Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחממות מגבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במגבר קיקר 650.4 שמגביר אלייט והייבריד אוויישן, חזרתי אחרי נסיעה של בערך 45-50 דקות כאשר רוב הנסיעה שמעתי יחסית גבוה, לבעלי האלפיין שביננו 25 בווליום(בדר"כ אני לא עובר את זה).

ממש לפני שהגעתי הבייתה המגבר נכנס לפרוטקשיין, נגעתי בו והוא היה מממששששש חם המאוורר עבד בעוצמה מירבית ויצא ריח של שרוף קצת.

מה שעשיתי בעיקרון זה הורדתי את הגיין מ4\3 ל2\1 ורציתי לדעת כמה דברים.

1) האם המגבר ניזוק מכל הדבר הזה? האם הריח של השרוף מעיד על משו שהתקלקל שם או שכתוצאה מהחום משו הותך שם?

2) האם מגבר יותר חזק חשבתי למשל על האופוס של פייז יהיה יציב יותר במצבים כאלה ויחזיק את הסטים שלי כמו שצריך או שאין

קשר וההבדל היחיד העיקרי הוא בעוצמה שהוא מוציא.

המגבר יחיסת לא חנוק יותר מדי בבאגז' כלומר יש לידו עוד מגבר את התיבה של הסאב ועוד קופסא גדולה עם כל מיני כלים של אבא שלי-אבל עדיין זה רחוק ממנו יחסית.

הייתי מצפה שדבר כזה יקרה בקיץ אבל ביום סגרירי שכזה? מה אתם מציעים?

תודה.

פורסם

רק בשביל שתתעצבן - תקנה רוקפורד P450.4 . לי יש אותו ובנסיעה של שעתיים בווליום גבוה הוא לא נכנס לא לפרוטקשן ולא כלום :lol: :lol: . ולעניינך - לטעמי הייתי מחליף מגבר, כי אני לא הייתי מסוגל לשמוע מוזיקה אחרי שפעם אחת הוא נכנס לי לפרוטקשן כי פשוט זה מסיח את דעתי (מניסיון עם מגבר סיני זבל שהיה לי פעם). לדעתי, האופוס של פייז בהחלט יעשה את העבודה שלו על הצד הטוב ביותר, בניגוד לקיקר, שדרך אגב פעם ראשונה שמעתי טענות נגד המגברים שלהם! מזל טוב.

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הוא לא צריך להיכנס לפרוטקשיין הוא פשוט לא יעשה כלום לסט כמו האלייט.

זה יהיה כמו לשמוע בחיבור ישיר לרדיודיסק.

פורסם

שיהיה לי אילייט ואני יחבר אותו לרוקפורד נדבר. עד אז, רק אתה שמעת ככה שאני לא יכול להגיב. ברור שמגבר ב-3500 שקל יגביר יותר טוב ואיכותי סט של 3 אלף מאשר מגבר של 1500. רק לא הבנתי למה ואיך הקיקר נכנס לפרוטקשן. לא ברור לי :roll:

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

טוב בוא נבדוק:

מורל אילייט: 200 RMS

מורל הייבריד: 150 RMS

+

חשמל? לא יודע רוב הסיכויים לא יותר מ 60 אמפר.

בנוסף עוד מונו עם צרכן מוטרף .

+

גיין על 3/4 .

+

מגבר שבמקסימום מקסימום נותן 120 RMS לכל יציאה.

=

מגבר מתחמם.

אין פה משהו מוזר.

אתה דוחף לו סיגנל גבוהה מדיי לגיין. אתה מגביר אותו יחיסית הרבה.

אתה כנראה לא נותן לו מספיק חשמל.

אין שום פלא בזה.

פורסם

אז אתה חושב שבכך שסגרתי את הגיין והוא כעת על חצי במקום 4\3 זה יעזור?

ואולי זה זה ישמע קצת טיפשי אבל אני לא מתמצא כל כך בחשמל- למה חסך בחשמל גורם למגבר להתחמם OVER.

האם הוא מתאמץ יותר להוציא אות? בגלל זה?

פורסם

אני אשמח לדעת, למה מגבר כאשר הוא לא מקבל מספיק חשמל הוא מתחמם יותר על המידה... זה לא כ"כ ברור לי...

אני אשמח להשכיל.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

לגבי האופוס אני יכול להגיד לך שכשאני נוסע במשך שעה וחצי-שעתיים (מחיפה לראשל"צ, תלוי בפקקים שבדרך), אני שומע בעוצמה גבוהה והוא לא מגיע לרמה שאני יכול לעשות עליו חביתות :). אפילו לא חצי.

לא חותם

פורסם

גם על הקראנץ' שלי... וגם כשהמגבר שלי עבד קשה כשהמנוע לא היה דלוק, והמתח באוטו ירד ל-9V! הוא לא התחמם לי יותר מהרגיל ואפילו פחות.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

זה לא הבחור הזה- זה זה וזה וזה - זה קורווין. תחכה שהוא יהיה בפורום מתישהו השבוע, והוא יהיה הרבה. גם אני מחכה להסבר.

גיא.

ZOOM-ZOOM

פורסם

טוב כפי איך שאני רואה את הדברים.

כאשר לא נותנים למגבר את מלא החשמל , הוא עובד על מתח נמוך יותר. הוא לא מסוגל לתת את כל מה שהוא יכול.

כאשר מחברים כמו הבחור פה שני צרכנים כבדים+מכניסים אות גבוהה מדיי , אז בעצם מבקשים מהמגבר לעבוד ברמה מסויימת.

אני לא יכול להכנס לגמריי לתוך עולם המעגלים והמגברים באלקטרוניקה מה שכן אני לצערי עדיין לא ב 100 אחוז שולט בזה ואני לא אגיד דברים שאני לא יודע.

בעצם אנו מבקשים מהמגבר לתת X הספק , ב Y התנגדות , כאשר אנו מספיק לו פחות מתח ממה שהוא צריך.

הטעינה של הקבלים בפנים לא עובדת נכון וכל הזמן הם במרוץ אחרי בקשות הכח. הטרנזיסטורים לא עובדים במתח Vin שנקבע להם ולכן לא יכולם לעשות את עבדות הגברת האות כמו שצריך. טרנזיסטורים נותים מאוד להתחמם והחום משפיע על עבודתם (מעוגן במשוואת אופיין הטרנזיסטור).

בעצם מה שקורה פה הוא שהמגבר עובד בכל יכולתו. עבודה ביכולת מקסימלית גורמת להתחממות.

נקביל את למפסק פחת בבית. אם מישהו ילך פעם לשים יד עליו לאחר שהוא קופץ הוא יראה שהוא רותח.

מה שקורה במגבר לרכב זה בדיוק מה שקורה למפסק הפחת. מפסק הפחת קופץ , במגבר הפרוטקשן נכנס לפעולה.

• תוכן חדש...