Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת stop נדלקה לי היום - פיג'ו 309

ferez
שימו לב! השרשור הזה בן 6004 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

צהריים טובים לכולם,

היום נסעתי לעבודה בבוקר, מי שחיפאי ומכיר אז עליתי דרך נשר לדניה שזאת עליה די ארוכה ותלולה.

הנסיעה זרמה טוב אבל ממש בסוף העלייה נדלקה לי נורת "סטופ" כאשר שעון הטמפ' מראה על 95-96 מעלות (גם הנורה במד טמפ' נדלקה), שכמו שאמרו לי פה זאת אמורה להיות טמפ' תקינה, בטח שבעליה.

כיביתי את האוטו, עצרתי בצד ופתחתי מכסה מנוע. שמעתי את המאוורר פועל בעוצמה הגבוהה שלו ולאחר פחות מעשר שניות חזר למהירות הנמוכה.

בסה"כ מרגע העצירה עד לרגע שהתנעתי שוב עברו כ-30 שניות שלאחריהם נסעתי עוד איזה 10 דקות לעבודה כשהטמפ' הייתה יציבה על 90-91 והאוטו עבד רגיל כאילו לא קרה כלום.

למישהו יש איזה הסבר\פיתרון לעניין?

באיזו טמפ' אמורה להדלק באמת נורת "סטופ"?

והאם הגיוני שלאחר חצי דקה של עצירה הכל שב להיות כרגיל?

(האוטו הוא פז'ו 309,1600 שנת 1992).

תודה מראש, ארז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה לי בעבר רכב דומה משנת 88 אבל זה אותו עיקרון.

טמפ' הרכב האידיאלית היא בסביבות 90-91 מעלות וכל מה שמעבר לכך לפחות כך אומרים בבחלק מהמוסכים שטיפלו אז ברכב הוא התחממות,חבל שהמשכת לנסוע כשהרכב חם,מקווה שלא נגרם לך נזק כבד.

אם ההתחממות הייתה בעליה החשד הראשוני נופל על טרמוסטט שנתפס וזקוק להחלפה אך כמובן שיש לפנות למכון לרדיאטורים לבדיקות משלימות למע' הקירור בלחץ /צינורות /משאבת מים ולוודא שאין בריחת נוזל קירור מהמערכת.

כמובן שבדיקה כזו גם תוכל לספר אם יש מעבר קומפרסיה ממערכת הקירור למנוע /להיפך ואז זה אומר שהמצב של ראש המנוע גרוע במיוחד ומחייב שיפוץ .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדרך כלל רכבים לא מתחממים סתאם. הייתי מליץ:

1 - לשים לב לנוזל קירור ( האם לא יורד המפלס )

2- התנהגות הרכב בנסיע וחום מנוע

3- האם יש תחינה על הפקק של מילוי השמן לאחר שהאוטו חם או לאחר נסיעה ממושכת

4-אם הבעיה חוזרת לפנות מיד למוסך.

טויוטה קורולה ספייס 2019

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובות.

לוקי2, המחוג של הטמפ' היה קצת מעל האמצע שבין 90 ל-100...

יש דרך לבדוק טמפ' באופן מדוייק, ע"י מכשיר חיצוני כלשהו?

טימור2008, לא היה חסר נוזל קירור -אני בודק פעמיים ביום כל יום ולא חסרה אפילו טיפה.

גם לפני וגם אחרי ההתחממות, לא חל שום שינוי בהתנהגות הרכב - ז"א הסחיבה הייתה חזקה כרגיל והתחושה הכללית באותו הייתה ונשארה טובה.

שמן גם לא חסרה טיפה והשמן צלול כמו שהיה לפני חודשיים כשהחליפו אותו (לפי השמן שנמצא על המדיד).

שאלה אידיוטית, אבל יש פה מישהו שיודע איך אני פותח את פקק השמן באוטו הזה?

תודה ויום טוב:)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד שאלה שקשורה, בנושא רדיאטור:

האם כל שטח הרדיאטור אמור להיות חם במידה שווה?

והאם הצינור העליון והתחתון של הרדיאטור גם אמורים להיות חמים במידה שווה?

אצלי רק השליש העליון של הרדיאטור חם, והצינור העליון ממש חם והתחתון פושר, הרבה פחות חם מהעליון אבל עדיין חמים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להיות שהרדיאטור סתום , יכול להיות שהטרמוסטט אינו תקין .

אם החום בין הצינור העליון והתחתון אינם זהים לאחר נסיעה , יש בעיה בטרמוסטט או ברדיאטור .

האם מורכב אצלך שעון חום מקורי , או חיצוני ?

אם הוא חיצוני , לאיזה יוניט הוא מורכב ? במידה והוא מורכב על גבי היוניט הקיים (המקורי) , הרי שבכול מקרה צפוי אצלך זיוף של לפחות 5 מעלות , לכיוון מטה .

לכן , אם כתבת שהמחוג הראה 96 , הוא בעצם הראה מעל 100 , לפחות .

ישנה אפשרות לבדוק חום ע"י מכשיר מדידת חום באמצעות לייזר , המכשיר קיים במוסכים .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הוא חיצוני , לאיזה יוניט הוא מורכב ? במידה והוא מורכב על גבי היוניט הקיים (המקורי) , הרי שבכול מקרה צפוי אצלך זיוף של לפחות 5 מעלות , לכיוון מטה.

לוקי2, למה צפוי לי זיוף אם השעון מורכב על היוניט המקורי? כמה עולה החלפת יוניט כזה בערך?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדיין לא ענית לי על השאלה איזה שעון מורכב אצלך ?

שוב , במידה ומורכב שעון חיצוני , והוא מחובר ליוניט המקורי שהגיע עם הרכב , אזי צפוי זיוף מפני שהיוניט והשעון אינם מתאימים אחד לשני .

במידה ומורכב שעון חיצוני , הוא מגיע עם יוניט משלו , אם תשתמש ביוניט שהגיע עם השעון , תקבל קריאה מדוייקת יותר , מאשר אם תשתמש ביוניט המקורי של הרכב .

קרא שרשורים של החבר היקר עמית , בנושא שעון חום וזיופים במעלות ב-205 .

הכי טוב לגשת לבעל מקצוע .

אם אתה רוצה לטפל לבד בבעיה , הייתי מוציא את הרדיאטור , מנקה היטב , שוטף היטב עם צינור בזרם את מעברי המים בתוך המנוע (פשוט מכניסים צינור ופותחים זרם חזק ... :-) ) בודק היטב ששום צינור אינו סתום , ולאחר מכן , מרכיב הכול חזרה .

אני מעריך שדבר כזה אצל מכון רדיאטורים לא יעלה יותר מכמה מאות שקלים , 400+- .

אוהבים אותך פולי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מבין אתכם חבר'ה , אותה טעות חוזרת על עצמה שוב ושוב.

חום הצינור העליון והתחתון לא! צריך להיות זהה. הצינור העליון מוביל לרדיאטור מים חמים , שחוזרים למנוע דרך צינור תחתון אחרי קירורם ברדיאטור.

אם הצינורות חמים במידה שווה , אז הרדיאטור לא מתפקד, ולא מקרר את המים - דבר שהוא אמור לעשות (בהנחה שהמערכת תקינה ויש זרימה ברדיאטור).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

erezfed זה בדיוק מה שחשבתי בתחילה, שבעליון המים נכנסים חמים ובתחתון הם יוצאים לאחר שהתקררו.

אבל, הקירור שמתבצע ברדיאטור לא אמור לדעתי להביא את הצינור התחתון לטמפ' קרה עד כדי כך. שניהם צריכים להיות חמים למגע כי בסה"כ בכמה מעלות אמור לקרר הרדיאטור את המים? 10 מעלות לכל היותר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד שאלה שקשורה, בנושא רדיאטור:

האם כל שטח הרדיאטור אמור להיות חם במידה שווה?

והאם הצינור העליון והתחתון של הרדיאטור גם אמורים להיות חמים במידה שווה?

אצלי רק השליש העליון של הרדיאטור חם, והצינור העליון ממש חם והתחתון פושר, הרבה פחות חם מהעליון אבל עדיין חמים.

EREZFED- אתה צודק אולי , אבל מה שמתאר הבחור הוא לא הגיוני , לא סביר שאחרי נסיעה הצינור התחתון הוא חמים .

אוהבים אותך פולי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6004 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...