Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב , חלקכם מכירים אותי ( או שלא ) מהפורומים האחרים כי תחום האודיו פחות מעניין אותי .

אבל החלטתי להשקיע באיכות ( יחסית ) ואני מתלבט . כאן אתם נכנסים לעניין...

מה יש לי עד עכשיו ?

רדיו דיסק רוקפורד . דגם עתיק ( made in usa ) . עם 6 יציאות להגברה :shock:

במה קידמית - קומפוננט 6.5 מלפנים . רוקפורד FNQ 100RMS .

במה אחורית - רמקולים 6*9 מסדרת HED של סרווין ווגה .

על סאב עוד לא החלטתי , אבל כנראה סרווין או 300RMS או 600V-MAX , כאשר אני תפתרו לי את הבעיה הזאת אנחנו ניגש לבעיה השנייה . פרה פרה . אני פשוט בעייתי .

מה אני רוצה ?

איכות . שזה אומר מגבר אחד שיצליח לפתוח את 4 הרמקולים כמו שצריך .

אני לא רוצה ווליום שהשכנים ישמעו אותי כשאני רק יוצא מתל אביב . ( והשכנים שלי זה בכלל בחדרה )

מה שכן , אני רוצה שאם אני נוסע בכביש מהיר על 120-140 פלוס מינוס עם חלונות פתוחים ( אין מזגן . הורדתי כי פעם הרכב היה צעצוע . היום הוא הנורמלי אצלי והוא משמש אותי ליומיום ) אני רוצה לשמוע באיכות סבבה . ז"א שלמרות הרעשי רוח , אני אוכל להגביר את הווליום ולשמוע באיכות סבבה , מבלי שהצליל יתעוות .

חשבתי על המגבר הזה : jl AUDIO e4300

הוא מספיק חזק כדי לפתוח את ה FNQ ?

הוא מוצהר 45 ב 4 אוהם ב 12.5 וואט , שאת זה הצלחתי להבין . מה שאומר שזה מגבר לא מספיק חזק בשבילי . אבל לאאאאאאאא , הם היו חייבים להביא עוד נתון : 70 RMS ב 14.5 וואט .

מה 14.5 וואט ?

מה זה אומר מבחינתי ?

והאם המגבר הזה הוא כמו רוקפורד , ז"א מאלו שהיצרן מצהיר פחות ממה שהמגבר מסוגל לתת... ?

כמובן במידה ואמרתם לי שהמגבר לא יעיל מבחינתי , אני אשמח לדעת אם יש למישהו מגבר מספיק חזק לפתוח את ה FNQ כמו שצריך והוא בדיוק מתכוון למכור...

בכל מקרה ,

תודה לעוזרים . מי ייתן ותנוחו על משכבכם בשלום .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

והתקציב שלך למגבר הוא?

בקשר ל14.5 וולט זה המתח מהמצבר כשרכב פועל, אבל אני מבטיח לך שזה לא המתח שיש לך.

אתה צריך לבדוק.

לי יש 13.8 כשהרכב מונע.

לגבי ההגברה - לדעתי את האחוריים תגביר מהHU ותחפש מגבר רק לקדמיים.

לא חותם

פורסם
טוב , חלקכם מכירים אותי ( או שלא ) מהפורומים האחרים כי תחום האודיו פחות מעניין אותי .

אבל החלטתי להשקיע באיכות ( יחסית ) ואני מתלבט . כאן אתם נכנסים לעניין...

מה יש לי עד עכשיו ?

רדיו דיסק רוקפורד . דגם עתיק ( made in usa ) . עם 6 יציאות להגברה :shock:

במה קידמית - קומפוננט 6.5 מלפנים . רוקפורד FNQ 100RMS .

במה אחורית - רמקולים 6*9 מסדרת HED של סרווין ווגה .

על סאב עוד לא החלטתי , אבל כנראה סרווין או 300RMS או 600V-MAX , כאשר אני תפתרו לי את הבעיה הזאת אנחנו ניגש לבעיה השנייה . פרה פרה . אני פשוט בעייתי .

מה אני רוצה ?

איכות . שזה אומר מגבר אחד שיצליח לפתוח את 4 הרמקולים כמו שצריך .

אני לא רוצה ווליום שהשכנים ישמעו אותי כשאני רק יוצא מתל אביב . ( והשכנים שלי זה בכלל בחדרה )

מה שכן , אני רוצה שאם אני נוסע בכביש מהיר על 120-140 פלוס מינוס עם חלונות פתוחים ( אין מזגן . הורדתי כי פעם הרכב היה צעצוע . היום הוא הנורמלי אצלי והוא משמש אותי ליומיום ) אני רוצה לשמוע באיכות סבבה . ז"א שלמרות הרעשי רוח , אני אוכל להגביר את הווליום ולשמוע באיכות סבבה , מבלי שהצליל יתעוות .

חשבתי על המגבר הזה : jl AUDIO e4300

הוא מספיק חזק כדי לפתוח את ה FNQ ?

הוא מוצהר 45 ב 4 אוהם ב 12.5 וואט , שאת זה הצלחתי להבין . מה שאומר שזה מגבר לא מספיק חזק בשבילי . אבל לאאאאאאאא , הם היו חייבים להביא עוד נתון : 70 RMS ב 14.5 וואט .

מה 14.5 וואט ?

מה זה אומר מבחינתי ?

והאם המגבר הזה הוא כמו רוקפורד , ז"א מאלו שהיצרן מצהיר פחות ממה שהמגבר מסוגל לתת... ?

כמובן במידה ואמרתם לי שהמגבר לא יעיל מבחינתי , אני אשמח לדעת אם יש למישהו מגבר מספיק חזק לפתוח את ה FNQ כמו שצריך והוא בדיוק מתכוון למכור...

בכל מקרה ,

תודה לעוזרים . מי ייתן ותנוחו על משכבכם בשלום .

מצחיק אתה..:hihi:

ממש מקרה מיוחד!

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
והתקציב שלך למגבר הוא?

בקשר ל14.5 וולט זה המתח מהמצבר כשרכב פועל, אבל אני מבטיח לך שזה לא המתח שיש לך.

אתה צריך לבדוק.

לי יש 13.8 כשהרכב מונע.

לגבי ההגברה - לדעתי את האחוריים תגביר מהHU ותחפש מגבר רק לקדמיים.

לדעתי כאן אתה טועה. הוא ביקש מערכת כזאת שאם הוא יגביר אותה כשהוא באיילון או משהו כזה אז שהיא לא תתעוות, ואתה מצפה שרמקולים שמחוברים לרדיו דיסק לא יתעוותו? אצלי (האומנם הרכיבים פחות טובים אבל בכל זאת זה יקרה גם לו) כשהאחוריים היו מחוברים לרדיו דיסק הם פשוט התעוותו, בניגוד לימים שהם היו מחוברים למגבר. אני מציע מגבר 4 ערוצים חזק. תלוי כמובן בתקציב.

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני מבין אותך אבל אני לא מסכים. ניתן לקבל עוצמה (ואתה מוזמן לשמוע ברכב שלי) גם כשהאחוריים מחוברים רק לHU.

לא חותם

פורסם

לא אמרתי שלא ניתן לקבל עוצמה! גם אצלי הרמקולים בפול היו יחסית חזקים (יחסית :-D ) אבל הם פשוט התעוותו-כאילו התאבדו! ככה לי זה היה נשמע. מזל ששמעתי על דבר כזה שנקרא סט קומפוננט :lol: .

מה גם שלך יש אלפיין ולי בזמנו היה JVC דגם KDG310 שהאיכות שלו..טוב נו לא צריך לפרט, ואין מה להשוות בין האיכויות של המכשירים האלה שציינתי.

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לגבי הרכיבים, רכיבים טובים למערכת בינונית+, ז"א עממית... :)

מה התקציב למגבר?

בקשר למגבר שאתה מכוון אליו, JL אכן ידועים כUNDERRATED והמגברים שלהם בהחלט שווים כל שקל.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

אומנם הJL הוא אנדררייטד אבל הוא לבטח לא יוציא את ההספק המוצהר במצב עבודה של 14.5V(מכיוון שזהו לא מצב העבודה הקיים באוטו שלו)

ולכן המגבר הנ"ל יהיה חלש מדי בשביל להגביר בצורה נאותה סט שמוצהר כ100RMS כמו הFNQ.

הייתי שוקל מגבר אחר מחברה אמינה ומבית טוב מאשר הJL שכבודו במקומו מונח, אבל לא ממש מתאים לסט הזה לפחות לא הדגם הזה.

השאלה כמה אתה מוכן להשקיע על מגבר?

קח בחשבון שמגברים איכותיים שהם 4 יציאות ומוצהרים 90-100RMS ליציאה סובבים סביב ה3000+- שקלים חדשים.

פורסם

אם אתה יכול לייבא מחו"ל אתה יכול לקנות את הסאונדסטרים סידרת הטרנטולה

ה TRA960 זה מגבר 4*120WRMS שיעלה לך כאן (לאחר מיסוי ומשלוח) כ2250 ש"ח.

הדגם היותר חלש ה680 שהוא 4*85 WRMS יעלה לך בסביבות ה1800 ש"ח .

אני חושב שבמחירים האלו אין מגבר טוב יותר

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

חבר'ה חבר'ה בתור אחד שאוהד ממש את JL יש לי כמה דברים לתקן פה:

1) הנתונים שמסופקים ע"י החברה הם RATED אם לא שמתם לב במפרט וגם מנסיון המגברים שלהם אכן חזקים וגם איכותיים ויש הרבה שיתנגדו למה שאני אומר אבל כל אחד ומה שהוא חושב

2) למה ללכת על הסדרה E כאשר יש לך שני סדרות יותר ממולצות האחת היא סדרת A והשניה סדרת הסלאש המפורסמת אני יכול להגיד לך שמגבר JL Audio 300/4 עולה בחנויות בסביבות ה3000+

ואם תרצה יש מישהו שמעוניין למכור את המגבר הנ"ל פה באתר עם זה עדיין אקטואלי ב 1900 שווה את השקעה

פורסם

קודם כל תודה .

ולעניין , הבעיה אצלי ( כמו אצל רובכם ) היא התקציב .

אני מוכן ( או יותר נכון , יכול... ) להקציב למגבר אלף וקצת שקלים . לכן האופציה היחידה שלי היא מגבר משומש .

למרות שכבר התחלתי לחשוב על זוג מגברים .

יש לי "פטיש" לרוקפורד משום מה . הבנתי שחלקכם לא אוהבים את החברה , סבבה . כל אחד אוהב משהו אחר . זה משהו שמייחד את העולם . ( זה ואורגיות . אורגיות זה גם משהו ש"מייחד" . טוב , אני מפסיק לדבר שטויות )

לגבי ה JL 4300 ,

אם הוא מוצהר כאנדררייטד והוא אמור להוציא 45 וואט ב 12.5 אוהם ו 70 וואט ב 14.4 אוהם , אז כמה בפועל הוא ייתן לי כאשר הרכב מונע ? ( אם כמו שהבנתי המתח מרכב מונע הוא 13.8~ )

יש סיכוי שהמגבר ייתן לי 70 RMS באמת ? אם הנתונים שלו גבוהים מהמוצהר... כאשר הרכב מונע כמובן .

( אני מודע לזה שאי אפשר לדעת בדיוק , אבל ההערכה שלכם על העניין גם נחשבתם )

אל תשכחו,

פורסם

אלף וקצת זה 1850 כמו שהמגבר עולה או באמת 1000 וקצת :) ?

לדעתי, רד מהמגבר הזה, הוא לא תואם לסט שלך.

יד שניה באה בחשבון? אם כן ואם אתה מוכן לרכוש מגבר 2 ערוצים טוב -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=115751

אני לא מכיר את הבחור. אבל זאת עסקה מאוד שווה.

כמו כן תנסה לחכות טיפה ביד 2 אולי תמצא משהו באמת טוב .

לא חותם

פורסם

ניבו. הבחור מבקש 4 ערוצים. והוא רוצה בעתיד גם סאב

יש מגבר שהוא לא אובר רייטד! אבל אולי הוא יכול לפתור לך חלקית את הבעיה. וזה יספק אותך.

המגבר הוא של אינפיניטי. 6 ערוצים. הוא נותן 56W RMS ל 4 ערוצים + 2 ערוצים של 107W. הערוצים החזקים מיועדים לסאב.

המחיר של המגבר הוא כ 1200 שקל. (ממודעה ביד שניה של הפורום)

עם הגברה של 56W יספיקו. לך. מצויין יש לך גם מגבר לסאב! אבל. עם לא. אז הוא לא יתאים לך

אופציה אחרת שפורסמה.

אוריון 8004. יד שניה. מחיר 1800 שקל (עם אני זוכר נכון) נתונים! 100W RMS כפול 4!

יפתח לך את הסטים. ואני אולי הייתי מחבר אותו לסט הקדמי. ומגשר לסאב. ולסט האחורי מביא מגבר קטן יותר!

עוד אופציה. שאולי היא תתאים לך. מגבר של ליטינג אודיו סדרה סטרייק (כחולה) דגם 600.4

הוא נותן 125WRMS * ערוצים 2 + 45WRMS * ערוצים 2. מחיר גם באזור של ה 1500 שקל

(חיפשתי את המודעה כבר שעה. אבל אני בטוח שבעלי המודעה יראו ויצרו קשר)

והאופציות עוד רבות.

תקציב מדוייק ימקד את הנושא. וגם איזה סאב אתה חושב להביא יכול לעזור.

כי אולי המגבר של ה 4 ערוצים יהיה חזק לסאב. ואז אתה צריך מגבר קטן לרמקולים האחוריים. (הם או 50 או 70WRMS? )

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

FNQ = 100 RMS

6X9 = 60RMS ( אם אני לא טועה , סדרת ההד )

סאב , כנראה ה V-MAX 600RMS

חשבתי על ה PPI שיש כאן למכירה ל FNQ

על רוקפורד הקטן 4.6X שיש כאן למכירה ל 6X9 ( בגישור )

ועל ה RS2 שיש כאן למכירה לסאב ( בגישור )

בגדול הכל יפה וטוב , רק שאני חוצה את מה שהקצבתי לעצמי . בגדול .

שאלה אחרת , אני יכול להביא את הרוקפורד 4X460 החדש במחיר עלות של חנות . שזה אומר פחות מה PPI והרוקפורד הקטן . ככה שאם כבר הגעתי לסכום הזה אז אולי עדיף כבר להביא את ה P460 החדש של רוקפורד . אני טועה ?

אל תשכחו,

• תוכן חדש...