Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי (אשתי) רנו סניק שנת 2002 30,000 ק"מ (אכן רכב שכמעט ולא נסע..)

לפני כחודש הורגשה תקלה בגיר האוטומאטי בה בנסיעות בעיר מספר שניות לאחר עצירה חשנו במכה מכוון הגיר (ירידת ההילוך הייתה בהשהייה ומלווה במעין מכה) וכן לפעמים בתחילת הנסיעה לחיצת הגז הייתה בהשהייה מסויימת (מעין גז בניוטרל) ושוב הכניסה להילוך מלווה במעין מכה(הכל ללא הידלקות נורית בלוח המחוונים).

לקחתי הרכב למתקן גירים (בחור שעושה רושם מאוד אמין), הוא הכיר התקלה (שאופיינית כנראה לרנו), אמר שזה קשור לבריחת לחץ בגיר כתוצאה מבלאי בטבעות מסויימות ובקיצור החליף מספר מכלולים (לא שיפוץ גיר מלא) והבטיח שהתקלה הזאת לא תחזור יותר.

אבל מה,

התקלה המשיכה, כשהבעייה שלפעמים היא קורת ולפעמים לא (יכולה להיות נסיעה שזה קורה מספר פעמים ואח"כ בנסיעה דומה במשך שבוע זה לא קורה) ובאחת הפעמים נדלקה גם נורית גיר אוטומאטי. חזרתי לבחור, הוא בדק את מחשב הרכב שנתן אינדקציה של תקלה בחיישן המהירות (כמובן שלפי חוק מרפי כשעשיתי איתו נסיעת בדיקה לא חשנו במכות בעצירה)

הוא החליף חיישן המהירות (ואמר שלעולם לא נתקל בחזרה של התקלה המיכנית לאחר סוג הטיפול שעשה ואם הבעייה הייתה מכנית לא יכול להיות שבנסיעה אחת זה קורה ובאחרת לא)

אבל מה,

התקלה שוב חזרה (זה יכול לקרות גם אחרי נסיעה מאוד קצרה של 500 מטר עוד לפני שלפי הבנתי שמן הגיר בכלל מתחמם)

 

בקיצור אני מיואש ובתור חבר חדש בפורום.. - "אנא עיזרו לי" מנסיונכם מה יכולה להיות הבעייה (רפי? ספי?)

בתודה

אבי

פורסם

למרות שאני לא מחובבי קרסו ו/או תוצרתם המשובחת דווקא זה המקרה הקלאסי להכניס את הרכב למוסך מתמחה של רנו -מורשה או מומלץ הפורום (יש לך את אורן שירותי רכב בחולון ואת מוסך שאפט-ניצן ודודי כניסה מדרך מנחם בגין 62 תל אביב ).

המכון של ספי נמצא בפ"ת באזור תעשיה סגולה.

יש להם את סורק התקלות הייעודי לרכב ולהערכתי יש לכל בעיה כזו פתרון בסופו של דבר.

אם אכן קניתם את הרכב מהחברה והוא עבר קילומטר'ז כזה נמוך החברה צריכה לתת את דעתה על המוצר הקלוקל שמכרה ללקוחותיה.

אתן לך דוגמא: בג'יפ טויוטה 2007 שנסע 60,000 ק"מ ובעליו הגאה הוא דוד שלי ,הלך הגיר -שבק חיים באמצע נסיעה.

בחברה אפילו לא מצמצו- החלפת גיר על חשבוננו -נכון שיש אחריות אבל הקילומטרא'ז שלו גבוה משלך פי 2 (בהנחה שאתם לא בטעות יד שנייה ומישהו שיחק בספידומטר ופשוט בלשון העם עבד עליכם).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ל colati 9 בקשר אם מישהו עבד עלינו, כן מישהו עבד עלינו - חברת רנו

האוטו יד ראשונה (2002 )עם 30000 ק"מ כשרים למהדרין

פורסם

הכי טוב יהיה אם תחזור אל אותו אחד שהתחיל לתקן.

יכול להיות שטעות קלה בהרכבה גורמת לתקלה.

רק למי שלא עובד אין תקלות.

פורסם

לספי שלום

אין לי חס וחלילה שום טענה כלפי המשפץ רק שהוא לא יודע מה לעשות עוד בעניין התקלה

מאחר והתקלה בתיקון הראשון הייתה שלאחר נסיעה של כ-10-15 דקות (לאחר שהשמן התחמם) היו "המכות" בגיר בעצירה ובתחילת נסיעה, והסימפטומים האלו הבנתי מאפיינים תקלה מוכרת - הוא כביכול סידר את זה

הבעייה היא שהתקלה חזרה מאז מספר פעמים (כשפעם אחת עם הידלקות נורית גיר וחיווי במחשב הרכב של בעייה בחיישן המהירות - והוא החליף אותו)

ועכשיו התקלה קורת גם כשהשמן קר (לאחר נסיעה אפילו של 300מטר) כך שלכאורה אין קשר בין התקלה הראשונה לבין זה שהתקלה חוזרת גם כשהשמן קר ומול זה הבחור "חסר אונים" ולא יודע כל כך איך להתקדם , כך שחשבתי שאולי יש לך "רעיון" מה מהות התקלה לאור נסיונך

בתודה

פורסם

מה שאני רושם לך פה יחסוך לך אלפי שקלים.

התקלה : פלגים לא מקורים המכניסים רעשים(ספייקים) למערכת החשמל ברכב עד למחשב הגיר שגורם למחשב לעבוד בצורה משוגעת.

התיקון: החלפת פלגים מקורים המיועדים עבור רנו .

 

גם אם הפלגים מקורים כנראה שלא הוחלופו המון זמן וגורמים לתקלה.

 

היתה לי רנו מגאן עם אותה בעיה. ישנו חשמלאי בבאר יעקב בהילוך השישי שמכיר את הבעיה הזו ומעטים יודעים שזו הבעיה.

 

 

אם פתרתי לך את הבעיה על תשכח לברך אותי.

מצלמות דשבורד איכותיות לרכב

פורסם

בכל מקרה אני כבר מברך אותך על ההתיחסות!

אתה יכול לרשום לי בבקשה את השם של אותו מכונאי בכדי שאוכל לדבר איתו?

תודה

פורסם

גם אני שמעתי על בעיית המצתים (פלאגים) הזאת מחבר הפורום kamitech שלצערי לאחרונה אינו פעיל כאן והוא מומחה

בדיאגנוזת רכב וביחוד לרנו וניסן.

אכן, דבר ראשון דאג וודא שיותקנו המצתים המקוריים והמתאימים בדיוק למכוניתך.

נא עדכננו בתוצאות, כי זה מעניין.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

החלפתי הפלגים למקוריים - לא עזר!

מזכיר התקלה:

לפני כחודש הוחלפו סט טבעות בגיר בעקבות תקלה של מכה חזקה לאחר עצירה בירידת ההילוך ומכה בכניסת ההילוך מס' שניות לאחר לחיצת גאז לתחילת נסיעה.

לאחר התיקון התקלה לא חלפה וגם נדלקה פעם אחת נורית גיר (הפעם היחידה לאורך כל שרשרת המקרים) עם חיווי מחשב של תקלה בחיישן מהירות והחיישן הוחלף.

מאז בתחילת כל נסיעה החל מעצירה ראשונה שיכולה להיות גם אחרי 20 מ' ובדקות הראשונות לנסיעה לאחר כל עצירה יש שוב מכה (חלשה יותר מזו שהייתה בתקלה הראשונה שטופלה לפני כחודש וקרתה בעיקר לאחר התחממות שמן הגיר בזמן נסיעות ועצירות תכופות) ולעיתים יש בעצירה אפילו שתי מכות - אחת חלשה יותר ואח"כ קצת יותר חזקה.

מה עושים??

פורסם

הבעיה הזאת קיימת בכל המגאנים/סניקים.

אם אני לא טועה זה הגיר AL4, הגיר הזה פשוט דפוק מהיסוד.

נסה לראות אם יש מכות מהגיר שהמזגן לא דולק.

אצל אחי במגאן שנת 2000 אוטומט שהמזגן לא דלוק זה לא קורה.

 

טל.

  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום רב

עדיין הבעייה עם הגיר האוטומאטי ברנו סניק רק שהפעם יש הבחנה לבעייה (ואני מחפש הפתרון)

בעיקר כשהרכב קר בדקות הראשונות לנסיעה, בזמן עצירה יש מעין נקישה/גמגום מהגיר ומסתבר שהוא נכנס לשני כך שלאחר העצירה הרכב מתחיל לנסוע בהילוך שני.

זה לא קורה כל הזמן אלא בעיקר כאמור בתחילת נסיעה כשהרכב (שמן הגיר?)קר

משפץ הגירים שבדק ברכב (לאחר שלפני חודש החליף טבעות עקב תופעה נוספת שהייתה והיא שכששמן הגיר היה חם לאחר עצירה הייתה מכה חזקה מהגיר ולפעמים בתחילת נסיעה הרכב הייה בניטרל ונכנס לראשון גם במכה) בדק ואין חוסר בשמן הגיר ואומר שהבעייה חשמלית וכנראה זה חיישן המהירות אבל הוא לא בטוח ואני לא רוצה סתם לרוץ להוציא עוד כספים (כמה עולה חיישן מהירות?) לפני שברור מה מקור הבעייה

מישהו יכול לסייע לי (ספי?)

תודה

פורסם

אבי שלום,

 

במקומך הייתי חוסך לעצמי זמן, כסף ושיטות "מצליח" למיניהן, ופשוט פונה לאחד מבעלי המקצוע שהומלצו כאן; בלתי אפשרי לפתור בעיה זו בפורום. ויפה שעה אחת קודם - אני חושש שהמשך נסיעה במצב שכזה, לאורך זמן, עלול לגרום נזק נוסף וגדול יותר.

×
×
  • תוכן חדש...