Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

03.09.08 - וואו, הרבה זמן לא עדכנו בגלל שתכלס לא בוצעה התקדמות משמעותית.

בגלל התמונות של לירוי מאתמול, שהראו כי הכנפיים האחוריות שלי כבר לא תלויות להן בנחת, ניחשתי שקיימת התקדמות משמעותית :roll:. עשיתי ספירת מלאי של החלקים במחסן (לראות שלא פגעו בהם האלמנטים) ועשיתי פעמיי לפחח. כעבור 6 שעות (:roll:) הצלחתי סוף-סוף לשייף את הסנטימטרים הספורים של חומר המילוי שהיו על הכנפיים (משהו בסגנון הציפוי של אבי נוף).

לפני כשבוע(?) בתי הכנפיים רוססו בספריי זפת (מפיסטולט מיוחד):

fylhcw.jpg

נסגרו כל החללים שהיו בחיתוכים מהפעם הקודמת+ממיר חלודה:

1zcgwg1.jpg

רותכו תיקונים לכנפיים האחוריות, והן חוברו להתאמתן לרכב:

2i9gev4.jpg

hts1gm.jpg

שעותיי הרבות שהושקעו בשבירת ידיים תוך נסיון לשפשף את האיזור עם 3 רמות גסות של נייר זכוכית:

157ovhk.jpg

נקדחו ופורקו תושבות הפגושים הקדמיות:

24wd3si.jpg

219426a.jpg

במקומן, הגיעו בשלום מקליפורניה:

160ejqa.jpg

התחלתי לשפייף את הכנף:

33p52kw.jpg

6qz4pe.jpg

f9mbdi.jpg

אקורד סיום:

bdl46b.jpg

:-P

משכנתא זה קל

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמה הערות קטנות ברשותכם למספר דברים שנכתבו בשירשור זה.

1.טבילה בחומצה אפשרית רק כאשר כל חלק מפורק לגורמים! בכל מקום בו יש תפר של פח אל פח עלולה להיכלא אותה חומצה ולהחמיר את המצב בעתיד.

2.ישנו חומר הנראה כמו שעווה, שקוף לגמריי, המותז דרך צינוריות שניתן להחדיר גם לחללים הכי פחות נגישים, ובכך ליצור מיגון נגד חלודה לחללים פנימיים. אני לא זוכר את שמו, אבל ראיתי את אנטולי הפחח למי שמכיר משתמש בו בכל שיפוץ.

החומר הזה נשאר תמיד ועמידותו גבוהה! מה שגם שהוא "מתקן" את עצמו אם נשרט וכיו"ב.

אגב-באותה שיטה ממש, של החדרת צינוריות עם חרירים קטנים, ניתן גם להתיז חומרים נגד חלודה וצבעי מגן למיניהם כמו ETCH PRIMER וכיו"ב לאותם חללים פנימיים נסתרים(בד"כ בקורות יש חורים כאלה ואחרים, זה בד"כ אף פעם לא סגור לחלוטין)

3.פוליוריטאן מוקצף ושאר חומרים נקבוביים אסור בתכלית האיסור להתיז על ברזל אם ברצונכם להרחיק חלודה.

4.ניקוי חול יכול גם להזיק אם לא נעשה בצורה עדינה ומותאמת לסוג החומר ועוביו, ולעיתים יידרש שימוש בחול מיוחד מסוגים שונים ולא חול ים רגיל.

ניקוי חול יכול לפגוע בפניי השטח בקלות.

ניקוי חול יכול להיות טוב לחלקיי מתלים למשל, אבל למרכב עלולות להישאר שאריות חול בכל מיניי פינות וחורים ואתם לא תצאו מזה! אל תשכחו שכל גרגיר חול בודד יכול לתפוס לחות ולייצר חלודה חדשה!!

5.ישנן סדנאות בחו"ל (אני שוחחתי עם אחת ספציפית בגרמניה למשל) הטוענות שהן משתמשות בחומר גרמני ייעודי ומיוחד לריתוכים, האמור ליצור הגנה פנימית על ריתוך כאשר מרותכים שני פחים אחד אל השני (פח כפול)

כאשר יהיה בידיי יותר מידע ספציפי על החומר המדובר, או ניסיון כלשהו עימו, אכתוב על כך.

ובאופן כללי יותר, אני רוצה לחזק את דבריו של Kd2, מבלי לפגוע באיש אני מקווה!

אני צופה פה בהמון שיפוצים, וברובם הגדול אני נתקל שוב ושוב באותן טעויות מצערות כפי שציין Kd2, וגם באחרות...

חבל על הכסף אם העבודה היא זמנית בלבד, ובמיוחד אם בעוד מספר שנים תקבלו חלודה גרועה עוד יותר שהתפשטה לה מעל ומעבר לגודל המקורי שלה, וכל זה בגלל תיקון רשלני.

על חוזק, גמישות, נטייה לפתח סדקים וכיו"ב אני לא רוצה אפילו להתחיל ולדבר:?

פורסם

אז למה שאתה וים לא תפתחו מדריך לפחחות? זה יעזור להרבה. אני למשל לא כ"כ מבין מה צריך לעשות או אסור לעשות, בגלל זה אני מחפש פחח שיציל ולא יהרוס. כי אני יסמוך על הפחח שהוא יודע את העבודה..

עומר

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם

תומר,

2. כל אותם צינוריות וחומרים אמורים להיות מוזרקים על משטחים נקיים מחלודה כדי למנוע אותה!

ברגע שהחלודה כבר קיימת, אין דרך להוציאה, אלא לחתוך אל מתחת לפאנלים (לחשוף אותה) ולרתך פח חדש + המיגון הרצוי.

אין, לדעתי, מה לרסס יסוד צורב, או POR15 או ווטאבר על חלודה!

משכנתא זה קל

פורסם
תומר,

2. כל אותם צינוריות וחומרים אמורים להיות מוזרקים על משטחים נקיים מחלודה כדי למנוע אותה!

ברגע שהחלודה כבר קיימת, אין דרך להוציאה, אלא לחתוך אל מתחת לפאנלים (לחשוף אותה) ולרתך פח חדש + המיגון הרצוי.

אין, לדעתי, מה לרסס יסוד צורב, או POR15 או ווטאבר על חלודה!

ישנם חומרים לניקוי חלודה בשטיפה או טבילה, שאינם מבוססי חומצה, איתם תוכל לנקות חלודה שיטחית בתוך קורות מדרכה למשל לפניי צביעה וכיו"ב.

חלק רקוב ברור שצריך לחתוך ולרתך, אך חלק רקוב מידיי יש לשחזר\להחליף באחר בשלמותו.

אם אין לך שום דרך לנקות חלודה מאיזשהו חלק פנימי ואתה גם לא מתכוון להחליף אותו, עדיף להזריק כל חומר שיכול לעצור או להאט את התהליך מאשר לא לעשות כלום.

הבעייה היותר גדולה היא ניר, שכפי שנראה גם בתמונות לצערי, ניקוי החלודה והרקב אינם מושלמים, והכנת השטח לפניי הריתוך גרועה.

וכאילו שלא די בכך, גם הריתוכים עצמם נעשים לעיתים בטכניקה לא נכונה של פח על פח, או ע"י ריתוכים גסים מידיי ששורפים ו\או מעוותים את המקום, ולעיתים נראה כי נשארו מרווחים בין הריתוכים.

ריתוך שאינו סגור הרמטית ויש בו בועות אוויר, יחליד את עצמו למוות בעתיד ולא משנה באיזה חומר תשתמשו.

פורסם

לגבי טבילה בחומצה - רכבים שנטבלים בחומצה מכילים הרבה חפיפות בין פחים , ואין מצב לפרק אותם לפני הטבילה.

ממה שידוע לי הרכב נטבל ולאחר מכן נטבל במנטרל דליל יותר האמור להגיע בדיוק לאותם מקומות שאליהם הגיע החומצה ואף מעבר.

פשוט לא ריאלי לפרק כל חפיפה שמרותכת ב"ריתוך נוקדתי" (SPOT WELDING).

לגבי ריסוס בתוך חלל פנימי - לדעתי יהיה קשה לרסס בצורה יסודית מבלי למלא את כל החלל בצבע/חומר כלשהו.

אבל אולי תחדש לי.

לגבי פוליאוריטן , ההצעה הייתה לחומר דמוי קצף כזה( יותר דמוי קרם ) העשיר בצבע ויוכל לצבוע את החלקים הפנימיים בתוספת משקל מינימלית וללא צורך בפירוקם , כאמור - רק רעיון.

ים

פורסם

הפוליוריטאן הוא נקבובי, וככל חומר נקבובי אחר, אין באפשרותו לבודד את המתכת ממגע עם חמצן, וגרוע מכך-חומרים כאלה כולאים לחות.

לגביי השעווה המותזת פנימה, בד"כ לתוך קורות שילדה, עמודים, וקורות מדרכה.

החומר מותז בלחץ מתוך צינוריות ארוכות ומלאות חרירים מכל הכיוונים, כך שהצינורית יכולה להשתחל לתוך קורת מדרכה למשל, ולהתיז 360 מעלות לכל אורך הקורה.

לגביי טבילה בחומצה, אני זוכר שהפניתי שאלה דומה לטינו בעבר למי שמכיר, והתשובה הייתה שהחומצה עלולה להיכלא במקומות מסויימים שהמנטרל לא יצליח להגיע אליהם באופן אפקטיבי דיו.

בעייה נוספת עם ניקוי בחומצה - הוא חושף את הברזל לחלוטין, כך שבאותם מקומות פנימיים בהם נחשף הברזל, אם הגילוון או חומר מיגון אחר כלשהו לא יצליחו להשתחל פנימה ולכסות היטב את המקום, התוצאה תהיה בכל מקרה החלדה מהירה יותר של החלקים החשופים.

ברכב בו ישנם ריקבונות או חלודות רבות בחללים פנימיים, אין לפעמים ברירה וצריך לפרק ולהפריד בין החלקים המחוברים בריתוך נקודות ולנקותם\למגנם\או להחליפם.

פורסם

הקצף עצמו לא אמור לבודד בכלל וכבר כתבתי את זה , רק לצבוע במגע ומשם הבידוד בין המתכת לאויר.

אני לא רואה כיצד חומצה צמיגית תגיע למקום שמנטרל דליל לא.

אין דרך אחרת לנקות את החללים הללו לגמרי מלבד ניקוי בטבילה ( חוץ מלפתוח אותם אחד אחד , עבודה ארוכה מאוד ולרוב בלתי אפשרית בכלל) , המשפצים הידועים ביותר עושים זאת אז כנראה שזה מספיק טוב.

פורסם

הייתי תולה זאת במצב הרכב.

אם באמת הכל רקוב וחלוד גם מבפנים אז אולי הייתי שוקל זאת.

אם ישנם חורים(מקוריים) מספיק גדולים בחלק מהקורות ניתן יהיה לראות מה קורה בפנים בעזרת פנס חזק.

אפשרות קצת יותר מוטרפת היא שימוש במצלמה זעירה, אבל לך תשיג כזאת, זו עלולה להיות בעייה:lol:

בקשר לפוליוריטאן (וזו הפעם האחרונה שאני כותב זאת) כל חומר ו\או צבע נקבוביים יסבו יותר נזק מאשר תועלת.

פורסם

איתי

אתה מתכוון לשעווה כן ? אני יודע שיש בארץ, סביר להניח שיש סוגים שונים של אותו הדבר.

מה שאני לא בטוח שיש פה זה את החומר לריתוכים שעליו סיפר לי הבחור הגרמני מאותה סדנא שהזכרתי, או שאולי יש אבל כנראה שזה לא ממש דבר נפוץ.

פורסם
תומר, אתה מדבר על משהו כזה?

http://www.hbbody.com/prod8/prod55_large.htm

יש בארץ, אגב.

איתי.

מאד מעניין- פרט בבקשה!!! תודה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• אחראי פורום
פורסם

תומר, אכן הכוונה לשעווה.

גנא, לא יצא לי לנסות את הספריי הזה בעצמי, אבל התעניינתי בו

בעקבות נושא שנפתח בפורום אחר (ספריי חובה בכל אלפא סוד, ליד הגלגל ספייר :lol: ).

ההסבר שקיבלתי מאלי מ"טופ קולור" לגביו הוא שהספריי יוצר שכבת מגן

במקומות שמועדים לפורענות, כמו הדפנות הפנימיות של דלתות, כנפיים וכו'.

בעיקרון משייפים את החלודה, צובעים יסוד ואז את הספריי הנ"ל.

ליותר מידע ועמידות המוצר לאורך זמן, אני מציע לך לפנות לחנות.

אלי אדיב ולא ידחוף לך מוצרים שאתה לא צריך.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

28.09.08 - הצבע שלי, על אוטו אחר.

אתמול הלכתי לקבל מושג איך הצבע שבחרתי נראה על אוטו ב-live (ולא דרך תמונות באינטרנט), למזלי הצבע צבע חיפו' אחרת בצבע המדובר כשכבה ראשונה (צבע רקע).

מה אתם אומרים?

482369.jpg

482371.jpg

וחיפו' אומרת שלום,

482370.jpg

אני יודע שבסופו של דבר ההחלטה היא שלי, אך כרגע רוב התגובות שקיבלתי לגבי הצבע הן לשלילה :roll:.

חג שמח חברים,

משכנתא זה קל

פורסם

כל צבע מתאים לחיפושית, היא רכב עם אופי.

אני אישית מעדיפה את הצבעים הכהים יותר כמו אדום, שחור, כחול (כהה יותר).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...