Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שברכבים חדשים יחסית ובעיקר יפנים השפעת פעולת המזגן פוגעת פחות/כמעט בלתי מורגשת "בסחיבת" ובתאוצות האוטו בניגוד לרכבים מלפני נגיד 10 שנים ששם המזגן ממש "מסרס" את המנוע?

פורסם
שמתי לב שברכבים חדשים יחסית ובעיקר יפנים השפעת פעולת המזגן פוגעת פחות/כמעט בלתי מורגשת "בסחיבת" ובתאוצות האוטו בניגוד לרכבים מלפני נגיד 10 שנים ששם המזגן ממש "מסרס" את המנוע?

:wink: )

זה שאלה או אימרה?

Back to the original - NC again.

פורסם

1. ברכבים החדישים מותקנים כיום מדחסים קטנים ויעילים ועם כושר לשנות את כמות הגז

הזורם דרכם כנדרש לפי הטמפ' כך שעומס המדחס על המנוע מופחת.

2. ברכבים החדישים מחשב נהול המנוע "יודע" שהמזגן מופעל ומפעיל "פיצויים" למנוע

כדי לנטרל את עומס המדחס כגון שנויים בהזרקת הדלק ובקדומי הצתה.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

שרשור חדש בשם "התפתחות טכנולוגיית המדחסים בעשור האחרון" בדרך. :wink:

בכל מקרה, אני חושב שהכלל הנכון לשמירה על תקינות המדחס לאורך זמן,

היא לא לסחוט את המנוע כאשר המזגן בפעולה.

דניאל

MCS 2008

פורסם
בכל מקרה, אני חושב שהכלל הנכון לשמירה על תקינות המדחס לאורך זמן,

היא לא לסחוט את המנוע כאשר המזגן בפעולה.

דניאל

מה הקשר?

ד"א - פיצויים למזגן ? זה ביטוח מנהלים ? פנסיה ? גם במכוניות הישנות יש מגביר טורים (הפועל על ואקום) . אומנם הרבה פחות מתוחכם ומדוייק אבל הרעיון זהה.

עוד סיבה להשפעה הפחותה של המזגן - המנועים היום חזקים יותר באופן ממוצע (ממוצע אמרתי , אני יודע שאלפא הוציאו 105 סוסים ממנוע 1500 כבר ב-82') .

מכיוון שהכח הנדרש לסובב את המדחס של המזגן לא השתנה משמעותית (נכון , השתפר , אבל עדיין דומה) הרי היחס בין הכח הזמין של המנוע לכח הנדרש כדי לסובב את המדחס משתנה לטובה.

פורסם
מה הקשר?

בירה נשר.

המנועים היום חזקים יותר באופן ממוצע

...וחנוקים יותר, עם קטליזטור תקוע להם באגזוז והזרקת דלק במקום קרבורטור.

אם לא שמת לב, פניה של התעשיה מועדות לכיוון השמירה על תקני זיהום ולא לכיוון הנהג... :?

MCS 2008

פורסם

...וחנוקים יותר, עם קטליזטור תקוע להם באגזוז והזרקת דלק במקום קרבורטור.

:?

כן , וזה באמת אכפת למדחס מאוד - אם המנוע שמסובב אותו מוזן קרב' או הזרקה... :?

פורסם
כן , וזה באמת אכפת למדחס מאוד - אם המנוע שמסובב אותו מוזן קרב' או הזרקה... :?

צודק, זה לא משנה, אך זה כן משנה להספק המנועים החדשים.

לטעמי, אין תמימות דעים בנוגע לעובדה שהמנועים של היום

חזקים מאלו של פעם.

...ולא דיברנו על התגובה שלהם. :?

MCS 2008

פורסם

בדיוק בשבילך כתבתי את זה :

(ממוצע אמרתי , אני יודע שאלפא הוציאו 105 סוסים ממנוע 1500 כבר ב-82') .

אז נכון שהונדה ירדו מ-125 סוסים ל-114 לטובת גמישות (מומנט) , אבל קח מנוע 1.6 של PSA , רנו , פלוצווגן,מיטסובישי,סובארו ושות' - המנוע עדיף כמעט בכל היבט היום.

אולי הוא פחות "חי" , ובטח יותר יקר לתיקון אם כבר יש תקלה - אבל זה עדיין מנוע עדיף בהרבה ברוב ההיבטים.

מעבר לכך. מה בכלל הקשר בין אופי המנוע לזה המזגן מעיק עליו פחות ככל שהספקו המוחלט גבוה? בהקשר הזה כתבתי את עניין ההספק המשופר ולא שום דבר אחר.

פורסם
1. ברכבים החדישים מותקנים כיום מדחסים קטנים ויעילים ועם כושר לשנות את כמות הגז

הזורם דרכם כנדרש לפי הטמפ' כך שעומס המדחס על המנוע מופחת.

2. ברכבים החדישים מחשב נהול המנוע "יודע" שהמזגן מופעל ומפעיל "פיצויים" למנוע

כדי לנטרל את עומס המדחס כגון שנויים בהזרקת הדלק ובקדומי הצתה.

בברכה - רפי לין :idea:

שאלה - אבא שלי אמר לי שבמדחסים הישנים יחסית אם אתה שם את מהירות "הפאן" על נמוכה זה גורם למדחס לעבוד פחות בגלל שהמדחס נשאר יותר קר והוא מפסיק את פעולתו מדי פעם וככה אפשר לחסוך בדלק וכו' האם זה נכון?

• תוכן חדש...