Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לך לפאלפון ולמי שמטפל בחוב ותגיע להסדר תשלומים! זה לא נעים !

לדעתי האישית פלאפון אומנם לא מתקדמים מבחינה טכנולוגית אבל השרות והמחירים נהדרים!

אני עברתי אצל החברות סלקום ואורנג ופלאפון בהרבה יותר טובים! זו דעתי. (אני מדבר על שרות עסקי)

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין קשר בין הדיון הזה לפורום ה"כללי".

הדיון מועבר ל"אוף טופיק" כאשר פותח השרשור יוכל להמשיך להגיב בו.

כותרת השרשור שונתה כדי שתתאים לתוכנו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

יבין

עובדתית פלאפון היא במקום השלישי בארץ (כנראה טעיתי במספר המנוים ןארז תיקן אותי אך היא עדיין רק במקום השלישי)

CDMA היא שיטה ישנה ומיושנת שהולכת ונעלמת ופרט לארה"ב, קוריאה ושראל אינה נפוצה - וגם במדינות אלו היא בירידה

התירוץ שאין הרבה חברות שמיצרות בשיטה זאת לעובדה שהטלפונים של פלאפון הם על הפנים - הוא קלוש

מוטורולה V3 לדגמיו השונים הוא מכשיר של דאווין ותשומת לב. הוא יפה בחוץ אבל בינוני ומטה בפנים ואינו משתווה למקבילים של נוקיה, סמסונג או סוני-אריקסון. יש לו ממשק ישן, מסך בינוני ותקיעות לא מועטות

זה שבארה"ב יש הרבה טלפונים CDMA לא אומרת כלום - זה נכון גם בתחום המוטורי

ולסיום פלאפון - עובדת על איכות השירות - הצחקת אותי אבל זה כבר נושא אישי ובודאי לא אוכל לשכנע עובד חברה.

פורסם

מסכים עם כל קודמי בנוגע לחסרונות חברת "פלאפון".

1. חברת "פלאפון" היא אכן במקום השלישי מבין שלושת חברות הסלולר במספר המנויים שברשותה וברמת הרווחיות שלך.

2. מוצגים בפנינו (עובדי חברות הסלולר) תרשימי רווחיות בסוף כל שנה, לצערם של "פלאפון" מצבם אפילו לא קרוב לרווחיות של אורנג' או סלקום.

3. חברת "פלאפון" אינה מציגה כל תקדים ברמת השירות. יותר מזאת לאחרונה סקר גלובס ו-THE MARKER קבע כי חברת סלקום היא החברה המצטיינת ביותר ברמת השירות שלה מבין חברות הסלולר.

4. טכנולוגית ה-CDMA היא אמורה להיות איכותית יותר מבחינת עוצמת השמע אך היא בעייתית מבחינת כמויות הקרינה (משהו שאני מודה שאני לא מבין בו יותר מידי) בנוסף היא טכנולוגיה שמאוד קשה לפתח אותה ולכן שירותי הדור-3 עדיין נמצאים בחיתוליהם ולא ניתן לבצע שיחות ודיאו - משהו שניתן לבצע ברשתות אחרות.

5. הנושא הכי בעייתי בחברת "פלאפון" הוא שכשאתה רוכש מכשיר אתה תקוע איתו חזק בפלאפון, לא רק שמחייבים אותך להשאר 3 שנים בחברת "פלאפון" אין אפשרות להחליף את המכשיר הסלולרי באמצעות רכישה ממקור אחר חוץ מ"פלאפון". אנשים רוכשים מכשירים קוריאנים לא ממותגים לרוב ששווים הוא אפסי במחיר מלא שבו ניתן לרכוש מכשיר ממותג SE, NOKIA, MOTOROLA ונתקעים איתם ללא יכולת החלפה למשך 3 שנים.

6. לאור כל העובדות האלה והרווחיות האפסית של חברת "פלאפון" היא יורדת לתעריפי זנות. אז לכל החסכנים, חסכתם עוד 3 אגורות לדקה אבל מה עם שירות ? מה עם שיחות וידאו ? מה עם להחליף את המכשיר יותר מפעם ב-3 שנים ?

חומר למחשבה,

דוד.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

בטכנולוגיה הגיל הוא לא הפרמטר היחיד,

אם אני אקפוץ לעתיד (שנת 2200 לצורך העניין) ואביא רכב שנוסע על אוויר (בלי שום תוסף) עם 900 כ"ס ושוקל 100 קילו,

האם בעוד 100 שנים מהיום (בהנחה ואף אחד עדיין לא יבנה רכב טוב יותר) הרכב הזה יהיה מיושן?

CDMA טובה מGSM בכל פרמטר למעט השימושיות ללקוח (אני לא מזלזל בזה, לראיה - אני עובד עם GSM ;))

CDMA זה תקן אחיד ובעלת הפטנטים (קואלקום אם אני זוכר נכון) בודקת כל תוכנה שרוצה לעבוד על CDMA.

העיקרון של הCDMA מאפשר הרבה יותר מכשירים בתא בודד מאשר בGSM,

קוריוז א' - דור 3 שכולם מתלהבים ממנו עובד עם הרבה מאוד טכנולוגיה שלקוחה מCDMA ועל זה קוואלקום מקבלת כסף!

קוריוז ב' - את עיקרון הCDMA (את החלק של השיחה "בשפות שונות" באותם טווחי טדרים) פיתחה שחקנית הוליוודית יהודיה העונה לשם הדי למאר בשנת 1942 (!) היה לה אפילו פטנט על זה.

פורסם
פלאפון לא אשמה במבחר המכשירים. טכנולוגיית הרשת שלה, CDMA, נפוצה הרבה פחות מ GSM (על אף עדיפותה הטכנולוגית הברורה ), ולכן היצע המכשירים העולמי נמוך הרבה יותר. הוסף לכך את הצורך להתאים כל מכשיר לשפה העברית - מטלה שלא כל היצרנים מעוניינים לבצע לאור כמות המכירות המצומצמת - וקיבלת את המצב הנוכחי.

ב GSM סוגיית ההתאמה לעברית בעייתית פחות, כיוון שהיצרניות הגדולות (מוטורולה, נוקיה, SE) מבססות את מכשיריהן על מערכת הפעלה שהתמיכה הרב-לשונית מוטמעת לתוכה. גם העובדה שהשוק גדול פי שתיים תורמת.

כלקוח שרוצה מכשיר נוח ואמין מה אכפת לי מי אשם בזה שלפלאפון אין מכשיר כזה? אני לא שותף שלהם ולא מעניין אותי מה הבעיות שלהם בדיוק כמו שלא אלך לקנות דאצ'יה כי הם לא אשמים שהם העתיקו לא טוב את הרנו 12. מאותה הסיבה כגם לא מעניין אותי באיזו טכנולוגיה כל אחד עובד אלא מה סל השירותים ואיכותם שהוא מציע לי והתאמת הסל הזה לצרכיי.

הסיבה העיקרית שלא אתקרב לפלאפון היא החוזה הדרקוני שלהם שכולל סעיף שבמקרה שהוראת הקבע לא תכובד תחוייב מיידית בתוספת של 1000 ש"ח. עלי לא מקובל דבר כזה ולא אחתום לאף חברה שמציבה תנאי כזה.

בנוסף איש שלהם היה אצלנו ובחוזה ההתקשרות אתה מתחייב ל 3 שנים והם מודיעים שהם יכולים שלנות את התכנית והתעריפים כראות עיניהם. לא מקובל עלי שיכבלו אותי חד צדדית ולא יסכימו להוסיף סעיף שבמידה וישונו החיובים אהיה חופשי מהתחייבותי.

בקיצור, כשפלאפון תהיה חברה הוגנת יהיה על מה לדבר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
....

הסיבה העיקרית שלא אתקרב לפלאפון היא החוזה הדרקוני שלהם שכולל סעיף שבמקרה שהוראת הקבע לא תכובד תחוייב מיידית בתוספת של 1000 ש"ח. עלי לא מקובל דבר כזה ולא אחתום לאף חברה שמציבה תנאי כזה.

....quote]

קודם כל אתה טועה, זה לא 1000 ש"ח, זה 24 ש"ח .. (אני עובד פלאפון לשעבר), ושולחים לך אפשרות תשלום בבנק הדואר או כל בנק אחר.

אל תשכחו שאומנם פלאפון לא תומכת GSM (ישתנה מאוד בקרוב...) אבל אזורי הקליטה שלה טובים משל המתחרים, יש מקומות (למשל בצפון) שיש קליטה למכשיר פלאפון ואין לאורנג' או סלקום (מניסיון עם חברים שנסענו לצימר)

פורסם

עמלת גבייה בסלקום: 50 ש"ח.

וכל החברות מציבות בפניך חוזה שאומר שהן יכולות לשנות תעריפים,

לידיעתך.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
יבין

עובדתית פלאפון היא במקום השלישי בארץ (כנראה טעיתי במספר המנוים ןארז תיקן אותי אך היא עדיין רק במקום השלישי)

CDMA היא שיטה ישנה ומיושנת שהולכת ונעלמת ופרט לארה"ב, קוריאה ושראל אינה נפוצה - וגם במדינות אלו היא בירידה

התירוץ שאין הרבה חברות שמיצרות בשיטה זאת לעובדה שהטלפונים של פלאפון הם על הפנים - הוא קלוש

צריך לדייק בעובדות. מספרית, לשלושת חברות הסלולר מספר דומה מאוד של מנויים.

טכנית - יש בעולם מעט מאוד רשתות CDMA יחסית ל GSM, והדבר בהחלט מתבטא בהיצע מכשירים - לראיה נוקיה שהחליטה להפסיק לייצר מכשירי CDMA לחלוטין. סוני אריקסון מעולם לא התחילה. מוטורולה וסמסונג הן היצרניות הגדולות היחידות שעדיין פועלות בתחום, וגם הן אינן יכולות להתעלם מההבדל האדיר בגדלי שני השווקים.

זאת ועוד, מכשירי CDMA דורשים התאמה מאוד מאוד מדוייקת לרשת הספציפית בה הם פועלים. מכיוון שב- CDMA נושא הנדידה מרשת לרשת מושרש פחות, מפעילות ברחבי העולם הרשו לעצמן לשחק עם הפרמטרים הבסיסיים של הרשת - והתוצאה היא תהליך התאמה איטי ומייגע של מכשירים (מבלי להיכנס לסוגיית התמיכה העברית - תהליך יקר ומורכב מאוד מבחינה טכנית, שקשה להצדיקו בדגמים שישווקו ב 5000-10000 יחידות לכל היותר).

צדק מי שציין שטכנולוגיית הדור השלישי של רשתות GSM מבוססת על העקרון הטכנולוגי של CDMA, ונוטשת לחלוטין את העקרון הטכנולוגי שמאחורי GSM (אם רלוונטי למישהו, נקרא TDMA). לאור זאת, זה לא נכון לכנות את CDMA טכנולוגיה ישנה ומיושנת. ההיפך הוא הנכון. טכנולוגיה מבריקה ומחוכמת.

מבלי להיכנס לדיון באיכויות השירות של פלאפון, טכנולוגיית CDMA אכן מקשה עליה מאוד להתחרות בכל הנוגע להיצע מכשירים.

פורסם

העובדה - שפורסמה - שחברת פלאפון עוברת לטכנולוגיית GSM בהשקעה של יותר מ 200 מיליון $ מראה שגם אצלם "ירד האסימון" והם הבינו שעם הטכנולוגיה הזו אין לאן לגדול.

הביטוי על האסימון מתאים מאד לפלאפון (חברת בת של בזק) שעדיין מתנהגת בשיטות של מונופול, למרות שכבר שנים אינה כזו. גם יומם של בזק עצמם יגיע (ויותר מהר ממה שהם חושבים)

בכלל הצמדות לטכנולוגיות ישנות הינה מתכונת להתרסקות. דוגמאות בודדות - תקליטי הויניל, מכונות הכתיבה ועוד

פורסם

זה נכון שאין "לאן לגדול" עם הטכנולוגיה הזו, אבל זה לא עושה אותה נחותה טכנולוגית (ראה ערך קלטות בטא מול VHS).

דרך אגב, כשפלאפון בחרה להתקדם ל- CDMA, זה היה מכיוון שזו היתה האבולוציה הטבעית אחרי המערכת האנלוגית שלה N-AMPS. והטכנולוגיה האנאלוגית עליה התבססה הרשת נבחרה במקור כיוון שמוטורולה - בעלי הבית הראשונים - תמכו בה. פלאפון הוקמה ב 1984. באותם ימים לא היה GSM בעולם. הרשת הראשונה בטכנולוגיה הזו הופיעה ב 1988.

נ.ב. פלאפון אינה עוברת ל GSM ככל שידוע לי, אלא לדור השלישי שנקרא UMTS ואינו תואם ל GSM.

ושוב, אני בכלל לא נכנס לדיון על התנהלותה השיווקית של החברה. רק טכנולוגית.

פורסם

קצת סדר:

קודם כל, ארנון - ניכר שאתה מבין בנושא, אתה עובד בתחום, או שזה סתם מעניין אישי?

סתם נקודה, יש לאן לגדול עם הCDMA והEVDO בצורתו הנוכחית, אבל היתרונות מוגבלים לעומת הUMTS

לגבי יחס ללקוחות, שירות וכו - זה התחום בו אני מבין הכי פחות בחברה. בשבילי זה מקום עבודה, כמו שמקדונלדס זה מקום עבודה של מישהו אחר. נאמנות? שלי שייכת למשפחה, בהחלט לא למקום עבודה שיש בו מספיק דברים שמעצבנים גם אותי, אז אין צורך להפוך את זה לחלק מהדיון.

מבחינה טכנולוגית גרידא, יש משהו שYUVALI - לא הבנת, ואני אציין את זה כאן:

סלקום ופרטנר עוברות לטכנולוגיה, שהיא פיתוח מתקדם של רשת הCDMA.

הUMTS הינו פיתוח של הCDMA, וזהה לו מאוד. אחד מהיתרונות של הUMTS הוא עקרון הנדידה, שלטעמי הוא הנפילה הגדולה ביותר של פלאפון. ה"אסימון" לדבריך לא בדיוק נפל אצל פלאפון.

בימים אלו, סלקום ופרטנר עובדות קשה מאוד להבין את הטכנולוגיה החדשה, שפלאפון כבר מתעסקת בה שנים.

נק' להמחשה:

סלקום הכריזה עכשיו על הדור 3.5 החדש שלה (HSDPA) במהירות 1.4 מגה.

נעזוב לרגע את העובדה שלא מקבלים קרוב לזה במציאות (בדומה לנתוני ספקיות האינטרנט).

הדור ה3 של פלאפון (EVDO) הינו בקצב של 2.4 מגה (גם הנתון האופטימלי)

כשפלאפון תשלים את המעבר לUMTS, ישנם דיבורים על קצב דו ספרתי (קשה לי לתת נתונים מדוייקים, רק התחלתי ללמוד את נתוני הטכנולוגיה החדשה).

אני אשאיר לדמיונכם את מה שהחברה תוכל להציע עם קצב שכזה.

בנושא דירוג חברות הסלולר - כעובד בחברה מציגים לי כל מיני דוחות על התקדמות ודיווחים מעיתונים וכתבות שונות, אבל קשה לי לאמר על בסיס זה מי מוביל, כי הנתונים מוטים לכיוון החברה, כמובן.

בכל מקרה, המצב הוא כזה - 3 אצנים מסיימים מרוץ בהפרש של עשירית השנייה בין שלושתם. יש כזה הבדל בין המנצח למפסיד?

ההבדלים הם באמת אפסיים.

בנושא המכשירים - נכון, אין ספק שפלאפון היא השלישית בתחום הזה. ובכל זאת, היא מצליחה לא רע, וכרגע סיימה שנה רווחית ביותר.

אם המכשירים חרא, השירות חרא, והטכנולוגיה מיושנת, איך יש כזו רווחיות?

PUG-306 XSI MK2

פורסם
קצת סדר:

קודם כל, ארנון - ניכר שאתה מבין בנושא, אתה עובד בתחום, או שזה סתם מעניין אישי?

עבדתי בתחום עד לפני שנה וחצי לערך.

ניהלתי מצד היבואן (והיצרן) את תהליך ההתאמה הטכנית של איירקרד 555, 580 וקיוסרה 7135 מולכם. היה לא קל.

היום, השבח לאל, אני לא בתחום.:-)

פורסם

ארנון, כנראה שלא יצא לי לעבוד מולך, אני התחלתי קצת אחרי המכשירים האלו, אבל אני מבין ללבך כשאתה מדבר על קשיים.

קאררה כתב:

4. טכנולוגית ה-CDMA היא אמורה להיות איכותית יותר מבחינת עוצמת השמע אך היא בעייתית מבחינת כמויות הקרינה (משהו שאני מודה שאני לא מבין בו יותר מידי) בנוסף היא טכנולוגיה שמאוד קשה לפתח אותה ולכן שירותי הדור-3 עדיין נמצאים בחיתוליהם ולא ניתן לבצע שיחות ודיאו - משהו שניתן לבצע ברשתות אחרות.

משהו שלא שמתי לב אליו - טכנולוגיית הCDMA מתוכננת לעבוד במינימום הספק קרינה. כל העיקרון מאחורי הטכנולוגייה הוא שעוצמות השידור הן מינימליות, ובכך מתאפשר ליותר אנשים לדבר בו זמנית (קיבולת רשת גבוהה יותר).

הרשת איכותית יותר מבחינת עוצמת השמע (יותר נכון, מבחינת איכות השיחה), כתוצאה מהחסינות להפרעות שיש בה - בCDMA המכשיר יכול ל"דבר" מול מקסימום של 6 אתרים שונים, ובכך לקבל כיסוי מעולה (נובע מהעובדה שישנו שימוש באותו תדר למכשירים מרובים).

סתם כקוריוז, הרשו לי לנפץ לכם סטיגמה אחרת - מי שעומד מתחת או בסמוך לאנטנה סלולרית, לא צריך לחשוש ולו לרגע.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...