Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את האמת ידעתי את זה עוד לפני ששאלתי, הייתי חייב שתגיד לי כדי לא להיכנס לזה לבד ולצאת איזה גזען :?

אז יש לנו מצב כזה -

הם עניים ברוסיה, חסרי תרבות והשכלה, גונבים ופושעים - ואין להם אפילו מה לאכול.

הם באים לישראל כי כאן יש מערכת רווחה שתיתן להם משכורת מינימום כשהם יושבים בבית וקצבת ילדים, הם עדיין חסרי השכלה ותרבות, גנבים ופושעים.

ואז הם יוצרים עלייה שמתמזגת באוכלוסיה, עלייה של מובטלים חסרי השכלה שביניהם הרבה פושעים במקרה, וחלק מהם בכלל לא יהודים.

הם באים כדי לנצל את המדינה ולשתות לנו את הדם - באים לכאן כדי לשבת בבית כמו מסכנים, כמו שהם עשו ברוסיה (וזה שונה ממצב שבו יש לבן אדם בעייה ממשית לעבוד, כאן מדובר על בטלנים חסרי השכלה שיושבים בבית ושותים אלכוהול כל היום), רק שכאן יהיה מי שיאכיל אותם.

ומביאים איתם לארץ את ההתנהגות החרא שלהם, ואת כל הפשיעה.

ורק יוצרים בארץ גרעון, מגדילים את האבטלה - ואוכלים ושותים (וודקה כנראה, כי אין להם עבודה לצאת אליה או משהו חשוב לעשות עם עצמם) על חשבוננו.

אז שוב, למה לעזזל הם באים לפה?!?!

בשביל, להמשיך לשבת בבית בלי לעשות כלום, לצאת ולגנוב - רק לקבל כסף כל חודש מהמדינה להבדיל מברוסיה.

מי לעזזל, נותן להם להיכנס לכאן?!

הסוכנות היהודית? למה?

האם הם כאלו לא יעילים שהם לא מצליחים לעשות את הסינון הקטנטן ביותר של לזהות מיהו יהודי ומי לא?

כפי שאני רואה את זה, בטלנים רוסים מבצעים הגירה ומעבירים את האבטלה, החרא והבעיות שיש שם לישראל - ועוד מקבלים על זה כסף :evil:

מסתבר שהעלייה של עכשיו מרוסיה היא לא כמו העליות של פעם, שבהם עלו אנשים טובים שרצו לחיות בישראל.

היא עלייה של מסכנים תתי-רמה שבורחים לפה כי כאן הם יקבלו כסף ודירה ב 100 ש"ח לחודש על חשבון עמידר - עם הזמן האוכלוסיה הזו תגדל, ואז באמת תראה איך ישנאו את הרוסים בארץ, ואיך יקומו פתאום יותר תאים ניאו-נאציים בישראל - ויתחילו לרדוף את הרוסים רק בגלל הקומץ המגעיל הזה שהורס לתרבות שלמה את התדמית.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי אפילו כוח להתייחס לכל השטויות שנכתבו כאן במיוחד לאדון בלביא או איך שלא יקראו לך.הנה יוסי, גזענות יש לא רק כלפי מזרחיים, אלא גם כלפי רוסים.

רק דבר אחד: על סמך מילים מאוד לא חכמות של זאב אחד (VOLK) אתם מסיקים למה ומי בא ולאן בא ומאיזה סיבות? ומי עני ומי חסר תרבות ומי שודד? מה אדון VOLK נהיה אמת מידה? כל מה שהוא כותב זה נכון?

אההה כן בדבר אחד אני כן מסכים עם הגישה של הזאב, שצריך לתת קצת בטוחס לילד. זה לא אומר שאני אסתובב עם חגורה כל הזמן מעליו, אבל כשצריך אני אדע להעמיד אותו במקום ואם זה יצריך חגורה אז תהיה חגורה.

ROOONEEYY

פורסם

הם באים לפה כי בשבילם ישראל זה תקווה, הם מסתכלים על כל החברים\קרובי משפחה\מכרים, שבאו לפה לפני 15 שנה והתשקעו ועכשיו חיים את החיים שהם חלמו עליהם כל החיים.

באים לפה, רואים שזה לא ככה, כועסים על כצמם, ואז על המדינה, ואז כל אחד מגיב אחרת.

בישראל כבר אי אפשר לחיות , אפשר רק לשרוד.

פורסם
אין לי אפילו כוח להתייחס לכל השטויות שנכתבו כאן במיוחד לאדון בלביא או איך שלא יקראו לך.הנה יוסי, גזענות יש לא רק כלפי מזרחיים, אלא גם כלפי רוסים.

קוראים לי בן.

חס וחלילה, אין לי שום בעייה עם רוסים, הם אנשים משכילים ונעימי הליכות - וגם אלו שלא, לא נורא - גם הישראלים לא מושלמים.

בכלל, אין לי בראש רוסים וישראלים, יש יהודים - להפך, אני שונא את הסטריאוטיפ ה"ישראלי" ואת מה שנהיה ממנו, ובצדק - נהייתה פה מדינה מזוויעה מבחינת כבוד לזולת וסובלנות אחד לשני, כל אחד מנסה לדפוק את חבריו ושכניו והממשלה יותר מושחתת מכל דבר שאני מצליח לחשוב עליו.

התגובה שלי התייחסה לעולים האחרונים מרוסיה (כמובן לא לכולם, אני בטוח שעלו גם בני אדם ולא רק חיות כמו שתיארתי מקודם) - שחלקם לא יהודים בכלל, וגם אלו שכן יהודים רק בזכות איזה קשר דם מעורפל ואין להם כנראה שום קשר ליהדות אם הם מתנהגים ככה (לא שיש לי זכות ואפשרות להחליט מי יהודי ומי לא, זו רק דעתי האישית).

אני מכיר הרבה יוצאי ברית המועצות שהם אנשים נהדרים, משכילים וחכמים - וגם אלו שלא מצטיינים בהשכלה הם לרוב אנשים נעימי הליכות שיודעים להתנהג כמו שצריך לשם שינוי, בניגוד להרבה "ישראלים מצויים".

אף אחד לא אמר שיש משהו לא בסדר איתך, או עם כל יוצא ברית המועצות אחר לשם העניין.

יש לי המון מכרים שעלו מרוסיה - ורובם ככולם אנשים נהדרים, תהיה בטוח שאף אחד מהם לא חלם לעשות דברים כמו שתיארתי בהודעותי הקודמות (אלו שמתאפיינים עם העליות האחרונות ביותר), גם אלו מביניהם שלא הצליחו להתחבר לתרבות הישראלית וכל חבריהם עולי ברית המועצות גם כן.

זה פשוט כי הם אנשים טובים, שעלו לארץ בגלל שרצו לחיות דווקא בישראל - וכן, יש ביניהם כאלו עם קשיים כלכליים עצומים, ובעיות הסתגלות לארץ.

אבל, הם באו לפה - ומנסים לשרוד בשיניהם, ועובדה שהם מצליחים.

קשיי הסתגלות וקשיים כלכליים הם לא תירוץ לדברים שנעשו לאחרונה, ואני בטוח שהם נעשים מתוך שנאה ואי-הבנה וכי אותם אנשים באו לארץ כדי למצוץ כסף מהמדינה ולא כי רצו לחיות במדינת היהודים.

הבעייה שלי היא עם אותו קומץ עולים שעלה בשנים האחרונות ועושה את כל הצרות האלו, לא עם שום יהודי עולה רוסיה אחר.

אני בטוח שגם בעליות האחרונות ביותר עלו אנשים נהדרים, רק חבל שכמו בכל דבר בחיים הגרעין הרע מצליח להחביא את כל הטוב.

ל VOLK - כמו שכתבתי גם לפליקס, אני מכיר עולי רוסיה צעירים שבאו לארץ - כאלו שנתונים לקשיים כלכליים וחברתיים עצומים.

אבל הם באים לבית הספר ומנסים ללמוד בכוח עם העברית שלמדו על רגל אחת במשך כמה חודשים באולפנה - ומצליחים לגמור את שנת הלימודים בהצלחה.

ואין להם הרבה חברים - מן הסתם, הם אינם יודעים את השפה \ המנהגים וקשה להם להתחבר עם בני נוער אחרים, אבל הם דבקים במעט החברים שהם מוצאים עד שאלו עוזרים להם להתאקלם ובהמשך יוכלו לרכוש עוד חברים.

ואין להם כסף, קשה להם מאוד בבית מבחינה כלכלית - אבל הם מתרכזים בלימודים, ונתמכים בידי מערכות הרווחה, חלק מהם אפילו משלבים עבודה עם לימודים כדי לעזור לאמא שיושבת בבית ולומדת עברית תוך כדי שהיא עובדת בנקיון כדי להוסיף מעט לפרנסה החודשית.

בסוף היום - הם מצליחים לחיות כאן, ואפילו להסתגל ולהשתלב לאט לאט.

אין מה לעשות, זה קשה - אבל מי שבא לארץ כי רצה לחיות במדינת היהודים ימצא את הרצון בתוכו ויצליח.

מי שבא כי תכנן לחיות בארץ שמפרנסת אותך ואתה חיי בה כמו מלך - מתאכזב כי הוא חלם בהקיץ ומתחיל להיות הרסני כלפי החברה וכלפי עצמו כי הוא מרגיש שלא קיימו את מה שהבטיחו לו.

זה ההבדל - מי שבא מתוך ציונות יהיה מרוצה ממה שימצא, כי הוא קיבל בדיוק את מה שציפה לו.

מי שציפה לבוא לארץ, לשבת רגל על רגל ולחיות כמו שצריך יקבל כאפה לפנים מהמציאות - והוא מוזמן לחסוך לעצמו את סטירת הלחי ולא לבוא בכלל.

ואני לא מדבר על דברים מרוחקים מהעין ומהלב שקוראים עליהם בעיתונים - אני מדבר על ילדים בגילי שלמדו איתי בבית הספר, ועל ילדים בגילי שעבדו איתי בעבודה, רובם בקושי מצליחים לדבר עברית.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

חיים קשים זה גם לא תירוץ אפילו.

ההורים שלי עלו בפעם הראשונה בשנת 1970. אבא שלי בנה לעצמו עגלה מחלקים של אופניים משומשות, והם עבדו בבוקר כמחלקי עיתונים, מאוחר יותר בבוקר כמחלקי חלב ולחם, ובצהריים אבא שלי מכר פרחים בכניסה לבית החולים הדסה ואמא שלי סידרה מיטות בבית מלון.

וכן, כל זה בלי שפה, ועם שוק תרבותי טוטאלי, כי הם ברחו מהקומוניזם בצ'ילה, שנגמר רק ב1973.

בלי קשר, כשסבא שלי שמע שאבא שלי גר עם מישהי לפני החתונה הוא בא, דפק לו מכות רצח ואמר לו שהוא יכול להתחתן באותו הרגע או לחזור לצ'ילה. והנה אני כאן, הקטן מארבעה...

דוד שלי עלה לארץ לפני 4 חודשים. אין לא כמעט שפה, יש לו בעיות בריאות, והוא חרדי, שאלו דברים שלא ממש מקילים על מציאת עבודה. את החודש הראשון שלו הוא השקיע במציאת עבודה (הוא אדריכל), ואת השני בסינון החברות שמציעות לו פחות מ25000 שקל לחודש. עכשיו הוא מרוויח בכמויות אדירות (אבל הוא גם מאוד מוכשר).

אפשר למצוא עבודה בארץ גם אם אין לך מושג מהשפה.

פורסם

דעה קצת שונה:

אני לא נמנה עם מעריציה של בר רפאלי אבל היו גם כמה סילופים בכתבה המדוברת

שממש מוגזמים:

בקשר לזה שהיא אמרה שעדיף לגור בניו יורק מאשר בישראל

אז ההקשר המקורי זה שהכתב שאל אותה איפה עדיף לחיות בלוס אנג'לס (איפה שהיא מתגוררת כרגע)

או בישראל, אז היא ענתה לו בחצי קריצה בטח שבניו יורק (כי הכתב גר שם)

בהקשר שהיא אמרה שלא טוב למות בעד ארצנו

המשפט המקורי שהיא אמרה

לא טוב למות בכלל !

והבוז הגדול שרוחשת לה התקשורת נובע מכמה סיבות שהמרכזית שבהן

בר או גורם מטעמה מעולם לא התקשר למערכת עיתון ומסר אייטם כל שהוא

בגלל זה התסכול העמוק של התקשורת נגדה

אני באופן אישי בז לה על זה שהיא "התחתנה" עם אדם בגיל אביה כדי להשתחרר מצה"ל

בצורה פיקטיבית, אבל לטוב ולרע היא שגרירה של ישראל

ותמיד תייצג את המדינה לטוב ולרע....

*בקיצור,

האיקס הגדול שהיא שמה על התקשורת רק בעוכרייה

למרות שזה ממש ממש לא מעניין אותה, היא סלב' בהרבה מקומות בעולם

אבל שם לפחות הפפארצי נותנים לה כבוד מינמלי

ולעומתם אצלנו

גן חיות....

אלי

[URL="http://www.scale-forum.com/"] [/URL]הלחץ של הילדים היה חזק עליי, הלכה הS4 חזרנו שוב לאסתי (: [U][COLOR=#22229c][b][url=http://www.facebook.com/album.php?aid=2009172&id=1346995126&page=2#/profile.php?id=528377437&ref=name]facebook....[/url][/b][/COLOR][/U] [U][URL="http://www.mekusharim.co.il/AlbumViewAll.aspx"][/URL][/U]

פורסם

לנגב את המקלדת?

אני מוכן להשבע שבסיבוב סתם בחוץ אני רואה בחורות יותר יפות/מעניינות וכן הלאה...

אני שפטתי את מה שהיא אמרה בלי לנסות להזכר אפילו איך היא נראית.

חוץ מזה,מה שהיא אמרה שמעתי כבר מיליון ישראלים אומרים.

מה רע בלגור בניו-יורק?

היא לא אוהבת לגור בארץ.

נו אז מה?

שתהנה בניו-יורק.

ואני מאמין שכל רגע בויכוח עליה מיותר .

שיהיה לכולנו ערב נפלא.

פורסם

blavie

ההורים שלי גם עלו לארץ מרוסיה (ליתר דיוק קווקז).

ומה שאתה אומר, כל מה שאמרת בעצם אנחנו אישית לא כאלה!

ההורים שלי עובדים קשה מאוד כדי לפרנס, ומוותרים על הרבה דברים העיקר שיהיה לנו.

אני אומר את זה, כדי שלא תכליל את כל האנשים שעלו מרוסיה, זה נכון מה שאמרת.

נגיד ככה, סטראוטיפ שחורשים עליו...

ואני אגיד דבר אחר, אנחנו יהודים! באנו לארץ כי אנחנו יהודים והארץ היא של יהודים.

אז למה הרוסים, שהם לא יהודים באים לארץ?! כאלה רוסים צריך להעיף.

ואני בטוח שרוסים שהם לא יהודים הם אלה שעושים בעיות וחוליגנים נגיד ככה.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אמיל, אני מסכים איתך.

יש אנשים שהם יהודים ובאים לארץ ונכנסים לזרם המרכזי של שוק העבודה ושל התרבות.

מה שאותי מעצבן למשל, זה אנשים כמו ההורים שלי גיסתי (שהם יהודים כשרים), שמגיעים הנה, ו17 שנה אחר כך עדיין לא יודעים טוב עברית. הילדים של האחות של גיסתי נולדו כאן אבל מדברים רוסית יותר טוב מעברית, התרבות שלהם היא ממש לא ישראלית, והם מדברים רוסית כל היום.

חוץ מזה, אני גם רואה כיום את האחיינית שלי (בת שנתיים) שמדברת רוסית באופן כמעט שוטף, אבל העברית שלה לא ממש טובה. אם רואים אותה חושבים שהיא כרגע ירדה ממטוס שהגיע ממוסקבה, והיא נולדה בארץ לאמא לטבית ואבא צ'יליאני.

ממש מעצבן שהיא נולדה כרוסיה וכנראה תלך לגן רוסי ברגע כלשהו, כשאמא שלה תחליט שהיא צריכה להפסיק לבלות עם המטפלת (הרוסיה).

מעצבן אותי שאנשים ממדינות אחרות (גם ארגנטינאים ועוד כמה מדינות) לא מנסים להיות חלק מהחברה. הגישה הזאת היא מה שהורס את החברה ודוחק אותם לשוליים. בעניין הארגנטינאים, אם תשימו לב, הם לא מאבדים את המבטא שלהם. אנשים ממדינות אחרות של דרום אמריקה כן מאבדים את המבטא, ובמקרה שלי למשל, לא תדעו אפילו שאני דרום אמריקאי אם תשמעו אותי מדבר.

לא אוהבים את המדינה? עופו מפה!

אוהבים? תהיו חלק מזה.

בתרבות הישראלית יש המון דברים מעצבנים, אבל צריך לדעת לחיות עם זה ולהיות חלק מהמדינה.

פורסם

למה מי אתה שתגיד לי איזה תרבות לחיות ובאיזה שפה לדבר?

אני יחייה פה כי אני יהודי ומצידי אני ידבר רוסית כל היום, פה זה דמוקרטיה לא?

פורסם

בר רפאלי זו דוגמה של זבל שיש לו קשרים אצל המשפחות השולטות בהון.

בלי זה - אף אחד לא היה בכלל מסתכל לכוון של הטפשה הזאת.

וקל וחומר על האמא המטומטמת שלה.

פורסם
למה מי אתה שתגיד לי איזה תרבות לחיות ובאיזה שפה לדבר?

אני יחייה פה כי אני יהודי ומצידי אני ידבר רוסית כל היום, פה זה דמוקרטיה לא?

אה, כן, ואם אני רוצה לדבר רק ספרדית או אנגלית כל היום זה בסדר?

לא, זה לא!

כשהייתי במכינת עולים היינו 7 דרום אמריקאים ו30 רוסים. עם הדרום אמריקאים הייתי מדבר בספרדית ועם הרוסים בעברית. אבל מה? הרוסים רצו להרביץ לנו כמה פעמים כי דיברנו בספרדית.

מצד הרוסים שאני מכיר אין סובלנות כמעט לשפות אחרות, וכן, לי מפריע שאנשים פונים אלי ברחוב ברוסית כי אני נראה טיפה רוסי (הסבים שלי רוסים). הגישה הזאת רק מראה איך יש ממש מאבק נגד הישראליות וקבלת השפה והתרבות.

אם אני מדבר בספרדית ליד רוסים, הם ישר מבקשים (או אפילו דורשים) ממני להפסיק כי זה מפריע להם, אבל מצד שני לא מוכנים לדבר בעברית עם רוסים אחרים, אפילו שאני נמצא שם.

אני ממש משתדל לא לדבר בספרדית מול אנשים שלא מבינים, אבל אני (והרבה אחרים) מרגישים ריחוק וחוסר כבוד מצד הסובייטים שמדברים ברוסית ביניהם וככה מנציחים את התרבות שלהם תוך זלזול בתרבות הישראלית.

קרה לי גם כמה פעמים שדיברתי עם רוסים חברים טובים שלי שהגיעו עם רעיונות מפגרים, כמו למשל שברית המועצות ניצחה במלחמת העולם השניה, ולא הייתה צריכה עזרה מהאמריקאים. מלמדים שם דברים והשקפת עולם שפשוט שגויים, והרבה מוכנים ללכת מכות על הדעות השגויות שלהם. זה משהו שאצלי לא מקובל, ללכת מכות על דעות.

פורסם

רוסיה לא הגיעה ראשונה עד ברלין במלחמת העולם השנייה?

עזרה או לא עזרה אבל איך ישראל הייתה נראית בלי הרכבת האווירית מהאמריקאים במלחמת יום כיפור?

ולכל הרוסים (האמיתיים), יותר נוח לדבר ברוסית, הם גאים יותר לדבר ברוסית, ודווקא כשהם מדברים ברוסית הם מרגישים תחושת שייכות.

הם מעדיפים להיות אמיתיים ברוסית מאשר מזוייפים בעברית.

פורסם

יוסי, אבא שלי מכיר אנשים בני 60+ שעלו לארץ ויודעים עברית מצויין.

ותראה את האנשים הצעירים, שעלו לארץ ואיך מדברים בעברית? עם מבטא והם אולי 10 שנה בארץ.

בדיוק הדוגמא שהבאת.

אנשים שיורדים מהארץ ממני לא יקבלו כבוד אפילו אם הם יחזרו.

לדעתי, אתה יהודי= תשאר בארץ.

אתה לא יהודי= אתה מוזמן לטוס מפה.

אני אישית, מעדיף להישאר בארץ אפילו בזמן מלחמה ובכלל להישאר פה, כי פה כולם יהודים!

אף אחד לא יגיד לי "יהודי מסריח".

ואם, תטוס לגרמניה לדוגמא (יש הרבה שטסים לשם) שמה יגידו לך "יהודי מסריח".

ושם לא יהודים ותמיד ישנאו אותך.

Kia Sportage, 2014 

• תוכן חדש...