Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה נמצאת בכותרת...

איך עובד מד המהירות ברכבים עם מחשב ובלי מחשב?

תודה רבה לעונים

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

לא קשור לעם מחשב או בלי מחשב. יש רכבים שבהם המד הוא מכני, ומופעל באמצעות כבל המחובר לתיבת ההילוכים ויש רכבים שבהם המד הוא אלקטרוני ומופעל באמצעות יוניט שנמצא על הגיר.

הרכב היחיד שאני מכיר שבו המדידה לא מתבצעת מהגיר הוא חיפושית שבה הכבל מתחבר לאחד הגלגלים הקדמיים. אפילו באלפות עם גיר מאחורה יש כבל לאורך הרכב או יוניט מאחור.

פורסם

איך בידיוק תימדוד עם דינמו ?

כל רכב מכוייל ככה שמהגיר יוצא כבל והולך למד קמ'ש, הכל מכוייל לאותו רכב ספציפי ומחושב לפי גודל הגלגל ע'פ מידות בצמיג המקוריות, וכמובן אותו שעון קמש שיצא מהמיפעל.

ליותר מזה כנסו ל howstuffworks

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני אנצל את השרשור:

ואיך עובד המד ק"מ ברכב?

בעזרת סבוב הגלגל?

כלומר אם מחליפים גלגל למידה גדולה יותר אז הוא יתחיל לזייף?

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

"מד המהירות" ולא "המד מהירות" וכן בהתאמה כל המדידים המצויים ברכב באשר הם. תודה.

כל מדיד מזייף, השאלה מהי הסטייה שלו.

רק שעון עומד מראה את השעה במדויק- פעמיים ביום.

dirty old man

need love too

פורסם

אני יודע שזה מד המהירות פשוט כששמתי לב לזה אי היה אפשר לערוך

באתר של "איך דברים עובדים" אין הסבר לאיך עובד מד המהירות.

ואם אפשר תשובה מסכמת של איך באמת הוא עובד ברכבים שהמד מכני

וברכבים שהמד אלקטרוני?

תודה לעונים

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

לגבי מד מהירות מכאני אני אשאיר את התשובה למומחי הרכב הותיקים. לגבי מד מהירות אלקטרוני להלן ההסבר:

חיישן המהירות נמצא בגיר ומודד את מהירותו של ההינע הסופי. החיישן מוציא מספר פולסים (1 או יותר, בהתאם לתכנון) עבור כל סיבוב של ההינע הסופי.

פולסים אלו מתורגמים בדר"כ ע"י מעגל אלקטרוני בלוח-השעונים (לדעתי יש רכבים שזה נעשה במחשב) למהירות קווית אמיתית. בפועל כמובן המהירות מתורגמת למתח או לזרם/זרמים שמפעיל את מנוע המחוג (תלוי בסוג המנוע).

אתה מבין מהתשובה שהמדידה היא בעצם מדידת תדר- כלומר מהירות זוויתית. את המהירות הזו יש להפוך למהירות קווית וזאת נעשה בהנחה שקוטר הגלגל ידוע. במידה ומשתנה קוטר הגלגל החישוב לא נכון והמהירות והקילומטראז' המוצגים אינם נכונים.

בצורה דומה נמדדת מהירות המנוע. אלא שהחיישן מודד את מהירותו של גלגל התנופה למשל ולא נעשה תרגום למהירות קווית.

פורסם

גם החיישן על תיבת ההילוכים נעלם לו יחד עם פלאי הטכנולוגיה.

כיום, מערכת ה-ABS משדרת את נתון מהירות הרכב ברשת המולטיפלקס או חיבור קווי, ישר למחשבים שמשתמשים בנתון זה, לדוגמא מחשב הזרקה, לוח שעונים, בקרת ת"ה אוטו וכו'.

בקרת ה-ABS מחשבת את מהירות הרכב על ידי ממוצע של קריאות המהירות של כל הגלגלים.

פורסם

אביב לא כולם יבינו את המושגים בהם אתה משתמש,

יותר פשוט להסביר את הזיוף בכך שכאשר מגדילים את מידת הגלגל, הוא יסתובב פחות סיבובים מאשר גלגל קטן יותר על מנת לעשות את אותה דרך, כלומר החיישן יקבל מספר סיבובי גלגל קטן יותר וכך הוא יראה מהירות נמוכה ממה שהרכב נוסע בפועל.

אני יכול לתת דוגמא , דוד שלי הגדיל את מידת הגלגל והצמיג בטנדר איסוזו, ובאחת מהנסיעות שעשינו ביחד, הוא התקשר באמצע הדרך ע"מ להגיד לנו להגביר את המהירות ולנסוע "לפחות 100 קמ"ש".

הסברנו לו שאנחנו על 100, אבל השעון ברכב שלו הראה 90 בלבד.:idea:

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אני חושב שהשאלה זה על המכניקה שעון מכני

זה די פשוט ואמין יש בשעון גלגל עם נקודת מגנט (או כמה נקודות ) שנימצע מול המחוג

ומקבל את הסיבובים שלו מכבל שבא מהגיר ( לרוב )

למחוג יש קפיץ שמושך אותו לכיון ה 0 בכל מעבר של המגנט מול המחוג

הוא מושך את המחוג כלפי מעלה.

זה כל הרעיון בערך

בהצלחה

אורי

פורסם
אביב לא כולם יבינו את המושגים בהם אתה משתמש,

יותר פשוט להסביר את הזיוף בכך שכאשר מגדילים את מידת הגלגל, הוא יסתובב פחות סיבובים מאשר גלגל קטן יותר על מנת לעשות את אותה דרך, כלומר החיישן יקבל מספר סיבובי גלגל קטן יותר וכך הוא יראה מהירות נמוכה ממה שהרכב נוסע בפועל.

אני יכול לתת דוגמא , דוד שלי הגדיל את מידת הגלגל והצמיג בטנדר איסוזו, ובאחת מהנסיעות שעשינו ביחד, הוא התקשר באמצע הדרך ע"מ להגיד לנו להגביר את המהירות ולנסוע "לפחות 100 קמ"ש".

הסברנו לו שאנחנו על 100, אבל השעון ברכב שלו הראה 90 בלבד.:idea:

אני לא קורא לזה זיוף מסיבה פשוטה רוב יצרני הרכב מכיילים את המערכת שתציג מהירות גדולה יותר לפחות ב-5 קמ"ש. את המידע המדויק ניתן למצוא בספרות היצרן.

בארה"ב התרעמו המון לקוחות של VW מהסיבה שמד המהירות "מזייף" היצרן הסביר להם מדוע ולמה.

בכול מקרה ברכבים מסויימים של קונצרן VW ניתן להציג את המהירות האמיתית בפנל המזגן ועוד מידע טכני מעניין (במיוחד בדגמים שמשווקים בארה"ב).

איזה כייף לי :)

פורסם

חברים, ברצוני רק להעשירכם ולהפנותכם למאמרים מעולים מפרי היוצר של ערן דובדבני (כתב הטכנולוגיה של מגזין 'אוטו') הרלוונטיים לדיון:

מהר יותר, רחוק יותר מדידות המהירות, הסל"ד והמרחק עברו כברת דרך, תרתי-משמע, מאז עלה הצורך בהן.

כשירויות ומדדים מצב מערכות הרכב מתורגם למחוונים, כיצד הם פועלים?

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
אני לא קורא לזה זיוף מסיבה פשוטה רוב יצרני הרכב מכיילים את המערכת שתציג מהירות גדולה יותר לפחות ב-5 קמ"ש. את המידע המדויק ניתן למצוא בספרות היצרן.

בארה"ב התרעמו המון לקוחות של VW מהסיבה שמד המהירות "מזייף" היצרן הסביר להם מדוע ולמה.

בכול מקרה ברכבים מסויימים של קונצרן VW ניתן להציג את המהירות האמיתית בפנל המזגן ועוד מידע טכני מעניין (במיוחד בדגמים שמשווקים בארה"ב).

האמת היא שלא ידעתי על המידע שרשמת, אבל התכוונתי לכך שהשעון באיסוזו של דוד שלי מזייף ב 10 קמ"ש פחות מאשר רכב זהה אחר, וזאת רק בגלל החלפת מידת הגלגל ליותר גדולה.

לדעתי זה זיוף גדול, ועובדה שזה הפריע לו כשנסענו.

אגב, מדוע באמת בVW מכיילים את השעון כך שיציג מהירות גבוהה מהאמיתית?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תוכן חדש...