Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על התגובות.

כניראה שאני אלך על הפונטו או על היאריס.

לגבי הגיר הרציף של פיאט-האם יש צורך "להתרגל" אליו כמו אל גיר רובוטי? איך הביצועים שלו? מה החסרונות שלו?

בקשר לפיג'ו-אשמח לקבל תגובות על השאלות ששאלתי לגבי הרכ הנ"ל.

כמובן שאשמח לקבל עוד תגובות לגבי כל אחד מהרכבים האחרים שהוזכרו בנושא.

פורסם
פונטו!

3 וחצי חודשים עם הרכב הזה 9000 קילומטר בלי בעיה אחת! מזגן חזק! ABS כסטנדרט! 4 כוכבי בטיחות! מרווחת מאוד! חזקה בדגם ELX! חיסכון ברמה מטורפת(20 קילומטר לליטר בנסיעה ארוכה ושיוט על 110)! לא צריך יותר!

פונטו ספייס 2001 ELX ידנית 91K

מה שאתה כותב פה זו ההוכחה הניצחת לניצחון היאריס. עצם העובדה שבעלי פונטו חוגגים ומציינים את העובדה שאין תקלה במשך 9000 קילומרים שלמים !

אני בחנתי באופן אישי 3 רכבים שהיו מקבילים בזמנו:

פונטו, גטס ויאריס.

הגטס היה בעל מנוע סביר, מראה מיושן בעל משטחי פלסטיק ענקיים והגה חסר רגש.

הפונטו היתה עם רגש סביר ועיצוב יפה, פחות מהנה מהיאריס ולא אמינה.

היאריס הייתה מאוד מהנה לנהיגה, אמינה בטרוף והיא גם שמרה על ערך באופן מצויין.

בנוסף לכך - היאריס הייתה הרכב הקומפקטי הבטוח ביותר בתקופה זו.

אני בחרתי ביאריס (שלא צריך לציין שעברה 45000 ק"מ ללא תקלה) וכיום, אני שוקל לקנות עוד יאריס - לאישתי.

שני דברים ניתן לומר נגד היאריס

1. המרווח אכן מצומצם. לי באופן אישי זה לא חשוב, 99% מהנסיעות אני עושה לבד או בשניים. אין לי כמעט מקרים שבהם חסר לי מקום במושבים האחוריים ובבאגז.

2. העיצוב אכן אפור למדי, אך אייכותי ואיינו נוקש עם השנים. לי זה לא הפריע.

לשואל הראשון - הכי חשוב לדעתי זה לבצע נסיעת מבחן על רכב דומה, זה יכול מאוד לעזור בשיקולי הקניה...

פורסם

ומה לגבי ניסיון של 5 שנים, עם שני פונטו? מספיק טוב כדי להמליץ? או כדי להבין שהרכב אמין מספיק?

מה גם שאני איני היחיד במשפחה עם פונטו (דור ראשון ושני), ומשום מה גם אצל שאר האנשים אין תקלות. באמת מוזר, אולי אנחנו לא עושים משהו קשורה.

ואגב, לפי מבחני הריסוק, דווקא הפונטו קיבלה את הציון הגבוה ביותר באותם השנים.

!AWDSOME

פורסם
חברי פורום יקירים, שמתי לב שהתעלמתם מכמה דגמים בקטגוריה זו, או שלא התייחסתם לכל הפרמטרים שלהן. הייתי שמח מה דעתכם עליהם. מבחינתי, התכונות הרלוונטיות ברכב הינן בטיחות, צריכת דלק ואמינות. על נוחות נהיגה ומרחב ברכב אני מוכן בהחלט להתפשר.

1. דיהטסו סיריון - על פניו אפשרות לא רעה, כיוון שיש לה מנוע זהה ליאריס, לא? במה היא נופלת ממנה, מעבר לפלסטיקה פנימית?

2. סוזוקי איגניס - הבנתי שאף אחד לא ממש מתלהב ממנה, אבל למה בעצם? אם אני שם בצד את העיצוב המיושן, העיצוב הפנימי, והמקום לרגלים מאחורה, מה נשאר ברשימת החסרונות?

3. יונדאי גטס - אני חושב שנושא זלילת הדלק מוצה, אבל האם זה רלוונטי גם לדגם הידני...?

4. לגבי הפאביה - איך היא מבחינת בטיחות וצריכת דלק? למרות חיפוש די נרחב שעשיתי, לא הצלחתי לקבל על כך תשובה.

5. לגבי הפונטו - קיבלתי את התחושה שיש לה כמה מעריצים, והשאר מתנגדים. את דעתם של המעריצים הבנתי, אבל לא שמעתי תשובה מצידם של המתנגדים...

ושאלה אחרונה: אם השיקול היחיד הוא בטיחות, איזה רכב קטן הייתם בוחרים (נניח שמתפשרים על הפרמטרים האחרים, ואפילו מוכנים להוסיף קצת כסף).

סליחה על אריכות הדברים, והמון תודה על התייחסותכם!

(פורומים כאלה מזכירים לי שיש אנשים טובים בעולם)

אני מבין שהפצצתי ביותר מדי שאלות, אבל התיחסות קטנה לסיריון...? בבקשה...?

נפרד לשלום מהפונטו הידנית 2006.

פרטים כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=305171

פורסם
ומה לגבי ניסיון של 5 שנים, עם שני פונטו? מספיק טוב כדי להמליץ? או כדי להבין שהרכב אמין מספיק?

מה גם שאני איני היחיד במשפחה עם פונטו (דור ראשון ושני), ומשום מה גם אצל שאר האנשים אין תקלות. באמת מוזר, אולי אנחנו לא עושים משהו קשורה.

ואגב, לפי מבחני הריסוק, דווקא הפונטו קיבלה את הציון הגבוה ביותר באותם השנים.

מצטער לאכזב אותך, אבל בפעם הבאה שתקבע עובדות - אנא בדוק את הנתונים:

פיאט פונטו - 26 נקודות:

http://www.euroncap.com/tests/fiat_punto_2000/28.aspx

טויוטה יאריס - 29 נקודות:

http://www.euroncap.com/tests/toyota_yaris_2000/74.aspx

אתה יכול לשם לב לסיכויי פציעת הנהג - תראה שביאריס הנהג הרבה יותר בטוח, גם בפגיעה פרונטלית וגם בפגיעה צידית.

עכשיו אני שמח שאתה עושה סטטיסטיקה לפי המשפחה שלך, אבל סטטיסטיקות עושים על עשרות אלפי אנשים. הנה כמה סטטיסטיקות מעניינות :

http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleID=3454

בכל מקרה, אני לא אומר שפונטו זה חרא רכב, אני פשוט אומר שהיאריס עדיפה עליו בכמעט כל דבר: הנעה מנהיגה, אמינות ושמירת מחיר...

SURVEY.jpg

פורסם

מה קשורות כל השוואות היצרנים שהבאת?

מדובר על דגם ספיצפי - הפונטו ספייס, בטווח שנים ספציפי.

כך שכל ה"הוכחות" שלך הן כאבן שאין לה הופכין.

אני פשוט אומר שהיאריס עדיפה עליו בכמעט כל דבר: הנעה מנהיגה, אמינות ושמירת מחיר...

איך אתה אומר בכמעט כל דבר, ומציין רק שלושה תחומים?

מה לגבי איכות החומרים? התנהגות? ביצועים? מרווח? פרקטיות? נוחות נסיעה בעיר? צריכת דלק? בכולם הפונטו עדיפה!

לגבי אמינות - כנראה שאנחנו לא מסכימים. אתה מוזמן לעשות כאן סקר בין בעלי הפונטו ספייס ולהיווכח בעצמך שהאוטו אמין ביותר.

לגבי שמירת מחיר - כמו שאומרים, פרייארים לא מתים...

פורסם
מה קשורות כל השוואות היצרנים שהבאת?

מדובר על דגם ספיצפי - הפונטו ספייס, בטווח שנים ספציפי.

כך שכל ה"הוכחות" שלך הן כאבן שאין לה הופכין.

מה לגבי איכות החומרים? התנהגות? ביצועים? מרווח? פרקטיות? נוחות נסיעה בעיר? צריכת דלק? בכולם הפונטו עדיפה!

לגבי אמינות - כנראה שאנחנו לא מסכימים. אתה מוזמן לעשות כאן סקר בין בעלי הפונטו ספייס ולהיווכח בעצמך שהאוטו אמין ביותר.

דעתך באופן קיצוני ולא אובייקטיבי נתונה לפונטו וכנגד היאריס - אבל זוהי דעתך.

כאחד שמכיר את שני הרכבים אני אסכם:

-לגבי איכות החומרים ואיכות ההרכבה- היאריס לוקחת ובגדול. נכון, תא הנוסעים נראה אפרורי וספרטני, אבל אם ברכב בן שש שנים הכל עומד במקום ולא זז ממש כאילו יצא מהמפעל, זה אומר דרשני! נסה לראות מה קורה בפונטו בת שש שנים, אני בטוח ששם התוצאות יהיו שונות...

- מבחינת נהיגה- הפונטו מהנה יותר לנהיגה, אולם מדובר בשני רכבים עירוניים שהמטרה העיקרית שלהם היא להסיע את בעליהם מ- א' ל- ב', מרבית האנשים הרוכשים רכבים מהסגמנט הנ"ל, הנאה מנהיגה כלל אינה מעניינת אותם.

-העלתה את העניין של פרקטיות. דווקא מבחינת פרקטיות, לדעתי היאריס היא אחת המכוניות היותר פרקטיות, בעיקר בגלל הסידור הפנימי המאד נוח של הרכב, שפע של תאי איחסון ויכולת להזיז את המושב האחורי קדימה ואחורה על חשבון תא המטען. ואם בתא המטען דנו- אזי חסרונה העיקרי של היאריס טמון בו, תא מטען מינורי- לשיקול הקונה.

-צריכת דלק- בסעיף הזה הפונטו עדיפה, בעיקר בגלל התיבה הרציפה (והמצויינת) שלה, אולם לא בהפרש גדול מכיוון שהיאריס האוטומטית גם כן חסכונית.

-אמינות- יאריס בגדול ואני לא חושב שיש צורך לפרט.

ולגבי שמירת הערך- פריארים או לא פריארים- העובדות מדברות בעד עצמן, כנראה שאנשים מעדיפים לשלם על מוניטין גבוה ואמינות מופלגת, עקב חסכון בזמן (זמן= כסף וטרחה), ולכן יאריס נחשבת לאחד הרכבים המבוקשים ביותר בשוק כיום.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אתה יכול לחשוב שאני לא אובייקטיבי עד מחר.

עצם העובדה שאתה אומר שאיכות החומרים ביאריס עדיפה מראה עד כמה אתה לא אובייקטיבי.

הפלסטיקה ביאריס, ויש ממנה הרבה יותר מדי, מרגישה כ"כ זולה, והצבע שלה כ"כ אפור ומעיק. גם אם איכות ההרכבה טובה, אולי עדיף היה שחלקי הפלסטיקה היו מתפרקים ממקומם ונאבדים, כך אולי חלק מעוגמת הנפש הייתה נמנעת.

פורסם

תראה, לא רציתי לפרט כל סעיף וסעיף אפילו שאני מוכן:

אייכות חומרים - היאריס עדיפה, אולי נראים פשוטים אבל עדיפים ומחזיקים מעמד לאורך השנים. במקרה נהגתי אתמול עד פונטו בת 5 שנים, אני חייב לציין שהיא הייתה מאוד שמורה, עדיין - הפלסטיקה הייתה רעועה ועוד רכיבים נוספים ברכב כבר לא היו במצב טוב במיוחד.

התנהגות - היאריס עדיפה בהרבה, הגה מצויין, שילדה מצויינת ותיבת הילוכים פשוטה ויעילה. היאריס עדיפה בכל סיבוב וגם בהאצות ביניים (תוכל לראות במבחן השוואתי שתראה עוד מעט)

ביצועים - כנ"ל עדיפים בהרבה משל הפונטו

מרווח - בשתיהן היה לי נוח מאוד (1.9 מטר) בשתיהן היה לי מקום לראש, קשה לי לראות הבדל.

פרקטיות, אכן לפונטו יש תא מטען גדול יותר, מבחינתי זה לא ממש שיקול, אבל מי שרוצה להכניס 3 עגלות ילדים - כנראה שהפונטו תהיה עדיפה.

נוחות נסיעה בעיר - לא ראיתי הבדל, יכול להיות

צריכת דלק - לא יודע, מגזין אוטו טוען שלפונטו צריכת דלק של 14 ק"מ לליטר מול 15 של היאריס. גם עם המגזין טועה, עדיין אני בספק אם יש הפרש משמעותי בין השתיין.

אמינות - אתה אולי לא מסכים אבל 150000 אנשים כנראה צודקים יותר, באופן סטטיסטי היאריס תהיה הרבה יותר אמינה (סטטיסטי זה אומר שאולי שלך לא מתקלקלת, אבל לאחוז גבוה אחר של בעלי פונטו יש בעיות אמינות)

שמירת מחיר - אולי פריירים לא מתים (בטוח אפילו - עובדה שאתה בעלים של פונטו), אבל זה שיקול שהיאריס מנצחת בו בנוק אאוט.

ולסיכום השקעתי בך והבאתי כתבה השוואתית ממגזין הגה בין קורסה, סיריון, יאריס, קליאו וכמובן הפונטו האהובה עליך, אזהרה - אני חושב שהם די יעידו נגדך בקטע של אייכות החומרים, הנעה מנהיגה, ביצועים וכו

תהנה!

http://www.motocar.co.il/tests/test.aspx?VQ=MJ

פורסם

אתה אומר ככה, אני אומר אחרת.

אנחנו לא נסיים עם זה גם בעוד שנה.

בנוסף אתה התחלת בתקיפות אישיות, ולזה באמת אין לי כוח להיגרר, מה גם שאני מרחם עליך שאתה באמת חושב שיש לך מכרה זהב ביד. כנראה הסטנדרטים שלי גבוהים משלך, לכן אתה נוהג ברכבים כאלה ואני על אחרים.

פורסם

אתה פשוט מתנהל בדיון כמו ילד קטן.

אני מראה לך בדיוק כל נקודה, מחפש סקרים, מוצא כתבות באינטרנט. מוכיח את הנקודה שלי, ואתה, מדבר על ניסיונך האישי בלבד, לא מסתכל על מה שמדברים איתך ועוד עוקץ - "כנראה שלי יש סטנדרטים גבוהים..."

אז קרא קצת מבחנים, תכחים קצת ואל תדבר יותר מדי, ניסיונך האישי מתמצא ברכב אחד ככל הנראה או קצת מעבר, הניסיון שלי ושל חלק מחברי הפורום הזה הוא עשרות רכבים.

לי אין יאריס כבר שנים אם לא הבנת, אבל אם אקנה לאישתי רכב זה יהיה יאריס - כי היא החלופה הטובה ביותר. בינתיים הסטנדרטים הנמוכים שלי מסתפקים במיאטה NC משופרת - שהיא כמעט ספורטיבית כמו הפונטו, כמעט מהנה לנהיגה מהפונטו והביצועים שלה רק "קצת" פחות טובים מהפונטו.

אין לי שום טעם להמשיך את הדיון עם מישהו שאין לו תרבות דיון נורמלית

שלום

פורסם

חבל שאתה מסיק סתם דברים לגבי הניסיון שלי ברכבים המדוברים.

בכל מקרה, גם אני בעד להפסיק את הויכוח כאן. הוא גם חדל מלתרום משהו לפותח השרשור.

אני בטוח גם שאנשים חכמים שמתלבטים לגבי רכב ילכו ויבדקו בעצמם את האופציות שעומדות בפניהם ויחליטו לבד מה מתאים להם.

יום טוב.

• תוכן חדש...