Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, כנאמן למותג:

סיטרואן XM גרסת המנהלים- רכב מפנק, גדול ועתיר טכנולוגיה.

סיטרואן C4 אבל הגרסאות שעוד לא הגיעו לארץ, עם מנגנון תיקון ההגה (נגד הירדמות הנהג), ההגה המיוחד, העיצוב הסקסי ואחיזת הכביש המוחלטת.

סיטרואן קסנטיה- המנועים הגדולים וגירסאות הטורבו, יפיקו קולות מנוע משובחים עוד שנים רבות.

אבל מעל כולם, תמשיך האלילה משנות ה50' 60' ו 70' תאפיל על כולם כי כזואת היא! הDS האלוהית.

אני לא יודע מה לגבי הערך הכספי שלהן אך הן לבטח יהיו מיוחדות במינן (אם ישרדו את המכונאים בארץ ואת המשתמשים)

יהודה

Picture 002_מוקטן.JPG

אני והאלילה_בקטן.JPG

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא יודע, מה יהיה בעל ערך, אני יודע, מה אני הייתי רוצה לראות שורד, בין היתר: מזדה לנטיס מצורה הלפני-האחרונה (כמו שיש לעידן). ודווקא בגלל, שהאוטו הזה בעיניי כ"כ אפור ומשעמם, ולא מצטיין בשום דבר (ואני מדבר מניסיון של המוון נהיגה עליו, ויש לי גם הרבה עם מה להשוות)- האוטו הזה, בעיניי, מסמל תקופה שלמה, הוא הפך היום לחלק מה"ישראליות", הזויי ככל שזה יהיה! חוץ מזה, שלי יש כמה זיכרונות יותר ספציפיים ממזדה לנטיס...8)

ולעניין של להחזיק רכב מודרני עד לאספנות: נכון להיום, אני מחזיק בשני כלי רכב יחסית חדשים (שניהם שנת 92')-וואנדורה ואופנוע, ואני מאד מקווה, שייתאפשר לי להזיקם כמה שיותר זמן, כולל הגעתם לגיל 30, למרות, שכפי שאמר גיא- ה"אספנות" עצמה היא לא פונקציה, אלא רק כלי סיוע להחזיק רכב האהוב יותר בזול. אין בעיניי הרבה הבדל, אם האוטו שלי בן 10 או 30, כל עוד הוא יפה וייחודי בעיניי! חלק מהזמן אני משתמש בהם, וחלק מהזמן הם עומדים- זה תלוי במצבי הכלכלי בעיקר בכל תקופה נתונה...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לי דווקא נראה שדייהו רייסר, בגלל הקצב שבו הן נעלמות...

ואם מישהו מוצא את הרייסר שנושאת את המספר 10-010-19, הוא מתבקש להודיע לי.

(היא הייתה הרכב הראשון בארץ של אבא שלי...)

בברכה,

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

מעניין, שאני בדיוק בתהליכים (ראשוניים, אמנם) של כתיבת כתבה בנושא. אז אם כבר נפתח כאן העניין, אני אשמח באם בעלי ניסיון ברכבי אספנות ירצו לתרום קצת מידיעותיהם לצורך הכתבה. מה שאני מחפש זה בעצם דוגמאות למכוניות שיהיו בעלות ערך אספני בעתיד, עם הסברים מספיק מפורטים מדוע.

אפשר לשלוח לי ה"פ, כמובן.

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
טוב, כנאמן למותג:

סיטרואן XM גרסת המנהלים- רכב מפנק, גדול ועתיר טכנולוגיה.

סיטרואן C4 אבל הגרסאות שעוד לא הגיעו לארץ, עם מנגנון תיקון ההגה (נגד הירדמות הנהג), ההגה המיוחד, העיצוב הסקסי ואחיזת הכביש המוחלטת.

סיטרואן קסנטיה- המנועים הגדולים וגירסאות הטורבו, יפיקו קולות מנוע משובחים עוד שנים רבות.

אבל מעל כולם, תמשיך האלילה משנות ה50' 60' ו 70' תאפיל על כולם כי כזואת היא! הDS האלוהית.

אני לא יודע מה לגבי הערך הכספי שלהן אך הן לבטח יהיו מיוחדות במינן (אם ישרדו את המכונאים בארץ ואת המשתמשים)

יהודה

אולי אין קשר בין מורכבות הרכב לבין יכולתו להיות רכב אספנות בעל ערך גבוה.

זה נכון שמי שינסה לתחזק XM לעוד 20-25 שנים יישא בנזקים כספיים אשר ייאשו אותו, כי מכניקה ניתן לפתור בדרך זו או אחרת אך כנגד אלקטרוניקה מורכבת אין כל פתרון חלופי. מה יעשה מי שמחזיק XM כאשר ילך לו מחשב ההידראוליקה המחובר לחיישנים, יעקוף אותו או ישלם אלפי ש'ח לרכוש חדש, כנ'ל מחשב ניהול מנוע, מחשב הצתה, מחשב בקרת אקלים.

מה לדוגמא יכול להיות הסיבוך המקסימלי ב DS - הלך מוח של הגיר החצי אוטומט אז משיגים מוח חילופי, הגה פגום או נוזל - אז מתאמצים קצת ומצליחים לפרק. כלומר מה שרציתי להגיד שזה די מבאס להחזיק לאספנות רכב שמורכב מבחינה מכאנית או אלקטרונית אך זה לא מונע ממנו להפוך לאספנות בגלל כוח או מראה או כל סיבה אחרת.

לקלאסיקה חוקים משלה ואין במורכבות טכנית לעצור אותה.

אילן

פורסם
בנצי אתה טועה לדעתי - אסקורט עם מעט ק"מ במצב כחדש אינה עולה גם באנגליה סכום הקרוב לפוקוס חדשה - ושוב כנראה בגלל שמדובר במכונית סדרתית נפוצה למדי.

שברולט בל אייר משנת 1957 עולה פי כמה מאותה שברולט שנה קודם או שנה אחרי. כנ"ל גם לגבי פורד מוסטנג מהסדרות הראשונות אשר למרות שכיחותה והכמות הגדולה שבה יוצרה עדיין אינם מפחיתים מערכה.

בשתי הדוגמאות שלעיל הסיבה שהערך גבוה - בגלל ייחוד מסויים וגם/או עיצוב מיוחד .

בנוגע לאסקורט למשל, קשה עד בלתי אפשרי למצוא אקזמפלר שנסע כ"כ מעט ונשמר בצורה טובה מכיוון שהרכב היה תמיד פשוט וזול, אני מדבר על 1.1 וה1.3 הסטנדרטיות, לעומת זאת אם תפשפש קצת באינטרנט תראה שיש גם אסקורט MK1\2 שנמכרות במעל ל20K ליש"ט... ויש גם כמה פשוטות שנמכרות במעל למחיר פוקוס... הבעיה שוב, המיצוב בארץ . ודרך אגב, לאחר שיטוטים רבים מאוד אני שמח לבשר לך מר ירון הנכבד, שטורח כל פעם להזכיר לי כמה האסקורט מכונית גרועה וחסרת ערך :wink: , שהאסקורט שלי , מכיוון שהיא שנת 68 היא די מיוחדת, לא נשארו רבות מאותו המודל , גם באנגליה.... אז אתה רואה , האוטו שלי כן מיוחד.

haters will hate

פורסם

למעשה יהיו כמה סוגים של רכבי אספנות

1 רכבים שהם מעטים גם היום ורק בעלי ממון יכולים לרכוש אותם

ולימים שיהפכו לאספנות גם רק בעלי ממון ירכשו אותם.

2. זה נכון שהמיאטה והמיני הולכים להיות אספנות , למעשה חברות כמו MOSS שמספקות חלקים

לרכבי אספנות בריטים MG ,טריומף,יגואר וכדומה מספקים כבר היום חלקים למיאטה והמיני

לדגמים הראשונים של המיאטה יש ביקוש.

3. רכבי קבריולט

4. רכיבי הספורט של היום אימפרזות ומיצובישי שהם חלומם של הילדים המתלהווים כיום.

שיגדלו הילדים הללו הם ירצו להגשים את חלום הנעורים שלהם ויחפשו את הרכבים האלה.

כמו הספיידרים שמחפשים היום בני ה-30 ומעלה

5. כל רכב שישרוד וערכו לא יהיה רב.

פורסם

הגדרת יפה זאת ואם בוחנים את קלאסיקות העבר, מבלי להתפלמס יותר מידי גם הן ברובן משוייכות לקטגוריות פחות או יותר כפי שהצגת.

אילן

פורסם

לדעתי הפיאט קופה בהחלט תכנס לקט' הזאת.

מדובר ברכב ש"שבר" הרבה מוסכמות בעיניין העיצובי...

שימו לב לפח ה"חלק" לחלוטין מכל ידיות למיניהן.. שימו לב למכסה המנוע שחלק משפריצרים עם פנסים "BUILD IN" , שימו לב ללוח השעונים שמעוצב שמקשה אחת ביחד עם כל הדש.. שימו לב לכך שהכנף היא בעצם חלק ממכסה המנוע..

שימו לב לעיצוב הפנסים שמיוחד .

מה גם שהקופה לא נמכרה במשך הרבה זמן..

זהו רכב שלר רץ על קו הייצור במשך שנים (אני מדבר על ה5ציל') ובטח לא בישראל שאולי נוסעות היום 8 חתיכות כאלו (ואני לא מגזים בכלל!).

הקופה הייתה בתקופתה ההנעה הקידמית הכי מהירה בעולם בשנת 98...

ולא לשכוח שהיא פרי יצירתה של סדנת PININFARINA.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
אני לא מבין דבר אחד, למה לשמור על רכב עד לאספנות ולא לסוע!
127 82 מחכה ל2012
סתם נקודה למחשבה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה שאתה מחכה לאוטובוס לא אומר שאתה לא משתמש בו :-D

זה שהרכב (וגם הבעלים...) מחכה לשנת 2012 אין הדבר אומר שה127 תעמוד עד אז. גם אני מחכה לשנת 2019... אבל עד אז יש עוד הרבה קילומטראז' לנצל.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

ראשית. גם לי יש סיטרואן זד אקס ואני באמת מקווה שהיא תהיה שווה משהו בעתיד. ניסיתי למכור לפני כמה חודשים וקשה מאוד להזיז אותה בערך שהיא שווה, אז כנראה שהיא תשאר... לגבי הטווח הארוך, אני מאמין שמחירי הדלק בעתיד (הלא כל-כך רחוק אגב) והמעבר לשימוש באנרגיה חלופית יורידו את הרכבים שלנו מהכביש לאט לאט... והראשונות יהיו האמריקאיות שאולי אף יוצאו מחוץ לחוק בעקבות חוקי שימור אנרגיה ( לשימושים שונים בתעשיות הפטרו-כימיות) ... מה שאולי ישאר זה הדו"ג ובאגים למיניהם

זו בגדול הנבואה שלי (מתוך מקס הזועם)

לילה

בעבר: לאדה ניבה 1993,הונדה cb400t 1980, חיפושית 1973

היום: וספה ספרינט 1967, דיסקברי 4

• תוכן חדש...