Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רציתי לדעת כמה אחוזים מורידים מהמחירון לרכב שהיה יד 1 מליסינג ויד שניה פרטית?

תודה

ולכל החוטאים - רבותי נתראה בגיהינום.

:evil::evil::evil:

פורסם

תלוי, על ליסינג מורידים 7%-17% במידה ושומש בחברה או עמותות שיתופיות. 7%-12% צמוד לנהג יחיד.

לגבי יד זה תלוי איזה שנתון, אולי אפילו צריך לעלות.

למשל אם הרכב שנת 97 צריך להוסיף 3% לערך הרכב :)

פורסם

איזה אפשרות יש לך לדעת אם הרכב היה צמוד לנהג יחיד?

הרי כל חברה יכולה להגיד את זה -יש על זה מעקב?

פורסם

ברור שיש, אבל רק בחברה ומכוון שאתה לא קונה ישירות מהם והרכב הוא יד שניה אני לא בטוח שהמידה הזה יהיה נגיש לך. (אבל לדעתי זה שווה טלפון)

פורסם

כמה שיותר.

אני לא הייתי קונה רכב שהיה בליסינג בכלל, אבל לפחות 15%.

בעבר כאשר חיפשתי רכב ראיתי שהשוק של מכוניות יד שניה שהיו יד ראשונה בליסינג ואח"כ בפרטי, הוא חלש מאוד ולכן ניתן להשיג בו מחירים ממש טובים.

למשל, אם תיקח מחירון של פונטו יד שניה, ותוריד ממנה 10-15% (בגלל שהיתה בליסינג), עדיין תוכל לקנות באותו סכום פונטו חדשה יותר ישירות מהליסינג. לכן, בהכרח מחיר הפונטו שכבר עברה ליד פרטית יהיה נמוך עוד יותר.

בסופו של דבר, זו שאלה של מיקוח וביקוש/היצע לרכב הספציפי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ברור שיש, אבל רק בחברה ומכוון שאתה לא קונה ישירות מהם והרכב הוא יד שניה אני לא בטוח שהמידה הזה יהיה נגיש לך. (אבל לדעתי זה שווה טלפון)

המידע כנראה אכן לא יהיה נגיש, אבל לדעתי גם לא רלבנטי. ואם זה היה רק נהג אחד - מה עם ילדיו, אחיו, אשתו וכו' שגם נהגו ברכב והתייחסו אליו בהתאם - כאל רכב חברה שלא עולה להם כסף לתחזקו?

ואם הנהג ה"יחיד" השתמש ברכב כרכב שטח ו/או הובלות - איך תדע?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בקנייה של רכב מליסינג מחברה, בד"כ החברות מורידות כ- 7- 15% ממחירון הרכב.

בפועל כשרוצים למכור, הדבר קשה מאד ומגיעים לעיטים להורדה של עד 30% מערך הרכב!!!

אי לכך, לא הייתי ממליץ על קניית רכב מליסינג.

בנוסף ישנם עוד הרבה סיבות מדוע לא לקנות מליסינג לדוגמה:

1. בד"כ אין לדעת מי וכמה אנשים נהגו ברכב.

2. רכב שננהג ע"י נהגים שהרכה אינו רכושם ולכן רובם (לא כולם) קרעו את הרכב!

2. כסת"ח בטיפולים.

3. קילומטראז' לרב גבוה מהממוצע.

היתרון בקניית רכב מליסינג הוא בד"כ אפשרות המימון והזמינות של הרכבים (הרבה יותר פשוט למצוא רכב ממגרש המוכר רכב מליסינג מאשר למצוא רכב פרטי שמור).

תלמד, בחיים אין קיצורי דרך, בשביל למצוא רכב טוב, יש להשקיע זמן וכסף רב בחיפוש ובדיקות של רכבים שמורים.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

תודה על התגובות

השאלה שלי היא האם ברכב בן 6-7 שנים זה באמת עדיין משנה?

הרכב כבר עבר יד או שתיים פרטיות וטופל במוסך מרכזי כך שהוא נראה טוב יותר מרכבים שרק יצאו מהליסינג.

האם יש חשיבות לחברה שהוא נקנה ממנה?

פורסם
תודה על התגובות

השאלה שלי היא האם ברכב בן 6-7 שנים זה באמת עדיין משנה?

הרכב כבר עבר יד או שתיים פרטיות וטופל במוסך מרכזי כך שהוא נראה טוב יותר מרכבים שרק יצאו מהליסינג.

האם יש חשיבות לחברה שהוא נקנה ממנה?

לדעתי כן. אם חלילה הרכב יגנב (וזה מחזה די נפוץ בישראל לצערינו) בביטוח המקיף אתה ממילא תקבל 20 או 25 אחוז פחות מהמחירון , כפי שרשום בלוי יצחק. אז זה שנסעו בו כפרטי יד שניה זה לא רלבנטי בעצם. מה גם שההפרש בשקלים משמעותי פחות מאשר היה כשנמכר ישירות מחברת הליסינג. כי ממילא המחירון נמוך יותר.

חבל רק שמשלמים אותה פרמיה....לרכב ששוווה 20 אחוז או 25 אחוז פחות מהמחירון

פורסם

בואו נדייק

א. ההורדה של יצחק לוי היא 7-17% כלומר גם חברת הביטוח תוריד 7-17%.

ב. חברת הביטוח בהתאמה תבטח בסכום יותר נמוך.

ג. ישנם רכבי ליסינג הנשמרים בקנאות (אני מטפל בשלי רק במוסך המרכזי) וישנם רכבים פרטיים שפשוט לא נשלחים למוסך (יש לי קרובת משפחה שכל שלוש שנים רוצחת רכב, הולכת למוסך כשיש רעש ובלי טיפולים כלל)

ד. אתר קונה ומוכר יותר בזול (או לחליפין שנת דגם יותר מתקדמת), זה סוג של חתול בשק, אבל גם מפרטי זה חתול בשק.

ה. ישנם המון סיפורים על רכבים פרטיים שאנשים רכשו, אבל בפועל הרכב היה גנוב וכו'.

בקיצור, זה סיכון שונה במידה מסויימת, גם יותר טוב וגם פחות טוב.

אל תיקח זאת כשחור או לבן אבל תזכור שחברות הליסינג ממש לא אטרקטיביות ולא נותנות את המחיר שרשום במחירון (הורדה של 7-17%)

בברכת שבוע טוב

• תוכן חדש...