Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 1.4 TSI או רנו מגאן סדאן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין

גולף 1.4 TSI

רנו מגאן סדאן 1.6 Expression

א. רציתי לדעת על צריכת הדלק של כל מכונית בעיר,

ב. על האמינות של המכוניות.

ג. רציתי לדעת גם את ההבדל בין הגרסה 1.4 TSI ל2.0 ?? ול1.6 הרגילה?? ומזה זה GTI?? כמה שיותר פירוט

תודה.

פורסם

שלום,

בהמשך לה"פ ששלחת לי, אני אנסה לתת כאן תקציר, אבל בחור בשום עומר שחבר בפורום וסוכן מכירות של VW בוודאי יוכל להרחיב. כל המובא כאן הוא למיטב ידיעתי ולאו דווקא נכון ב- 100%.

ה- 1.6 הוא יחסית חלש, אם כי "יחסית" לדגמי גולף אחרים ולא ביחס למתחרות בסגמנט ה- 1.6. ה- 2.0 כמובן חזק וזריז יותר ובד"כ גם מפואר יותר. ה- TSI זריזה מכולם (למעט ה- GTI).

אכן, כפי ששאלת בה"פ, ל- TSI יש שני מגדשים: מגדש על ומגדש טורבו, הפועלים כל אחד בסל"ד שונה. הטורבו מוזן על ידי גזי פליטה שמפעילים אותו, ולכן נכנס לפעולה רק בסל"ד אמצעי (ולכן ישנם רכבם עם מה שמכונה turbo lag, כלומר זמן שבו הרכב נוסע "רגיל", עד שהטורבו נכנס לפעולה ומטיס את הרכב. מגדש העל פועל עם רצועה, ונכנס לפעולה עד שיש מספיק סל"ד לספק די גזים לטורבו. לכן, אין בעצם את אותה "השהיית טורבו", והרכב טס בכל סל"ד.

עם זאת, הרכב לא חייב "לטוס". כאשר אשתי נוסעת עליו היא מגיעה לצריכת דלק של 1:14 בלי להתאמץ יותר מידי. מצד שני, כשאני נוסע עליו צריכת הדלק הממוצעת יורדת מעט, אבל המהירות הממוצעת עולה :-) יש בפורום עוד בעל רכב שכזה, אפילו מבוגר יותר ממני אם אינני טועה, ואני לא ילד..., שגם אותו לפעמים המנוע הזה, שזכה בפרס מנוע השנה שנתיים ברציפות, מפתה ללחוץ על הדוושה יותר ממה שצריך, רק כדי להרגיש את התאוצה.

תיבת ההילוכים הינה DSG, שזהו בשבילך גיר אוטומטי, משום שאתה שם ב- D ונוסע, או מפעיל ידנית בצורת טיפטרוניק, אך למעשה מדובר בגיר רובוטי בעל שני קלאצ'ים. מדובר לפי מומחים בגיר המתקדם והטוב מסוגו, המותקן בישראל בשלל מוניות אוקטביה למיניהן, VW וכו'. הגיר אכן פועל בצורה חלקה ומהירה יותר מאשר אוטומט רגיל או ידני. למעשה ניתן למצוא ב- youtube שלל הדגמות לכך, אתה מוזמן לחפש. אגב, ישנן העברות "תחת לחץ" שכן מרגישים, והן מורגשות כמ והעברה ידנית רגילה. עד עכשיו זה קרה לי מעט פעמים, למשל כאשר עליתי בהנאה רבה את כביש בית-אורן... בנסיעה רגילה, גם זריזה ומהירה, לא מרגישים זאת כלל.

לגבי אמינות קשה לדעת משום שמדובר ברכב חדש. טפו טפו טפו הכל בסדר בינתיים. היה לי חשש לפני שקניתי, משום שמדובר הרי בשני טורבואים ובגיר שלא היה מוכר לי, אך כאמור, הכל בסדר בינתיים. תוכל לחפש על החששות שלי בפורום הזה, ולמצוא גם דיונים אחרים.

בחו"ל נמכרת גם גרסה זהה אך שם מפיק אותו מנוע אפילו יותר כוח (170 כ"ס). בארץ "רק" 140, שהם לכאורה פחות מה- 150 של גרסת ה- 2.0, אך הרכב משמעותית הרב היותר זריז, בשל זמינות הכוח הכמעט תמידית שלו. יש לרכב שתי גרסאות, אני רכשתי את זו עם הסאן-רוף, היקרה יותר.

GTI היא הגרסה הספורטיבית, עם מנוע פנטסטי, שניתן למצוא גם ברכבים אחרים של הקונצרן, כגון פאסאט טורבו, סיאט ספורטיביות וכו'. את ה- GTI ניתן לקבל עם גיר ידני או DSG.

מה שלא ברורה לי היא התלבטות שלך: האם אתה צריך בגאז' גדול? כי אם כן אז הגולף אולי עדיפה על בהיבט זה על פוקוס 5ד', אבל בוודאי לא על רנו 4ד'.

אם יש לך עוד שאלות - אשמח לענות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הייתי ביום המכירות המיוחד של VW אתמול

ונדהמתי לשמוע שהגולף TSI 1.4 נחשבת כ 2 ליטר מבחינת משרד הרישוי

האם זה נכון? מדוע?

פורסם

נדמה לי שזה נקבע לפי מחיר הרכב, לא בטוח.

אגב, מבחינת כוח וזריזות היא שקולה ל- 2.2 (כך באתר VW בחו"ל), מה שהגיוני כי היא זריזה מה- 2.0. ועם זאת, חסכונית כשתבקש.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

רכב חזק מאד כח זמין בכל לחיצה

תיבת הילוכים מושלמת

בניה מעולה ואיכותית

האוטו אצלנו עושה 1 ל 10 עקב נסיעה יום יומית מפתח תיקוה לתל אביב בפקקים המטורפים

ונסיעות עם עליות קשות כגון ירושלים

בממוצע הוא עושה 1 ל 12.5 בצורה יפה מאד (חצי עיר וחצי בן עירוני )

כרגע יש לו כ 5000 קילומטרים

אני לא היתי פוזל אפילו לכיוון הצרפתיה

• תוכן חדש...