Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש ברשותי רנו קליאו B שנת 2001.

אני ממלא אוקטן 95 נטול עופרת. שאלתי היא פשוטה: האם אני פשוט יכול לעבור לאוקטן 98?

ברצוני לראות את ביצועי הרכב באוקטן גבוה יותר...

האם זה אפשרי? ומומלץ?

פורסם

כן, אתה יכול פשוט למלא 98.

לא תראה כלום, הדבר היחיד שאתה יכול לראות, זה אפקט פסיכולוגי.

אלא אם כן יש לך שיפורים במנוע שמביאים ליחס דחיסה גבוה במיוחד ונוצרים לך פיצוצים (pinging), ויש לך גם מע' דרדור הצתה אוטומטית שיודעת לזהות אותם ולדרדר הצתה בהתאם (במקרה כזה, יכול להיות שאתה נוסע על אוקטן נמוך ולא מנצל את כל ההספק שהמנוע יכול לתת, בגלל דרדור הצתה).

מצד שני, אם אין לך מושג, על מה אני מדבר - אז כנראה שצריך להיות לך מושג כזה, שתזכור אותו טוב: מספר אוקטן מציין דחיסות - גבוה יותר מאפשר דחיסה גבוהה יותר ללא פיצוץ עצמי, מה שמאפשר להוציא יותר הספק. אבל בלי דחיסה גבוהה יותר, אין לו שום שוני מאוקטן נמוך יותר - בדחיסה זהה, ההספק יהיה זהה.

לא מאמין שאנשים עדיין שואלים את זה...

פורסם

רק מעל יחס דחיסה מסויין צריך להשתמש באוקטן 98, אם אני זוכר נכון מ1 ל 10.8 חובה להשתמש ומ 1 ל 10 זה גבולי וניתן להשתמש.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

יותר גבוה.

אופנועים עובדים בעיקר עם 11:1 עד 12:1, והם מיועדים ל-95. מעבר ל-98 יכול (לפעמים - תלוי בתנאי הסביבה וכו') להועיל רק מ-12:1, ורק ב-13:1 זה באמת נהיה קריטי.

פורסם

אני זוכר שבדיון עם עמית (קומפי) ורועי צוקרמן שניהם הסכימו שבמכוניות מ1 ל10.8 יש צורך ב98.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

זה תלוי ב-:

צורת תאי שריפה

קידום\איחור הצתה

יחס דלק\אויר

חום מנוע

עומס מופעל

גובה מעל פני הים

לחות

מערכות בקרת מנוע

ועוד...

פורסם

אתה יכול להוסיף 98 ללא שום בעיה להנות משפור קל ביותר של תגובות המנוע פחות "צילצולים" עבודה חלקה יותר של המנוע פחות רעידות, שיהוקים, וכיו"ב ,הבעיה היא באיכות 98 בתחנות ,קשה למצוא 98 אשר לא מכיל מים או כל חומר אחר המשמש לדילול

יגאל

פורסם

יחס דחיסה של המנוע המקורי הוא 9.8:1, אם האתר לא טועה.

אם זה כך ואין שיפורים - הוא ירגיש רק את האפקט הפסיכולוגי.

בכלל, "עבודה חלקה יותר של מנוע" ובלה-בלה-בלה - בכלל לא נכון וגם לא קשור. הדבר היחיד שיכול לעזור בזה - דלק טוב ולא מהול, לא משנה בכלל, מיזה אוקטן. "פיצוצים" של הצתה מוקדמת מרגישים תחת עומס, ולא בסרק.

אני רואה שהאפקט הפסיכולוגי חזק יותר ממה שחשבתי...

פורסם

אתה טועה, אוקטן 98 ישרף בצורה טובה יותר, כך שיזהם פחות ויעלה ביצועים. אך ההבדלים לרוב זניחים.

ברכב בעל אפשרות לקדם ידנית את ההצתה, תדלוק של 98 וקידום של 2 מעלות ישפר בצורה מורגשת את תגובות המנוע. ברכב בעל בקרת מנוע ממוחשבת, ההצתה תקודם ככל שתיסע עקב החיישן נקישות ש'יעבוד' פחות מהרגיל, מערכת ניהול המנוע תקדם מעט את הצתת המנוע, גם במקרה כזה יורגש שיפור.

פורסם

אני לא טועה. כמה מאמרים צריך להביא לך כדי שתודה בטעות? תן מספר, תקבל לינקים בכמות הנדרשת.

לא מספיק - זה אפילו הפוך. שריפת דלק עם אוקטן גבוה יותר ממה שצריך, אם הדלק "הועשר" באמצעות מחמצנים, תהיה יותר איטית ותביא להספק נמוך יותר משריפת דלק עם אוקטן נמוך (אך לא יותר מדי נמוך).

למערכות קידום\איחור הצתה אוטומטיות יש גבולות חידוד וירידה. המערכת לא מקדמת הצתה עד להופעת פיצוצים - היא מדרדרת הצתה מה-setting הגבוה ביותר שלה, בהופעת פיצוצים. אם הם לא מופיעים בהצתה רגילה - היא לא תקדם שום דבר לשום מקום.

גם על זה להביא לינקים?

פורסם

אל תביא לי לינקים, יש לי את שלי.

אתה כנראה מבלבל עם דלק מועשר חמצן ולא בזה עסקינן.

הייתי משתתף פעיל בניסוי שנערך על ידי חברת דור (לשעבר) לפני מספר שנים שרק הופיעו עם דלק 98 אוקטן. בבדיקות דינמומטר שלדה, הוכח שיפור תצרוכת דלק, שיפור בזיהום אויר (5 גזים) ושיפור קל בהאצה, ההרגשה בנסיעת המבחן על כביש הייתה יותר סובייקטיבית, וחלק טענו שמרגישים וחלק שלא.

אתה יודע מה רמת הצילצולים ברכב סטנרטי שנוסע עפ"י הוראות יצרן עם 95 אוקטן?

תמיד, אבל תמיד יש איחור מסויים בהאצה, עם בנזים 98 רמת הצילצולים יורדת ובהתאמה, מידת האיחור קטנה, קפיש?

וכל זה בגבולות תכנות המחשב הזרקה, כמובן.

פורסם

לא אני לא מבלבל, אני מדבר על 98 תעשייתי.

אני, לעומת זאת, יכול להביא לך הדפסי ריצת דיינו של אופנוע עם 95 ומייד אחרי זה עם 98. נעשו כמה בדיקות כאלה.

לא היה שום הבדל שניתן לייחס לדלק. האופנוע הראשון שבו קיים הבדל קל, הוא K1200R עם יחס דחיסה 13:1!

מעניין, ניסוי של "דור"? הם לא במקרה כאלה שמוכרים את הדלק? מעניין, למה אני חושב להניסוי שלהם משוחד ולא שווה כלום? בטח לקחו רכב עם יחס דחיסה גבוה ומדרדר הצתה...

רמת הצלצולים הסטנדרטית ברכב שנוסע עם 95 תלויה ביחס הדחיסה של המנוע שלו + כל הגורמים המפורטים כמה הודעות למעלה. ביחס דחיסה נמוך מ-10 עם הצתה במקום הרגיל (וזה כבר תלוי במע' ניהול מנוע, יכול להיות שהמקום הרגיל שלה מקודם, ויכול להיות שלא. אצלי ברכב זה 8- מעלות קבוע בסרק), הופעת צלצולים לא סבירה, לפי שום טבלה.

פורסם

חבר בהזדמנות סקופ מעבדה לחיישן נקישות ותגלה שהוא אקטיבי כל הזמן מרגע הנעת המנוע.

ישנם רכבים בהם ניתן לראות, בסורק תקלות, את מעלות האיחור שמחשב בקרת המנוע מווסת לאור הקריאות מחיישן הנקישות. מקריאת נתונים אלו למדתי שהמנוע נוקש כל האצה. פשוט רוב הזמן, העוצמות הם נמוכות ולא נשמעות דרך הצליל הטבעי של המנוע, אך המחשב כן 'שומע' וכן משפיע לאורך כל האצה על האיחור. ואני מדבר על רכב שמיועד לו אוקטן 95 ומתודלק ב 95.

הניסוי הוזמן ע"י דור במעבדה שבה עבדתי ואנחנו ניהלנו את הניסוי באופן אובייקטיבי, רק תחת פיקוח של מהנדס החברה.

לאור תוצאות הניסוי, תדלקתי את הרכב של זוגתי לאותה תקופה, פיאט אונו 92 מנוע 1000, רק ב 98 אוקטן, קידמתי הצתה ב 3 מעלות! ותאמתי מנוע בהתאם לכוון החדש.ההבדל בנסיעה היה שמים וארץ. "נוסע יותר טוב מאשר היה חדש" כלשון הזוגה דאז.

אגב, היכן ניתן לרכוש "מדרדר הצתה"? אני מעוניין.

פורסם

הוא בא רק עם מחשבי מנוע, עדיין מעוניין? :)

אם היה לי באוטו חיישן נקישות, הייתי מחבר - אבל יש לי עגלה עם קרבורטורים, והנקישות היחידות שאני שומע, הן מהמיסב הדפוק בטלטל :D

עוד משהו - קידום הצתה אמנם נותן הרגשה של חדות תגובת מנוע (ואכן התגובה מתחדדת), אבל להספק הסופי יש לו השפעה קטנה מאוד. ומה שאתה עושה בקידום הצתה, זה התאמה יזומה ל-98. אם אתה לוקח את אותו פיאט אונו ללא שינוי, ממלא ב-95, ואחרי זה ממלא ב-98, ובוחן על דיינו - הבדל לא תראה. ואם אין הבדל על דיינו, אז ההבדל שמישהו יכול להרגיש, הוא פסיכולוגי בלבד.

מה שכן, אם תיקח רכב ספורטיבי, נניח, כמו 911, תמלא ב-95, ואחרי זה ב-98 - יהיה מאוד סביר להניח שתרגיש הבדל.

מכאן אתה יכול לראות, למה המנוע תמיד עובד עם נקישות שלא מורגשות לאוזן - זה האזור של האפקטיביות הכי גבוהה:

http://www.faqs.org/faqs/autos/gasoline-faq/part3/section-1.html

אם ע"י דלק עם אוקטן גבוה יותר תמנע מהמנוע לעבוד באזור הזה - לא תקבל את אותה האפקטיביות.

בקיצור, מה שאני אומר:

אם המנוע באמת בנוי ל-95 (ולא מיועד להיות מסוגל לנצל דלק עם אוקטן גבוה יותר) - לא תקבל שום דבר טוב מלשים 98.

איך אפשר לדעת, אם למנוע יש "רזרבות"?

בלינק הראשון שהבאתי, יש דרך מאוד אפקטיבית - לעשות נסיעות של 2 מיכלי דלק עם 95, ואז 2 מיכלי דלק עם 98, לחשב צריכה ממוצעת, ולראות, אם היא משתפרת עם 98 או לא. אם כן - לרכב יש "רזרבות", אם לא - אז לא.

מה גם שאם להכפיל את הצריכה במחיר לליטר - אפשר לראות, כמה הנסיעה עלתה עם 95 וכמה עם 98, ולחשב, מה יותר יעיל לשימוש.

• תוכן חדש...