Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הרכב שלך זקוק לאוקטן 98 בשל יחס דחיסה גבוה, יהיה גם יהיה הבדל.

אם מחשב הרכב מסוגל להתמודד גם עם אוקטן נמוך למרות יחס הדחיסה הגבוה, יהיה הבדל מינורי, שלדעתי לא מצדיק את הפרש המחיר.

אם לא נדרש אוקטן גבוה יותר - סתם שרפת כסף.

פורסם

יהיה הבדל, גם בדקו משהוא דומה ב"הילוך חמישי"-שם הם בדקו יעילות מנוע בהתאם לסוג הדלק. המסקנה היא שישנו הבדל, למרות שאינו כל כך משמעותי לטווח הקצר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הבחור שאל על צריכת דלק.. לא ביצועי מנוע... צריכת הדלק לא משתנה וההפרש במחיר גובר בגדול, אם אתה צריך למלא 95 ע"פ הוראות יצרן, מלא 95, אם לא, מלא אוקטן אחר.

לי היה רכב שצורך 96 ובכל מילוי שלישי מילאתי 95 וזה לא עשה שום הבדל... לא בצריכה ולא בביצועים.

במיכל הדלק ובמנוע הצטבר עם השנים מספיק עופרת כדי שזה לא יורגש, אגב, דלק 96 מודרני לא מכיל עופרת אלא תחליף אחר.

פורסם
הבחור שאל על צריכת דלק.. לא ביצועי מנוע... צריכת הדלק לא משתנה וההפרש במחיר גובר בגדול

לי היה רכב שצורך 96 ובכל מילוי שלישי מילאתי 95 וזה לא עשה שום הבדל.

נו באמת...

ההתייחסות שלנו הייתה לצריכת דלק, רכב שזקוק לאוקטן 98 יצרוך יותר בנזין לק"מ נסיעה אם תתדלק אותו בבנזין 95.

אוקטן 96 מאופין בעופרת או בתחליף עופרת הנחוץ כדי לסוך את חלקי המנוע.

אין משמעות אמיתית להבדל של נקודה אחת במספר האוקטן, כשמדובר בענתיקה שיוצרה לפני שנת 1995 ושכמעט בוודאות יחס הדחיסה שבמנוע שלה הוא בסביבות ה- 9.5...

פורסם
יהיה הבדל, גם בדקו משהוא דומה ב"הילוך חמישי"-שם הם בדקו יעילות מנוע בהתאם לסוג הדלק. המסקנה היא שישנו הבדל, למרות שאינו כל כך משמעותי לטווח הקצר.

הבדיקה הייתה ביחס לכמה כ"ס מוציא הרכב בכל סוג של דלק, אפשר להמיר את זה לתצורכת דלק מן הסתם.

הינה הכתבה:

http://www.youtube.com/watch?v=0QGCYLwTCGI

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

לנהג רגוע:

הנתון שאתה מוסר נשמע לי מאוד הגיוני.

אבל יש קושי עצום לאמת אותו (שלא בתנאי מעבדה), 3% שקולים לעוד 300 מטר לליטר אם צריכת הדלק 1/10.

ההפרש כזה יכול להיווצר כתוצאה מפקק תנועה, שינוי קל בסיגנון הנהיגה (קצת בא לך להתפרע) או כתוצאה מהפרש קטן במילוי הבנזין (משאבה שקפצה קצת לפני הזמן).

יש לי רכב עם יחס דחיסה 1/12. לפי ספר היצרן (באנגלית) אוקטן המינימום הוא 95. רעש המנוע מעט יותר גבוה עם אוקטן 95, אבל מדובר בשינוי כ"כ זניח שרק בעל הרכב מסוגל להבחין בו.

אני לא הצלחתי להבחין חד משמעית בשיפור בצריכת הדלק בעת שימוש באוקטן 98 ביחס ל-95. כן הצלחתי להבחין בעלייה במחיר הבנזין כשמדובר באוקטן 98.

• תוכן חדש...