Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשמשפצים אלטרנטור אז בודקים את הדיודות, המייצב ואת החלקים המכאניים של האלטרנטור, ומחליפים בהתאם.

לדעתי משפץ מקצועי יכול להפוך אלטרנטור גמור, לתקין, במצב חדש!! אם הוא משפץ כראוי עם חלקים מקוריים או לפחות תואם מקורי , או משהו איכותי חליפי אחר.

לקנות חדש מהניילון בכמה אלפים זה מטופש לגמרי (לפי דעתי) כי אם משפצים במקום מקצועי אפשר לקבל את האלטרנטור במצב חדש, במחיר נמוך בהרבה.(וכמובן עם אחריות לחצי שנה או שלושה חודשים).

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ESTK- נשמח אם תגיד לנו מי מבצע שיפוץ מקצועי ואיך קבעת זאת.

דני- תוכל לפרט שמות של חברות שמייצרות חלקים איכותיים לאלטרנטור (מלבד החלקים המקוריים)?

פורסם
ESTK- נשמח אם תגיד לנו מי מבצע שיפוץ מקצועי ואיך קבעת זאת.

דני- תוכל לפרט שמות של חברות שמייצרות חלקים איכותיים לאלטרנטור (מלבד החלקים המקוריים)?

טוב אז קודם כל יש את עופר קצב שמשפץ מדחסים ומכלולי חשמל לרכב, ומניסיון שלי עם המדחס ,

ואמרו לי את זה כמה בעלי מקצוע שהיתי אצלהם , שהמדחס במצב חדש. והאמת גם מרגישים את זה.

מי שמשפץ יכול לשפץ בצורה חאפרית , ויכול לשפץ בצורה מקצועית הכל תלוי באילו חלקים הוא משתמש , והאם הוא לא מחפף.

אז לצאת מנקודת הנחה שכל מה שמשופץ , ולא חדש מהניילון זה מוצר דפוק , זו דעה די רדודה ושטחית!

פרטים בה"פ .

פורסם
אז לצאת מנקודת הנחה שכל מה שמשופץ , ולא חדש מהניילון זה מוצר דפוק , זו דעה די רדודה ושטחית!

מסכים עם המשפט הנ"ל לחלוטין. החתימה שלי מסכמת את זה יפה, בעיקר לעניין זה.

אני יכול להגיד לך שמבדיקה מקיפה עולה שלרוב שיפוץ מקצועי הכולל חלפים איכותיים יכול לעלות מחיר של אלטרנטור חדש. אז מי בדיוק ישפץ ככה? הרי אין אפשרות מעשית כזו מבחינה כלכלית. שלא לדבר על חלפים מקוריים, בעיקר ל-Bosch. מחיר החלפים גבוה ממחיר אלטרנטור חדש.

אני לא שולל שיפוץ על הסף, כתלות במצב האלטרנטור. במידה ויש לבצע שיפוץ מקיף יקרה אחד מהשניים:

1. או שהשיפוץ יתבצע באופן כזה שהאלטרנטור לא יחזיק יותר מחודשים/שנים בודדים/בודדות בכדי לבצעו במחיר כלכלי.

2. יש לבצע שיפוץ שמחירו לא הגיוני יחסית למחיר אלטרנטור חדש = אף משפץ ולקוח לא יסכים.

שוב העסק לא שחור ולבן אך הוא נוטה לכיוון שציינתי.

פורסם

תראה אני השלכתי את המקרה של האלטרנטור למה שהיה לי במדחס,

הציעו לי "מחודש" בסביבות 1500 שקל אצל חשמלאי.

או לשפץ את שלי אצל משפץ מקצועי , או לקנות משופץ מהמשפץ במחיר של 600 ש"ח. אני מדבר פה על מחיר נטו של עבודה בלי פירוקים ושאר הפעוות הנדרשות.

גם אם יש מדחס חדש דנדש ללאונה לא הייתי קונה כי זה נראה לי השקעה יקרה, אפשר הכל לשפץ ולתקן, ובסך הכל המכלולים האלה כמו מדחס אלטרנטור סטרטר , הם לא בנויים בצורה מסובכת שדורשת אוניברסיטה בדי להבין איך ומה לתקן בהם .

צריך שמשפץ מקצועי ולא חאפר יעשה עבודה טובה עם חלקים איכותיים.

פרטים בה"פ .

פורסם

ESTK (נשמח לדעת את שמך האמיתי),

אני מתייחס רק לאלטרנטורים, שאת זה במקרה יצא לי לחקור ולהבין מבפנים. לגבי כל השאר לא יודע ולכן לא אכתוב. ניחוש שלי שהמצב דומה שם.

נראה שלא קראת את מה שכתבתי. הבעיה היא לא מורכבות השיפוץ ולא הידע או הפדנטיות הנדרשים. הבעיה היא מחירם של חלקים איכותיים, בעיקר כשבשיפוץ מלא צריך להחליף הרבה חלקים.

פורסם
ESTK (נשמח לדעת את שמך האמיתי), ארז

אני מתייחס רק לאלטרנטורים, שאת זה במקרה יצא לי לחקור ולהבין מבפנים. לגבי כל השאר לא יודע ולכן לא אכתוב. ניחוש שלי שהמצב דומה שם.

נראה שלא קראת את מה שכתבתי. הבעיה היא לא מורכבות השיפוץ ולא הידע או הפדנטיות הנדרשים. הבעיה היא מחירם של חלקים איכותיים, בעיקר כשבשיפוץ מלא צריך להחליף הרבה חלקים.

קראתי לעומק את דבריך ואתה צודק צריך להשתמש בחלקים איכותיים שעולים יקר יותר , אבל כשאתה קונה חדש זה פשוט מאוד מאוד יקר, ולכן צריך לדעת אצל מי לשפץ, או ממי לקנות משופץ.

אבל בכל מקרה אם אתה קונה "משופץ" מחשמלאי אז אתה מפסיד והוא מרוויח יותר. מהסיבה שהוא לוקח את האלטרנטור שלך, ונותן אותו +סכום כסף ומקבל אלטרנטור "מחודש" ,ואז הלקוח בעצם מפסיד , במקום לשפץ את שלו בלבד ,הוא גם משלם יקר יותר וגם החשמלאי מרוויח על החלק הדפוק עוד כסף. והלקוח משלם תיווך...

שלא נדבר על איכות השיפוץ שאתה גם לא יודע עד כמה היא טובה, ועדיין אתה משלם יקר.

בקיצור אם כבר אז עדיף לחפש בגוגל מישהו שמשפץ מכלולי חשמל לרכב, כמו שעשיתי וככה הגעתי לבחור ששיפץ לי את המדחס .

אפשר תמיד לקנות מפירוק זה הרבה יותר זול (הציעו לי מדחס ב400 ש"ח )

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...