Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה מתקדמת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני בן 17, קיבלתי רישיון לפני חודשיים (עוד חודש לסיום מלווה)

אני מעוניין לגשת לקורס נהיגה מתקדמת ויש לי 2 שאלות:

1. האם לחכות ולעשות את הקורס מיד עם סוף תקופת המלווה (זתומרת בשבועות הקרובים שאחריו) או לחכות קצת שיהיה לי עוד ניסיון ? (כרגע אני נוהג די טוב. אמנם חסר ניסיון כי אני רק חודשיים על הכביש אבל אין לי בעיות ואני נוהג טוב מאוד יחסית לנהגים אחרים בגיל שלי שראיתי)

2. על איזה בית ספר אתם ממליצים ?

תודה רבה מראש

פורסם

1. אם בסוף תקופת המלווה , בהתחשב שבתקופה זו נהגת הרבה, אתה כבר שולט טוב יחסית בתפעול הרכב , אין מניעה שתעשה קורס שכזה.

2. כיוון שאני שייך לבית ספר שכזה, אמנע מלהמליץ. (ואתן לאחרים ,שימליצו על בית הספר הזה , שהוא המוביל בתחומו.):wave:

פורסם

אני חושב שכדאי לך להשתפשף בנהיגה לבד עוד קצת.

חשוב גם לנסות להשתלב ללא עזרה ממבוגר בתנועה בכביש.

כמובן לעשות את זה עם מלוא תשומת הלב, נסיעה זהירה, עיניים תמיד על הכביש ולנסות לחזות את המהלכים הבאים של המכוניות.

אני חושב שחשוב מאוד לנסות להשתלב לבד, ושלא יעשו את העבודה הקשה בשבילך. תתמודד, זה עובד טוב.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אני חושב שברגע שתרגיש שאין לך בעיה בתפעול הבסיסי של הרכב אתה יכול (וזה אפילו מומלץ מאוד לדעתי) לעשות קורס כזה.

אני יכול להמליץ לך על קורס נהיגה מתקדמת של מסלולים שגם אני וגם חבר עברנו והוא לימד אותנו הרבה מאוד.

אבל לא התנסתי בקורסים במקומות אחרים לכן בסופו של דבר אתה תחליט איפה אתה רוצה לעשות.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

דגש חשוב בכל מה שנוגע לקורסים האלו

המטרה שלהם ללמד אותך עקרונות בסיסיים של נהיגה נכונה, ואת הבסיס של התנהגות במצבי חירום נפוצים.

לדעתי כדאי לצבור נסיון על הכביש, לפני שניגשים, כי להיות חדש על הכביש + כל המידע שבא מהקורס יכולים להעמיס עליך יותר מידי ופשוט תגיע למצב שבתקופה שבה אתה עדיין צריך להתרכז בדברים בסיסיים על הכביש (תקופה שנמשכה אצלי איזה חודש-חודשיים אחרי המלווה, עד שזה נהיה "טבעי") אתה חושב גם על כל מה שלמדת בקורס..

הייתי מחכה למשל חודשיים-3 אחרי תום המלווה, וכשאתה מרגיש לחלוטין טבעי בכביש, בנהיגה לבד, מכיר טוב את האוטו ואת התנועה בכבישי הארץ ומרגיש "בבית" ... ללכת ולהרחיב אופקים מעבר, להמשיך ללטש את היכולות שלך, גם הטכניות (ע"י אימון ותרגול במגרשים) וגם התנהגותיות (מהבחינה של להסתדר עם הנהגים בארץ...)

כל הכבוד על ההחלטה הבוגרת להקדים תרופה למכה ולקחת קורס.

drive safe :)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

אם אתה נוהג יחסית הרבה, אז הייתי מציע לך לנהוג גם חודש + - לבד ולאחר מכן לגשת לקורס.ככה גם אני אעשה.

עדיף שתילמד את הדברים האלה על ההתחלה ולא תכיר משהו אחר, אם אתה תנהג מספר שנים ואז תעשה את הקורס אז קים סיכוי שאתה תתרגל לצורת נהיגה מסויימת ואז ברגע האמיתי אתה לא תיישם את צורת הנהיגה הנכונה אלא את זאת שהתרגלת אליה.

פורסם

אני חושבת שעדיף לעשות קורס כמה שיותר מוקדם, חבל לתת לעצמך זמן לרכוש הרגלים רעים, ועדיף לקחת קורס שישתית בך הרגלי נהיגה נכונים.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תוכן חדש...