Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לאנשי הפורום, אני נעזר בכם רבות ועל כך תודתי.

הרכב הוא 306 דיימונד סדאן, ידני, שנת 97 עם 205000 ק"מ. (אצלי כ 15000)

לרכב בוצעו: החלפת מי ברז לנוזל קירור (פרסטון צהוב) החלפת רפידות בלימה קדמיות (FERODO), החלפת שמן מנוע (PYROIL) + פילטר, החלפת 4 צמיגים (לאיזה זבל סיני, פעם הבאה לא אחזור על טעות זו)

בדעתי לבצע החלפת רצועת תזמון (לא ידוע מתי הוחלפה), החלפת קלאץ' (עומד לסיים את חייו) ובעקבות צריכת שמן מוגברת אני שוקל להרים ראש מנוע להחליף אטמים ובאותה הזדמנות להציץ לכיוון הרינגים.

אודה לעצתכם איזה עוד פעולות כדאי לעשות ע"מ להביא את הרכב למצב סביר, וכן התייחסות לדברים שכבר ציינתי, כמו כן אני מעוניין לדעת מה הם מחירים סבירים לחלקים ולעבודה הנ"ל...

בנוסף רציתי לדעת כמה נוזל בלמים דרוש ברכב זה להחלפה מלאה.

בתודה מראש על עזרתכם

פורסם

אהלן , לפני בערך שלוש שבועות רכשתי פג'ו 306 1600 סמ"ק דגם דיאמונד 5 דלתות , מנסיוני עם מנועים מסוג זה כדאי לך למדוד קומפרסיה בתאי השריפה לפני שאתה מחליף רינגים , יכול מאוד להיות שאכילת השמן נובעת מבלאי בגומיות מובילות שסתומים ,בעבר הייתה לי 205 1400 סמ"ק שאכלה שמן בצורה מטורפת פתחתי מכסה שסתומים וגילית שאין גומיות כמעט .

אגב אצלי גם אוכל שמן אבל לא רציני האוטו עשה 218000 טופל בחברה במסירות .

פורסם

מצטרף להמלצה לבצע בדיקת קומפרסיה, ויותר מכך: מנוע שעבר 250K, ואתה אמור להוריד ראש וגיר - שווה לבדוק רכישת מנוע מפירוק. נדמה לי שתגיע לעלויות דומות מאוד, ותקבל מנוע חדש יותר.

אם הקומפרסיה נמוכה - הדבר משתלם מאוד. אם טובה והבעייה רק בגומיות מובילים - אולי אפשר לדחות את העסק.

פורסם

בדוק את חלקי הפרונט - משולשים, תפוחים, בולמים (גם אחוריים), וכדומה.

בדוק גם שהגומיות בפרונט לא יבשות או קרועות.

להערכתי אתה צריך בערך ליטר נוזל בלמים למערכת, אבל קח בחשבון שצריך גם לשטוף את הנוזל הישן וגם לעשות ניקוז, אז כדאי שתגיע עם יותר מליטר.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
מצטרף להמלצה לבצע בדיקת קומפרסיה, ויותר מכך: מנוע שעבר 250K, ואתה אמור להוריד ראש וגיר - שווה לבדוק רכישת מנוע מפירוק. נדמה לי שתגיע לעלויות דומות מאוד, ותקבל מנוע חדש יותר.

אם הקומפרסיה נמוכה - הדבר משתלם מאוד. אם טובה והבעייה רק בגומיות מובילים - אולי אפשר לדחות את העסק.

מה העלויות הסבירות להחלפת מנוע/פירוק והחלפת גומיות/רינגים וכו'?

כמו כן, אני חוזר על שאלתי בנוגע לעלויות שאר הטיפולים (קלאץ' וטיימינג)

בנוסף על איזה קלאץ' אתם ממליצים? (הבנתי שהמקורי של VALEO ויש אחרים שעולים מאות ש"ח פחות)

פורסם

קלטץ' של וולאו מקווה שרשמתי נכון עולה 400 שקל .

===================================

---- ---- ---- ---- ---- ---- ----

===================================

• תוכן חדש...