Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסוואגן גולף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני רוצה לקנות פולקסוואגן גולף משנים 1999-2002, מנוע 2.0 או 1.8 (1.6 לא לוונטי).

לפי מה שראיתי בכל מיני אתרים למנוע 1.8 יש 125 כוח סוס ולמנוע 2.0 יש 115 כוח סוס, לפי מה שאני מבין זה לא הגיוני, מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה ההבדל בין שני המנועים וגם איזה מנוע עדיף בלי להתחשב בדלק, רק מבחינת הנסיעה, הנוחות והכוח וגם בלי להתחשב בכסף.

תודה מראש :-)

פורסם

מנוע 1.8 זה 20 שסתימים ו-2.0 זה 8. ה-1.8 עדיף במיוחד עם טורבו 150כ"ס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למרות שלמנוע 2000 סמ"ק רק 8 שסתומים, הוא הרבה יותר גמיש ( סחיבה טובה מטורים נמוכים) מאשר מנוע 1.8 עם 20 שסתומים.

אם אתה הולך על מנוע ללא טורבו אז 2000 סמ"ק בחירה טובה.

פורסם

1.8 קיים רק בשנת הדגם 99' ורק בגולף.

2.0 משנת הדגם 2000 ואילך ובכל דגמי החברה (פאסאט, גולף, בורה, חירפושית החדשה).

הסיבה להחלפתו לטענת החברה היא שמנוע ה-2.0 מתאים יותר לתיבה האוטומטית, ובנוסף הוא שקט יותר.

היתרון הכי גדול של ה-2.0 מציע כוח זמין בכל מצב.

חסרון לא קטן בו הוא צריכת שמן מוגברת יחסית - יש לבדוק שמן כל הזמן במנוע הזה, שכן גם כשהוא 100% תקין הוא צורך יותר ממנוע רגיל (שלפעמים לא צורך שמן בכלל בין טיפול לטיפול) - לא משהו נורא בכלל, הרבה אנשים חיים עם זה בלי בעיה, אבל צריך לבדוק.

ה-1.8T של הגולף נקראת GTI, היא גרסה טובה יותר אך קשה למצוא במצב טוב ועדיף לבן אדם שלא מחפשת את הגרסה הספורטיבית להתמקד בגרסאות ה-2 ליטר.

לא ציינת אם אתה מעדיף גיר ידני או אוטומט, אך הידני תמיד עדיף, למרות שהאוטומט של הגולף מצויין ומעביר הילוכים בצורה חלקה.

מבחינת אבזור, אם אתה יכול, תנסה לחפש את גרסת הג'נריישן, שהיא גרסה שיצא לכבוד 25 שנה לגולף ומכילה אבזור נוסף ופשוט נראית יותר טוב (פסי קישוט בצבע הרכב, ריפודים מיוחדים, מגנזיום, סאנרוף ועוד).

הגרסה מתחתיה נקראת קומפורטליין, שהיא הגרסה המאובזרת של הדגמים המשפחתיים (לא הספורטייבים).

הגרסה הכי מאובזרת נקראת היי-ליין, שנמצאת לדעתי רק ב-V5.

והגרסה הכי בסיסית נקראת טרנד-ליין, ועליה אני ממליץ לדלג, עקב התוספת הקטנה מאוד לקומפורטליין (תוספת קטנה היום, לא שהאוטו היה חדש).

ד"א, אם אני לא טועה אין טרנדליין במנועי 2.0.

לסיכום:

אם גולף, אז הכי כדאי ג'נרשיין מנוע 2.0 (אם אפשר אז ידני).

ה-1.8 הגיעו רק בשנה אחת (99), קשה למצוא והמאמץ לא ממש משתלם, לא מדובר פה באיזה פנינה נדירה ששווה להפוך עולמות להשיג אותה, אם נופלת לך אחת טובה ליד אין סיבה מסויימת להמנע, אך גם אין סיבה להעדיפה על מנוע ה-2.0, שלמרות הנחיתות במס' כוחות הסוס, מפצה על כך במומנט וכוח זמין שזה הרבה יותר מורגש במהלך נסיעה מאשר התוספת כוחות סוס של מנוע ה-1.8.

בהצלחה.

פורסם

יש גם רמת איבזור שנקראת פסיפיק

ורמת ההי ליין נמצאת גם בv6

בעיקרון ההבדל במחיר בין 1.8 שנת 99 ל2.0 שנת 2000 אמור להיות מזערי (מבחינה כספית)

אז רוב הסיכויים שתעדיף את ה2000 בעיקרון אם אתה לא מתלהב מהאיבזור הפנימי אתה תמיד יכול לקנות קומפורטליין לצבוע את הפסים ולשים גאנטים ומבחינה חיצונית יש לך גנרשין (חוץ מהסאן רופ)

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

וואי ניסוח ממש יפה אנשים

דרך אגב אני בעל גולף ויכול להגיד לך שהאוטו פיגוז וזאת אחלה בחירה לדעתי מנוע 2000

ושיהיה רק במזל טוב :)

פורסם

בזמנו כשחשבתי לקנות גולף, רציתי לקנות את המנוע 2.0, אחרי שהבנתי שה-1.8 לא מומלץ וגם חשבתי לעצמי שחייבת להיות סיבה שפולסוואגן החליפו מנוע אחרי שנה אחת בלבד.

עוד אופציה שאתה יכול לשקול היא הגולף V5 שהיא כמעט אותו מחיר כמו הג'נריישן 2.0, אם תשקלל את זה שאין לה שוק יחסית לג'נריישן אתה יכול להשיג אותה באותו מחיר אם לא פחות והV5 יותר מאובזרת ונוסעת יותר טוב אבל מצד שני צריכת הדלק שלה הרבה יותר גבוהה ויש כאלה שיגידו שהיא פחות אמינה אבל יש גם אנשים שיגידו שיותר.

• תוכן חדש...