Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רנו מגאן קלאסיק 1998 RT , לפני כמה ימים כשניסיתי להתקין רדיו דיסק אחר במקום הקיים, שני חוטים חשופים נגעו זה בזה וקיצרו לי את האורות בסלון הרכב ובבגאז'.

כמובן שמיד ניתקתי את הצמה וכיביתי סוויץ'.

לאחר החלפת הפיוז של אורות הסלון והבגאז' (אותו פיוז) עדיין לא נדלקו האורות ברכב ורק לאחר חיבור הצמה מחדש נדלקו האורות, וכרגע המצב הוא כזה, האורות דולקים רק בסוויץ' ורק אם הצמה של הרדיו דיסק מחוברת.

אם מישהו יודע מה מקור הבעיה או כיצד לטפל בה אשמח לעזרה.

תודה מראש

יקיר.

MX-5 NC

פורסם

האורות דולקים כשהצמה מחוברת לאן? לרדיו?

ברכב שלך יש עמעום אורות- כשהיה תקין האור היה נדלק/נכבה/שניהם בהדרגה? אם כן ייתכן ושרפת רכיב כלשהו במעגל העמעום.

פורסם

האורות דולקים כאשר הצמה מהרדיו דיסק מחוברת לצמה מהאוטו, לא חובה שהרדיו דיסק יהיה מחובר, כשהיה תקין כאשר הייתי פותח את האוטו מהשלט האור היה נדלק וכאשר הייתי נותן סוויץ' האור היה נכבה בהדרגה, כעת העמעום עובד, אבל אני לא יודע איך להסביר זה כאילו הוא התקדם שן אחת בסוויץ', כאשר אני מדליק מצבר האור נדלק וכאשר אני מניע הוא מתעמעם.

MX-5 NC

פורסם

יקיר קח לך עוד קצת זמן שאתה כותב הודעה ותעבור עליה בסוף. אתה בטוח מבין למה התכוונת אבל לי קצת קשה להבין אותך ואז זה יוצר מצב שצריך 20 הודעות במקום 2. תשתדל לרשום יותר ברור, אני אבין יותר מהר.

צמת הרדיו לא אמורה לבצע שום גישור, היא בסה"כ אמור להעביר קונקטורים מסוג כזה לסוג אחר. לכן זה מאד מוזר המצב שאתה מתאר. לכאורה הצמה אמורה להיות פאסיבית. אפשר שיש בה קצר כלשהו שלא אמור להיות.

לא הבנתי מה הכוונה "כאשר אני מדליק מצבר האור נדלק" מה זה אומר להדליק מצבר?

תתאר בבקשה איך עבדה המערכת לפני ואיך היא עובדת עכשיו, עם צמה, בלי צמה, ועם תיאור כל המצבים של הסוויטץ' והמנורה. בכל מקרה נראה לי שהמעגל האלקטרוני שאחראי על תפקוד הנורה והעמעום נדפק משהו.

פורסם

שאלה:האם בצמה החוט האדום והצהוב מחוברים ביניהם?כדי להפעיל את הרדיו צריך להפעיל סוויץ'?תנסה לקבוע תחנת רדיו בזיכרון ואחכ סגור סוויץ' ותראה אם היא נשמרה.במידה ולא נשמרה יתכן שיש פיוז נוסף שנשרף שהמנורת תקרה קשורה אליו.בזמן שאתה פותח סוויץ עובר מתח דרך הצמה מחוט ה+ של הרדיו לחוט שנותן +קבוע מהמצבר לגיבוי הזיכרון וגם לתאורה הפנימית.

פורסם

מצטער כנראה שהסברתי בצורה שמובנת לי,

ננסה שוב באופן מובן.

פירקתי את הרדיו דיסק הקיים באוטו בכדי להחליפו, בזמן שהחלפתי את הצמות שני חוטים חשופים נגעו זה בזה, מיד רעש של קצר והאורות ברכב כבו, יש לציין שרק האורות בסלון הרכב והבגאז' כבו ולא אורות הפנסים.

החלפתי את הפיוז השרוף והאורות בסלון האוטו לא נדלקו, אך כאשר חיברתי את הצמה של הרדיו דיסק לחיבורים של האוטו נדלקו האורות.

בסוויץ' של האוטו יש 4 מצבים,

סגור, חשמל לאביזרים, מצבר, והנעה.

לפני התקלה כאשר הסוויץ' היה סגור האורות היו דולקים במצב דלת פתוחה או קבוע, כאשר הייתי מעביר למצב חשמל לאביזרים האור היה עדיין דלוק וכשהייתי מעביר למצבר האור היה מתעמעם בהדרגה ונכבה.

כעת כאשר הסוויץ' סגור האור לא עובד בשום מצב, לא דלת פתוחה ולא קבוע, אך במצב חשמל לאביזרים האור נדלק, במצבר הוא עדיין דלוק, ובהנעה הוא מתעמעם בהדרגה וכבה.

הרדיו דיסק לפני התקלה היה פועל גם בלי סוויץ' וכעת רק במצבים סוויץ' מצבר והנעה הוא פועל.

מקווה שמובן יותר.

MX-5 NC

פורסם
שאלה:האם בצמה החוט האדום והצהוב מחוברים ביניהם?.

אכן מחוברים והתקלה התרחשה כאשר חוט אחר נגע בחיבור ביניהם.

MX-5 NC

פורסם
אכן מחוברים והתקלה התרחשה כאשר חוט אחר נגע בחיבור ביניהם.

טוב זה שהם מחוברים מסביר את הדלקות האורות בחיבור הצמה. שוב כמו שהציע יורי בדוק את כל הפיוזים. אם הבעיה לא שם כנראה שנשרף רכיב אחר. ללא סכמה חשמלית לא אוכל להגיד לך בוודאות מהו. כאמור החשד שלי למעגל העמעום.

• ספונסר פורום
פורסם

צמת הרדיו לא אמורה לבצע שום גישור, היא בסה"כ אמור להעביר קונקטורים מסוג כזה לסוג אחר. לכן זה מאד מוזר המצב שאתה מתאר. לכאורה הצמה אמורה להיות פאסיבית. אפשר שיש בה קצר כלשהו שלא אמור להיות.

ישנם רכבים(צרפתים בעיקר) שהתקע של הצמה המקורית אכן מבצע גישור, לרוב ברכבים בעלי מערכת מולטיפלקס.

לדוגמא בפזו-סיטרואן למינהם ישנם כמה חוטי תקשורת(בדר"כ שזורים אחד עם השני) שמגיעים לתקע של הרדיו,ושם מחוברים 2 חוטים לפין אחד בתקע, במידה וחותכים את התקע,יוצרים נתק.

אי לכך הרכב לא מניע, וחלק גדול מהמערכות "משתגעות",מגבים עובדים מעצמם,אורות נדלקים לבד,חלונות חשמל ונעילה מרכזית לא עובדים...

בכל מקרה אני לא חושב שזו הבעיה במקרה הנ"ל, אני כמו קודמיי חושב שהבעיה נמצאת בפיוז נוסף שרוף.

אורן בן סימון

פורסם

לחפש את הפיוז בתיבת הפיוזים שמתחת להגה או מתחת למכסה מנוע?

ואם זה לא טרחה גדולה כל כך, האם אפשר לקבל הסבר איך פיוז שרוף יכול לגרום לבעיה כזו?

כי מה שקרה פה זה לא שמשהו לא פועל פשוט במקום לפעול קבוע הוא פועל בסוויץ'.

MX-5 NC

פורסם

יקיר,ההסבר פשוט:הקו שמספק+ קבוע לתאורה ולרדיו (ואולי לעוד צרכנים שעובדים ללא סוויץ') לא מקבל את המתח דרך הפיוז שאמור לספק אותו ולכן הוא מקבל אותו בנקודת הגישור בצמה שמקבלת אותו מה+ שבא דרך הסוויץ' וזה מסביר את כל התופעות שיש לך.חפש את הפיוז בקופסת פיוזים בתא נהג.

פורסם
ישנם רכבים(צרפתים בעיקר) שהתקע של הצמה המקורית אכן מבצע גישור, לרוב ברכבים בעלי מערכת מולטיפלקס.

אורן בן סימון

כן אמרת הכל- צרפתיים.

פורסם

תודה לכולם אכן היה פיוז שרוף נוסף ,הפיוז של הניתוק אביזרים, כשהחלפתי אותו בחדש צצה לה בעיה חדשה (מה לעשות צרפתיה), כאשר הפיוז של הניתוק אביזרים מחובר הנעילה מרכזית לא פועלת וכאשר הוא לא מחובר הכל פועל כשורה(מלבד אורות הסלון ללא סוויץ' כמובן).

MX-5 NC

• תוכן חדש...