Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבד. אבקש ייעוץ מהיר אם אפשר כי אני מפחד שהרכב ייחטף לי ואני כמו שאומרים "יאכל אותה"

הרכב הוא טויטה יאריס. שנת 2000 מנוע 1000 ידנית.

יש לה 112 אלף קילומטר על השעון, היא יד שניה, בעל הרכב הנוכחי מחזיקה ברכב משנת 2003, ובמקרה אני מכיר את הבעלים הראשונים ככה שאני יודע את כול ההיסטוריה של הרכב. הרכב מטופל רק במוסך מורשה של טויוטה משנת ייצורו, ובגלל שיש לי קשרים במוסך ביררתי, הרכב מטופל כמו שעון (ביררו לי לפי המספר רכב), הכול מתועד, מבחינה מכנית במצב מצויין, הוחלפו רפידות ודיסקים לפני חודשיים, אין תאונות בכלל(!!) כלום, יש שני שיפשופים אחד בטמבון מקדימה ואחד בצד של הדלת. שיפשופים רק בצבע ללא עיקום בפח.

האם קניה טובה? אני שואל מכיוון שהנפח מנוע מטריד בגלל שזה מנוע 1000 סך הכול, יחזיק לי נסיעות ארוכות?. וממה שהבנתי מהחבר שלי במוסך הרכב מיצטיין בצריכת דלק מצויינת. הוא עושה 1-20 בבין עירוני במהירות של 90-100. בעלת הרכב ציינה גם צריכה של 1-19 +/- האם נישמע לכם הגיוני צריכה כזאת טובה? אומנם נכון נפח קטן מבחינת היגיון הוא אמור לצרוך פחות. אבל עד כדי כך? הבנתי שזה קשור איכשהו לתזמון שסתומים משתנה. VVT-I?

תודה מראש. אני לחוץ כי אני מפחד שייקנו את הרכב.

פורסם

יש לחבר שלי יאריס 1300 האוטו קטלני ונוסע סבבה לגמרה לא עגלה ולא בטיח למכוניות ה 1000 לא יודע אבל מה שכן שהוא מגיע ל 160 האוטו מפסיק ליסחוב ורועד כמו במבה

פורסם
יש לחבר שלי יאריס 1300 האוטו קטלני ונוסע סבבה לגמרה לא עגלה ולא בטיח למכוניות ה 1000 לא יודע אבל מה שכן שהוא מגיע ל 160 האוטו מפסיק ליסחוב ורועד כמו במבה

את הדגם של ה1300 אני מכיר. אבל 99 אחוז מהן אוטומטיות. אני מעדיף ידני ורק ידני. אמרו לי שהוא חזק (המנוע 1000) אבל אני בכול זאת שואל. קצת מפחד. נהגתי על כול סוגי היאריס. מ1300 אוטומט לTS ידנית. כולן סוחבות ניפלא וחזקות במפתיע מהנפח. אבל על המנוע 1000 לא נהגתי לכן השאלה, כי זה דיי נדיר והוא לא נפוץ

פורסם

הרכב מצויין, אמא שלי נוסעת על אחד כזה כבר שנתיים שלוש.

אין בעית סחיבה, צריכת דלק 1:17 ואף טובה יותר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
הרכב מצויין, אמא שלי נוסעת על אחד כזה כבר שנתיים שלוש.

אין בעית סחיבה, צריכת דלק 1:17 ואף טובה יותר.

זו צריכה מעולה פחות או יותר כמו שכולם ציינו, כמובן שכולם גם ציינו תלוי כמה לוחצים אותו,

ככול הניראה אני ייקנה אותו, רק שאלה קטנה ואחרונה, אני יודע שזה טיפשי אבל אם המנוע עכשיו ב112 אלף קילומטר, כמה יש עד שהוא גומר מנוע. או במילים אחרות, כמה מחזיק מנוע? 200 אלף? 300 אלף? כמובן לצאת מהנחה שמטופל היטב ולא נחסך שקל, אני לא אחד שיחסוך על תחזוקת הרכב.

פורסם

אני רק יסביר שוב. הפחד שלי זה שזה סך הכול מנוע 1000 שעבר כבר 112 אלף קילומטר, אני מפחד להיכנס לאיזו הרפתקאה קטנה פה, כלומר הכמות קילומטראג' שמנוע מסוגל לעבור קשורה גם לנפח שלו לא?

נ.ב

יש למישהו מושג כמה עולה מנוע חדש ליאריס 1000? מהחברה? מחירים פלוס מינוס.?

פורסם

למה שלא תיקח את הרכב לבדיקה? למרות שהרכב מטופל יש לו בלאי טבעי שיכול לעלות כסף, לדוגמא: אגזוז רקוב, חיישן מסוים שלא מתפקד וכו' כאשר הרכב נבדק במוסך ניתן לעלות על התקלות הללו ואתה יכול להתמקח על המחיר והכי חשוב אתה יודע מה אתה קונה, כך שאם אתה מוציא עשרות אלפים על הרכב, כמה מאות על בדיקה לא צריכים להפריע לך.

ומנוע לא קונים חדש מהחברה (10000 ומעלה) אלא מביאים אחר מפירוק במצב טוב.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני יעשה את זה בוודאות. אבל האם בבדיקה הוא יכול להגיד לי מתי המנוע ייגמור את חייו,

יש לי את ההיסטוריה של הרכב. אני פשוט מפחד כרגע להיכנס להרפתקאה. האם החשש שלי מוצדק שאני מפחד ממנוע 1000 שעבר 112K קילומטר, כלומר זה קשור הנפח למספר קילומטראג' שהמנוע מסוגל לעבור.?

פורסם

בבדיקה ניתן לגלות בערך את מצב המנוע

כמו כן שים לב שהרכב נסע יחסית הרבה בממוצע של 22000 אלף ק"מ לשנה, אמנם זה לא מעבר לממוצע שמעליו מורידים במחירון אבל עדיין ניתן למצוא רכבים בעלי ק"מ נמוך יותר.

בשורה התחתונה, אם הרכב טופל בצורה נכונה אני לא חושב שצריכה להיות בעיה עם המנוע.

ושוב אני חוזר אנשים נוטים לחשוב רק על מצבו של המנוע בזמן קניית הרכב למרות שישנם מערכות שונות ברכב שעלות תיקונם יכול להסתכם באלפים רבים

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני רק רוצה לציין, הרכב 8 שנים על הכביש, שנת 2000 ועכשיו 2008 והוא על הכביש משנת 2000 ככה שיוצא 14 אלף לשנה. 112000 לחלק ל8 שנים=14 אלף קילומטר לשנה. אז זה לא כול כך הרבה ניראה לי, סביר,

אני ייקח את הרכב לבדיקה מחר. לגברת אין בעיה עם זה. תודה רבה על התשובות בינתיים, אני יחזור אם יהיו היתפתחויות מסויימות.

פורסם

צודק מצטער ראיתי שכתבת 2003 והתבלבלתי.

פורסם
צודק מצטער ראיתי שכתבת 2003 והתבלבלתי.

חפיף קורה.:-) רק שאלה. הגברת רוצה 45 אלף. אין לי אפשרות לבדוק במחירון לוי ייצחק כרגע אבל לפי המחירון של "מוטו" המחיר קצת יותר נמוך. זה לא מחיר גבוהה לשנת 2000? עד כמה שהוא שמור.

פורסם
חפיף קורה.:-) רק שאלה. הגברת רוצה 45 אלף. אין לי אפשרות לבדוק במחירון לוי ייצחק כרגע אבל לפי המחירון של "מוטו" המחיר קצת יותר נמוך. זה לא מחיר גבוהה לשנת 2000? עד כמה שהוא שמור.

על פי תיאורך, נראה שמדובר במציאה אמיתית, שכן קשה למצוא בימנו יאריס במצב טוב (עקב שוק עירני במיוחד).

לטעמי וכבעל יאריס שנת 2000 1.3 אוטומט בדימוס, המחיר הנדרש (45K), הינו מחיר הגבוה ממחיר המחירון.

בדוק בלוי יצחק את מחיר המחירון המדוייק של הרכב, בכל מקרה אם הנתונים שתיארת מאומתים, שווה לשלם מעל מחיר המחירון ולקבל רכב שמור.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
על פי תיאורך, נראה שמדובר במציאה אמיתית, שכן קשה למצוא בימנו יאריס במצב טוב (עקב שוק עירני במיוחד).

לטעמי וכבעל יאריס שנת 2000 1.3 אוטומט בדימוס, המחיר הנדרש (45K), הינו מחיר הגבוה ממחיר המחירון.

בדוק בלוי יצחק את מחיר המחירון המדוייק של הרכב, בכל מקרה אם הנתונים שתיארת מאומתים, שווה לשלם מעל מחיר המחירון ולקבל רכב שמור.

עידן

ואתה חושב שהפחד שלי ממנוע 1000 שעבר 112 אלף קילומטר הוא מוצדק? כלומר בגלל שזה נפח קטן אז מספר הקילומטרים יותר משמעותי לא?

והנתונים מאומתים, ניקבעה פגישה להיום כדי ללכת לבדיקה. אבל שוב הפחד של זה המנוע עם הנפח הקטן שעבר מספר כזה של קילומטרים.

פורסם
ואתה חושב שהפחד שלי ממנוע 1000 שעבר 112 אלף קילומטר הוא מוצדק? כלומר בגלל שזה נפח קטן אז מספר הקילומטרים יותר משמעותי לא?

והנתונים מאומתים, ניקבעה פגישה להיום כדי ללכת לבדיקה. אבל שוב הפחד של זה המנוע עם הנפח הקטן שעבר מספר כזה של קילומטרים.

הסר דאגה מליבך, בנוגע לנפח המנוע הקטן.

הרכב והמנוע הנ"ל, נחשבים למאד מוצלחים. פרט לכך, המנוע משודך לגיר ידני כך, שכח לא יהיה חסר.

בהצלחה ותתחדש

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...