Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשיון טיס אזרחי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים!

אני מעוניין לדעת קצת פרטים על רשיון טיס אזרחי,הקורס, ומה שמסביב.

הבנתי שעלות הלמידה בארץ נעה בסביבות 65,000 אלף ש"ח בממוצע.

שמעתי שישנה גם אפשרות ללמידה בארה"ב ששם זה מסתכם בסביבות ה-6,000 אלף דולר.

בארה"ב הקורס זול משמעותית, יש מישהו ששמע על זה?

יש כאן מישהו שמחזיק ברשיון כזה?

האם הוא דורש משהו? טיסות בתדירות מסויימת? משהו שלא מספרים עליו?

תודה חברים. :wink:

תומר

172

פורסם

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/anashim.asp?forum=421&pass=1

שם יענו לך בפירוט על כל השאלות

בעקרון:

יש אפשרות למידה בארהב (אולי עכשיו זה קצת בעייתי יותר בגלל הוויזות) זה בעיקר משתלם

למי שיודע אנגלית ברמה גבוהה מאוד ויש לו יכולות למידה גבוהות, שם מתקתקים את העניינים וצריך להיות מאוד חדים בשביל לקלוט הכל. וגם הרישיון לא תופס בארץ אוטומטית, צריך לבצע הסבה שכוללת למיטב זכרוני שני מבחני תאוריה ומבחן מעשי.

לשמירת הרישיון בארץ צריך לבצע מספר שעות מסויים בשנה ומבחני תקופה, ולחדש תעודה רפואית כל שנה או שנתיים תלוי.

אם תחליט שאתה הולך על זה ותהיה בשלב של מציאת מדריך אז אני הייתי ממליץ על שניים:

צביקה ליברמן

וניר אושרוביץ

בהצלחה

פורסם

אני לא טייס, אבל חובב בתחום.

הרבה מידע רלוונטי תוכל למצוא בלינק הזה ובכלל בפורום חובבי תעופה בתפוז.

שים לב - הרישיון שתקבל הוא רישיון CVFR, שמאפשר לך לטוס לפי "ראות". רישיון מכשירים (כזה שיאפשר לך לטוס לקפריסין והלאה, למשל) עולה עוד.

אפשר להוציא רישיון בארה"ב במחיר נמוך בהרבה. אבל, אליה וקוץ בה, צריך להמיר את הרישיון הזה לרישיון ישראלי כדי להטיס בארץ וזאת פרוצדורה מסובכת ויקרה מאוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מחזיק ברשיון כזה, אבל עשיתי אותו בגרמניה.

הסכום שאתה אומר נשמע טיפה מוגזם. זה אמור להיות בסביבות ה50K בארץ.

אכן, אופציה אדירה למי שיש זמן זה לעשות את הרשיון בארצות הברית. גם יותר זול, וגם יש יותר לאן לטוס.

מבחינת שעות טיסה מינימליות, אני לא יודע בארץ אבל כבעל רשיון אירופאי אני צריך לעשות 12 שעות בשנה - שזה לא נורא.

עוד שאלות?

Passt scho...

פורסם

שים לב - הרישיון שתקבל הוא רישיון CVFR, שמאפשר לך לטוס לפי "ראות". רישיון מכשירים (כזה שיאפשר לך לטוס לקפריסין והלאה, למשל) עולה עוד.

אפשר הסבר על מה שכתבת? מה זאת אומרת - לטוס לפי "ראות".

אסור יהיה לי לטוס לקפריסין עם רשיון בסיסי?

עריכה: אה,ושכחתי,מה בנוגע לרישיון טיס על מסוק? העסק יקר יותר לפי מה שהבנתי. אפשר לקבל קצת מידע?

אני ממשיך לשאול כאן, כי כבר פתחתי שרשור. אם לא אמצא את מבוקשי, מבטיח לעבור לפורומים שהצעתם לי.

172

פורסם

בדיוק כמו שזה נשמע, אתה מנווט את הטיסה שלך לפי נקודות בולטות שיש לאורך הדרך ולא לפי עזרי ניווט אלקטרוניים (GPS, VOR וכו').

לדוגמא, אתה ממריא משדה דב, מתרומם לגובה 700 עד לקאנטרי-קלאב, פונה מזרחה לצומת ירקון בגובה 1500, שוב ימינה בצומת ירקון בגובה 2000 (זהירות, התנועה בכיוון השני בנתיב בגובה 1100), ממשיך עד לפתח תקווה ופונה שוב ימינה לכיוון צומת גהה (נשאר על 1500) ומגהה חזרה לגישת נחיתה בשדה דב.

סתם מסלול שהייתי נוהג להתאמן עליו (וירטואלית), אז אני עוד זוכר ממנו משהו במעורפל.

בקיצור - אי אפשר לטוס בלילה או במזג אוויר גרוע, קשה לטוס לאילת (כל ההרים נראים אותו דבר מלמעלה) ומעל הים קשה לנווט (כל המים נראים אותו הדבר).

אחרי שאתה מקבל רישיון CVFR אתה עושה הגדר מכשירים, ואז אתה יכול לטוס לפי עזרי הניווט הרגילים, ולהגיע גם לקפריסין. שים לב שטיסה לקפריסין לוקחת יחסית הרבה זמן במטוס קל. משהו כמו שעה וחצי אם אני זוכר נכון. זה טס לאט :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אפשר הסבר על מה שכתבת? מה זאת אומרת - לטוס לפי "ראות". שאתה רואה את האדמה ומנווט ע"פ מבנים/טופוגרפיה שנראת ומזוהה לעיין , בניגוד לטיסה שבה אתה מנווט ע"פ מכשירים (בים אין לך איך לדעת לאן אתה טס )

אסור יהיה לי לטוס לקפריסין עם רשיון בסיסי?

עריכה: אה,ושכחתי,מה בנוגע לרישיון טיס על מסוק? העסק יקר יותר לפי מה שהבנתי. אפשר לקבל קצת מידע?

אני ממשיך לשאול כאן, כי כבר פתחתי שרשור. אם לא אמצא את מבוקשי, מבטיח לעבור לפורומים שהצעתם לי.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

שעת טיסה - מטוס כולל מדריך עולה בסביבות אלפייה, צריך 40 שעות מינימום, ותיאוריה עולה עוד כ 3000 ש"ח.

אם אתה עושה את השיעורים במרוכז, אולי תגיע קרוב למינימום הנדרש, אחרת עוד כמה שיעורים = כמה אלפיות.

אנחנו מדברים על כ 45K ש"ח, שזה מעט יותר מ 10K$. עכשיו תגיד לי אם שווה לך לנסוע לארה"ב כולל שהות בהפרש של 4K$ - הכדאיות שונה אצל אנשים לפי היכולות והעלויות שלהם. אל תשכח שבשהות בארה"ב אתה מפסיד גם ימי עבודה.

אני גם התחלתי בירורים לא מזמן כי זה היה החלום שלי, אבל בינתיים הגעתי למסקנה שעדיף לחסוך סכום לפני שמתחילים כדי שאפשר יהיה לרכז את השיעורים ולא לגשת לשעה או שתיים בחודש - מה שיאריך את משך הלמידה ולכן גם את מספר השיעורים שיידרשו.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...