Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה פאסט מתאימה לי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שיש דגמי 1600 עד 2000 סמ"ק ויש כל מיני וריאציות כמו TDI, בנזין אוטומט, בנזין ידני, דיזל אוטומט\ידני טורבו לוקצו'ר ועוד ועוד...

התקציב שלי בסביבות ה-35 אלף ואני מוכן לרכוש גם מליסינג.

נראה לי ש-99 או אולי 2000 ייכנסו לי בתקציב.

אני מעוניין ברכב חסכוני עד כמה שאפשר אך לא על חשבון ביצועים סבירים.

פורסם

ב 35 אלף לא תוכל לרכוש פאסאט מהשנים 99 2000 כמו כן מנוע 1800 על פאסאט ששוקלת "טונה" תכניס אותך לתחנת דלק ולא תצא משם.

לגבי ליסינג ,לחברות ליסינג אין מכוניות מהשנים הללו הם מחזיקים מכוניות חדשות יותר.

תגדיר מה אתה מחפש ברכב אז נוכל לעזור לך לחפש משהו אחר.

בהצלחה.

פורסם

המחירון לפאסט 99 בנזין הוא 35 אלף, מליסינג או מחברה או מסוכנות רכב זה יוצא בערך 31 אלף.

ל-2000 זה 43 אלף ומליסינג\חברה\סוכנות רכב זה בערך 38 אלף.

* אמנם יש שימכרו מעל למחירון כמו כן כאלה שימכרו מתחת למחירון כרגיל .

יצא לי לראות לא מעט רכבים ישנים מליסינג\סוכנות (העפתי מבט ב-WinWin וב-Yad2) ואני דיי בטוח שיש גם פולקסווגנים.

אתה אכן צודק שבדר"כ רכבים כאלה מחברה בעלי קילומטראז' בשמיים אבל יש כאלה גם שהם לא הכי גבוהים (בסביבות ה-100 אלף קילומטר).

אז אתה חושב שיתאים לי מנוע 1600 בנזין? (אני מניח שמן הסתם הוא יהיה גם חסכוני יותר)

לחבר שלי יש בורה שנת 2000 עם 90 כ"ס, נהגתי בו ולא הרגשתי שהאוטו מגיב לאט או איטי אפילו כשהיו ברכב עוד 3 אנשים (רק כדי להמחיש), אני מעריך שיש אנשים בעלי דרישות גבוהות יותר אך אני כנראה לא ביניהם ככה שמה שאומרים אולי על הפאסט ועל החסרונות שלו בתור מנוע כנראה לא תופסים לגבי .

אגב כבר פתחתי שרשור בנוגע להמלצה לרכב, המליצו לי על המון רכבים אבל לצורך העניין אני מעוניין ברכב בעל חזות מקצועית ויפה (כמו הפאסט), רכב מנהלים, לא רוצה את המכוניות האלה שהצעירים קורעים להם את הצורה.

תודה.

פורסם

נדב שלום

אני מבין שאתה מחפש רכב שונה נוחות ומנהלים,הצעתי לך לבדוק וולוו S70 שנת 97 98 או מה אם מאזדה 626 שנת 99

פאסאט פחות מנפח מנוע 2000 או טורבו שאני לא ממליץ...,לא תסחוב לא תזוז פשוט,ולכן לא תהיה חסכונית בדלק כלל כי הרכב מאוד מאוד כבד ,ו 1600 או 1800 לא מסוגלות להזיז אותו.

לי יש אודי נפח מנוע 1.8 הרכב לא זז כמו צב.... אם אתה מבין.

אז אם פאסאט לך על נפח 2000 2300

בהצלחה

פורסם
נדב שלום

אני מבין שאתה מחפש רכב שונה נוחות ומנהלים,הצעתי לך לבדוק וולוו S70 שנת 97 98 או מה אם מאזדה 626 שנת 99

פאסאט פחות מנפח מנוע 2000 או טורבו שאני לא ממליץ...,לא תסחוב לא תזוז פשוט,ולכן לא תהיה חסכונית בדלק כלל כי הרכב מאוד מאוד כבד ,ו 1600 או 1800 לא מסוגלות להזיז אותו.

לי יש אודי נפח מנוע 1.8 הרכב לא זז כמו צב.... אם אתה מבין.

אז אם פאסאט לך על נפח 2000 2300

בהצלחה

אז למה עשו למכוניות כאלו מנועים 1600 ויש דגמים גם של 1300 סמק , מה ההגיון של חברת פולקסוגן ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

מאותה סיבה שעושים פורד סיירה עם מנוע 1600. יש אנשים שלא מבררים בפורומים וחושבים "מנוע 1600 זה חייב להיות חסכוני".

תמיד יש את הדביל שיקנה.

תזכור שהרבה פעמים הגודל של המנוע לא כל כך משפיע על צריכת הדלק אבל כן על הכוח של הרכב.

למשל, מרצדס שמה המון פעמים ברכבים שלה מנוע 2000, 3000, 3500, 4500, 5000, 5500 ואפילו 6300. הפרש בכוח? בטח! הפרש בצריכת דלק? כמעט זניח.

לך על המנוע הגדול יותר, אבל לא על הטורבו. יש לו תחזוקה יקרה יותר, במיוחד ברכב משנת 99. סביר להניח שהטורבו שם עומד למות בכל מקרה.

פורסם

איפה ראית פאסאט 1300 סמ"ק? :?

מנועים קטנים יותר הם בדר"כ פשרה למחיר זול יותר,

ועלויות נמוכות יותר (לדוגמא מנוע V6 מול V8 במרצ').

בהרבה מקרים יש צריכת דלק טובה במנועים גדולים יותר

על אותם רכבים, בגלל שהרכב מתאמץ פחות לסחוב את אותו משקל.

מנוע 2000 אמור לעשות את העבודה.

וטורבו זה לא עסק כ-ז-ה יקר, אגב.

פורסם

היייתה פסאט 1300 סמ"ק בדגמים שלפני 1988.

היתה גם פורד סיירה 1300 סמ"ק.

בצרפת לפני כ 10 שנים רוב המוניות היו פיזו 405 עם מנוע 1400.

היו גירסאות 1100 לפיזו 306 ולסיטרואן ZX. (לא בארץ)

רנו קנגו נמכרת באירופה גם עם מנוע בנזין 1200.

יש עוד מלא דוגמאות.

בשנים האחרונות רוב היבואנים הפסיקו לייבא לארץ את המנועים הקטנים יותר בליין הדגמים, בגלל הסטיגמות ובגלל שהם לא מוצעים עם גיר אוטומטי.

ספציפית, בפאסט מהדגם הלפני אחרון, כמו שפותח השירשור רוצה לקנות, מנוע 1800 (ללא טורבו) חזק יותר ובעל ביצועים טובים יותר ממנוע 2000.

פורסם
ספציפית, בפאסט מהדגם הלפני אחרון, כמו שפותח השירשור רוצה לקנות, מנוע 1800 (ללא טורבו) חזק יותר ובעל ביצועים טובים יותר ממנוע 2000.

לא נכון. דבר שני, פאסאט ב-1999 לא נמכרה עם מנוע 2.0. רק לאחר מתיחת הפנים של 2001. עד 2001 נמכרו 1.6, 1.8, 1.8T וה-TDI.

Veni Vidi Vici

פורסם

מה לא נכון ?

למנוע 1.8 אטמוספרי 125 כ"ס. למנוע 2.0 - 115.

הבדלים בביצועים לא גדולים, אבל קיימים.

לגבי השנים - צודק.

פורסם

הוולוו S70 לא נראית לי, הפאסט יותר מושכת אותי.

אז אני מבין שהמומלצים זה:

1. 99 פאסט 1.8 אטמוספרי בנזין ידני או אוטומט (מן הסתם הידני יהיה חסכוני יותר והאוטומט מפואר יותר).

2. 99 פאסט 2.0 אטמוספרי בנזין ידני או אוטומט.

תקנו אותי אם אני טועה, בסופו של דבר מקסימום אני אעשה נסיעת מבחן ב-2 הדגמים ונראה מה מה .

הנסועה שלי:

70 אחוז בעיר (עפולה) ו-30 אחוז מחוץ לעיר .

פורסם
מאותה סיבה שעושים פורד סיירה עם מנוע 1600. יש אנשים שלא מבררים בפורומים וחושבים "מנוע 1600 זה חייב להיות חסכוני".

תמיד יש את הדביל שיקנה.

תזכור שהרבה פעמים הגודל של המנוע לא כל כך משפיע על צריכת הדלק אבל כן על הכוח של הרכב.

למשל, מרצדס שמה המון פעמים ברכבים שלה מנוע 2000, 3000, 3500, 4500, 5000, 5500 ואפילו 6300. הפרש בכוח? בטח! הפרש בצריכת דלק? כמעט זניח.

לך על המנוע הגדול יותר, אבל לא על הטורבו. יש לו תחזוקה יקרה יותר, במיוחד ברכב משנת 99. סביר להניח שהטורבו שם עומד למות בכל מקרה.

כמה שטויות.

הסיבה שמייצרים משפחתיות גדולות עם מנועים קטנים פשוטה - אלו גרסאות זולות יחסית בחו"ל שמקבלות רק גיר ידני ולכן הביצועים סבירים והמנוע חסכוני למדי. מחיר הקנייה מאפשר ליותר אנשים לרכוש מכונית מרווחת וגדולה יותר, במקום משפחתית רגילה עם מנוע גדול יותר. זה מאוד הגיוני ומי שקונה רכב כזה הוא בוודאי לא דביל.

בנוסף, לא יודע מאיפה הבאת את הקשקושציה על מרצדס, אבל אם באמת נראה לך שבין מנוע 2.0 ליטר של מרצדס ומנוע 6.3 (או אפילו מנוע 3.5) אין הרבה הבדל בצריכת הדלק, אתה טועה ומטעה.

לפותח השרשור - בתקציב כזה הייתי קונה מכונית קטנה וחסכונית, ולא נכנס להוצאות מיותרות עם מכונית גדולה - כל זה אלא רק אם אתה חייב את הגודל בגלל שאתה נוסע עם 5 אנשים ברכב ובגאז' מלא במשך לפחות 30% מהנסיעות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

sronis,

אני יודע שזה לא הרכב הכי הכי משתלם אבל מה לעשות שאני מעוניין ברכב מנהלים עם מראה ייצוגי מקצועי והורס ? :-)

• תוכן חדש...