Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון והכי חשוב! נא לא לפתוח את הדיון מי יותר טובה, אני מכיר טוב מאוד את היתרונות והחסרונות של כל אחת מבחינת כח\"איכות נהיגה" דנו על הנושא מספיק בפורום כולל כמה דיונים שהיתדרדרו לרמה לא מכובדת בעליל!

השאלה שלי היא בעליות האחזקה, יש לי כרגע איביזה שמתודלקת על 98 בלבד, האם גם הקליאו זקוקה שדלק שעולה כמו שיבס? :?

מה מבחינת עלויות טיפולים ואמינות? ביטוח? כרגע אני משלם קצת פחות מ 5K מקיף+חובה לאיביזה.

תודה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשרשורים שהו כבר ענו על מה ששאלת

העלות אחזקה של הקליאו לא זולה. חלקים יקרים .

מה שכן הצריכת דלק היא מצויינת לרכב בביצועים שלו

פורסם

לא מצאתי תשובות חד משמעיות. (אם יש לך לינק לתשובה שלי אני אשמח לקבל)

גם על האיביזה אומרים שהאחזקה מאוד יקרה, מה שכמובן ממש לא נכון.

תשובות יותר קונקרטיות יתקבלו בברכה :-P

פורסם

כפי שלירון אמר כל השאלות שלך נענו בשרשורים רבים בנושא.

דלק - 98

ביטוח - בערך כמו שאתה עכשיו (תלוי בגיל/תביעות). סה"כ הביטוח מאוד זול ביחס לרכב.

צריכת דלק לא שאלת אולי אבל כמו שלירון אמר היא מעולה.

אמינות ועלויות טיפולים ? גם לזה לא מצאת תשובות בפורום ? נו באמת...:-)

ניר

פורסם

דבר עם wil, יש לו טבלאות אקסל של כמה עולה כל בורג מפלסטיק ועל איזה סל"ד באיזה הילוך הרכב צורך הכי פחות דלק.

(אוהבים אותך wil) :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני מתדלק בGTI אוקטן 95, עקב כך שלא הורגש שום הבדל בשימוש ב98 מלבד חור עמוק יותר בכיס. (אין לי בעיה לשלם את הכסף הזה , אבל אין שום שוני)

האם ההנחייה לתדלק 98 באיביזה היא הנחיית יצרן , או סתם פדנטיות שלך?

לדעתי בקליאו תשלם מס הרבה יותר גבוה בסעיף התיקונים הקטנים, המעצבנים והלא צפויים.

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ע"פ היצרן אפשר לתדלק 95 או 98 במנועי ה-1.8T. בנוסף, מומלץ פעם בכמה ק"מ להשתמש בתוסף דלק.

לפי דעתי רוב התחנות בארץ לא מחזיקות דלק באוקטן איכותי של 98 ולכן זה לא שווה את הכסף.

פורסם

אפשר לעשות הסכם פזומט שנותן לך 98 במחיר 95 לחצי שנה ואח"כ קצת פחות טוב (70-80 אג' הנחה).

הקליאו בשימוש ממוצע צורכת 1:11 או אפילו 1:12.

ביטוח לנהג מעל 24 - בערך 2200-2400 למקיף. חובה עוד 1700 נניח.

עלויות טיפולים סטנדרטיות - 500 לטיפול קטן וקצת יותר לטיפול בינוני. אלא רק אם אתה מטפל בעצמך.

תיקונים וכולי - מאוד תלוי ברכב. בעיקרון, ככל שהרכב חדש יותר כך הסיכון קטן יותר. ובכל מקרה לא מדובר ברכב יקר מדי לאחזקה. בטח שלא ביחס לתמורה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני מתדלק בGTI אוקטן 95, עקב כך שלא הורגש שום הבדל בשימוש ב98 מלבד חור עמוק יותר בכיס. (אין לי בעיה לשלם את הכסף הזה , אבל אין שום שוני)

האם ההנחייה לתדלק 98 באיביזה היא הנחיית יצרן , או סתם פדנטיות שלך?

לדעתי בקליאו תשלם מס הרבה יותר גבוה בסעיף התיקונים הקטנים, המעצבנים והלא צפויים.

אייל.

תבדוק פעם תיקוני הצתה עם דלק 95 ופעם עם 98 בגדישה של 1.4-1.5 ותראה שיש תיקוני הצתה יותר גבוההים עם 95.

פורסם

הג'וניור אצלנו בבית עבר לגדוש בדיזל (איביזה TDI 6 הילוכים)

אני יכול לספר לך שהרכב צורך בממוצע 1 ל-16 (לחיצות כמעט בכל נסיעה וכמובן עם מזגן :lol:)

ביטוח 3400 מקיף וחובה !! (הוא בן 24)

אני מציע לך לעשות סיבוב אתה תופתע (מאוד) לטובה לדעתי במיוחד אם אתה יורד מאיביזה 20VT

כוח זמין כל הזמן בכל סל"ד (32 קג"מומנט)

אחד החסרונות הבולטים ברכב זה ההילוך הראשון (ההזוי) שלו

(ובגלל המומנט אפשר תמיד להתחיל נסיעה בהילוך שני:))

כל עוד אתה נשאר עם ה20VT שלך מתחת ל180 סוסים אתה לא תהיה (הרבה) יותר מהיר מהדיזלית :)

פורסם

לאייל, התדלוק 98 זה בגלל שאני דפוק, לא סומך על איכות הדלק בארץ ואני מעדיף לשלם קצת יותר ולספוג את זה.

לא בא לי דיזל, נסעתי לא מעט על איביזה כזאת והיא באמת מצויינת אבל לא בשבילי.

השמועות על חוסר האמינות באמת נכונות או לא?

האם החלפת רצועת תיזמון באמת עולה 3.5K?

משהו שניקרא פולי אביזרים 5K?

פורסם
אפשר לעשות הסכם פזומט שנותן לך 98 במחיר 95 לחצי שנה ואח"כ קצת פחות טוב (70-80 אג' הנחה).

הקליאו בשימוש ממוצע צורכת 1:11 או אפילו 1:12.

ביטוח לנהג מעל 24 - בערך 2200-2400 למקיף. חובה עוד 1700 נניח.

עלויות טיפולים סטנדרטיות - 500 לטיפול קטן וקצת יותר לטיפול בינוני. אלא רק אם אתה מטפל בעצמך.

תיקונים וכולי - מאוד תלוי ברכב. בעיקרון, ככל שהרכב חדש יותר כך הסיכון קטן יותר. ובכל מקרה לא מדובר ברכב יקר מדי לאחזקה. בטח שלא ביחס לתמורה.

רוני

לא מדובר ברכב יקר לאחזקה ? :-o:shock: 4500 שקל טיימינג זה לא יקר לאחזקה ? בקונצרן במוסך רגיל אתה ב1500 שקל סוגר טיימינג+גלגלות+מותחן+משאבת מים גרמנית !

בחברה ב2300 שקל אתה עושה אותו דבר וגם מקבל אחריות שנתיים על משאבת המים....

טיפולים וכו' אני לא נכנס, אבל חבר פה מהפורום עם קליאו (אני לא אכנס לשמות לא רוצה "לערב" אותו בעיניין) כמעט כל תקלה קטנטנה עלתה לו בערך פעם וחצי עד 3 פעמים ממה שהיה עולה בVW - וVW זה בהחלט בהחלט ושוב : בהחלט לא מותג זול (מבחינת עלויות אחזקה), יש ה-מ-ו-ן זולים ממנו

לדעתי האישית ומניסיוני עם הרכבים האלו (ניסיון מאוד רחב ועשיר) מנועי ה20VT מגלים אמינות מאוד גבוה גם כאשר משפרים אותם והתקלות היחידות הן חשמליות סביבתיות, חיישן פה חיישן שם (שעלותם לרוב באיזור ה500 עד 1500 שקל) וזה לא בכמויות מסחריות, מלבד זה אחזקה בסיסית בדיוק כמו גולף 1600 רגילה, בקיצור קליאו ספורט דעתי האישית יקרה משמעותית מבחינת אחזקה

כל השאר ניהוג, התנהגות, איזון וכו' היא לא רואה מאלף קילומטר את האיביזה !!! (רק בתחום הכח עם שיפור איכותי האיביזה תהיה בעיניין)

פורסם

כמה שטויות בשרשור אחד!! ממש מכעיס לשמוע:x

אני בן 32 נוהג על MK2 האוטו עומד על 77 אלף קילומטר.

לפני חודש יצאתי מטיפול גדול - 4000 ש"ח: תסתכל כאן תגיד לי מה דעתך על המחירים ביחס לחלקים

ביטוח לקליאו: מקיף+חובה 3400

דלק: 1:14 נסיעות רגועות 1:10 ומטה בלחיצות תכופות

חלפים: אכן יקרים יותר -שוב הכל תלוי בכמה קילומטראז' האוטו-מאוד מאוד חשוב !!

- פולי מנוע = 1000 ש"ח כולל עבודה במוסך מרכזי

טיימינג ב120 אלף!!! או 5 שנים - בסביבות ה 2500 ש"ח וזה מהסיבה היחידה שצריך לפרק חצי מנוע בשביל זה ועל הדרך מחליפים גם את המשאבה-הרצועה עצמה זה 400 ש"ח העבודה זה כל הסיפור-לכן תמיד מחברים את זה עם טיפול גדול וזה למה אנשים מקבלים 5K חשבון.

למה להגזים?

פורסם

ממש שוחטים תקליאו במחירים אני רואה:shock:.אצלי באיביזה אף פעם לא עברתי ת 2000 שקל לטיפול במשך יותר מ 4 שנים שהאוטו אצלי,כמובן חלקים מקורים!

• תוכן חדש...