Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד ואקום לצריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העובדות:

ברכבי הפרטי (מרצדס משנת 1983) קיים מד ואקום מקורי לצריכת דלק / ECONOMY.

כמו כן קיימת ברכב מערכת נעילה מרכזית מקורית.

למי שלא מכיר - המערכת במרצדס אינה חשמלית, ועובדת באמצעות צינוריות ואקום המפעילות את הנעילה המרכזית (שיטה שהשתמשו בה במרצדס עד סוף שנות ה-90).

במהירות שיוט של 120 בכביש מישורי ישר השעון מראה על צריכה מינימלית.

תמיד אני נועל את הדלתות כשאני נוהג ברכב.

היום במהירות השיוט שעון הואקום הראה צריכה מוגברת במהירות השיוט הרגילה.

החקירה:

הטריד אותי שבנסיעה היום הצריכה (בשעון) היתה שונה משמעותית מנסיעות זהות עד היום.

לא עשיתי שום דבר שונה הפעם, ובכ"ז הצריכה שמראה השעון שונה.

הממצאים:

שמתי לב שהפעם לא נעלתי את הדלתות כשאני ברכב.

הבדיקה:

לאחר נעילת הדלתות - הראה השעון את הצריכה כרגיל.

הבורות שלי:

ברור לי שאין קשר בין הנעילה המרכזית לצריכת הדלק.

לא ברור מה הקשר בין הואקום בנעילה המרכזית לבין קריאת השעון.

השאלה: (אם כבר קראתם עד כאן).

לאלו שמכירים את מערכת הואקום במרצדס - מה הקשר בין מד הואקום לצריכת הדלק לבין מערכת הואקום של הנעילה המרכזית ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מד תצרוכת הדלק הוא למעשה שעון ואקום המחובר לסעפת היניקה וקורא את תנאי תת הלחץ בסעפת היניקה ,נעילת הרכב הפועלת בעזרת ואקום עובדת על אותו המעגל יתכן כי מנגנון הנעילה בדלת הנהג דולף וגורם למשיכת אויר לא מבוקרת לתוך סעפת היניקה מצב שגורם לנפילת תת הלחץ ,ולשעון להראות מצב של אין ואקום כלומר תצרוכת דלק גבוהה בחלק האדום של הסקאלה

עבור על כל הצנרת ,הנע את הרכב במקום שקט, והקשב למשיכת האויר בכל צרכני הנעילה ,בדלתות בעמודים, ובתא המטען, ומכסה הדלק

אגב המערכת קיימת עד שנת 2002 רק שישנה משאבה חשמלית (מתחת לכסא האחורי)מבוקרת מחשב המייצרת ואקום ,כנ"ל גם באודי עד היום

יגאל

פורסם

שעון האקונומי הוא אכן שעון ואקום שאמור להיות מחובר לסעפת היניקה בחריר ספציפי. באותו חריר שבו תהיה הקריאה המדוייקת ביותר. אם אצלך מחובר לחריר ואקום אחר, בסך הכל תהיה קריאה פחות מדוייקת שזה פחות או יותר כל מהות השעון החביב הזה בכל מקרה.

היות ומדובר על חיבור ישיר של השעון לסעפת, רק ירידת לחץ (דליפה) כללית במערכת תגרום לקריאה שונה. אתה לא מציין השפעות אחרות עקב מיקום הנעילה הפנאומטית כגון רעידות בסל"ד נמוך ולכן:

העובדות:

1. מערכת הנעילה במרצדס עובדת כך שכאשר הרכב במצב נעול המערכת עובדת. "צריכת" הואקום העיקרית היא בשלב הנעילה ולא בשלב הפתיחה. המערכת נפתחת בכח הממברנות.

2. אתה לא מתאר בעיה במערכת הנעילה כגון תגובה איטית, חלק מהדלתות ננעלות וחלק לא וכו' (לא ציינת אם נעילת תא מטען ונעילת מכסה תדלוק עובדות) ולכן ניתן להסיק שגם אם יש דליפה (ובטוח ב1000% שיש), היא לא רלוונטית.

אני מציין את הנקודות שכדאי לבדוק:

1. האם שעון הואקום מחובר ישירות לסעפת או שיש קומבינות בדרך? אם לא מחובר ישירות, חבר ישירות ואת כל הקומבינות לנקודה אחרת. השעון רגיש ואתה לא רוצה הפרעות.

2. מערכת הנעילה היא ה"צרכנית" הבלעדית של מיכל הואקום שממוקם בתא המטען (נראה כמו קרטון ביצים, אבל זה לא, זה סגור ובצבע שחור ויש בפנים ואקום...) - לבדוק דליפות (אסביר איך בהמשך).

3. דליפות כלליות במערכת הואקום, אני מניח שלא רלוונטי שוב היות ואתה לא מתאר בעיות אחרות שקשורות לנושא.

איך בודקים את מיכל הוואקום לדליפות: מנתקים את הצינורית ומחברים צינורית אחרת לשני מקומות. קצה ראשון למיכל וקצה שני בין השפתיים ומנפחים. תו"כ מרססים סבון ובודקים אם יש בועות.

ביצוע הבדיקה ללא ניתוק רק תכניס סבון למערכת. לא שיש בעיה עם זה, פשוט לא רואים את הבועות...

בשורה התחתונה נראה לי שעיקר השינוי הוא תו"כ נסיעה בסל"ד קבוע ואז שינוי מצב הנעילה. כאן קוראת ירידת לחץ ל 2-3 שניות שבהן השעון יראה קריאה שגויה - צריכת דלק מוגברת. לאחר מכן אמור להתייצב למצב הקודם. אם לא אני מניח שגם שעון הואקום לא במצב אידיאלי וגם לזה יש פתרונות אבל כבר אין לי כח לכתוב.

מקווה שעזרתי. אם משהו לא ברור או שהתרחישים לא נכונים, דבר איתי, זה למה יש לי פלאפון...

והכי חשוב, מרצדס לקחו בחשבון את שתי נקודות התורפה המרכזיות של דגם ה W123. הראשונה זה המשתמש והשניה זה המוסכניק שלו... בד"כ גם כשנדמה לך או שאתה בטוח שיש בעיה ברכב אז באמת שאין. וגם אם כבר יש תקלה, ב 90% מהמקרים ניתן לרפא אותה בשיטת ריפוי עצמי ע"י נסיעה לילית.

ערן

פורסם

אני די בטוח שיש לי דליפת ואקום.

המערכת אצלי עובדת רק כשהרכב מונע.

השבוע דיברתי עם מישהו שיש לו את אותה מערכת.

אצלו הואקום נשאר והמערכת מתפקדת גם כשהרכב כבוי (עד שלושה ימים).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הפרשה מתחילה להתבהר....

לאור הנתונים, השעון מראה קריאה נכונה יותר כאשר הנעילה במצב של דלתות פתוחות. במצב זה אין שימוש בוואקום ע"י המערכת.

עכשיו לגבי דליפת הוואקום.

אופציה ראשונה - לגשת למוסך, להפשיט את הרכב לגמרי (אתה לא מאמין איפה עוברת הצנרת), להתקין מכלולי וואקום חדשים וצנרת ולעסק....:shock:

אופציה שניה ומומלצת יותר היא לבדוק את הרכיבים העיקריים: מיכל וואקום, בוסטר בלמים והשסתום החד כיווני, צנרת בתא מנוע (ביחוד מחברי הגומי של צנרת הפלסטיק הקשיחה שנוטים להתייבש ולהסדק).

מנסיון, לא תצליח לפתור את הדליפות ב 100% אבל זאת דרך נהדרת להכיר את הפינות האפלוליות של הרכב שלך....

• תוכן חדש...