Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קומפוננטים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

האם אפשר להרכיב מערכת מסאב מגבר וקומפוננטים בלבד, ללא 9*6 ??

לא מזמן היתי אצל מתקין מערכות והציע לי לעשו התקנה כזאת..

ואם כן מה אתם אומרים על:

MB QUART DSC 213 5.25 קומפוננט

ROCKFORD FOSGATE RFP4215 15" סאב

ביינתיים

בקשר למגבר אני עוד לא יודע כי איין לי נתונים מדוייקים על ההספק שלהם..

מה אומרים :lol:

קו---------------------------------------

פורסם

זה השילוב הכי טוב שיכול ליהיות לדעתי גם...... אבל רק הערה , סאב של 15 עם קומפוננט של 5ורבע נירא לי מוזר.... יותר הגיוני סאב 12 וקומפוננט 6וחצי או 5ורבע...או סאב 15 עם קומפוננט 6וחצי...

פורסם

BOOM בוא תסביר את עצמך, מה הכוונה שלך בקשר להספק.

במה שאליעד אומר יש היגיון מסויים, סט קומפוננט מגודל גדול יותר יורד נמוך יותר, ככל שסאב גדול יותר ככה הוא יכול לרדת נמוך יותר אך קשה להפיק טוב את תדרי הסאב באס הגבוהים. לכן ברמת העקרון אם נשדך סאב 15" שלמשל לא מנגן טוב מעל 60 הרץ לסט קומפוננט שלא מנגן טוב מתחת ל90 הרץ יכולה להיות בעיה.

אבל הכל תלוי בדגמים ובחברות שכן שיש סטים 5.5" שיכולים לרדת נמוך ולהשתלב יפה עם סאב 15" וגם בסאבים יש עם טווח תדרים גבוה יותר ויש עם נמוך יותר.

פורסם
BOOM בוא תסביר את עצמך, מה הכוונה שלך בקשר להספק.

במה שאליעד אומר יש היגיון מסויים, סט קומפוננט מגודל גדול יותר יורד נמוך יותר, ככל שסאב גדול יותר ככה הוא יכול לרדת נמוך יותר אך קשה להפיק טוב את תדרי הסאב באס הגבוהים. לכן ברמת העקרון אם נשדך סאב 15" שלמשל לא מנגן טוב מעל 60 הרץ לסט קומפוננט שלא מנגן טוב מתחת ל90 הרץ יכולה להיות בעיה.

אבל הכל תלוי בדגמים ובחברות שכן שיש סטים 5.5" שיכולים לרדת נמוך ולהשתלב יפה עם סאב 15" וגם בסאבים יש עם טווח תדרים גבוה יותר ויש עם נמוך יותר.

התשובה יותר מיועדת לאליעד.

אני לא מאמין שקיים סאב 15" שיתקשה לנגן מעל 60Hz ועד 80-90Hz ...

הרי לזה מתוכננים סאבים... לנגן תדרים נמוכים... ואני לא מאמין שקיים וופר (באופן כללי) שיתקשה לנגן עד 90hz...

ובקשר לקומפוננטים... הם אמורים לנגן בערך מ 80hz ומעלה... יש אנשים שחותכים אותם אפילו נמוך יותר.. 60-70hz אבל זה מתאפשר בדרך כלל אם הדלת נאטמה טוב ולרמקול יש סביבה טובה.

בקשר ל אם 5.25 או 6.5? ברור של 6.5 יהיה יותר קל לרדת נמוך יותר... או.. שיהיה לו מידבאס יציב יותר... אבל אם הוא מוסיף סאב של 12" או אפילו 15"... אז שיתן לסאב לעשות את העבודה של התדרים הנמוכים ולקומפוננט את ה 80hz ומעלה. 6.5" או 5.25" ? אני הייתי מעדיף 6.5" אבל הוא יסתדר מצויין גם עם 5.25.

לפי דעתי הוא יסתדר גם עם סאב 12" וגם עם סאב 15".

הוא אמור יותר להתעסק ב.. אם הוא צריך סאב 12" או צריך סאב 15".

ל-15" יש יותר cone area ובגלל זה גם יפיק ברוב המקרים יותר באס, הוא יוכל לרדת יותר נמוך...

ה-12" לעומת זאת ינגן יותר מדויק...

הדברים שאני מציין פה הם אך ורק כלליים, ולא הכרחים בעיקר, זה תלוי במכונית בתיבה... אבל הם אמורים לעזור לו להחליט.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

לפי כל אמת מידה סאב-וופר 15 אינץ הוא חזק מאד יורד נמוך מאד וגוזל הרבה מקום. 12 אינץ של רוקפורד דגם he 2003 בס חזק מאד ותיבה מיניאטורית. קומפוננט 5 אינץ מצטיין יותר בתחום הווקאלי פחות בהספק(זניח לדעתי)

• תוכן חדש...