ביניים (היכן שהשני הארוך לא סירס) היו משובחות (שוב, יחסית). ה-XSI (המכונית היחידה שברת השוואה) היתה קצת יותר טובה, בזכות הגיר.

כל שאר הדגמים שהבאת לא רלוונטים. או שלא היו בארץ או שמדובר בדגמים "חמים" ברמה אחת מעל הוולקן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
במקרה הפחות רע היו לא ממש גמישים ובלי פאנצ' (16V)

מצטער על הדבר הלא קשור לתרד , אבל זה פשוט לא נכון ,

זה מנוע שמ3500 סל"ד עד המנתק מרביץ בצורה די אחידה ומרשימה.

איפה החוסר גמישות ? (לפי נתונים מקוריים 3000 סל"ד בין מקסימום מומנט למקסימום הספק)?

בקשר לקסארה , היא מחליפה ראויה אם אתה לא מחפש רכב ספורטיבי.

1.8 16V הוא מנוע שלא כ"כ יותר איטי מהמנוע של הוולקן על שמונת השסטומים שלו ואיכות החיים היא גבוהה בהרבה.

קח בחשבון שלא משתלם לעשות כאילו היא רכב ספורטיבי (אלא אם יש לך הרבה סבלנות , כסף או ידיים טובות וכח לחפש בפירוקיות חלקים של הגירסאות הספורטיביות), כי היא פשוט לא , מצד שני אתה עולה בשנתון ובאיכות המסביב שלך בהרבה (ולטעמי הניהוג של הקסארה לא נופל משל ZX רגילה בכלל).

מה שכן , הרכב שמצאת נשמע כאילו הוא עבר הרבה , והייתי מחפש אחת אחרת (אותו מנוע אבל).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
מצטער על הדבר הלא קשור לתרד , אבל זה פשוט לא נכון ,

זה מנוע שמ3500 סל"ד עד המנתק מרביץ בצורה די אחידה ומרשימה.

איפה החוסר גמישות ? (לפי נתונים מקוריים 3000 סל"ד בין מקסימום מומנט למקסימום הספק)?

ליביו, בכנות תענה לי, "בצורה די אחידה ומרשימה" יחסית למה? לוולקן 2.0?

קח מנוע מקביל של אופל GSI, איביזה קופרה ישנה, תמא אטמוספרית, ומקל וחומר בראבו HGT ותגיד לי עם יד על הלב

שהמנוע של ה-16V עומד איתם בשורה אחת בכבוד..

עם כל הכבוד לPSA (והח"מ הוא גם כיום בעלים של וולקן בין היתר) מנועים היו תמיד החוליה החלשה שלהם, ולמעט ה-MI16/T16 שהיה באמת מנוע גדול, אין להם לטעמי אפילו מנוע אחד שעומד אפילו עם המתחרים.

וזהו, עייפתי - אתם יכולים להסכים או לא, זכותכם המלאה ואני מכבד את דעתכם.

HFturbo

פורסם

אני אקבל את ההשוואה שלך:

המנוע יותר מוצלח וחזק מאשר אופל GSI , פחות או יותר מתנהג כמו קופרה ישנה , הרבה יותר טוב מתמא אטמוספרית (למרות שיצא לי לנהוג רק בידנית) , פיאט בראבו אכן המנוע קצת יותר נחמד ומרגיש חי.

עם יד על הלב , המנוע עומד איתם באותה שורה בכבוד (וחוץ מהבראבו שבמקרה הזה יצא לי רק לסוע באחת נהגתי בכל אחת מהאחרות)

זה שמנועים זה הצד החלש , אין ויכוח , להגיד שה16V הנ"ל לא עומד עם שאר מנועי ה16 שסטומים בעלי אותו הספק מאותה תקופה ? זה יהיה כבר קצת עיוות של המציאות.

בקשר לMI16 ולT16 אני לא מבין למה אתה כולל אותם באותה קטגוריה.

הT16 הישן לא מבוסס על הMI , והT16 החדש יותר מבוסס על המנוע S16/16V , זה שמרכיבים טורבו על MI וזה סבבה והראש דומה , נו מזל טוב.

מה גם שהMI זה מנוע שעשו לו לאורך השנים המון הייפ ואגדות מסביב , סה"כ על ZX הוא נותן אותם ביצועים כמו מנוע 16V (כבר נבדק) , וזה לגירסא של ה160 כ"ס.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

היי, תודה על התגובות בינתיים.

ליביו,

מה המשמעות של "הניהוג לא נופל מהוולקן"?

היא עדיין אוחזת ויציבה בסיבובים? גם פרובוקטיבים?

מבחינת לא לעשות אותה כאילו ספורטיבית, השאלה היא האם שינויים "קלים" (נניח בולמ"ז קשיחים יותר) לא יקרבו את יכולותיה לזו של הוולקן?

כי ככל הזכור לי, גם הוולקן לא מוגדרת "ספורטיבית", בניגוד ל16V.

היא סה"כ רכב משפחתי עם מנוע גדול יותר. לא?

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

מוסיף ושואל,

אם ברצוני לעלות בשנתון, ולהשאר צמוד כמה שניתן ליכולות של הוולקן - בתקציב של כ35K, האם יש לי אפשרויות?

לעלות בשנתון זה לא לשנת 96', אלא 98' לכל הפחות, עם עדיפות ברורה לחצות את שנת 2000.

אני מעדיף מכונית בגודל של הוולקן (לא איכפת לי 3/5 דלתות, אך מעדיף 5), שנוח לי איתו יותר מSAXO / 106 / פונטו.

החריגות היחידות הן 206XS וקליאו ספורט - אך שתיהן לא בתקציב ממילא.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

למרות שהיא לא ממש בתקציב,

אם אני אקח רכב שנאי מכיר קצת, ה206 1600 ידנית 3 דלתות (XS כמדומני) ומשווה אותה לקסארה,

הן ברות השוואה?

אני מניח שה206 קצת יותר מודרנית, מרגישה קלה יותר,

אבל בפועל קצת חלשה יותר ומאיצה קצת לאט יותר.

מבחינת התנהגות?

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

XS תיהיה זריזה יותר מהקסארה ועדיפה עליה בצריכת דלק ובסחירות .

לטעמי לא בשאר הדברים (חוץ מהשנתון, אלא אם מדובר בגירסאת ה16 שסטומים)

Then dying is forgetting

פורסם
רק שהיום, בשנת 2008, להערכתי כל 3, שלא לדבר על i30 זריזה יותר, במיוחד ממנוע בן 16 שעשה אי אלו הקפות מסביב לכדוה"א.

לכן, זה או להחליף מנוע (בבוא העת, ואך ורק ל1.9 מיובא) או להחליף רכב.

לא צריך להגזים.

שום 3, וגם לא I30 וגם לא בגרסאות 2.0 יהיו חזקות יותר.

הוולקן התעייפה במהלך השנים, אבל גם בכושרה הנוכחי היא חזקה יותר.

מעבר לזה, אין מה להשוות בין תגובת דוושה של וולקן 1.9, ויחסי העברה בגיר לאופציות שהזכרת.

המחליפה היחידה מבחינתי שדומה באופי ותציג שיפור באיכות חיים זו 206 XS 16V.

בשביל השיפור הזה תצטרך להוסיף עוד המון כסף. בהרבה פחות מזה תוכל לחדש את הוולקן שלך ולטפל בנקודות החולשה.

• תוכן חדש...