Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורמולה-1 2007 PREVIEW

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לראשונה מזה 16 שנים נפתחת עונה ללא מיכאל שומאכר .

פרננדו אלונסו, אלוף העולם הספרדי במדיה החדשים של קבוצת מקלארן-מרצדס נערך להגנה על התואר שלו מול קימי רייקונן במדים החדשים של פרארי, אבל אולי בסוף יהיה זה דווקא פליפה מאסה שיגנוב את ההצגה.

ביום ראשון זה מתחיל, ההצגה המהירה בתבל, תרתק אותנו לכסאות , אולי יותר מכל שנה אחרת, ואולי לא ?

3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

רק מספר חודשים חלפו מסיומה של עונת 2006 ואנחנו כבר עם הפנים קדימה, לעבר עונת 2007 .

עונת 2006 למרות שהביאה אליפות שנייה,נוספת לפרננדו אלונסו סימלה יותר מכל את פרישתו של מיכאל שומאכר והעונה החדשה מביאה אותנו לעידן חדש בספורט הזה .

די נדיר הוא שאלוף עולם עוזב את קבוצתו כאשר הוא אלוף ועוד יותר נדיר הוא ששני הנהגים המובילים והחשובים בסבב הגראן-פרי מחליפים קבוצות.

גם פרננדו אלונסו וגם קימי רייקונן שינו את צבע סרבל המרוצים שלהם כאשר לפחות הנהג הפיני זכה כנראה בכסא המבטיח ביותר שקיים כיום, וזאת למרות שיש לו נעליים גדולות, ענקיות למלא.

על הנייר ביכולת הנוכחית פרארי היא ללא ספק המכונית המהירה על הגריד והוכיחו זאת שומאכר ומאסה בגראן-פרי הברזילאי שחתם את העונה הקודמת . שינויים מכאניים במנועים לא נעשו ולפרארי יש את היתרון הגדול של צמיגי הברידג'סטון המוכרים להם , בעוד קבוצות אחרות צריכות להתרגל אליהם. השנה כזכור כל קבוצות הפורמולה-1 נוסעות על צמיגי ברידג'סטון זהים, מעט קשים יותר מאלו של שנה קודמת.

אבל למרות הפייבוריטיות כביכול של פרארי אסור לנו להפסיק ולו לרגע מלספור את מקלארן-מרצדס. בשנה שעברה, שנת שפל בקבוצתו של רון דניס, לא זכתה הקבוצה אפילו בנצחון אחד .

השנה מקווים במקלארן-מרצדס לחזור לתקופת הזוהר האחרונה השם זוכרים , שנות האליפות של מיקה האקינן ולשם כך הובא אלונסו לקבוצה . מקלארן יצטרכו לעבוד קשה בכדי לתת לנהג הספרדי את כלי העבודה המתאימים לבצע את המשימה אליה נשכר . את העבודה הוא יודע ויש לו שתי קבלות גדולות כך שחובת ההוכחה היא על הקבוצה כרגע.

חוק הקפאת פיתוח מנועי הפורמולה-1 שנכנס לתוקפו בסוף העונה הקודמת גרם לקבוצות לעבוד קשה יותר בתחום הפיתוח האוירודינמי במכוניות החדשות ועל פי המבחנים המוקדמים של העונה לפחות חלק מהמכוניות נראות מהממות, השאלה היא האם היופי הזה יתורגם למהירות במסלולי המרוצים.

1.jpg

פורסם

עוד תחום שבו נאלצו מהנדסי המכוניות להשקיע מאמצים הוא ההסתגלות לצמיגים החדשים שיוכנסו לשימוש בעונה זו .

על פי החלטת ה-FIA השנה ישתמשו כל קבוצות הפורמולה-1 בצמיגים אחידים מתוצרת ברידג'סטון, רעיון כלכלי בעיקרו שנועד לחסוך בעלויות מבחני צמיגים במהלך העונה.

תרכובת הצמיגים החדשים הינה קשיחה יותר ממה שהיו מורגלים אליהם קודם לכן בקבוצות ולכן גם תכנון המכונית צריך להיות שונה , בכדי להגיע לניצול טוב יותר של הגומי החדש.

שוק המנועים עבר גם הוא מהפך קטן במהלך הפגרה .

קבוצת פרארי מספקת השנה את מנועיה גם לקבוצת טורו-רוסו וגם לקבוצת ספייקר ההולנדית.

רנו , אלופי השנתיים האחרונות יספקו צמד מנועים נוסף לקבוצת רד-בול , שלראשונה בנתה מכונית בהשפעתו ותכנונו של המאסטר אדריאן ניואי, מהנדס הפורמולה-1 המבריק ביותר שקיים כיום.

ניואי אחראי להצלחות קבוצת וויליאמס בשנות ה-90 ולאחר מכן לאליפויות של מקלארן, ועכשיו הוא משתמש בתקציב הלא נגמר של ענק משקאות האנרגיה בכדי לייצר שור אדום שאולי יקרא תיגר על הסוס האיטלקי.

גם טויוטה תספק מנועים לקבוצה נוספת וזוהי וויליאמס, שחוץ מהשם המפואר לא נותר ממנה כרגע כלום.

עוד לפני תחילת עונת 2007 קיים ויכוח בין קבוצות הפורמולה-1 בדבר שימוש בשילדות "יד-שנייה" ובמה הדבר אמור?

כיום כל קבוצת פורמולה-1 חייבת לייצר לעצמה את שלדת המרוץ שלה ולהיות בעלת הזכויות לשימוש בשילדה זו, בעונה הבאה, קרי 2008, אמורה להיכנס לתוקף תקנה המתירה לקבוצות השונות לרכוש שילדה מוכנה מקבוצה שמשתתפת באליפות ולהתחרות איתה, דבר שאסור כיום.

קבוצת טורו-רוסו, שהינה בעצם קבוצת-בת של קבוצת רד-בול מתכננת לעשות שימוש בשילדה כזו כבר השנה, עם שינויים קטנים בכדי לעקוף את התקנון. גרהרד ברגר, אקס- נהג פורמולה-1 בעצמו וכיום מנהל הקבוצה טען כי זו שילדה חדשה לחלוטין מפיתוח עצמי ולא שילדת רד-בול וכרגע העניין נמצא בדיונים. קבוצה נוספת הינה סופר-אגורי שלמעשה היא קבוצת חסות של הונדה ורוצה להשתמש בשילדות ההונדה מהשנה שעברה וכמו טורו-רוסו מחכה לאישור המיוחל.

כמו שזה נראה כרגע, בית המשפט יכריע בסוגייה מכיוון שקבוצות וויליאמס וספייקר מתנגדות למהלך וזאת מכיוון שהן יהיו הנפגעות העיקריות , טורו-רוסו וסופר-אגורי הן היריבות הקרובות שלהן .

2.jpg

פורסם

שינוי נוסף שנחווה השנה הוא כאשר נגיע לארץ השמש העולה, יפאן. מסלול סוזוקה שאהוב כל כך על מרבית נהגי המרוצים בעולם בגלל פניותיו הדורשות יכולות מיוחדות והמבנה המיוחד שלו, עוזב את הסבב לטובת המסלול בפוג'י , בסמוך לטוקיו.

המסלול בפוג'י ארח את מרוצי הגראן-פרי היפאנים הראשונים בשנות ה-70 וג'יימס האנט הבריטי זכה שם באליפות העולם בשנת 1976 תחת גשם שוטף ולאחר פרישה של ניקי לאודה.

בשנים האחרונות קנתה טויוטה את המסלול והשקיעה בו כסף רב ובמסגרת המאבק הכולל שלה בהונדה (סוזוקה שייך להונדה) שילמה גם מספיק כסף בכדי לקנות את זכויות הגראן-פרי היפאני שיערך מעתה בפוג'י לרגלי ההר המושלג .

עוד מסלול שחוזר לאחר שנת שבתון הוא המסלול הקלאסי בספא. מסלול הנהיגה האולטימטיבי אולי האחרון שנשאר בסבב הגראן-פרי.

גם המרוצים הגרמניים שכל כך התרגלנו אליהם עוברים שינוי השנה ולא יהיו יותר שני מרוצים על אדמת גרמניה, אלא רק אחד כאשר בכל שנה הוא יעבור לסרוגין מהוקנהיים לנורבורגרינג ולהיפך.

גם האיטלקים "זכו" לקיצוץ והמירוץ באימולה , הגראן-פרי של סאן-מרינו הורד מלוח השנה, יש אומרים באופן זמני ויש שרומזים לתמיד.

ואם חזרנו לאיטליה הרי שהקבוצה האדומה תהווה את מוקד העניין בעונה הקרובה. המעבר של קימי רייקונן לקבוצה תפס הרבה כותרות ומקום בעיתונות המקומית אבל מה שרבים שכחו זה דווקא את פליפה מאסה, הנהג השני בפרארי . רבים מסמנים את רייקונן כמועמד המוביל לאליפות או לפחות להתמודדות בדו-קרב מול אלונסו , מבלי ליחס חשיבות לנהג הברזילאי.

מאסה הוכיח כבר בשנה שעברה כי מדובר בנהג מהיר ביותר גם במקצי הדרוג וגם במרוצים עצמם ויש לרשותו כבר שני נצחונות, כל זאת בעונה בה היה עסוק בעיקר בלתמוך בהתמודדות של מיכאל שומאכר. מאסה הינו בן-בית בקבוצת פרארי וסומן שם כבר מגיל צעיר. כאשר הגיע לפורמולה-1 הוחתם על חוזה בפרארי ונשלח לצבור ניסיון בקבוצת סאובר תוך שהוא ממשיך ומשמש כנהג מבחן במארנלו. לאחר סאובר חזר מאסה "הביתה" לפרארי , עדיין בתור נהג מבחן וכאשר התפנה הכסא של רובנס בריקלו, וכאשר למאסה היה סוכן בדמות הבן של ז'אן טוד הכל יכול בפרארי , התיישב הברזילאי בפרארי מס'-2 כבן-זוג הולם לשומאכר.

את העונה הקרובה יחלו השניים – רייקונן ומאסה כשווים וככל שהעונה תלך ותתקדם ההוראות הקבוצתיות בפרארי יהיו מאד ברורות , כמו שרק בפרארי יודעים לתת.

ה-WILD CARD של העונה הקרובה הוא ללא ספק ג'נסון באטון האנגלי של קבוצת הונדה.

4.jpg

פורסם

החל מנצחונו בגראן-פרי ההונגרי בשנה שעברה תפס באטון תנופה ויחד עם שיפור בהונדה הלבנה שלו היה לנהג שצבר את מרב הנקודות במחצית השנייה של העונה , כדאי לשים אליו לב טוב.

העונה הקרובה ממשיכה הפורמולה-1 במגמת ההתחזקות של יצרני המכוניות ושליטתם בקבוצות כמו גם של קונצרני ענק דוגמת רד-בול או הקונצרן ההולנדי ששולט בספייקר. מנגד מגמת ההחלשות של קבוצות פרטיות נמשכת והפעם זוהי קבוצת וויליאמס שנשארה בודדה במערכה כקבוצה היחידה ללא תמיכת יצרן רכב רשמי.

עונת הפורמולה-1 מתחילה באמצע חודש מרץ עם הגראן-פרי האוסטרלי ולאחריו עוד שני מרוצים במזרח הרחוק והקרוב , בהמשך מגיעה הסדרה לאירופה – ספרד ומונקו, קופצת שוב לשני המרוצים הצפון-אמריקאיים בקנדה ואינדיניאפוליס ושוב חוזרת לקיץ האירופי שמסתיים באמצע ספטמבר בספא, בלגיה אך לפני כן ב-26 באוגוסט הגראן-פרי שהכי קרוב אלינו, באיסטנבול ושבשנה שעברה משך אליו הרבה ישראלים ליציעים ואז הפינלה שוב מחוץ לאירופה יפאן, סין והגראן-פרי שיחתום את העונה בברזיל.

5.jpg

פורסם

לוח מרוצי הפורמולה-1 – עונת 2007

· אוסטרליה – 18 במרץ

· מלזיה – 8 באפריל

· בחריין- 15 באפריל

· ספרד – 13 במאי

· מונקו – 27 במאי

· קנדה – 10 ביוני

· ארה"ב – 17 ביוני

· צרפת – 1 ביולי

· בריטניה – 8 ביולי

· גרמניה – 22 ביולי

· הונגריה – 5 באוגוסט

· טורקיה – 26 באוגוסט

· איטליה – 9 בספטמבר

· בלגיה – 16 בספטמבר

· יפאן – 30 בספטמבר

· סין – 7 באוקטובר

· ברזיל – 21 באוקטובר

הכתבה פורסמה במגזין "אוטו" של החודש .

דובי

6.jpg

פורסם
יהכתבה פורסמה במגזין "אוטו" של החודש

שתהיה לנו בריא - רק אחרי חצי קלטתי שכבר קראתי איפהשהו את אותם משפטים בדיוק.........

:idea:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
שתהיה לנו בריא - רק אחרי חצי קלטתי שכבר קראתי איפהשהו את אותם משפטים בדיוק.........

:idea:

אני משתדל להיות בריא.תודה.

שמח שאתה קורא "אוטו" ועוד יותר שמח שאתה קורא את הכתבות שלי :lol: .

אני כותב במגזין "אוטו" עוד מעט שנה , מסקר את מרוצי הפורמולה-1.

במגזין האחרון שיצא מופיעה הכתבה הזו שהיא ה-PREVIEW לעונה הקרובה.

לא ראיתי שום צורך לכתוב משהו אחר או נוסף...הרי לא יתכן שיהיה לי משהו אחר להגיד...

דובי

פורסם

וקצת צבע לעניין -

falonso.jpg

הקסדה החדשה של פרננדו אלונסו , בכדי שתוכלו לזהות אותו טוב יותר .

אלוף עולם פעמיים , בן-25 , 15 נצחונות בפורמולה-1.

kraikkonen.jpg

קימי רייקונן, בן-27 ,עם 9 נצחונות לזכותו, כולם במדי מקלארן-מרצדס.

זה למעשה העימות הגדול הצפוי.

fmassa.jpg

פליפה מאסה, בן-25 מברזיל עם 2 נצחונות לרשותו והרבה כבוד מעמיתו לשעבר , מיכאל שומאכר.

דובי

פורסם

והצבעים החדשים של המכוניות -

renault.jpg

זוהי הרנו החדשה שעדיין לא הוכיחה את עצמה מספיק על המסלול אבל מעוררת כבר הרבה ויכוחים לגבי היופי של הצביעה שלה...

ferrari.jpg

פרארי עם הבעיתיות של פרסומת הטבק עלייה.

mclaren.jpg

מקלארן-מרצדס שלטענת רבים היא כיום המכונית היפה ביותר על הגריד.

honda.jpg

הונדה בצביעה חדשה ומעניינת...שאומרים שנועדה להסוות את היכולת הפושרת משהו שהמכונית הציגה עד היום.

spyker.jpg

בשנה שעברה מידלנד והשנה זה נקרא ספייקר, משהו חדש לגמרי עם מנוע פרארי . חיבור הולנדי שלא בטוח עד כמה הוא יעיל .

דובי

פורסם

יהיה צרוך באמת להיתרכז כדי להבדיל בין קימי ופרננדו (הלוואי ויפי הקסדות לא תיהיה התחרות היחידה ביניהם).

אני דווקא נורא אהבתי את הצבעים החדשים של רנו הונדה גם דאגו שיוכלו לזהות אותם .

מרצדס לפי דעתי המכונית היפה ביותר על המסלול גם שנה שעברה אבל תיראו מה זה הביא להם שנה שעברה.

שתיהיה לנו עונה מעניינת.

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
יהיה צרוך באמת להיתרכז כדי להבדיל בין קימי ופרננדו .

תתרכז טוב.

אם זה יהיה אפור ועם סמלי מרצדס - זה אלונזו. אם זה יהיה אדום ובמקומות הראשונים - קימי.

עם קצת מאמץ, גם אתה תצליח.

פורסם

אם אפשר, תמצית שינויי תקנון וטכניים עבור אלו שהיו מעט עסוקים ופישלו בהכנות לעונה?

(אני יודע שאין מהפכות גדולות, אבל בכל זאת).

תודה.

• תוכן חדש...