Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פתיחת חברה - ממה להיזהר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם. אני חושב לפתוח (עם עוד שותף) חברה. נכון לעכשיו - היא לא הולכת לעשות הרבה - ובמידה ויבואו רעיונות ליזמות בעתיד - זה יהיה המקום.

מה החסרונות של זה?

האם יכולים להקשות עליי להתקבל לעבודה בתור שכיר בגלל שהייתה לי חברה - או ההיפך?

כמה זמן ייקח לסגור אותה אם ארצה?

ברמת העיקרון סיכמנו ששנינו מנהלים משותפים. מניות כשיהיו חצי חצי, אבל בנושאים כלכליים יש עדיפות לדעתו, בנושאים אחרים לדעתי. איך אני יכול להבטיח לעצמי שלא אכנס לחובות בגלל זה? זה הדבר הכמעט יחידי שמטריד אותי.

עוד הערות - יתקבלו בברכה!

אביעד

נ.ב האם ניהול חברה עם שם מפוצץ יכול באמת לתרום משהו לקורות-חיים? שמעתי את זה משני חבר'ה שלמדו מנהל עסקים ואמרו לי שזה טריק כדי 'לנפח' קורות חיים. לא זו המטרה, אבל סתם אני זורק את זה.

פורסם

יש אגרה של איזה אלף שקל כל שנה לרשם החברות

יש רואה חשבון + דוח בסוף כל שנה (רק הדוח זה עוד כמה אלפים)

אז השאלה שלי, למה לפתוח חברה (שזה גם עולה כסף) ולשלם סתם אגרות וכו' (הרי החברה לא תיהיה פעילה, לפחות כרגע)

תפתחו שזה יהיה רלוונטי ..

פורסם

אל תתחיל משהו שאתה לא יודע, בטח לא משהו בסדר גודל כזה עם שותף

שלא תתעורר עם חברה שמוציאה חשבוניות פיקטיביות ככיסוי סחורה

אם תרצה אני אפנה אותך לעורך דין ורואה חשבון

אבל תעשה לי לעצמך ולכל הרכוש שלך היום ובעתיד טובה ואל תעשה את זה לבד, בטח שאין סיבה ממשית לפתיחת חברה

זה כבר לא משחק

פורסם

אם אתה כל כך לחוץ על זה - תפתח עוסק מורשה.

אין הכנסות - אין תשלומים. (בהנחה ואתה עושה את זה דרך רואה חשבון)

פורסם

כדי שרשם החברות יסכים לרשום אותך כחברה בע"מ - אתה צריך ליצור תקנון חברה שחייבים להופיע בו, בין היתר, הדברים הבאים:

1. האם החברה היא בעלת אחריות מוגבלת של בעלי המניות (כלומר בע"מ)?

2. מהן מטרותיה של החברה? בעניין זה חברה שנפתחת למטרה מסויימת חייבת לעסוק במטרה זו במישרין!

3. מי הם בעלי המניות, מה מותר לכל בעל מניות ומה אסור.

4. לחברה חייב להיות הון עצמי כלשהו.

5. חברה היא יישות עצמאית - כדי "למשוך" רווחים תהיה חייב במשכורת ממנה או דיבידנד - מה שאומר שאם תהיה גם שכיר כמו שציינת, אז תצטרך דו"ח מתואם למס הכנסה, מצד שני, הוצאות שהוצאת לשם הכנסה והן מוכרות בניכוי, יוכלו להתנכות מהשכר החודשי שלך מהמשכורת (לא מהחברה שלך, אלא מהמעסיק שלך) - וכך תשלם מס אפסי על הברוטו שלך...

בכל אופן, זה צעד שלא עושים "ככה סתם" או "על הדרך". מיותר.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

מניות יהיו ברגע שתפתחו את החברה.

לא משנה מה שווי המניות גם אם הן שוות רק 2 שקלים זה שקל אחד שלך ושקל אחד שלו.

ברגע שפתחת את החברה יש עליך אחריות ישירה כדירקטור לכל הפעילות והתחייבויות של החברה.

נכון שמדובר בחברה בע"מ, אבל כיום רוב המקומות נוהגים לבקש ערבות אישית של בעלי המניות להתחיבויות של חברה. מה שאומר שאם השותף שלך (או אתה) תעשו מהלך כלכלי שגוי, עדיין תצטרכו כערבים לשלם כל פרוטה.

גם אם החברה תשגשג ויתברר כי נעשו עבירות מס, תהיה חייב בדין כמנהל ובעלים.

יש לפעמים סיבות עניניות ולא כלכליות לפתוח חברה, אבל ברוב המקרים פתיחת חברה ואחזקתה יקרה יותר מאשר להיות עצמאי שהוא עוסק מורשה.

פתיחת חברה - כ-1200 שקל. לאחר מכן כל שנה כ-1000 שקל.

תשלום לרואה חשבון כולל דו"ח שנתי יכול להגיע ל- 10-12 אלף שקל לשנה כולל מע"מ.

אם אין לך פעילות בחברה - גם לא יהיה לך מע"מ להתקזז.

כלל ברזל - לא חותמים על צ'קים בלנקו ומשאירים לשותף.

לא חותמים על צ'קים דחויים אם אין לך את היכולת לפרוע אותם מכספך שלך אם וחלילה לא יהיה תזרים מזומנים הולם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
....

האם יכולים להקשות עליי להתקבל לעבודה בתור שכיר בגלל שהייתה לי חברה - או ההיפך?

מנקודת מבט של מעסיק, המעסיק הפוטנציאלי עשוי לחשוב שאתה לא תעבוד אצלו זמן רב אלא רק עד ההזדמנות הבאה שתיפול לידך להיות עצמאי שוב.. ואם זה יהיה בעקבות העבודה אצלו, אתה עשוי להפוך למתחרה שלו.

אבל, יכול להיות שזה גם כלל לא ישפיע.

כמה זמן ייקח לסגור אותה אם ארצה?

שמעתי שמאוד קשה לסגור סופית את התיקים ברשויות, שאתה צריך להמשיך להגיש דוחות שנתיים במשך שנים ארוכות לאחר שהתיק "נסגר". זה רק מה ששמעתי ואני מקווה שלא אצטרך לבדוק זאת בעתיד, ואם כן, אז שאתבדה.

פורסם

טוב, תפסיקו לשלוף את המחברות של דיני חברות ודיני מיסים

אם אתה רוצה לפתוח חברה יש הרבה יותר דברים מאשר תקנון חברה או בעלי מניות

או אחריות דירקטור ואחריות בעלים ואסיפה כללית וכו'

בקיצור, זה לא בוא נשחק בלפתוח חברה, אם אתה רוצה לפתוח חברה לך לעו"ד, ולרואה חשבון.

תאמין לי שאני רואה יותר מדי חברות שנפתחות כמו שאתה מתאר ואנשים מופתעים שהם צריכים לצאת מהבית.

פורסם

העניין הוא שאנחנו רוצים לפתח איזה רעיון. ערכנו חיפוש פטנטים (מקצועי) ופטנט כזה לא נמצא. עכשיו צריך להריץ את זה הלאה. אם יהיו עוד רעיונות, גם נריץ אותם ככה.

אני לא מבין מה הבעייה - אם נניח מגדירים שכל פעולה דורשת חתימה של שנינו (זה אפשרי?) - אז מה הבעיה?!

אגב, השותף רואה חשבון בעצמו.

שוב תודה על העזרה.

פורסם

שוב

השאלה היא למה חברה?

בשלבים הראשוניים לא עדיף להיות עוסק מורשה?

הרבה פחות בעיות

Guest תמיר .א.
פורסם

ספר נא לי מה הפטנט ואני ידריך אותך אם זה ישתלם לך :), סודך שמור :-).

תמיר

פורסם

תקנון החברה יקבע מה יהיו סמכויות כל אחד מכם, וזה יכול להיות כל מה שתרצו.

לגבי מטרת החברה - אפשר להגדיר את זה בתור משהו כללי כמו "מו"פ, ייעוץ, שירותים וכל פעילות מסחרית אחרת" ואז זה מכסה הכל.

לא ברור לי למה אתם רצים לפתוח חברה בע"מ. זה לא נותן לכם כלום כרגע.

אתם רוצים לפתח פטנט ? סבבה, תעשו את זה שניכם כעוסקים מורשים, תתיעצו עם עו"ד מהי הקונסטלציה הנכונה לעשות את זה עם שיקולי המס הרלוונטיים, וכשתהיה לכם פעילות מסחרית של ממש (מחזור של לפחות כמה מאות אלפי ש"ח בשנה) יש מה לדבר על חברה בע"מ.

יתרונה המרכזי של חברה כזו הוא ששיעור מס החברות (מס ההכנסה שמשלמת חברה על רווחיה) נמוך משיעור המס השולי המקסימלי שחל על בודד (עוסק מורשה).

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הבעייה בשותף מקצועי זה שהוא יודע הרבה יותר ממך, ובמקרה הזה הידע שלו מכריע בצורות מאוד קיצוניות

משליטה בהנהלת חשבונות, דרך שליטה ברישומים וכו'

אתה תישאר שותף עם רעיון.

תמיד חשוב לדעתי לשמור על גורם חיצוני בלתי תלוי במיוחד שיש צד כל כך חזק כשותף.

אני לא נכנס לכדאיות כלכלית ועסקית , אני אומר שזה לא דיון בפורום לסטודנטים שנה ב למשפטים או כלכלה או ראיית חשבון.

כדאיות תבדוק מול גורם בלתי תלוי מקצועי כמו עורך דין ורואה חשבון, ותגיד לו את הכיוון שאתה רוצה בו החברה תעבוד.

כלומר תיפגש עם עו"ד עדיף אחד שהוא לא במקרה "חבר של השותף" ותגיד לו שאתה רוצה חברה שתפעל בהרשאת שני הבעלים בלבד, ורווחיה והפסדיה יתחלקו בצורה שתחליט עם השותף.

את עניין הנהלת החשבונות תדאג שתהיה עליו ביקורת מצידך לכל רישום ספרים , תכנון מס, חשבוניות תשלום לרשויות מס וכו', אלו דברים שמאוד קל להפיל על השותף שלא יודע מה זה רשימת ספקים

הסיכון הכספי בחברה שנבנית לא נכון כראוי ליעוד שלה הוא ברמה מאוד גדולה.

הסיכון הפלילי בפתיחת חברה הוא גם קיים, במידה ואחד השותפים בוחר לשחק בהחזרי מע"מ וקיזוזים למיניהם, או במקרה התחיל לחלק חשבוניות כי "נעלם לו הפנקס"

הפשטות במקרים האלו היא בערך של ללכת לבית דפוס ולהדפיס פנקס על שם החברה

אותו דבר בצ'קים במידה ואתה לא מגן על עצמך, ניכיון צ'קים, וכו'

הלכת על יעוץ מקצועי לרישום וחיפוש פטנטים, לך בדרך הזאת עד הסוף

אתה באמת חושב שזה המקום לשאול אם כדאי או לא?

פורסם

בלה בלה..

בלה בלה..

2. מהן מטרותיה של החברה? בעניין זה חברה שנפתחת למטרה מסויימת חייבת לעסוק במטרה זו במישרין!

בלה בלה..

בלה בלה..

בכל אופן, זה צעד שלא עושים "ככה סתם" או "על הדרך". מיותר.

לגבי סעיף 2 - לא בעיה כלכך גדולה ל"עקוף" את הסעיף הזה. בסעיף המתאים בטופס שממלאים עבור רשם החברות ממלאים "כל עיסוק חוקי".

לגבי השורה האחרונה - מסכים בהחלט.

חברה, רק כדי להגיד שיש לך חברה, היא כאב ראש לא קטן ובד"כ לא משתלם. חבל על הכסף.

ועוד יותר חבל יהיה בעתיד, במידה ולא תעשה זאת בצורה נכונה וסגירת כל הפינות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...