Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סתם תהיתי- במה אתה עובד? והאם המכונה הזאת היא המכונה שתביא קץ לכל המין האנושי? כי זה קארמה רעה אם עזרנו לך להשמיד את כל המין האנושי. כן כן.

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בחברה שאני עובד אנחנו מוכרים דיסקים SSD

חשבתי להציע את האופציה של דיסק טרנזיסטורי, אבל נמנעתי עקב חוסר ידע בתחום.

לפי מה שאתם כותבים, זה באמת נשמע כמו פתרון אופטימלי למכונה המוזכרת לעיל.

לצערי, הנסיון שלי איתם מוגבל לכמה דגמים מוקשחים שעבדתי איתם במטוסי חה"א.

הזדמנות טובה להרחיב את האופקים...:-)

האם הדיסקים האלה באים עם אינטרפייס רגיל (SATA/IDE)? מהן מהירויות העברת המידע?

כיצד הם מזדהים במערכת הקבצים של Windows? בתור Flash Disk או Hard Drive?

האם יש יצרנים של דיסקים כאלה בארץ? או שמא רק יבואנים?

בתודה מראש על האינפורמציה.

פורסם

אין מקום בתוך המארז לשום תוספות.

הוחלט על נסיון של כונן 2.5 אינץ' עם מתאם כמו שהומלץ פה, אבל לא מצאתי שום חנות שמוכרת מתאם כזה בין כונן של נייד ל3.25 אינץ'.

מישהו יודע איפה יש?

האופציה הזאת לא אמורה לעלות מעל 300 שקל, שזה שווה את הנסיון.

פורסם

ממה שאני רואה מדובר במכונת CNC.

מכיר את הבעיה מקרוב, למרבה המזל במכונה אצל אשתי יש קירור סביר ברמת מחשב אישי רגיל.

מצד שני, בימים חמים ועם מכונות חמות על יד, לפעמים ה CNC נתקע בכל זאת.

הפתרון ארוך הטווח שהומלץ לנו הוא לסגור את ה CNC בחדר עם קירות דיקט או גבס, למזג את החדר בשילוב מערכת שאיבת אבק מהאוויר.

כך גם נמנעים מפיזור האבק הנוראי שהמכונה עושה במפעל (תלוי מה מכרסמים, אבל סיקה בלוק או MDF זו מכת אבק איומה) ומחלק מהרעש הצווחני של כרסום במתכת.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
ממה שאני רואה מדובר במכונת CNC.

מכיר את הבעיה מקרוב, למרבה המזל במכונה אצל אשתי יש קירור סביר ברמת מחשב אישי רגיל.

מצד שני, בימים חמים ועם מכונות חמות על יד, לפעמים ה CNC נתקע בכל זאת.

הפתרון ארוך הטווח שהומלץ לנו הוא לסגור את ה CNC בחדר עם קירות דיקט או גבס, למזג את החדר בשילוב מערכת שאיבת אבק מהאוויר.

כך גם נמנעים מפיזור האבק הנוראי שהמכונה עושה במפעל (תלוי מה מכרסמים, אבל סיקה בלוק או MDF זו מכת אבק איומה) ומחלק מהרעש הצווחני של כרסום במתכת.

זאת לא מכונה CNC, זאת מכונת WIRE EDM, היא לא מייצרת לכלוך בכלל, לגבי הטמפ':

הסביבה ממוזגת עם בקרת טמפ' ואין ואסור שיהיו סטיות מעל כמה מעלות בסביבת המכונות, הן פשוט מפסיקות את העבודה בעצמן ולא נותנות להמשיך אם יש סטייה, ככה שהטמפ' הסביבתית היא לא הבעיה, אף פעם לא מגיע ל26 מעלות ומעלה, או משהו כזה.

הדיוק שם הוא ברמה מאוד גבוהה, אי אפשר שיהיו סטיות בטמפ'. (היא גם שקטה לחלוטין אבל זה לא קשור).

פורסם

לחברת SUNDISK יש אחלה פיתרון לזה, גם דיסק קשיח מבוסס פלאש

פעם זה היה יקר, והיה מותקן במערכות קריטיות כגון מטוסים וכו', היום זה לא יותר מידי יקר.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

והנה בארץ:

http://www.lineshop.co.il/Product.asp?Pid=54545454&Cat2Cat1ID=26&Cat2ID=34&aff=Zap&lang=he

או יותר זול בחול המחיר ל5 חתיכות

http://cgi.ebay.com/5PCS-2-5-HD-to-3-5-IDE-Hard-Drive-Adaptor-Laptop-K01_W0QQitemZ230178997430QQihZ013QQcategoryZ31567QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

ואם 16G מספיקים לך יש לך פיתרון יותר זול בהרבה לכונן SSD שכולל את זה ואת זה אולי ידרוש קצת התאמה מכנית

אבל המחיר זול בהרבה ואין בעיה לעשות פחית מתאמת בין זה לבית של 3.5 כונן רגיל

פורסם

חבר'ה תודה, אני חייב מתאם "פלאח" שיש בו הברגות, אחרת זה לא ילך, אין שום אפשרות לעשות קומבינות ושום אפשרות לעשות שינויים, אני אחפש שוב בגוגל אחרי ההפסקה מתאם כזה בארץ.

זה לא מחשב בבית שאני יכול לעשות מה שאני רוצה, זאת הבעיה.

פורסם

אין מתאם בארץ ואין כונן 3.5 5400 סל"ד.

אחרי חיפוש יסודי ברחבי האינטרנט (הישראלי) ולוחצים עליי...

אני הולך למחסן קבורה של המחשבים הישנים פה בתקווה למצוא כונן עתיק וזהו.

אם מישהו ראה חנות בכל מקום בארץ שמוכרת מתאם IDE מ2.5 ל3.5 או כונן 3.5 5400 סל"ד, אני אשמח לשמוע.

שאני נואש כבר אמרתי? :-)

תודה בינתיים.

פורסם

רלוונטי יד 2?

עם מחירי הקשיחים היום אני בספק אם תמצא עדיין חנות שמחזיקה 3.5" עם 5400 חדש (אלא אם נפל להם מאחורי המדף לפני 4 שנים והם לא שמו לב).

כמו כן, אולי שווה לכם לשקול בנייה עצמאית של תושבת ל-2.5" כך שתתאים למיקום של 3.5" (כמו שאני רואה את זה: פלאח עם 2 כיפופים לצורת 'ח' ו-8 חורים במקומות המתאימים - עבודה של כמה דקות בבית מלאכה מתאים).

פורסם

מצאתי עכשיו במחסן כונן ישן של אותה חברה וגם הוא 5400 סל"ד, 3.5 אינץ'.

עומר, למרות שניתן במקום העבודה שלי לייצר מתאם כזה ברבע שעה, אין ולא יהיו קומבינות מהסוג הזה, או מוצר שנקנה בחנות או להזמין מהחברה.

הבעיה היא, שהכונן ישן, ואני בהתלבטות אם להתקין אותו, אני לא בטוח האם זה כדאי. מצד אחד זה בחינם, מצד שני לך תדע כמה זמן הוא יעבוד בסביבה לא קרירה במיוחד.

• תוכן חדש...