Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחריות למחשב מנוע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוראות משרד התחבורה אומרות שהאחריות לחלפים ותקוני רכב הנה לפחות 3 חודשים (אין חובה ליותר)

וכמדומני או ל 3000 ק"מ לפי מה שנגמר קודם.

אם תפרט מה התקלה שהייתה קודם ומה הבעיה במחשב הנוכחי ומי קבע זאת, אז אולי ניתן יהיה לסייע לך במשהוא.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מנצל את השאלה.

מישהו יכול להסביר מדוע הנושא של אחריות לחלקים חדשים הוא כל כך פרוץ?

למה אם אני קונה מקדחה או מצבר או תנור חשמלי וכו וכו' - אני מקבל לפעמים שנתיים אחריות - וכאן יש סיכון שאני אעשה שימוש לא למטרה שלשמה יוצר הכלי

שלא לדבר על כלים מקצועיים שעוברים עליהם חיים קשים מאד.

ואילו ברכב - אני רוכש מחשב (לדוגמא) והוא משמש פרופר למטרה שלשמה הוא יוצר - ללא שום סיכוי או סיכון לשימוש אחר - ובכל זאת - האחריות כאן מדברת על חצי שנה במקרה הטוב.

למה האפליה הזאת?

פורסם

בדרך כלל על חלקים אלקטרונים ומחשבים , אין אחריות מרגע שיצא מדלפק המכירה (אצל מחסני יבואני הרכב).

בחלקי חילוף משומשים, ו/או מוסך שרוצה לרצות את הלקוח שלו, לוקח המוסך ברוב המקרים אחריות על עצמו ונותן לך ל 3 חודשים.

זה יותר מכובד מכל אחד שמוכר לך מקרר ו/או מקדחה ו/או טלוויזיה שמגובה מאת יצרן המוצר.

בחלקי אלקטרוניקה ומחשבים ברכב, די בקצר קטנטנן כדי שהיחידה החדשה שנרכשה זה עתה ועוד לא פעלה דקה אחת, תשרף/תנזק וכו...

מצד שני, כמוסך שמכבד את עצמו, לא ראוי , וגם אם כן, לא מכובד, וגם אם כן, הלקוח צריך לקבל ביטחון במוסך אליו הביא את הרכב, ולכן ניתנת לו אחריות כזו או אחרת גם אם היא נראית קצרה.

אז , אל תפסול כ"כ מהר וכ"כ על הסף את האחריות הזו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
מנצל את השאלה.

מישהו יכול להסביר מדוע הנושא של אחריות לחלקים חדשים הוא כל כך פרוץ?

למה אם אני קונה מקדחה או מצבר או תנור חשמלי וכו וכו' - אני מקבל לפעמים שנתיים אחריות - וכאן יש סיכון שאני אעשה שימוש לא למטרה שלשמה יוצר הכלי

שלא לדבר על כלים מקצועיים שעוברים עליהם חיים קשים מאד.

ואילו ברכב - אני רוכש מחשב (לדוגמא) והוא משמש פרופר למטרה שלשמה הוא יוצר - ללא שום סיכוי או סיכון לשימוש אחר - ובכל זאת - האחריות כאן מדברת על חצי שנה במקרה הטוב.

למה האפליה הזאת?

על מה אתה מדבר? שאתה רוכש רכב, שזה מוצר מושלם כמו מקדחה, אתה מקבל אחריות 2-3 שנים.

מעבר לתקופת האחריות, ז"א אחרי 3 שנים, על חלק חילוף יש אחריות של 3 חודשים ובמקרים רבים, נותנים על חלקים מקוריים, אחריות של שנה.

איפה פה הפריצה או ההפליה?

פורסם

אתה צודק.

הדוגמא של המקדחה לא נכונה.

ברכב - בניגוד למקדחה ולדברים אחרים - יש עשרות פריטים חשמליים ואלקטרונים שעומדים בפני עצמם .

כמו למשל מחשב הרכב או מנועים חשמליים לחלונות או מאווררים חשמליים ובסגנון הזה.

בוא נצא מתוך ההנחה שהרכב תקין ב 100 אחוז והוא נבדק ע"י מקצוען שמאשר את ההנחה הזאת.

בוא נגיד שנשרף לרכב הזה מנוע של החלון החשמלי כתוצאה מעומס על המנוע (חלון שנתקע למשל.)

בוא נגיד שהרכב די חדש אך כבר לא באחריות

למה - אם אני קונה מנוע חשמלי חדש - אני לא אקבל אחריות לפחות לשנה ?

ולא מדובר רק בחלקים חשמליים /אלקטרוניים.

קרה לי כבר פעמיים שקניתי צירייה מקורית שקיבלתי עליה אחריות כחדשה ל 3 חודשים.

חדשה

לא מחודשת

אחרי 4 חודשים אובחן שם שבר בפעמון שהוסכם ע"י המוסכניק שלי וע"י היבואן-שמדובר בכשל ביצור - אך משום שעברו חודשי האחריות,לא הסכימו להחליף אותה.

אני חושב שגם במקרה של חלפים כאלו - 3 חודשים זה לא מכובד- במיוחד על חלפים שעולים אלפי שקלים.

אז נכון שאתה יכול לטעון שעקב כך שהחלק עובד בתנאים קשים וחשוף לפגעים וכו' קשה לתת אחריות.

אז אם כך - למה 3 חודשים ולא שבוע?

ודני - אני מדבר על חלפים חדשים.

אתה צודק שקצר קטנטן יכול לשרוף הכל

אבל גם במקרר זה יכול לקרות ושם - בפעם היחידה שזה קרה לאמא שלי - אף אחד אפילו לא דיבר איתה ומה שהיה צריך להחליף-הוחלף.

פורסם

3 חודשים זה הגדרות משרד התחבורה.

ישנם יצרנים שנותנים על חלקים מקוריים חצי שנה אחריות וגם שנה.. שווה לבדוק זאת לפני שמחליטים לקנות חלק תחליפי.

בדקת כמה תקבל אחריות אם נניח תחליף את המנוע של המקדחה שלך?

פורסם

בדקת כמה תקבל אחריות אם נניח תחליף את המנוע של המקדחה שלך?

האמת? לא:-)

שווה לבדוק את זה .

למרות שמדובר בחלק שעולה כמה עשרות עד מאה או מאה וחמישים שקלים.

סתם שאלה אם כך - אם אני קונה מנוע חדש לאוטו שלי

חדש ולא מחודש-האם כאן יש חריגה בנושא האחריות?

ובהחלט -אם יש יבואנים שנותנים חצי שנה ושנה אחריות - שווה לדעתי לרכוש מהם חלפים ולו רק בגלל האמון שהם רוכשים למוצרים שלהם וללקוח.

פורסם

לא יודע איך אצלכם אבל בפג'ו-סיטרואן מקבלים שנה אחריות על חלק מקורי.

לא ברור לי איזה יבואן נותן אחריות כ"כ מצומצמת (3-6 חודשים) לחלק מקורי שלו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני פתחתי בעינין האחריות למחשב ביגלל המיקראה הנל. אני בעל מוסך לחשמל החלפתי ללקוח מחשב לפני חמישה חודשים ו15ימים הרכב נתקה ונלקח למוסך מורשה .שם איבחנו שהמחשב לא תקין וצריח להחליף .בלי קשר לסיבת התקלה אני שואל אם מגיע ללקוח מחשב אחר .הלקוח טוען שבמורשה נותנים שישה חודשים ולכן מגיע לו אחריות מה דעתכם בנושא . ספק המחשב טוען שיש אחריות רק לחודש.

פורסם
לא יודע איך אצלכם אבל בפג'ו-סיטרואן מקבלים שנה אחריות על חלק מקורי.

לא ברור לי איזה יבואן נותן אחריות כ"כ מצומצמת (3-6 חודשים) לחלק מקורי שלו.

איציק

איציק

אני מדבר על שרודר בירושלים - המוסך המרכזי.

רכשתי (לפני 3 שנים) ציריה חדשה כי ככה אני אוהב.

בקופסה מקורית .

אחריות קיבלתי ל 3 חודשים כמו שפירטתי.

לפותח השרשור.

היה כאן שרשור דומה לפני זמן לא רב.

איך אתה יכול להיות בטוח שהמחשב תקול?

למה הלקוח הלך למוסך אחר ולא חזר אליך?

איפה המחשב? אולי המוסך שנגע בו קילקל אותו?

אני לא יודע אם זה נהוג כך גם בתחום הרכב - אבל כשאתה קונה מוצר-אתה מקבל אחריות,בתנאי שתחזור עם התקלה לזה שמכר לך את המוצר או למעבדה מורשית ולא אחרי שהתעסקת בבית (או במקום אחר) וניסית לתקן.

או במלים אחרות"בכל מקרה של הסרת המדבקה-האחריות תתבטל מאיליה".

• תוכן חדש...