Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קודם כל, אני חייב להגיד שהפורום הזה פשוט מעולה, ולימד אותי הרבה מאוד דברים שלא ידעתי לפני.

אז ככה...

בזמן הקרוב אני מתכוון לקנות רכב יש שנייה(אני בן 21,נהג חדש. קצת זקן בשביל נהג חדש אה..)

הסכום שאני מתכוון להשקיע הוא בין 40,00 ש"ח ל 60,000 ש"ח.

עד לא מזמן הייתי נעול על פיג'ו 206, אוטומטית,משנתונים 2002-2004 בערך.

אחרי שקראתי פה הרבה נושאים על הרכב הנ"ל, הבנתי שהרכב סובל מבעיית אמינות בעיקר בגיר האוטומטי שלו.

יש לי כמה שאלות שאשמח אם אקבל תשובות עליהן:

1.האם הרכב "עד כדי כך" בעייתי עם גיר אוטומטי?

2.האם ישנו הבדל גדול ומשמעותי בביצועים בין גירסת ה 1400 ל 1600 (גיר אוטומטי כמובן),שבגללו עדיף ללכת על שנתון נמוך יותר(סביר להניח שאצטרך לרדת בשנתון כדי לקנות את גירסת ה-1600) האם הרכב באמת "לא סוחב" עם מנוע 1400?

3.האם עדיף לקנות את הרכב הנ"ל בגירסא הידנית בלבד?

4. האם יש לכם המלצה לרכב אחר,קטן וקומפקטי בסכומים הללו?(ישנה אפשרות שאני אתפשר על גיר ידני).

כמובן שנושא האמינות,בטיחות וצריכת דלק הם הנושאים שהכי חשובים לי.

תודה רבה.

פורסם

פיז'ו בפרט ואירופאיות בכלל עדיפות עם גיר ידני. למעשה אם לא מפריע לך גיר ידני, גיר זה עדיף בכל מכונית מבחינת מחיר, חיסכון בדלק ואמינות.

במקרה שלך ספציפית אני ממליץ לשקול יאריס עם מנוע 1.3, תעשה חיפוש בפורום, הרכב הוזכר לא מאט פעמים. כמו כן ממליץ גם לשקול הונדה ג'אז - רכב אמין חסכוני ושוק מעולה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ממליץ יותר על ידני, אבל גם אוטומט זה טוב בדגמים האלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא מבין מדוע לרכוש את היאריס.

משלמים הרבה בשביל שנתון נמוך מהמתחרות. מקבלים רכב צפוף יותר, איכותי פחות, ומשלמים יותר במוסך (ואת זה אני אומר מנסיון)

מה הקטע? בגלל שיש לזה סמל של טויוטה על המכסה מנוע?

!AWDSOME

פורסם
אני לא מבין מדוע לרכוש את היאריס.מפני שזו הסופר-מיני הטובה לתקופתה (דור 1).

משלמים הרבה בשביל שנתון נמוך מהמתחרות- נכון, על איכות משלמים. מקבלים רכב צפוף יותר-פרט לתא המטען, היאריס אינה צפופה מהפונטו, להיפך- אחד הרכבים היעילים ביותר מבחינת סידור הפנים של הרכב, איכותי פחות- אנחנו מדברים על אותו רכב???- נראה לי שהתבלבלת , ומשלמים יותר במוסך (ואת זה אני אומר מנסיון)- אגדה אורבנית! , כבעל יאריס לשעבר אני יכול להעיד על טיפולים זולים במוסך המורשה.

מה הקטע?- ביקוש והיצע, עובדתית היאריס היא אחת הרכבים המבוקשים ביותר בארצנו, אתה יכול לקרוא לזה תופעת עדר או כל דבר אחר, העובדות מדברות בעד עצמן. בגלל שיש לזה סמל של טויוטה על המכסה מנוע-כנראה שלא

גילוי נאות: הכותב הינו בעל טויוטה יאריס לשעבר, שלוש שנים עם הרכב, 75 אלף ק"מ פרט לטיפולים שוטפים אף לא נורה נשרפה ברכב, אף תקלה ולו הכי קטנה. זו כנראה הסיבה שאני מרשה לעצמי להמליץ על הרכב בחום...

ודרך אגב- נמכרה בתוך יומיים ב- 7 אלף ש"ח מעל מחיר המחירון!

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

על איזה איכות אתה מדבר?

איכות החומרים ביאריס היא מבין הגרועות שנתקלתי בהן. בכלל, פנים הרכב נותן הרגשה שאתה נוסע בסובארו DL.

מסכים מילה במילה עם דברי Caveman.

פורסם
על איזה איכות אתה מדבר?

איכות החומרים ביאריס היא מבין הגרועות שנתקלתי בהן. בכלל, פנים הרכב נותן הרגשה שאתה נוסע בסובארו DL.

מסכים מילה במילה עם דברי Caveman.

החתימה שלך מסבירה את הסכמתך לדבריו... (חתימה דומה במקרה????)

לגופו של עניין, היאריס דור קודם, עולה על הפונטו בכל פרמטר.

היתרון היחידי של הפונטו הוא בשנתון גבוה יותר שניתן לרכוש בהשוואה ליאריס מקבילה (וגם הרבה יותר קל למצוא אחת).

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

דווקא יש עוד יתרונות.

תא מטען גדול יותר, כמו שכבר ציינת. בטיחות גבוהה יותר, חסכוניות בדלק וביצועים טובים יותר בזכות הגיר הרציף.

אני גם ניסיתי לשבת בשני הרכבים (מפני שגם אני עמדתי לפני 5 שנים בערך לפני רכישה), ומשום מה בפונטו היה לי מקום מאחורה לרגליים, גם כאשר המושבים הוזזו לאחור ביאריס, מה שכמובן הקטין את נפח תא המטען משמעותית.

לגבי מחירי הטיפולים. אני מעורב רבות במה שעובר על הרכבים במשפחה, מפאת העובדה שאני מתעניין במוטוריקה וכו'. יוצא לי לראות חשבונות טיפולים באופן סדיר של הרכבים במשפחתי, והפונטו שלי (שעבור העדר תראה מסובכת, לא אמינה, מיותרת), זולה בהפרש משמעותי בכל הטיפולים עד כה, אל מול היאריס של דודתי (נתונים של כ-5 שנים). אם נחזור לדגמים העממיים יותר של הפונטו, כמו הELX הקודמת שלי, אין בכלל מה להשוות. אני מתכוון כמובן למחירי מוסכים מורשים.

ואגב, בתור אחד שחשב לרכוש יאריס TS (שלדעתי מהווה רכב נהדר מבחינת התנהגות כביש וכו', באמת), ברגע שהתיישבתי בפנים, הבנתי שזה לא זה בשבילי. הפלסטיקה אפורה, או בג' או מה שזה לא יהיה והכל מרגיש כאילו החלקים יוצרו מהחומרים הכי זולים שנמצאו.

אל תבין אותי לא נכון, אין לי משהו נגד הרכבים של טויוטה. אני מאלה ששופטים רכב לפי הרכב, ולא לפי היצרן. הRUNX של אותם שנים למשל הם רכבים טובים מאוד לדעתי. אבל היאריס לדעתי לא שווה את המחיר הגבוה שמבקשים עליהם. ולא, זו לא איכות מבחינתי, ולשמחתי יכולתי לבחור (פעמיים יש לציין) בפונטו, וממש לא התאכזבתי.

האלטרנטיבות בדמות הפאביה/איביזה/פולו, פונטו, 206, קליאו, מהוות תמורה טובה יותר.

נ.ב.

בלי להתרברב או משהו, כי זה מרגיז קצת גם אותי המצב הקיים, נסה למצוא בימים אלו פונטו ELX במצב הגיוני. אני מבטיח לך שזה לא פשוט.

!AWDSOME

פורסם
החתימה שלך מסבירה את הסכמתך לדבריו... (חתימה דומה במקרה????)

לגופו של עניין, היאריס דור קודם, עולה על הפונטו בכל פרמטר.

היתרון היחידי של הפונטו הוא בשנתון גבוה יותר שניתן לרכוש בהשוואה ליאריס מקבילה (וגם הרבה יותר קל למצוא אחת).

עידן

שים לב שדיברתי אך ורק על היאריס, לכן הטענה שלך לגבי הקשר שלי עם גדעון (Caveman) אינה רלוונטית.

וגם עם ההודעה האחרונה שלו אני מסכים לחלוטין.

היתרון היחיד של היאריס לעומת רכבים אחרים בקטגוריה שלה זה שהיא יפנית (בציניות כמובן).

פורסם

יאריס לא יפנית היחידה בקטגוריה שלה.

יש גם הונדה ג'אז - אמינה, חיסכונית, מרווחת, בגאז' יחסית גדול.

וכמו יאריס, הונדה ג'אז יקרה יותר מרכבים אירופיים מאותו השנתון, שומרת טוב על המחיר, קשה למצוא.

ג'אז יותר יקרה לתחזוקה, אפילו קצת יותר מיאריס.

אבל היא היחידה מכל הקטגוריה שבה 3 אנשים במושב האחורי לא מרגישים כמו הסרדינים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
יאריס לא יפנית היחידה בקטגוריה שלה.

יש גם הונדה ג'אז - אמינה, חיסכונית, מרווחת, בגאז' יחסית גדול.

וכמו יאריס, הונדה ג'אז יקרה יותר מרכבים אירופיים מאותו השנתון, שומרת טוב על המחיר, קשה למצוא.

ג'אז יותר יקרה לתחזוקה, אפילו קצת יותר מיאריס.

אבל היא היחידה מכל הקטגוריה שבה 3 אנשים במושב האחורי לא מרגישים כמו הסרדינים.

מסכים ומחזק את הדיעה הנ"ל בנוגע לג'אז- סופר מיני מצויינת שמרגישה כמו משפחתית מבחינת המרחב הפנימי!

לחסרונה- עלות ביטוח יקרה ואחזקה שוטפת יקרה יחסית (טיפול כל 10K במקום 15K).

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

חברי פורום יקירים, שמתי לב שהתעלמתם מכמה דגמים בקטגוריה זו, או שלא התייחסתם לכל הפרמטרים שלהן. הייתי שמח מה דעתכם עליהם. מבחינתי, התכונות הרלוונטיות ברכב הינן בטיחות, צריכת דלק ואמינות. על נוחות נהיגה ומרחב ברכב אני מוכן בהחלט להתפשר.

1. דיהטסו סיריון - על פניו אפשרות לא רעה, כיוון שיש לה מנוע זהה ליאריס, לא? במה היא נופלת ממנה, מעבר לפלסטיקה פנימית?

2. סוזוקי איגניס - הבנתי שאף אחד לא ממש מתלהב ממנה, אבל למה בעצם? אם אני שם בצד את העיצוב המיושן, העיצוב הפנימי, והמקום לרגלים מאחורה, מה נשאר ברשימת החסרונות?

3. יונדאי גטס - אני חושב שנושא זלילת הדלק מוצה, אבל האם זה רלוונטי גם לדגם הידני...?

4. לגבי הפאביה - איך היא מבחינת בטיחות וצריכת דלק? למרות חיפוש די נרחב שעשיתי, לא הצלחתי לקבל על כך תשובה.

5. לגבי הפונטו - קיבלתי את התחושה שיש לה כמה מעריצים, והשאר מתנגדים. את דעתם של המעריצים הבנתי, אבל לא שמעתי תשובה מצידם של המתנגדים...

ושאלה אחרונה: אם השיקול היחיד הוא בטיחות, איזה רכב קטן הייתם בוחרים (נניח שמתפשרים על הפרמטרים האחרים, ואפילו מוכנים להוסיף קצת כסף).

סליחה על אריכות הדברים, והמון תודה על התייחסותכם!

(פורומים כאלה מזכירים לי שיש אנשים טובים בעולם)

נפרד לשלום מהפונטו הידנית 2006.

פרטים כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=305171

פורסם

פונטו!

3 וחצי חודשים עם הרכב הזה 9000 קילומטר בלי בעיה אחת! מזגן חזק! ABS כסטנדרט! 4 כוכבי בטיחות! מרווחת מאוד! חזקה בדגם ELX! חיסכון ברמה מטורפת(20 קילומטר לליטר בנסיעה ארוכה ושיוט על 110)! לא צריך יותר!

פונטו ספייס 2001 ELX ידנית 91K

• תוכן חדש...