Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי על זה...ולא ממש מצאתי את מה שאני רוצה לשאול בחיפוש

נגיד וסתם נוסעים כל החברה לאנשהו ואני רוצה לשמוע מוסיקה בלי שהאוטו יהיה דלוק

ויש לי מגבר של 1000 ואט 4 ערוצים סאב 4 רמקולים

כמה זמן אני יכול בערך לשמוע מוסיקה בלי לרוקן את המצבר?

פורסם

זה תלוי, מן הסתם, בווליום. זה תלוי גם אם אתה שומע רדיו או דיסק. וזה תלוי גם בסוג המצבר שיש לך.

אין תשובה מוחלטת.

כמשחק במספרים, אם המערכת שלך צורכת בממוצע 240W (שזה ווליום לא נמוך), וזרם שווה להספק (240) חלקי מתח (12), אז המצבר מספק לה 20 אמפר.

אם יש לך מצבר של 60 אמפר\שעה, בקצב כזה אתה תרוקן חצי ממנו תוך שעה וחצי (20*1.5 = 30). הסיכוי שמצבר חצי טעון יצליח להתניע את המנוע קלוש.

פורסם

עצה שלי אם אתה לא רוצה לשמור את האוטו דלוק כל זמן שאתה מאזין למוזיקה, פשוט תתניע את המנוע כל 25 דקות חצי שעה ותן למצבר להתמלא קצת... ככה הוא לא ייגמר לך כ"כ מהר.

פורסם
עצה שלי אם אתה לא רוצה לשמור את האוטו דלוק כל זמן שאתה מאזין למוזיקה, פשוט תתניע את המנוע כל 25 דקות חצי שעה ותן למצבר להתמלא קצת... ככה הוא לא ייגמר לך כ"כ מהר.

עצת אחיתופל. המצבר לא יתמלא מספיק.

אתה מתניע וסוגר כל חצי כמה זמן , גומר : סטרטר, כויל , ובכלל להתניע כל כמה זמן ? רכב צריך להיות בשני מצבים או עובד או שלא.

לא לסירוגין. ויש עוד ועוד.

האם מישהו פה שכח שבכל פעם שמתניעים משתמשים במצבר בצורה גדולה?

בקיצור, אתה לא יודע? אל תענה.

אתה אחראי על נזקים של אחרים?

פורסם

אולי לא העיצה הטובה ביותר, בטח לא: זה וזה וזה רשם:

עיצת אחיתופל
, בכלל, אין קשר לכוייל, רכב לא צריך להיות בשני מצבים, יש לו מס' מצבים אפשריים, אפילו טכנאים מורשים לא מכירים את כל מצבי הרכב והמערכות שלו, ולעניין ההנעה ושימוש במצבר אל מול מנוע פועל לזמן מסויים, עדיף מנוע פועל למרות ההנעה.

ועוד: זה וזה וזה רשם:

בקיצור, אתה לא יודע? אל תענה.

למרות שתשובתו אינה מלאה ואינה מדוייקת,יש בה רב מהחסר, ועל כן אין מקום לתגובתך זו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לעניות דעתי, ולפי מה שאני ומספר חברים עשינו, התקנו נד מתח ברכב, כך שאתה יכול לראות את המתח של המצבר בכל רגע נתון, ולכבות את המערכת/ להניע את הרכב כשאתה מגיע לרמת מתח נמוכה.

מתחדשת*

פורסם

תיראה יש דרך ליבדוק את זה.

תעשה סיבוב ברכב ולאחר מיכן תעצור, תוודא שיש איתך רכב נוסף ו"סט" כבלים להנעה.

תדליק את המערכת (כשמנוע לא עובד) ותדליק סטופר, כיפרק המצבר, תעצור את הסטופר והינה לך זמן הנגינה :lol:.

תוריד את הזמן לחציא ממה שרשום בסטופר והינה לך זמן בטוח לנגינה :lol:. (כמובן שזה זמן לא אידיאלי כי יש עוד גורמים מיסביב)

*פיתרון זה אינו רציני כך שהאחריות מוטלת על המישתמש בילבד! (אבל אני דווקא עשיתי את זה פעם ועד היום לא ניגמר לי ולו פעם אחת המצבר - אך שוב רק על אחריותך)

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

בכל מקרה יש לבדוק את מצב המצבר ל"עמידה בעומס" לפני כל המשחקים. מצבר עייף יגרום לבעיות, ומצבר רענן וחזק , יאפשר תחום "משחק" במנוע כבוי ו/או עובד.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

למה פשוט לא להשאיר את הרכב דולק, בלי אורות? כך לא ייגמר המצבר (רק הדלק...:lol:)...

לכל המעוניין! אני בונה מאגר מערכות סאונד לרכב. המאגר יהיה מוכן תוך כמה שבועות ספורים (הוא שליש מוכן...)

פורסם

הפתרון שאף אחד לא הציע עד עכשיו:

לקנות מצבר חדש עם 20 חודש אחריות

ואין שום דאגות

באחד המכוניות שלי עשיתי את זה, ישבתי לעיתים עם מערכת דולקת 3 שעות (בעבודה בתחנת דלק), המצבר של שנפ היה אז בסובארו לגאסי 60 אמפר, הוא הלך אחרי 7 חודשים, אח"כ האוטו הלך

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הפתרון הכי קל והכי טוב גם למערכות הרכב וגם למערכת השמע: "תשאיר את הרכב דולק!"

אולי ישרף קצת דלק זה עדיף מאשר להיתקע עם הרכב ומה גם שרכב מונע ועומד צורך כמות כמעט אפסית של דלק! תחשוב על זה

אני בכל אופן תמיד משאיר רכב מונע שמור על המצבר (שלא יברח..)

אורן.

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

אני לא בטוח שלהשאיר את הרכב דלוק יעזור.

למיטב ידיעתי, רכב בסל"ד סרק אינו "מייצר" חשמל די הצורך למלא את צרכי הצרכנים שבו.

לכן, להשאיר את הרכב דולק בסרק אינו פותר את הבעיה אלא רק דוחה את הקץ.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

חבר אתה לא מבין, השאלה המרכזית היא:

"כמה זמן אפשר לשמוע עם אוטו כבוי ?" לפי פרוש אמ"ב : , השואל מתבקש לדעת כמה אני יכול לשמוע, באופן גבולי, עד שהרכב יבצע הנעה בהצלחה ואני אוכל למשיך לי לדרכי...

אז אם הרכב כבר דלוק אין פה בעיה !! איזה מה דוחה את הקץ ?? מה קרה ?? 15 דקות נסיעה יספיקו לו להתנעה חוזרת אם הוא יכבה את הרכב.

תמיר

פורסם

מה שבטוח תשובה אחת מדוייקת לא נתנה בדיון.

גם אני קצת מבולבל מהעניין והנושא נפתח לא פעם ולא פעמיים לדיון.

1.בעיקרון יש לחשב את צריכת המערכת בממוצע וזרם שווה להספק חלקי מתח . ואז את אמפר המצבר סיפור המצבר . (אם הבנתי את העניין כמו שצריך).

2.אפשרות שניה היא להשאיר את האוטו דולק וכך גם את המערכת (החיסרון הוא שיורד לך דלק.) והשאלה היא כמה זמן יחזיק מיכל שלם ? או יותר נכון כמה דלק צריך ללילה שלם ?

אבל לאומת מה שרשם Joecamel הסל"ד שמייצר המצבר במצב ניוטרל של האוטו אינו נותן את התגובה המלאה להפעלת המערכת, האם עוד משהו יודע על בעיה כזאת ?

3.כמו שאור.ס אמר פשוט לקנות מצבר נוסף ? אבל התשלום אחר מגבר חדש קצת יקר אתה לא חושב ? אלה אם כן יש לך מטרות כמו שהיו לך .

אולי פשוט יהיה עדיף להשאיר את הרכב דלוק וכל 25 / 30 דקות לעשות לו סיבוב של 5 דקות .

העניין הגדול הוא שאם אתם בסביבות ה 3 חברים הדלת לכל העניין יצא בסביבות ה 20 ש"ח יותר, ובקיצור ולעניין זה לא רע ללילה מטורף שכזה.

עוד בעיה שנוצרת .

בדר"כ אתה רוצה לשתות בלילות כאלה , מה שנותן לך את הבעיה להוציא את הרכב כל 30 דקות לסיבוב.

אתה תחת השפעת כוהל.

אלה אם כן אתה לא שותה ואז אתה יוצא מוקדם בבוקר.

בברכה

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

• תוכן חדש...