Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא אגיד שאתה טועה אבל אתה ניכנס כבר לתוך הקרביים של הקלאץ.

זה כמו להגיד כי כאשר אתה לוחץ על דוושת הדלק יש בלאי לקפיץ מחזיר .

ויש עוד המון דוגמאות.

בגדול לכל קפיץ יש את התוחלת "חיים" שלו .

כאן מדובר על המצמד עצמו .

ירון מאיר

הכל טוב יפה אבל שכחת את מיסב הלחץ - ולו נגרם נזק כתוצאה מלחיצה .

מעבר לכך באם מיסב הלחץ אינו תקין עלות התיקון (מבחינת שכר עבודה) כמעט זהה לעלות החלפת הקלאץ

.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ירון צודק,יש בלאי למייסב לחץ, כתוצאה מלחיצה ממושכת ומיותרת.

ובכלל תזכרו כלל אחד פשוט : קלאץ' לחוץ רק בזמן שהיד מעבירה הילוך.

בכל יתר המצבים הקלאץ' משוחרר, אם הרכב עומד במקום , הגיר צריך להיות משולב לניוטרל.

לא בריא לקלאץ', לא בריא לנהג ולא בטיחותי לעמוד ברמזור בהילוך ראשון עם קלאץ' לחוץ. לא במישור ולא בעלייה. ובוודאי לא להחזיק את הרכב במקום על ידי משחק עם קלאץ.

לא ברור לי, מדוע מורי נהיגה מלמדים להמתין ברמזורים כשהגיר משולב לראשון וקלאץ' לחוץ. יש למישהו הסבר?

פורסם
ירון .

לא ברור לי, מדוע מורי נהיגה מלמדים להמתין ברמזורים כשהגיר משולב לראשון וקלאץ' לחוץ. יש למישהו הסבר?

כן בוקי.

משום שנהג בצומת חייב להיות מוכן ,ולהגיב במהירות מקסמלית, במקרה של תאונה בצומת, של נהג שנכנס לצומת באור אדום, ואו נהג שלא שם לב ולא שמר מרחק בעת הכנסו לצומת, ודחף אותך חס ושלום לצומת, שתוכל להגיב ולברוח מסכנת פגיעה, זהו ההיגיון העומד בכך, לא תמיד ההיגיון חופף ומתאים למציאות בשטח לצערי.

בברכת נסיעה זהירה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מורי נהיגה כן,הטסטרים פחות מקפידים על זה.

אני בטסט שלי עמדתי ברמזור עם מצמד לחוץ.

מרוב התרגשות הרגל רעדה לי בצורה מטורפת,אמרתי לטסטר:''תראה את הרגל שלי'',הוא ענה לי:''אתה יכול לעזוב את המצמד ולשלב לניוטראל,אין בעיה.

פורסם

דווקא אני מכיר גירסא אחרת - ברמזור צריך לשלב לניוטרל ולמשוך בלם חניה. עמידה עם מצמד לחוץ ובהילוך ראשון יכולה להוביל לזינוק לא רצוני במקרה והאוטו נפגע מאחור, ותאונה עם התנועה החוצה או דריסה של הולך רגל.

בלימת התדרדרות לאחור בעזרת המצמד, מעבר לכך שזה שוחק אותו, מצריכה שימוש במאמץ שרירים איזומטרי, שזו הפעלה של שריר ללא שינוי באורכו. פעולה זו מעייפת מאוד את השריר ויכולה להוביל לרעד (כמו אצל לירון) או התכווצויות, ולירידה בדייקנות ההפעלה בלחיצות הבאות.

בסובארו לגאסי היה (אולי עדיין יש) מנגנון שנעל את הבלמים במקרה ובעמידה שילבת בראשון, ובכך מנע התדרדרות אחורה. בזמן הזינוק הם היו משתחררים לבד וכך האוטו לא מתדרדר לאחור.

נמרוד

פורסם

כמורה לנהיגה מעולם לא חייבתי תלמיד להעמוד ברמזור עם הילוך משולב.

זה לא חובה ולא רשום בשום מקום.

ניתן להימצא גם בהילוך סרק וגם בהילוך ראשון.

ישנם מצבים שבהם תלמיד עומד ברמזור אדום (בהילוך סרק).

וכאשר אור הרמזור מיתחלף ,התלמיד מביט על ידית ההילוכים ומחפש את מיקום ההילוך הראשון

ורק לאחר מכן הוא ניזכר כי צריך גם ללחוץ על דוושת המצמד.

כל זה אורך פרק זמן גדול מידי לנהגים שנמצאים מאחור ואז מתחיל הצפירות.

כל מורה והשיטת לימוד שלו.

לגבי מה שרשם נימרוד רחמימוב למשוך בלם חניה-

ע"פ התקנה, כל רכב הנימצא בעצירה חייב לאותת על כך.

ואור הבלם חייב לדלוק .

אי לכך -באם מרימים את ידית בלם החניה, יש עדיין את הצורך בלחיצה על דוושת הבלם.

ירון מאיר

פורסם

אני פשוט משלב לניוטרל ולוחץ על הבלמים , גם בעליה.

זה בסדר או שאני עושה משהו לא טוב?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

בשיעורי הנהיגה, התלמיד עומד בהילוך מכיוון שמרוב התרגשות הוא עלול לשכוח שהוא לא משולב להילוך,זה לפחות מה שהמורה שלי הסביר לי , לפני כמה שנים טובות:lol:.

בנוסף לאנשים מסוימים יש הרגל מוזר והרסני, להשען עם הרגל על דוושת המצמד(כאשר או אינו לחוץ אלא מהווה מעין משענת לרגל) בזמן נסיעה או ברמזור. זה גורם לנזק למיסב הלחץ ולדיסקת הלחץ או שדוושה לחוצה עד הסוף, או הרגל בצד,בשביל מה יש את המשענת לרגל?8)

אלוהים נותן אגוזים לאלה שאין להם שיניים

פורסם

מה הקשר לנזק לדיסקית לחץ?

הקלאץ' לא מסתובב = אין נזק לא לרפידות ולא לדיסקיות.

יותר מכך גם אם הוא כן מסתובב, אבל מפריד, אין נזק לדיסקיות ולרפידות. הנזק עצמו לקלאץ' מתבצע רק בנקודת ההפרדה או בתחום ההפרדה.

הנזק היחיד שנגרם כאשר הקלאץ' לחוץ הוא לקפיצים ולדחיפים שגורמים להפרדה/שילוב של הקלאץ'.

אז במקום להגיד דברים לא נכונים, עדיף לא להגיד בכלל.

סדר?

פורסם
מה הקשר לנזק לדיסקית לחץ?

הקלאץ' לא מסתובב = אין נזק לא לרפידות ולא לדיסקיות.

יותר מכך גם אם הוא כן מסתובב, אבל מפריד, אין נזק לדיסקיות ולרפידות. הנזק עצמו לקלאץ' מתבצע רק בנקודת ההפרדה או בתחום ההפרדה.

הנזק היחיד שנגרם כאשר הקלאץ' לחוץ הוא לקפיצים ולדחיפים שגורמים להפרדה/שילוב של הקלאץ'.

אז במקום להגיד דברים לא נכונים, עדיף לא להגיד בכלל.

סדר?

אני במקומך באמת הייתי מעדיף לא להגיב בכלל - דובר על מיסב לחץ ולא על דיסקית לחץ (מה זה??:shock:)

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

מעבר לכך שזה שוחק את הקלאץ' זה גם מסריח.

נתקלתי בערס טמבל (אני חייב לציין, תבינו בהמשך) נוהג במיאטה חדשה. כנראה בשביל הפוזה, לא ממש בשביל הנהיגה.

בכל אופן, עמדנו בחניון, עלייה משופעת, שיפוע חד. המיאטה ידנית, והבחור העצלן, מצא שיטה מצוינת (אני חייב לציין) על מנת לא להתדרדר אחורה. מקום כל הסיבוך של בלם-יד, או ברקס בניוטרל, הוא פשוט משחרר את הקלאץ' טיפה עד לנקודת החיכוך, והאוטו לא זז, והוא לא לוחץ על הבלמים (אני יודע, כי אין אורות-בלם). בקיצור, עמדנו שם איזה 5 דקות שלמות בהן המצמד נטחן כמו אביעד קיסוס ואני מתחיל להריח ריח מסריח אפילו כשהחלונות סגורים. הערס כנראה גם מריח, יוצא מהרכב, בודק פה ושם, כנראה לא משהו מיוחד, נכנס לרכב וממשיך כהרגלו לטחון את הקלאץ'.

מידי פעם הוא משחרר טיפה, הרכב מתדרדר אחורה, ואז הוא שוב מעלה אותו למעלה, בקיצור משחק בחייו של הקלאץ'.

רק בשביל לסבר את האוזן, עמדנו שם כ10 דקות בהן הקלאץ' עבד קשה.

ואני תוהה לעצמי, איזו תרבות נהיגה יש בארצנו.

תחסוך את הכסף הזה, ותשקיע אותו בעבודה קשה של העברה לניוטרל ולחיצה על הבלמים.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

מצטער שאני נדחף אבל יש לי שאלה שקשורה לקלאצ':

1. ברכב שלנו הקלאצ' משתחרר מאוד גבוה(נקודת החיכוך נמצאת מוד גבוה), זה לא ממש נוח והחלפת הילוכים מהירה נעשית בעייתית עד שמתרגלים לדבר מה אפשר לעשות?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...