Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת אין אמורים לבדוק שמן גיר אוטו'.

עד היום בדקתי בבוקר לפני ההנעהוזה תמיד נמצא על הקו העליון בצד C , היום ראיתי בספר רכב שצריך לבדוק כאשר הרכב מונע...

כאשר עשיתי זאת המדיד יצא יבש לגמרי...

יכול להיות שבטיפוול האחרון שעשיתי לא שמתי מספיק שמן גיר?? (שמתי 2 ליטר לפני 10K ק"מ).

תודה מראש

פורסם

שמן גיר רציף נמדד אך ורק כאשר המנוע מונע ותיבת ההילוכים ב- P (יש הרבה שאומרים ב- N) ומומלץ מאוד ורצוי מאוד שהבדיקה תיעשה לאחר נסיעה של מספר ק"מ. האוטו חייב להיות על משטח ישר.

גובה השמן צריך להיות על ה- H (חם) בין ה- MIN ל- MAX. לפעמים הבדיקה יוצאת משום מה לא טוב ונראה שיש חוסר או עודף למרות שיש כמה שצריך. אני לרוב בודק מספר פעמים ברצף כדי לוודא את התוצאה.

יש להשתמש בבד שלא משאיר סיבים ולא בטישו כדי לנקות את המדיד. אני משתמש בג'ילדה.

אם חסר יש לבדוק שאין נזילה ולמלא אך ורק שמן מקורי - Tutela CVT NG. בשום אופן לא משהו אחר. צבעו אדום, אגב.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אין ניסים ונפלאות.

בתיבה לאחר הריקון אמורים להיכנס 2 ליטר של שמן גיר.

אם אתה בודק נכון! ואם שמת מספיק שמן (בדקת אחרי ההוספה? עשית את זה לבד?)! אז בהכרח יש נזילה כלשהי.

אתה בטוח לגבי הבדיקה ?? מי ביצע את ההחלפה ??

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

את ההחלפה אני ביצעתי, השמן הגיע במיכל של 2 ליטר כך שאין בילבול בכמות, לאחר ההחלפה בדקתי אבל שוב - כשהרכב כבוי וקר.

בקשר לנזילה זה וודאי שאין הרכב חונה בחניה סגורה בחצר של הבית, כל בוקר אני רואה מה קורה מתחתיו.

בקשר לבדיקה- פשוט הנעתי את האוטו ובדקתי שמן, כמו שכתוב בהוראות היצרן, הבעיה היא שלא "חסר שמן" אלא פשוט המדיד יוצא יבש כמעט לחלוטין. יכול לקרות דבר כזה מבלי שתידלק נורה?

מאז שמיליתי את השמן ועד היום הכמות של השמן לא השתנתה מפני שאני מודד שמן אבל לא כמו שצריך...

פורסם
... ומומלץ מאוד ורצוי מאוד שהבדיקה תיעשה לאחר נסיעה של מספר ק"מ.

מניסיון זה ממש משנה אם האוטו נסע איזה כמה ק"מ או שלא!

לא יודע לגבי נורת התיבה - היא מתריעה על חום יתר או על תקלה. אין לי מושג כמה חוסר בשמן יגרום להדלקתה. מה שהכי חשוב כרגע זה מה קורה בתיבה עצמה כפי שאתה רואה על המדיד.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

טוב, עד עכשיו בדקת שהרכב בכלל כבוי אז COLD ו- HOT בכלל לא רלוונטיים.

אני ידעתי שה- COLD זה למקרה של נסיעה ממש קצרה.

פשוט תעשה איזו נסיעה ותבדוק את המצב.

אם יש לך שמן מתאים ובאמת חסר אז פשוט תוסיף שמן. אם לא אז אתה חייב להשיג שמן.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

נסעתי עכשיו עם הרכב 3 ק"מ, השארתי את הרכב מונע ובדקתי שמן, עדיין חסר המון שמן, רק הקצה של המדיד היה רטוב... אני עדיין לא מבין איך יכול לקרות דבר כזה...

בכל מקרה מה עליי לעשות? להזמין גרר או לנסוע עם הרכב למוסך? (המוסך במרחק 15 ק"מ מהבית)

פורסם

נשמע שחסר איזה 300-400 מ"ל של שמן גיר.

אני לא יגיד לך ליסוע ככה עם האוטו כי זה אוטו שלך, אבל למה גרר ??

סע עם אוטו אחר או עם מונית למוסך או לחנות מתאימה, קנה 2 ליטר שמן. תחזור לאוטו, תוסיף שמן וסע למוסך בהקדם כדי לוודא שאין נזילות. וגם אם יהיה עודף לכמה ימים לא יקרה כלום - כבר כתבו פה בעבר שאם כבר עדיף שיהיה עודף שמן גיר מאשר חוסר בו.

אולי יש נזילה שקורית רק בזמן נסיעה.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

• תוכן חדש...