Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדור שלנו הפסיד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי דעתי אנחנו נמצאים היום בתקופה קצת בעייתית, עקב הדרישות השונות משקל הרכבים עלה, חומרים קלים (אלומיניום וכו') עדיין יקרים לשימוש נרחב, עוד לא למדו לכייל הגה מוגבר חשמלי כמו שצריך וכו', ולכן הדור הנוכחי מקבל רכבים כבדים ולא מהנים במיוחד. אבל זה יכול להשתנות.

אין שום מניעה שבעוד 5 שנים לא יהיו לנו רכבים שעומדים בכל דרישות הזיהום והבטיחות, אבל יורידו במשקל, יקבלו שוב הגה שמרגיש כמו שצריך, עם מנועים אין בעיה (יש היום מנועים מודרניים נהדרים - גם לאלפא, גם לאאודי, לב.מ.וו, להונדה וטויוטה ועוד), ובקיצור - ההנאה עוד יכולה לחזור. אין שום בעיה בלחיצת כפתור לשנות כיול הגה, מתלים (בין "בטוח" / "נוח" ל- "ספורטיבי") מנוע ("חסכוני" ל-"ביצועיסטי") וכו'.

הטכנולוגיה תאפשר לקבל רכבים שהם "גם וגם", עונים גם לדרישות של הקהל הרחב וגם לחולי ההגה (אולי לא לקיצוניים ביותר שבהם, אבל לרובנו).

לגבי המכוניות של פעם... כל בוקר אני צריך לבחור עם מה לנסוע לעבודה - סוד או 156. הסוד במצב טוב, לא מתחממת כשזוחלים בפקקים, היא מרווחת ונוחה לי, אין שום מניעה לנסוע איתה כל יום. היא מכונית נהיגה נהדרת כידוע, ויש לה צליל מנוע מדהים. עדיין, בשני שליש מהפעמים אני אבחר את ה-156. אז למה בעצם? קשה לומר בדיוק, אבל זה קשור לזה שמתבגרים, מתפנקים, משמינים, וגם מי שאוהב לתקוף את נס הרים בבוקר שבת לא בהכרח יוצא לקרב בכל נסיעה מנהלתית לעבודה. לפעמים אתה רוצה שכבת בידוד קצת יותר עבה בינך לבין הקבצן המעצבן בצומת לה-גרדיה.

ולגבי העתיד הקרוב, אני גם מוכן להמר על מכונית שלדעתי תפתיע רבים לטובה - פיאט 500 החדשה, הצפויה בקרוב. לפיאט יש את הידע הטכני, הראש האיטלקי והיום גם התקציב כדי לקחת את האופי של מכונית קטנה (כמו הפנדה), לתת לה מבנה קצת יותר יציב, לשלב מנוע קטן ושובב, הגה נחמד ומדבקת אבארת' ולייצר מכונית קטנה ומהנה. אין לי מושג, ואולי אתאכזב, אבל זה ההימור שלי ותזכרו את זה...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תגובות 210
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לשאלתך maxizem : "הדור שלנו הפסיד? "

כן הדור שלכם הפסיד Big Time.

את ה אבארט המקורית, , אינטגרלה, 127 ספורט פעם היה בראלי חוק שקבע שמכונית שרוצה לנסוע חייבות להמכר 5000 יחידות ממנה לקהל הרחב , ולכן היו הרבה מכוניות מעולות כמו פורד קוזוורט שזה פורד לראלי

ועוד... הרשימה הקצרה אומרת הכל....

היום אין לאף יצרן רצון/ו/או הכרח לעשות מכוניות "אמיתיות" . "סופרי האפונים " /מנהלי שיווק/עו"ד ידאגו לבטל כול רעיון כזה עוד בשלב הפרומו

ולכן כול הדורות הבאים יקבלו מכוניות חזקות(כי כו"ס מוכר =שיווקית) מסורסות עם ESP וכדומה (שיווקית ועו"ד ) וכבדות (כי להקלת משקל יש משמעות כלכלית ואז יועצי השיווק יצעקו)

ועוד מעט הנושא של ראדאר שמונע תאונות (ראה ערך מרצדס ולקסוס) יהפך לכול המכוניות ואנו ניסע בכמוסות הסעה שיסעו על כביש ווירטואלי שבו המכונית והכביש והמחשבים במרכז הבקרה יחליטו על כול הדברים "הנהג" יהיה רק נוסע

אז אם אתם שואלים , כן , בהחלט כול הדורות הפסידו ויפסידו בגדול

הדרך היחידה היא למצוא מכונית אספנות מאותה תקופה ולשפץ אותה לרמת נסיעה טובה ולמצוא מכונאי שיודע איך לטפל בה ולשחד אותו שיעבוד איתנו . זה ידרוש כסף אבל זה מה שיש

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

רק אני מפגר שהרכב הכי חדש שלו הוא שנת 1985?...:lol:8)

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
maxizem

עוד מעט יבואו לך את הפנדה 100HP וכבר לא נהייה דור מזויין.

Not according to Fiat's sales people. I was told it will not be imported to Israel.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חבר'ה בהשוואה בין 306 GTI שחכתם כמה דברים בהשוואה מול אימפרזה מוגדשת :|.

עלויות אחזקה.

צריכת דלק.

נוחות נסיעה.

*אני לא חושב שבעוד מספר שנים כל בן 17 יוכל להחזיק אימפרזה מוגדשת.

לעומת 106 ראלי,שכל בן 17-18 שעובד מצליח להחזיק.

פורסם
חבר'ה בהשוואה בין 306 GTI שחכתם כמה דברים בהשוואה מול אימפרזה מוגדשת :|.

עלויות אחזקה.

צריכת דלק.

נוחות נסיעה.

*אני לא חושב שבעוד מספר שנים כל בן 17 יוכל להחזיק אימפרזה מוגדשת.

לעומת 106 ראלי,שכל בן 17-18 שעובד מצליח להחזיק.

כשהייתה לי צרפתיה (מגאן קופה 2.0) הוצאתי עליה הרבה יותר מאשר על האימפרזה.

STI 2004

פורסם
כשהייתה לי צרפתיה (מגאן קופה 2.0) הוצאתי עליה הרבה יותר מאשר על האימפרזה.

אני מדבר על אתך רכב טיפה יותר כבד משלך,בוא נניח WRX -הצריכת דלק תהיה גבוהה משמעותית מהקופה 2.0

שהיא גם לא הדוגמא הכי טובה לאמינות.

פורסם
אני מדבר על אתך רכב טיפה יותר כבד משלך,בוא נניח WRX -הצריכת דלק תהיה גבוהה משמעותית מהקופה 2.0

שהיא גם לא הדוגמא הכי טובה לאמינות.

צריכת דלק בWRX לידיעתך יותר נמוכה מהGT.

והמגאן כמו כל הצרפתיות סובלת בדיוק מאותן מחלות, צבע מתקלף,דשבורד מתנפח

כל מני צירים ומיסבים מתבלים,מערכת קירור רגישה פחד,כל מני בעיות חשמל מוזרות - ועוד ועוד.

רשימה קטנה בשנתיים של בעלות -

מנוע יחידת אוורור

מיסב ציר גלגל אחורי

תושבת מנוע

תושבת גיר

טרמוסט+בית+צינור (התפוצץ צינור באמצע נסיעה)

חלונות חשמל אחורים לא עובדים

כפתור הרמת חלון נוסע - הוחלף שלוש פעמים

התפרקו הפלסטיקים של הרמת המושב

ויש עוד כמה דברים שאני לא זוכר.

אימפרזה שנתיים בעלות-

כלום.

STI 2004

פורסם

רכב ספורטיבי ישן יותר יכול להוות הוצאה כלכלית גדולה יותר למרות שבבסיסו הוא "זול" יותר לאחזקה, משום שהחדש והיקר יגלה אמינות טובה יותר.

זה לא חדש.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
רכב ספורטיבי ישן יותר יכול להוות הוצאה כלכלית גדולה יותר למרות שבבסיסו הוא "זול" יותר לאחזקה, משום שהחדש והיקר יגלה אמינות טובה יותר.

זה לא חדש.

מאוד גבולי מה שאתה אומר קונדסי,

ישנם המון רכבים יד 1 חדשים מהחברה שמגלים אמינות נמוכה יותר מרכב ישן יותר.

פורסם

אני מדבר על רכב ספורטיבי, מקסזים היקר, לא על כל רכב רגיל...

ככלל אצבע סביר להניח שרכב חדש יותר, למרות שמכלוליו יקרים יותר, יהיה זול יורת לאחזקה בתקופה ראשונית מסויימת, משום שלישן יותר יהיה בלאי סביר ומצטבר - בצורה טבעית.

כמו שנוכחתי לדעת שעלות האחזקה של CBR600RR בשנה - שנתיים הראשונות תהיה פחותה מעלות אחזקת אופנוע 600 ספורט אחר ישן יותר שעלותו היא כמחצית, למרות שמכלוליו של ה RR יקרים יותר, משום שהבלאי הטבעי הוא זניח ביותר ואתה נדרש לטיפולים שוטפים בלבד.

החזקת פעם רכב מכספך? או יותר מרכב אחד?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אני מדבר על רכב ספורטיבי, מקסזים היקר, לא על כל רכב רגיל...

החזקת פעם רכב מכספך? או יותר מרכב אחד?

לא.

אבל אין זה משנה את העובדה שמאוד תלוי על מה מסתכלים.

למשל פלסטיק מתפרק ברכב לא מציק לי (קאוואליר).

עד היום הרכב מראה אמינות מופלגת,האם זה אומר שאם נחליף לרכב ספורטיבי דוגמאת אימפרזה מוגדשת נאבד מאמינות?

אני מאמין שהרבה מזה נוגע לאופן טיפול הבעלים,וכמובן לגילו של הרכב.

פורסם
,וכמובן לגילו של הרכב.

אתה חוזר ומצדיק את מה שאני אומר.

פורסם

אתה כבר מתחיל לדבר על משהו אחר.

אתה רוצה סמי-ספורט, עם צריכת דלק נמוכה.

חלקים יחסית זולים ולא מסובכים.

בערך מה ששלומי אמר.

בשביל זה יש לך לא קצת (אם הייתם פותחים עיניים, הדור שלך..).

206 XS.

קליאו 1.6 ידנית.

קומפקט 1.9 BMW.

פיאסטה מהדור החדש יותר (לא יודע אם יש ידני, סביר להניח שכן).

מגאן קופה.

בקיצור יש.

זה שיש לך הרבה סטיגמות.

זה שאנשים חושבים שהרכבים האלה פחותים מפיז'ו ספורט למיניהן.

מצטער. טעות.

קצת פחות טובות פה, קצת יותר טובות שם.

דבר נוסף, דיברת על הסוד.

אתה אולי פאקיר הודי (כמו יאשה, אבל הוא שוודי), זה לא אוטו ליומיום!

לפעמים (רוב הפעמים), בסה"כ רוצים להגיע הביתה בשלום. להפעיל מזגן. ליסוע על 120 בלי להרגיש את זה.

מה לעשות, למרות כל ההתלהבות (וכמובן יהיו כאלה שינסו לסתור אותי), 98% מהפעמים, אנחנו נוסעים מנהלתי.

דבר אחרון, לגבי הטענה שלך שהתקציב שלך מתאים לתחזוקת 106. כנראה שלא.

עדיין לא ראיתי מישהו שמתחזק 106/205/306 כמו שצריך (עזוב 2-3 פסיכים שמשקיעים ברכב פרוייקט).

נסעתי על 106 חדשות בעבר, נסעתי על 306 חדשות.

עוד לא נסעתי על אחת שמרגישה כמוהן, בזמן האחרון.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
אתה חוזר ומצדיק את מה שאני אומר.

לא בדיוק,

ישנם רכבים ישנים שמתיישנים יופי וישנם כאלה שלא.

לצורך העניין,כרגע יש לנו קאוואליר בת 6 עד עכשיו 0 תקלות חוץ מבעיות חשמל ברכב,ופלסטיקה שנראית כמו הצרות שלי.

בעבר היתה לנו לאנסר,0 בעיות פלסטיקה,0 בעיות חשמל (לא היה חשמל :lol:).

שתיהם טופלו יפה מאוד,הלאנסר נסעה תחת ידינו 550 אלף קילומטר,וכבר ב 130 -140 הרגשת שהמנוע לא שאיבד את כוחו אלא נהייה עייף.

שתיהם טופלו באופן הכי מקצועי,בעוד שבקאוואליר המנוע כבר ב 130 ומרגיש חי ובועט.

השאלה איפה אתה מוכן להתפשר?

אמינות היא דבר מאוד לא סלחני,ותלוי בהרבה דברים.

• תוכן חדש...