Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוצה ללמוד נהיגה לעומק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רישיון ב' 5 שנים ,הנהיגה היא יכולת נרכשת ולכן יש צורך כל הזמן להשתפר,ללמוד נהיגה נכונה

נהיגה שלא תסכן הן אותי והן את הסובבים אותי.

לאחר כל פעם שאני נוהג ,אני מנסה לנתח את הנהיגה שלי ביום נתון כלומר ,השגיאות שעשעתי לעומת המצבים בהם פעלתי נכון

הניתוח סובייקטיבי ,אציין על עצמי שאני אדם פרפקטציוניסט בכל מעשה ידיי ,אני רוצה להפוך את הנהיגה שלי להכי מושלמת שאני מסוגל להוציא מן עצמי .

מנק' מבט של האנשים הקרובים אליי (שלא יתביישו להגיד את האמת בפנים כי מטרתם לשמור עליי מצרות )

סגנון הנהיגה שלי מאוד רגוע לרוב,מתחשב בסובבים אותי.

בנהיגה אי-אפשר להיות זהיר מדי ,אני עושה כל מאמץ על מנת להשמר מצרות על הכביש.

ובכל זאת...

הייתי רוצה לעבור קורס אחד או מס' קורסים שישפרו את הנהיגה שלי.

ממה שאני יודע (וזה לצערי מעט מדי) ישנם שני סוגים של קורסים :

א.נהיגה בטוחה

ב.נהיגה מתקדמת

מהשמות של הקורסים ,אני מסיק שתחילה יש לעבור את הקורס לנהיגה בטוחה ורק אז לעבור לנהיגה מתקדמת,האם אני צודק?

המטרה שלי להפוך את הנהיגה שלי להכי נכונה שיכולה להיות וזה מבחינתי כולל ישיבה נכונה מאחורי ההגה,פניות נכונות ולא משנה

זווית הפניה(פניה רגילה או נהיגה בכיכר).

נהיגה על כביש רטוב ,האצה נכונה,הרפיה בזמן של הגז,

חניה נכונה בכל מצב נתון (יש לי בעיה עם חניה כאשר מדובר במקומות צרים-הרכב "הרגיש זאת על בשרו" יותר מפעם אחת

קרוב לוודאי קיימים אספקטים נוספים עליהם אנני יודע כלל

אני חושש מנהיגה בגשם,במיוחד בערב,אני רוצה להתגבר על חששות אלו.

המטרה של קורס נהיגה זה או אחר היא לא להפוך את הנהג למקצוען אלא להפוך אדם פשוט לבעל יכולת מעל הממוצעת.

אני רוצה להשיג מטרה זו.

האם הקורס לנהיגה בטוחה שונה בתכליתו מן הקורס לנהיגה מתקדמת?

האם קיימים קורסים משולבים ובהם מלמדים את כל מה שאני חפץ ללמוד (ועוד)?

כל מידע יתקבל בשמחה

על מנת לשנות את תרבות הנהיגה בארץ כל אחד מאתנו חייב לבדוק טוב טוב קודם כל את עצמו,

איפה הוא טועה ואז ללמוד איך לתקן את הטעויות.

אני רוצה ללמוד איך להמנע מטעויות ,ואם כבר אין מנוס (הרי אני לא לבד על הכביש) איך למצאת בשלום ממצב זה או אחר.

פורסם

דבר ראשון, כל הכבוד על הגישה. אני יכול לומר על עצמי שאני מגיע מנקודה דומה משלך - אני מנסה לתחקר כל דבר לא בסדר שהיה לי, ולהפיק את הלקחים. זה עובד, ואתה כל הזמן לומד. גישה מצויינת.

דבר שני, מה שאתה צריך הוא בפירוש הדרכה לנהיגה ספורטיבית. זה לא שיש שתי נהיגות נכונות - רגועה וספורטיבית. יש רק אחת, והיא הנהיגה הספורטיבית, שנותנת לך את הכלים להפיק את המקסימום מהרכב, התנאים ועצמך.

האם המקסימום הזה יופנה לעבר נסיעה מהירה יותר, או מרווחי בטחון גדולים יותר? זה כבר תלוי בך. אבל את התיאוריה כדאי שתדע, מה גם שתהנה מהנהיגה הרבה יותר.

ללמוד נהיגה ספורטיבית כראוי זה תהליך מתמשך ולא ממש נגמר, תמיד יש מה ללמוד. העקרונות עצמם לא מסובכים, אבל עד שתפנים הכל יכולות לעבור שנים. מאחר וכבר יש לך את הגישה הנכונה ללמידה ותרגול, בשבילך הלימוד יהיה אפקטיבי עשרות מונים מאשר בשביל סתם מישהו שהולך לקורס וחוזר הביתה כשהוא בכישוריו החדשים.

"נהיגה בטוחה" זה בעיני אותם קורסים שעושים לוועדי עובדים וכו' - טוב לדעת את הדברים האלו, אבל הם יותר חושפים את הסכנות כך שתדע לא להגיע אליהן, וממש לא מכינים אותך בשביל להתמודד עם כלמיני מצבים שבהם אתה עלול להתקל, או לנצל את האוטו כראוי. לכולם ברור שיום הדרכה אחד, בקבוצה, לא ישיג את מה שצריך.

תראה את השרשור שמסתובב כאן על בתי ספר לנהיגה מתקדמת, ויאללה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הקורס לנהיגה ספורטיבית נקרא "קורס נהיגה מתקדמת"?

אין לו יותר שמות? (ביחד עם קריאת השרשור המומלץ ,אני רוצה גם לנסות ולמצוא חומר נוסף) על מנת שאם וכאשר אגש לקורס המתאים ,יהיה מצוייד בכל המידע הדרוש

תודה רבה

פורסם

באמת סחתיין על הגישה.

תרים טלפון לאחד מבתי הספר (אני עדיין לא עשיתי קורס אבל ההתרשמות שלי מקריאה בפורום כאן זה שזה לא באמת משנה אם זה מסלולים או אלטרנתיבי וכו'): http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2900213,00.html

תתיעץ איתם איזה קורס עדיף לך אני בטוח שהם ישמחו לעזור, ויאללה.

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

קודם כל עודד, כל הכבוד על הגישה :mm_yeah:.

עזבו אתכם משמות של קורסים, זה סתם עניינים של שיווק.

התכנים הם זהים והבסיס כדי "לנהוג בטוח" הוא אותו בסיס שדרוש גם כדי "לנהוג ספורטיבי".

קורס לוועדי עובדים ? בדיוק בשביל הסטיגמות האלה המציאו עשרות שמות שונים לקורסים אבל בגדול זה אותו דבר, לפחות ה-70% הראשונים. הקורס הבסיסי פשוט קצר (חצי יום) ולא מכיל תכנים אטרקטיביים מדי ולכן הוא נתפס כך אבל אתה מקבל המון דברים חשובים (שדווקא נראים תואמים מאוד למה שאתה מחפש).

בכל מקרה, ההמלצה שלי היא לקחת קורס של יום ואחריו לקחת עוד כי קורס חד-פעמי לא מספיק בשביל באמת להפנים הכל ולהגיע ליישום ברגע אמת.

מהשאלות אני מבין שהסתובבת באתר של מסלולים אבל העניין דומה בשאר בתי הספר. הקורס הבסיסי דומה מאוד אצל כולם והכי פשוט שתרים טלפון ותרשם לקורס בלי כל יער השמות שיש מסביב.

בהצלחה.

ניר

פורסם
קודם כל עודד, כל הכבוד על הגישה :mm_yeah:.

עזבו אתכם משמות של קורסים, זה סתם עניינים של שיווק.

התכנים הם זהים והבסיס כדי "לנהוג בטוח" הוא אותו בסיס שדרוש גם כדי "לנהוג ספורטיבי".

קורס לוועדי עובדים ? בדיוק בשביל הסטיגמות האלה המציאו עשרות שמות שונים לקורסים אבל בגדול זה אותו דבר, לפחות ה-70% הראשונים. הקורס הבסיסי פשוט קצר (חצי יום) ולא מכיל תכנים אטרקטיביים מדי ולכן הוא נתפס כך אבל אתה מקבל המון דברים חשובים (שדווקא נראים תואמים מאוד למה שאתה מחפש).

בכל מקרה, ההמלצה שלי היא לקחת קורס של יום ואחריו לקחת עוד כי קורס חד-פעמי לא מספיק בשביל באמת להפנים הכל ולהגיע ליישום ברגע אמת.

מהשאלות אני מבין שהסתובבת באתר של מסלולים אבל העניין דומה בשאר בתי הספר. הקורס הבסיסי דומה מאוד אצל כולם והכי פשוט שתרים טלפון ותרשם לקורס בלי כל יער השמות שיש מסביב.

בהצלחה.

ניר

ניר,תודה רבה על ההסבר והעידוד

אם אני מבין נכון את מה שכתבת ,באמת קיימים שני כיוונים

כדי להפוך את הדיון ליותר ממוקד,נקרא להם "בטוח" ו "ספורטיבי" שני הכיוונים מתחילים בקורס בסיסי זהה(ב 70%) של חצי יום ורק מן הקורס השני והלאה יש הבדל בין שני הכיוונים

נכון?

פורסם

לא בדיוק שני כיוונים כי ה-"בטוח" לא ממשיך לשום מקום. הוא הקורס הבסיסי של חצי יום (ה-"וועדי עובדים" :wink:).

באפיק (השיווקי) של "ספורטיבי" הקורס הבסיסי הוא כבר של יום מלא כדי להכניס את התכנים היותר מעניינים.

אני חושב שאתה מקבל בפנים גם את כל התכנים של ה-"בטוחה".

בכל מקרה אני מעדיף לא להכנס עמוק מדי להגדרות של הקורסים. אמנם עשיתי את רובם (:-)) אבל עדיף שתדבר איתם ותראה בדיוק מה הם מציעים.

בכל מקרה ההמלצה שלי היא לעשות יום מלא (מה שכנראה אומר במונחים שלהם "מתקדמת") ובכלל אם מתאפשר לעשות עוד ועוד תרגולים כדי להפנים את כל מה שלומדים.

ניר

פורסם

אני לא רואה כל סיבה לקחת את הקורס נהיגה בטוחה לכל מי שמתעניין אפילו טיפה בנהיגה. זה בסך הכל מלמד כמה דברים טובים (בעיקר בלימת חירום) אבל לא הרבה יותר מזה. זה קורס מאוד בסיסי שאלא אם כן אתה מתקבל אותו בהנחה גדולה אני לא חושב שכדאי להירשם אליו. אם אתה עושה קורס תעשה את הקורס לנהיגה מתקדמת, הוא כולל בתוכו את התכנים של קורס נהיגה בטוחה וגם תכנים נוספים.

פורסם

תודה לכל המגיבים

נכנסתי עכשיו לאתר של אלטרנתיבי ,יש 3 קורסים שאני רוצה לעבור

1.נהיגה מתקדמת-בסיס

2.נהיגה מתקדמת -למי שעבר בסיס

3.אימון אישי

לאחר קריאת ההמלצות ,לדעתי זו החבילה האולטימטיבית מבחינתי,שתביא להגשמת מטרותיי

מעניין כמה עולה החבילה ,או לפחות הקורס הבסיסי לנהיגה מתקדמת

אם מותר לפרסם מחירים בפורום,אשמח אם מישהו יעשה כן

אם לא,אצתרך להמתין עד לאחר החגים

שוב פעם,רציתי להודות לכולם על ההמלצות וההסברים :mm_yeah:

• תוכן חדש...