Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום!

כל מי שמכיר אותי ואלו שלא אז אני סיימתי את לימודי בתור הנדסאי אלקטרוניקה,כבר בערך כחודש אני מחפש עבודה בתחום ויש הרבה משרות שמציעים אבל חלקן בתחום וחלקן לא אבל גם אלו שבתחום שהציעו לי לא ממש עניינו אותי מבחינת התפקיד והניסיון שאפשר לצבור בהן ואת המשרה שאליה כל כך רציתי להתקבל בכל מפעל דרשו ניסיון של לפחות שנה-שנתיים ואף אחד לא היה מוכן לקבל אותי לתפקיד הזה.

עכשיו הסיפור הוא כזה שסוף סוף יצרו איתי קשר מאחד המפעלים באזור מגורי והציעו לי לעבוד במשרה שאליה כל כך רציתי להתקבל אבל הבעיה כאן שהשכר לשעה שהם נותנים לי נמוך ב 5 שקלים(כלומר 25 ש"ח לשעה לעומת 30 ש"ח לשעה במקום אחר אבל שם העבודה לא כל כך בתחום),הטענה של המפעל לשכר נמוך(יחסית) היא שאני עדיין ללא כל ניסיון ואין לי ידע וגם כן כי אין לי עדיין את התעודה של ההנדסאים(מקבלים רק אחרי שנה) ושהם יצתרכו להשקיע בי וללמד אותי את התחום.

רציתי לשמוע את דעתכם בעניין מה אתם הייתם עושים? הייתם הולכים לעבוד בעבודה שמשלמים לכם 30 ש"ח לשעה אבל בעבודה אין כל פרספקטיבה ואין אפשרות לקידום ואפשרות לצבור ידע וניסיון או שהייתם הולכים לעבודה שבה היו משלמים לכם 25 ש"ח לשעה, אבל בעבודה הזו היתם יכולים לצבור ניסיון רב וידע רב ועם הזמן(עוד שנה) לעבוד למפעל אחר אחרי שיהיה ניסיון?

יש לי הרבה חברים שאומרים לי ללכת לעבוד בעבודה של ה 25 ש"ח ששם אני אוכל ללמוד את התפקיד ולצבור ניסיון ולהתקדם בעתיד במפעלים אחרים ועם משכורת טובה וכמו כן הם אומרים שבשביל ניסיון אני זה שצריך לשלם ולא המפעל צריך לשלם לי(כלומר לשבת בשקט ולהגיד תודה שנותנים לי את ה 25 ש"ח בשעה במשרה שאליה התקבלתי).

כל מי שמתעניין על סוג המשרות שאני מדבר עליהן אז המשרות הן:

1.שכר של 30 ש"ח לשעה בתור מרכיב מכאני במפעל מאוד מוכר באזור הצפון.

2שכר של 25 ש"ח לשעה בתור טכנאי בד"ס(בדיקות סופיות) במעבדת בד"ס בתחום ה RF,גם כן במפעל מוכר באזור הצפון.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

בשביל ניסיון, בעבודה שטובה לך, הייתי עובד גם במינימום ,

בעוד חצי שנה - שנה, תראה שאתה תותח, תקבל העלאה גם ל 40.

בעוד שנה שנתיים, יהיה לך גם ניסיון, והשכר כבר יראה אחרת :)

פורסם

בהתחשב בשתי האופציות שנתת - ללא ספק הייתי בוחר בעבודה השנייה.

הידע שאתה תוכל לצבור בבדיקות (במקרה אני גם מתחום ה-RF) הוא עצום, ופותח לך הרבה יותר דלתות בעתיד.

30 ש"ח לשעה זה נחמד, אבל בהרכבות סביר להניח שלא תמצא שכר גבוה בהרבה, והקידום, כפי שאמרת, לא ממש בנמצא.

מניסיון, המשכורות ב-RF מתחילות מסכומים הרבה יותר גבוהים.

לך על הידע, הוא שווה לך הרבה יותר מכסף.

נ.ב

לא שאני מזלזל, חס וחלילה, אבל אחרי שתצבור ניסיון בבדיקות - ממליץ לך לחפש במקומות שהם לא מפעלים - עבודות עדיפות בהרבה, מבחינת התנאים, השכר, וקורות החיים.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

מדהים לראות את ההבדלים הענקיים בשכר שבין הפריפריה למרכז.

אני עובד מזה כחצי שנה בחברת תקשורת גדולה כטכנאי בד"ס (למעשה, ממש ברגעים אלו אני מבד"ס רכיב RF שעולה כמה עשרות אלפי דולרים) ונדהם בכל פעם כשאני שומע כמה מקבלים עמיתים למקצוע שעובדים מחוץ לגוש דן. אני יכול להגיד לך שטכנאי בד"ס מקבל אצלנו יותר מ25 ש"ח לשעה, משמעותית. אני לא אומר שכדאי לך לעבור למרכז אבל קח את זה כחומר למחשבה - יש לאן לשאוף.

לגבי העבודה - אם החלטת שאלקטרוניקה היא הכיוון המקצועי שלך, אתה חייב לעבוד בצורה חכמה ולבדוק כל הזמן איך אתה מקדם את עצמך בתחום. RF בפרט ואלקטרוניקה בכלל הם תחומים מאוד מאוד תחרותיים וניסיון פשוט עושה את ההבדל, במיוחד כשאתה בדרגות המקצועיות שמתחת למהנדס (להלן טכנאי/הנדסאי).

אם אין לך ניסיון בעבודה בתחום, משרה כזאת במפעל גדול ומכובד בהחלט יכולה להראות לא רע בקורות חיים. השכר נמוך יחסית לממוצע בתחום ואני לא יודע להגיד לך כמה גבוה תוכל להגיע במפעל הנוכחי. כדאי להכניס לחוזה העבודה סעיף שמדבר על העלאה בשכר בהמלצת המנהל הישיר לאחר X זמן, אבל גם כאן אל תצפה לתוספת של יותר מ 20%. מכיוון שאתה מדבר על שכר של בערך 4500 ש"ח לחודש, 20% לא מתבטאים להרבה כסף בשורה התחתונה.

אל תשכח לברר בנוגע לתנאי ההעסקה הנוספים. יכול מאוד להיות שתגלה שהמפעל שמשלם פחות לשעה מתגמל את העובדים שלו בהסעות לעבודה, החזר הוצאות רכב, ארוחות צהריים מסובסדות והחזר הוצאות טלפון, וזה שווה המון כסף בחודש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה ידוע לי ההבדל במשכורות אבל אל תשכח גם את ההבדל במחירי הדירות וכ"ד.

אכן המפעל הנ"ל מארגן הסעה מסודרת לעובדיו וכמו כן קיימות 3 ארוחות מסודרות ביום.

מה שחשוב לי עכשיו זה הידע והניסיון שדורשים כמעט בכל מקום אחר לפחות שנה-שנתיים ולאחר שאני כבר אשחה בתחום הזה אז אני כבר אתחיל לחשוב איפה לחפש משכורת טובה יותר.

תודה לכל העונים עד כה!

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אני רוצה להעיד על עצמי, בתור הנדסאי תוכנה, אני עובד כשנה במשרה מלאה בתחום השילוח בינלאומי ועמילות מכס.

אני רוצה לומר לך שאני עבדתי רק בשביל הנסיון נטו ובמשכורת מאוד קרובה למינימום.

עכשיו לאחר שנה של נסיון וידע אני הרבה יותר מבוקש בשוק והמשכורות בהתאם הרבה יותר גבוהות.

לך בלי היסוס על העבודה השניה.

אגב כל הנסיון שלי למרות האמור שאני הנדסאי תוכנה שים לב שאני לא בתחום

Jealousy is misery, suffering is grief

פורסם

מחזק את כל מה שנאמר פה כבר, עדיף לך להפסיד 5 ש"ח לשעה במשך שנה אבל לצבור את הנסיון שיכניס לך הרבה יותר כסף אחרכך - כמו שאמרת בעצמך, כולם דורשים לפחות שנה שנתיים נסיון - ואף אחד לא מוכן לקבל אותך בלי.

מצאת הזדמנות לצבור את הנסיון הזה, לא יהרוג אותך אם תרוויח 5 ש"ח פחות לשעה ואחרכך יהיה לך הרבה יותר קל להיכנס לאן שתרצה או להתקדם במפעל הנוכחי.

מה גם, שהם מספקים לך החזרי נסיעות, 3 ארוחות ביום ועוד דברים שכנראה תתחיל לקבל כשתצבור שם פז"מ כמו הוצאות טלפון \ רכב צמוד (לך תדע מה יהיה בהמשך שם, אם יתלהבו ממך תרוויח בכל מקום עבודה) אז ה 5 שקלים לשעה מתקזזים לייד כל אלו.

בהצלחה!

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
צביקה ידוע לי ההבדל במשכורות אבל אל תשכח גם את ההבדל במחירי הדירות וכ"ד.

אכן המפעל הנ"ל מארגן הסעה מסודרת לעובדיו וכמו כן קיימות 3 ארוחות מסודרות ביום.

מה שחשוב לי עכשיו זה הידע והניסיון שדורשים כמעט בכל מקום אחר לפחות שנה-שנתיים ולאחר שאני כבר אשחה בתחום הזה אז אני כבר אתחיל לחשוב איפה לחפש משכורת טובה יותר.

תודה לכל העונים עד כה!

שיהיה בהצלחה בדרך החדשה.

פורסם

מתעלק על השירשור עם שאלות בשביל חבר שמתעניין בלימודים בתחום:

האם יש מקומות מומלצים באיזור המרכז ללימודי הנדסאי אלקטרוניקה?

האם הלימודים מתחלקים לתתי התמחויות או שמדובר בלימודים כלליים?

מה האופציות מבחינת תעסוקה לאחר סיום הלימודים? האם קיים ביקוש?

עד לאיפה ניתן להתקדם מבחינה תעסוקתית עם התעודה?

בחלק מהמקומות ניתן לשלב בין תעודת ההנדסאי לתואר ראשון במדעי החברה או בלוגיסטיקה. האם הדבר עוזר בקבלה לעבודה או שמדובר בבזבוז של שנה?

תודה מראש,

אסף (ששואל בשביל תמיר)

פורסם

לימודי הנדסאי אלקטרוניקה לא מתחלקים לתת התמחויות. לומדים קצת מכל תחום (דיגיטלי, RF, אנאלוגי, הספקים) ובסוף עושים איזה פרויקט מטופש עם מיקרו בקר עלוב וחמישה לדים.

לדעתי - תואר שהוא בזבוז זמן. עדיף ללכת על כל הקופה ולעשות תואר מהנדס, אפילו במכללה. הנדסאי בדרך כלל עוסק בעבודה מעשית יותר ולכן הנדסאי שמגיע לשוק ללא ניסיון יהיה בבעיה. יש ביקוש, המשכורות חביבות, אבל התואר לדעתי זה ממש כמו לעשות ביד - אתה גומר ונהנה, אבל זה ממש לא אותו הדבר :wink:

• תוכן חדש...