Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תזוזה של כל הזרוע ימינה ושמאלה דווקא כן תהיה משמעותית, וזה יכול לקרות כתוצאה מהתעסקות בבורג הפיבוט.

אני פתחתי את בורג הפיבוט , בעקבות תגובתך בשרשור הקודם, זה אכן עזר לי לחלץ את הציריה, השאלה היא איך הבורג הזה לא חזר למקומו, ומה ניתן לעשות כדי להחזירו לשם.

חיים יוד, אני מודה לך על העזרה והדאגה, לא רשמתי שלא זכרתי אם הידקתי את הבורג, להפך , בתמונות שצירפתי תוכל לראות שהוא מהודק היטב.

לדעתי ציריה ארוכה לא יכולה לשנות את ההיגוי מכיוון שהיא אינה יכולה להזיז את הזרוע ולמשוך אותה כלפי חוץ.

האמן לי שה"מוסך" הקודם שבו טיפלתי לא היה עושה זאת טוב יותר ממני ,ואם אכן הציריה היא ארוכה לפי דעתך וזה גרם לבעיה, אז אין כאן כל אשמה שלי ואותו הדבר היה קורה לי בהרכבה שלה במוסך.

לילה טוב, אני חייב לפרוש בשלב זה, אשמח לקרוא את תגובותיכם בהמשך.

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חנן לילה טוב.

התכבנתי בתגובתי לבורג שמהדק את הבול-ג"ונט לנאבה .

צד שני של הזרוע התחתונה בחיבור לשילדה - אין כמעט בעיות.

לבחור עם הפג"ו סליחה שאיני זוכר את שמך בדוק האם לא לחצת את הקורונה בגיר כשהידקת את האום המרכזית של הצירייה החדשה אשר בעיתו הזזתה \לחצת את הגיר ימינה ובכך גם שינית את גאומטרית ההיגוי.(במידה והחשד שלי נכון והצירייה ארוכה יותר).

בהצלחה.

פורסם

צירייה, גם אם ארוכה יותר, לא אמורה לשנות במאום את זוייות המתלה, גם האם תיבת ההילוכים נלחצת לכוון כלשהו עקב כך.

מכוון שציינת כי גלגל ההגה סטה לאחר התיקון אני מסיק כי כן תפוח ההגה הסתובב על צירו, כנראה שאום החיזוק הייתה משוחררת.

בצע כוון גלגלים.

פורסם

חברים אני מודה לכם על העזרה וההתעמקות בבעיה שלי, נחמד לדעת שיש אנשים שמבינים בדיוק למה אני מתכוון.

חזרתי עכשיו מבדיקה של הרכב, כמו שחשבתי, הבורג של הבולגוינט לא ישב בתוך המגרעת, מה שגרם לכך שהזרוע הייתה יותר מדי לכיוון למעלה בתוך הנאבה, ניתן לראות שבאחת התמונות שצירפתי, הפין שלו בצבץ מעט , וכרגע לא רואים אותו כי הוא ירד למקומו.

סידרתי את זה, ושיחררתי גם את בורג הפיבוט שמחבר את הזרוע לשילדה, והידקתי אותו כאשר הרכב על הקרקע, אך לצערי התופעות שיש לי בהיגוי לא נעלמו.

צילמתי גם את המוט שמחובר לתפוח ההגה, הוא מלא גריז יבש ולכן בוודאות ניתן להגיד שהמוט של ההגה לא הסתובב על צירו מהצד של הקצה של המוט שמכיל את התפוח.

שאלותי:

האם כיוון ההגה יכול להשתנות גם מסיבוב המוט שנכנס להגה גם אם הקצה שמכיל את התפוח לא מסתובב?

חנן, מדוע חשוב לחזק את בורג הפיבוט כאשר הרכב על הרצפה ולא באוויר?

מהיכן אני יכול לקנות בורג כמו זה שנכנס למגרעת של הבולגוינט??

צירפתי תמונות של האום של הציריה(אום לא סטנדרטי משהו), והמקום בו הבולגוינט נכנס, וגם עוד מקומות שאותם אמרתם לי לבדוק.

תודה רבה על העזרה.

DSCF0133.jpg

DSCF0134.jpg

DSCF0117.jpg

DSCF0118.jpg

DSCF0122.jpg

DSCF0121.jpg

פורסם

אם כך משהו התעקם אצלך בחלקי המתלה בזמן העבודה, אני רואה את מוט הרדיוס לזרוע פרונט תחתונה שהיא עקומה וגם מרווח לא תקין לבוקסה של הזרוע (ראה תמונה), אך זה אולי רק טעות אופטית או עוות של הצילום.

האם פתחת את הבורג של מוט הרדיוס המסומן התמונה (אמנם זה לא נראה ככה אך בכל זאת נשאל).

DSCF0134.jpg

DSCF0117.jpg

פורסם

דניאל יש לך עין חדה, לא שמתי לב לזה בעצמי, אני לא חושב שעיקמתי את מוט הרדיוס לכיוון הזה, אם כבר, אז לחצתי אותו לכיוון למטה עם לום שנגע גם בשלדה ע"מ לשחרר את הבולגוינט.

האם אתה בטוח שהמוט הזה אמור להיות ישר לגמרי בקטע הזה?

אם כן אני רץ ליישר אותו, למרות ששוב,אני בספק אם אני זה שגרם לעיקום.

תודה רבה.

*** עריכה, דניאל מצאתי תמונה בהיינס שבה מצולם הרכב מלמטה, ובה נראה שהמוט הזה עקום בערך באותו המיקום , האם אני טועה?

11.JPG

פורסם
האם פתחת את הבורג של מוט הרדיוס המסומן התמונה (אמנם זה לא נראה ככה אך בכל זאת נשאל).

פתחתי את הבורג שסימנת רק מעט, בגלל שהייתי די נואש מכמה נסיונות לשחרר את הבולגוינט וחשבתי שזה יעזור, אבל סגרתי אותו חזק בחזרה.

האם יש דרך מיוחדת שיש לסגור את הבורג שמחבר את המוט לזרוע?

תודה.

פורסם

אכן המוט אמור להיות עקום לפי התמונה, ומאוד קשה לעקם כזה מוט.

התבונן בבקשה בצד השני של המתלה, האם גם שם יש מרווח גדול בין הדיסקה לתותב הגומי של הזרוע פרונט?

פורסם

דניאל בדקתי ואף צילמתי כדי שתתרשם, אכן יש שם מרווח, קשה לקבוע אם הוא שווה בשני הצדדים למרות שזה נראה כך.

יש לך עוד רעיונות? האם חשוב כל כך לסגור את בורג הפיבוט כשהרכב על הקרקע כפי שחנן רשם לי?

תודה רבה על השקעת הזמן כדי לעזור לי.

DSCF0142.jpg

DSCF0143.jpg

פורסם

שמע, עבדת כמו חורני עם תנאים ביתיים מאוד קשים, לעזור לך בשלט רחוק מאוד קשה וסביר להניח שעקמת או הזזת משהו או חלק לא הורכב למקום כנדרש. אולי תיגש למכון פרונט ותסגור את הפרשייה? לנהוג כפי שאתה נוהג מאוד מסוכן -לך ולנוהגים בסביבתך.

פורסם

אתה צודק, למרות שהתנאים בהם עבדתי לא היו כל כך קשים.

האמן לי שאני לא מעוניין לנסוע כך ורציתי להעזר בפורום ע"מ לפתור את התעלומה לפני שאני ניגש לכיוון פרונט, בגלל שהרגשתי שגם אם הזזתי משהו, אני אוכל להחזירו למקום אם אלך אחורה, ואבדוק את הכל.

אני גם אחליף את בורג הבולגוינט, מה שלא עשו במוסך החאפר שהחליף לי גומיה לפני כמה חודשים.

יש לך מושג מאיפה לקנות בורג כזה?

בכל מקרה אני אעדכן , ותודה רבה לך ולכל מי שעזר.

פורסם

חנן, מדוע חשוב לחזק את בורג הפיבוט כאשר הרכב על הרצפה ולא באוויר?

כי אחרת תותב הגומי של הפיבוט נמצא במצב מנוחה (לא מתוח לשום כיוון) כשהמתלה למטה עד הסוף, וכשהמתלה ישב במצב עבודה הנורמלי שלו (שזה כמעט תמיד) התותב יהיה במאמץ גדול. עדיף לתת לרכב לשבת על המתלה, ואז לחזק את הפיבוט כך שהתותב לא יהיה במתיחה כלשהי במצב הנורמלי של המתלה.

פורסם

הבורג של המוט רדיוס הזה שולט בבסיס הגלגלים ובקדם אופן של הפז'ו.

אני ממליץ לך לפנות למכון טוב לכיוון פרונט על מנת להחזיר את המצב לקדמותו.

• תוכן חדש...