Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח! icon_smile.gif

יש לי אופל אסטרה שנת 92, נפח מנוע 1400, גיר רגיל, קרבורטור.

השבוע עשיתי אוברול במוסך שאני עובד בו(אחד מהמכונאים עשה יותר נכון את האוברול), החליף רינגים, גומיות שסומים וראש מנוע עשו גם, מיסבים החלפו וכול מה שאפשר, תימינג עשו גם על הדרך.

אחרי שהניעו את הרכב פעם ראשונה אחרי הוברול הכול עבד בסדר, מנהל עבודה עשה מיבחן נסיעה ועוד לא יצא מהמוסך והכרב ניכבה, אחרי זה ניסתי בעצמי לנסות להניע ולנסוע בו, הו מניע אחרי כמה שניות כאילו שיש לו בעיה בהצתה או טימינג, אחרי שהנעתי מתחיל נסיעה והרכב ניכבה, אחרי זה הנעתי שוב את הרכב ולחצתי קצת קלאץ וגז והרכב נסע אבל כשלעט לעט עזבתי את ההילוך פתאום דפיקות שסתומים והרכב עומד כול רגע להתכבות, לקחתי את הרכב למכון קרבורטורים הכי קרוב אמרו לי שזה לא בעיה בקרבורטור, אחרי זה קצת הוריד את הטורים כי הם היו קצת גבוהים ופחות או יותר סידר את ההצתה ופתאום אני מכניס רוורס מנסה לצאת מהמקום בעדינות ופתאום אין גם רוורס לאחר שהיה לי רוורס כשעוד יצאתי מהמוסך שבו עשו לי אוברול, הרוורס "הפך" להיות הילוך ראשון icon_confused.gif ופחות או יותר אין ממש נקישות אבל בהילוכים אחרים הנקישות חוזרות.

הכנסתי את הרכב למוסך ומבואס רצח בגלל זה, קשה בלי רכב icon_sad.gif (כולם יודעים את זה).

עכשיו אני יגש לשאלות, תעזרו לי בבקשה ועם יש למישהו עצות לגבי עיניין זה השמח לקרוא, תדה רבה מראש:

1). מה יכול להיות בידיוק הנקישות האלה?

2). איך אני בודק בידיוק מה יכול להיות הסיבות לזה שגורם לנקישות?

3). מדוע פתאום אין לי רוורס ויש לי הילוך ראשון במקום זה?

4). למה בהנעה הראשונה לוקח לו כמה שניות להניעה?

5). הסביר לי אחד מהמכונאים בישביל הרוורס צריך לעשות כנראה כיוון בישביל כול הילוכים, האם זה יכוללהיות דבר כזה?

עם למישהו יש רעיון כולשהו איך לפתור את הבעיה הזאת או מדוע הבעיה זאת ניגרמת הודה לו מראש.

בברכה אלכס

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לחבר שלום

קודם לא להתרגש

1 יש לרוקן את מרימי השסתומים ההידאולים לפני ההרכבה ,כאשר פוסחים על ניקוי זה נלכדת בועת אויר במרים והשסתום נשאר פתוח,יתכן שהחלפת השמן לשמן דליל יפתור את הבעיה,אך אני בספק ,מה גם שתושבות השסתומים עלולות להשרף בתהליך

3 יש לכוון את מוט ידית ההילוכים

4 ראה סיבה מספר אחת

יגאל

פורסם

הוצאנו אחד אחד וניקנו אותם כמו שצריך והרכבנו אותם בחזרה, אני שם שמן 10W40 כמו ששמתי במנוע שעבר וכמו שהציעו לי הרבה בעלי רכבי אופל כמו שלי.

תודה לך בכול זאת!

ואיך אני מכוון את ידית ההילוכם? עם תביא לי הסבר פחות או יותר בכיף והודה לך מראש.

עם למישהו יש עוד כיוונים לפתרון הבעיה שיעזור בבקשה.

בברכה אללכס

פורסם

אינני מבין כיצד התהפכו ההלוכים.

על מנת להפוך יש לנתק את השטנגות, המורכבות על תיבת ההילוכים, וכמדומני שיש להם גם כוון.

השטגגות מורכבות כמו תפוחים, ומורכבות בלחיצת אוקלון על תפוח.

לכן לא ברור מדוע חל שינוי בשילוב ההלוכים, אלא אם תיבת ההלוכים פורקה לשם הוצאת המנוע לשיפוץ.

מיותר לציין מקצצועיותו של המוסך מוטלת בספק גדול, לאור שלומיאליות המוסךהמטלכל אורך הדרך, וזאת בהסתמך, על

מעקב קפדני על היסטוריית, התקלות, שעברת מאז החלת לטפל במוסך.

במקרה של טיפול בקרבורטור, לאחר השיפוץ מנוע, יש להגיע בנסיעה עם הרכב כשהקרבורטור מורכב עליו, פרוק הקרבורטור, ושיפוצו ללא הרכב, לא אפקטיבית, כמו שהקרבורטור מורכב ומכוון כל הרכב, וברכב מבוצע כוון CO, תאום מנוע כוון הצתה,

ושמיעה ,ובדיקה חזותית לאחר שיפוץ המנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא הוציאו את הקלאץולא את תיבת ההילוכים בעת האוברול לא היה צורך בזה.

יש למישהו תשובות לשאלות שלי שיעזרו לי מחר בעת בדיקת שלב שלב להגעת מסקנה או הבעיה שבה אני ידע מה הבעיה ואיך לפתור?

בברכה אלכס

פורסם

אין כל סיבה , וכל קשר לבעיות בגיר, ולשפוץ המנוע.

תן למוסך לשבור את הראש, זהו תפקידו, תמורת התשלום הנכבד, שהוא מקבל ממך.

בברכה

צביקה

פורסם

חשבתי שזה פורום שאפשר להעזר בו בכול דבר שקשור למכונאות או חשמלאות!

אז עם קשה לכם לענות ולתת תרוצים למה הפורום הזה קיים בכלל?

לפחות על זה תוכלו לענות לי ובלי תרוצים

בברכה אלכס

פורסם

לבחור

אין צורך להתלהם ,חסר מידע יותר מדויק ומפורט, ולכן צביקה צודק בתגובתו

לאחר קריאה שניה של תאורך עלי לציין כי אני חושד ברצועת התיזמון ,נראה שקפצה שן,וזאת מכיון שהמנוע עבד מצוין בתחילה

פרק את מכסה הרצועה בדוק את הנקודות כנל את מיקום הרוטור לטרמינל צילינדר מס 1 ,0 מעלות בפולי המנוע והנקודה בגלגל שיני גל הזיזים

ערוך את הבדיקות הנל וחזור אלינו להמשך ייעוץ

יגאל

פורסם

אלכס, בקשר להילוכים, ידית ההילוכים יצאה מכיוון. הילוך רוורס אצלך נמצא למעלה ושמאללה, משמאל להילוך ראשון. כדי לשלב אותו אתה מרים טבעת (או דוחף את הידית למטה, לא ממש זוכר) ואז "כאילו" משלב לראשון.

מאחר והידית יצאה מכיוון אז במקום רוורס אתה מקבל כל פעם הילוך 1.

דרך אגב, אצלך זה באמת הרמה של טבעת כדי לשלב לרוורס?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

דניאל ידידי חג שמח!

ממידע שקיבלתי בשיחה טלפונית עם הבחור, שאני מלווה כמעט חודשיים בשיחות טלפון, מתברר שהמנוע מיבוא הוחזר ליבואן,

והוחלט לשפץ את המנוע המקורי.

לגבי הבוחן שיוצא לנסיעת מבחן, וחוזר עם נזק במנוע, הדבר אכן תמוה, מסריח, לא מקצועי,ומדיף ריח רע של חאפריות לשמה.

תופעות הלוואי, של הילוך אחורי שלפתע לא משתלב,קרבורטור שנתפס על סל"ד גבוה, מנוע מיבוא שחוזר לאחר נסיעת מבחן, עם שני צילנדרים לא מתפקדים.

מסריח אמרתי כבר..?

בברכת חג שמח

צביקה

פורסם

יניב אצלי אני צריך להרים את ידית ההילוכים ולשלב להילוך ראשון ככה אצלי הרוורס, צדקתה לגבי הרוורס סידרנו היום את זה!

המנוע היבוא אני מחזיר אותו בחזרה כי הו לא תקין, עשיתי אוברול למנוע שלי ולא ליבוא.

ואת נסיעת המבחן אני תמיד עם הבוחן ושום דבר לא נראה פה מסריח אני יסביר את זה עכשיו:

היום בדקו את הטימינג והו במקום, רוורס סידרנו בגלל שיצא מהמקום שלו הכוונה בעט פירוק המנוע זה קורה הרבה לפי מה שהבנתי.

אחרי זה ביקשתי ממנהל המוסך לעשות נסיעת מיבחן, הרכב מניע ועובד במקום בלי לזוז טוב, אחרי זה רוורס הו נוסע חלק ואחר שבאנו לנסעו על שאר ההילוכים אז זה היה בעיה, הו שילב הילוך ראשון התחיל נסיעה באה להעביר להילוך שני ופתאום יש דפיקות, אמר לי שכנראה ה בעיה עם ההצתה.

אני יגש לשאלות והודה לכם מאוד עם תעזרו לי:

1). יכול להיות איזה שהו חלק ממכללי הצתה לא תקין?

2).מישהו יכול להסביר לי את סדר הבדיקות כדי להגיע לבעיה האמיתי?

בברכה אלכס

פורסם
חשבתי שזה פורום שאפשר להעזר בו בכול דבר שקשור למכונאות או חשמלאות!

אז עם קשה לכם לענות ולתת תרוצים למה הפורום הזה קיים בכלל?

לפחות על זה תוכלו לענות לי ובלי תרוצים

בברכה אלכס

דרך אגב לא התכוונתי להעליב או לפגוע פה אף אחד, עם מישהו נעלב או ניפגע מהתגובה אז רק שתידעו לא התכוונתי לגרום לזה.

בברכה אלכס

פורסם

אלכס שלום רב!

דפיקות לא ניתן לשמוע דרך מסך מחשב.

מיקוד והגדרת הדפיקות, יכולה לעזור לאבחון, יש שני סוגי דפיקות, דפיקות ורעשי מיסבי טלטלים , גל ארכובה, ורעשי נדנדי שסתומים, אשר בעת סלד גבוה, חוזקם מתגבר, אך ניתן לשמוע אותם גם בהילוך סרק(ניוטרל), גם בלי לזוז מהמקום, בעת האצת המנוע בסרק.

יש רעשים הנשמעים בנסיעה, הנגרמים בגלל הצתה מוקדמת, ולשם הפסקת הצלצול יש לאחר הצתה.

אם תגדיר את הרעשים, ותסביר מדוע המוסך, לא מאבחן ופותר זאת, נוכל להבין באם המוסך מקצועי, או שכדאי שירשם לקארס פורום, ויקבל הדרכה ללא תשלום.

בברכת חג שמח

צביקה

• תוכן חדש...