Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיט יניקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהו קיט יניקה ?

מה מחליפים באוטו הקיים שקונים קיט יניקה ?

מה זה נותן ?

זה עושה לאוטו יותר בלאי ?

מצטער על מספר השאלות הרב פשוט אני שומע כל יום משהו אחר ואני מנסה להבין :)

פורסם

קיט יניקה הוא סה"כ תעלת אויר קר לפילטר אויר פתוח.

כל מי שמקשקש שיש פה אפקט ראם אייר שימשיך.

ואגב, אי אפשר לשלוט בזה מתוך הרכב על ידי פאלם פיילוט. :wink:

פורסם
קיט יניקה הוא סה"כ תעלת אויר קר לפילטר אויר פתוח.

כל מי שמקשקש שיש פה אפקט ראם אייר שימשיך.

ואגב, אי אפשר לשלוט בזה מתוך הרכב על ידי פאלם פיילוט. :wink:

:mad: למה אתה סתם מקשקש?

אני חיברתי פאלם (או ליתר דיוק REX) למערכת בקרת הדחיסה של קיט היניקה, ועם הסטאפ המתאים אני מגיע לדחיסה של שלוש באר בנקודה הצרה ביותר בכונס.

:wink: ולהדיוטות שלא הבינו זו היתה בדיחה :)

קיט יניקה יעודי כמו של סימוטה (מכונה ראם אייר) זו דרך יעילה מאד לתעל חלק נכבד מהאויר הקר שנכנס מעל לגריל ישירות אל הפילטר תוך מניעת התערבבות עם האויר החם של המנוע.

הפילטר פשוט יושב בתוך כונס יעודי המתוכנן בהתאם למבנה הרכב ולחלל הקיים.

עד כאן אין ויכוח.

עכשיו,,,, באופן תאוריטי מבנה (צורת) הכונס מתוכנן להזרמה מהירה של האויר דרך הפילטר עי"י ניצול של אפקט ונטורי. אממה? התאוריה הזו מותנית בכניסה של כמויות אויר מאד גדולות, בזמן קצר, לתוך הכונס. פה בדיוק נכנס הויכוח. כמה מהר צריך לסוע כדי לקבל את האפקט? האם בכלל כמויות האויר שנכנסות דרך הפתח הצר מעל הרדיאטור מספיקות לקבלת האפקט? ועד כמה האפקט הוא בעל משקל בשיפור הביצועים?

לדעתי האישית באזור ה-140 נדמה לי שאני מתחיל להרגיש בשיפור קל (שכנראה מתחזק עם המהירות אבל אני לא מרבה לבקר באזורים האלה :wink: )

הייתי מצפה שבראלי האפקט יתקבל מהר יותר כי בסקסו יש פתח מאד צר דרכו יכול האויר להכנס ובראלי זה הרבה יותר פתוח. יש כאלה שטוענים שהאפקט מתקבל במהירויות שבאזור ה-160, 170, ויש את הספקנים שטוענים שהכל חרטא.

חרטא או לא חרטא זו בודאי הדרך היעילה ביותר לספק אויר קר לפילטר, גם אם אין שום אפקט.

פורסם

התכוונתי לקיט יניקת דלק אחי

אבל זה היה מעניין מה שכתבת על הקיט יניקת אויר

למישהו אולי יש תמנוה של קיט יניקת דלק?

{לא של הסעפות יניקה }

פורסם

קיט יניקת דלק? מה זה?

בעיקרון הדלק, בניגוד לאויר (במנוע לא מוגדש), נדחף פנימה בכח ממשאבת הדלק. אין דבר כזה יניקת דלק.

יש יניקה של תערובת הדלק/אויר מהסעפת, דרך שסתום היניקה - וזאת בזמן פעימת היניקה של המנוע. היניקה מתבצעת על ידי תנועת הבוכנה למטה.

איזה קיט בדיוק יכול להשתלב בדבר הזה? מאיפה שמעת על זה?

ולעניין הראם אייר. כבר העליתי פה לינק פעם באיזה ויכוח רב דפי על ראם אייר. לינק מאתר פורמולה 1 רציני שמתאר את אפקט הראם אייר במכוניות פורמולה. שם הראם אייר הרבה יותר רציני בנפחו ושינויי ההיקף שלו לאורכו מזה של סימוטה. הרבה הרבה יותר רציני. שם גם הפילטר עצמו הרבה פחות מגביל זרימה מפילטר פתוח של מכונית כביד. ושם הם טענו אם אני זוכר נכון, שאפקט הדחיסה של האויר בא לידי ביטוי במהירויות של מעל 200 קמ"ש וגם אז מדובר בתוספת של איזה 2 אחוז ללחץ האויר. בהחלט לא משהו רציני.

וברכב נוסעים עם הראם אייר שלו, המוגבל בנפחו ושהתכנון שלו מוגבל בגלל הצורך להיות חלק מתא מנוע קיים, מדובר בכלל על תוספת זניחה לחלוטין.

פורסם

עידן אני נאלץ לא להסכים איתך

אמנם אני לא מדדתי את הספק הרכב לפני ואחרי ההתקנה אבל אני בפירוש הרגשתי עליה ביכולת הנשימה מורגשת במיוחד במהירויות גבוהות מעל 120 קמ"ש.

אני מניח שזה נובע מכמה סיבות:

1. בידוד הפילטר מסביבת תא המנוע החמה, הפילטר ממוקם ממש בחזית הרכ חשוף לזרמי אוויר לא מבוטלים במהירויות גבוהות.

2. מסלול אוויר חלק יותר וללא פיתולים מיותרים

3. אפקט "intake pulse theory"

4. שינוי מרחק היניקה מהמצערת

לחלק או צירוף הסיבות שפירטתי יש תפקיד בהשגת עוד מספר סוסים שכ"כ קשה לקבל במנוע אטמוספרי.

אם יש שיפור שעליו אין ויכוח בתרומתו בהתקנה ב-106 הוא קיט הראם אייר וזה גובה בדיינו אין ספור פעמים.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

דוד, אני מסכים עם כל הפרמטרים שמנית. בהחלט מדובר בתיעול יעיל הרבה יותר.

הטענה שלי היא שאפקט ה""""גדישה""""" (שמתי מספיק מרכאות?) הוא זניח בראם אייר שהוא מה שנקרא "אפטר מארקט". ישנן מכוניות כביש עם ראם אייר - הפרארי מראנלו והלמבו מורצ'ילאגו לדוגמא. ובהן ישנם כונסים מאסיביים ותעלות אויר שתוכננו מראש עם הצרות והרחבות לטובת שינוי לחצים (הייתי פעם סטודנט לאוירונאוטיקה בטכניון, אז אני מכיר קצת את החומר), ושם גם האפקט הוא קטן אך מדיד ורק מתחיל להיות מורגש במהירויות דו-שלילתיות.

ואני מסתמך פה על קריאה ולא על ניחושים.

הראם אייר בהחלט עדיף על הפילטר המקורי, ועל פילטר פתוח עם תיעול אויר קר מאולתר.

זה בהחלט שיפור כדאי במחיר שלו , בהשוואה למחיר של התקנת פילטר פתוח רגיל ומיקומו במקום בו האויר יחסית קר. התוספת הלא גדולה במחיר שווה את התוספת ביעילות.

החסרון הוא כמובן, בכך שאי אפשר לשלוט בו עם פאלם פיילוט...

• תוכן חדש...