Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טוטאל לוס- שמאים וטכס קבורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

ריסקו לי את הרכב כשהיה בחניה

השמאי מטעמי היה היום ואמר שהנזק עולה על 60% מערך הרכב ולכן לא כדאי לתקנו

הוא הציע לי להפטר עבורי מהרכב=למכור אותו ולקזז את סכום המכירה מסכום הפיצוי שאקבל מהביטוח אותו אני טובע (הביטוח של הנהג הפוגע) ז"א שאם אקבל על האוטו 2000 שח וערכו במחירון 10000 הביטוח ישלם לי 8000. האם כך עובדים הדברים ?

האם כדאי לי להיפטר מהרכב בעצמי (יש לי מנוי גרר)?

שאלה נוספת - ערך הרכב במחירון לא מתייחס לצמיגים חדשים וטנק דלק = לא מעט כסף

ממי לתבוע? האם חברת הביטוח תשלם לי על זה?

תודה מראש

the bit

The bit

practice what you preach for:beerchug:

פורסם

יש לי חבר שהייתה לו לאדה,על האוטו היו מותקנים צמיגים חדשים+מגנזיום,הגה ספורט ועוד כל מני שטויות,יופ אחד מישהיא נכנסה בו והורידה אותו ואת הרכב מהכביש(טוטלוסט).

הבחור ניגש למגרש שבו הרכב היה מאוכסן

0מגרש משטרתי) והוריד את כל הדברים שהיו בעלי ערך(מגנזיום עם הצמיגים ועוד כל מני שטויות) ועדיין הוא קיבל את המחירון שלו(אז זה היה 4 אלף).

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

בדיוק, לפני שאתה מוסר את הרכב תוציא את כל הדברים בעלי ערך, רמקולים רדיו וכ...

יש לי חבר שהייתה לו לאדה,על האוטו היו מותקנים צמיגים חדשים+מגנזיום,הגה ספורט ועוד כל מני שטויות,יופ אחד מישהיא נכנסה בו והורידה אותו ואת הרכב מהכביש(טוטלוסט).

הבחור ניגש למגרש שבו הרכב היה מאוכסן

0מגרש משטרתי) והוריד את כל הדברים שהיו בעלי ערך(מגנזיום עם הצמיגים ועוד כל מני שטויות) ועדיין הוא קיבל את המחירון שלו(אז זה היה 4 אלף).

פורסם

תראו מדובר באונו 94 1400 - מאחר ואני לא אקנה עוד אונו אין לי מה להוריד את הגלגלים או מזגן

לגבי רמקולים ברור שאוריד

אבל מה לגבי שאר השאלות ששאלתי ? דחוף

תודה!!!!!

The bit

פורסם

אה - שכחתי - לי אין מקיף אבל לזה שפגע יש ויש ואני עובד מול הביטוח שלו

בגלל זה השאלות.

The bit

פורסם

השמאי שלך אמור לתת דו"ח על הממצאים שלו לגבי הנזק לרכב שלך. על סמך הדו"ח הזה אתה אמור ללכת לחברת הביטוח של הנהג הפוגע ולהגיש תביעה. אם היית מבוטח צד ג' בסוכנות, נסה להריץ את הסיפור דרכם - שהפקידה תעביר את המסמכים בעצמה, שתנג'ס לחברת הביטוח השנייה בעצמה וכו'. זאת גם הזדמנות לבדוק האם סוכנות הביטוח שלך עובדת בשבילך והאם שווה לחזור אליהם עם הרכב הבא שתקנה.

הסכום המקסימלי אותו תקבל מהם יהיה ערך הרכב לפי דו"ח השמאי שלך.

אין שום משמעות לכמות הדלק שנשאר, כמה הצמיגים חדשים או מצבו של כל חלק מכני אחר באוטו. כל מה שהשמאי עושה זה לפתוח מחירון לוי יצחק, לצלם ממנו את העמוד הרלוונטי, להקיף בעיגול את מחיר הדגם שלך ולצרף את זה לדו"ח. הנזק שייקבע לך בדו"ח זה מחירון לוי יצחק + עלות שמאי. אם הייתה גרירה, היא גם הייתה נכללת בסכום. ככה זה עובד, בין היתר מכיוון ששום שמאי לא יתחיל לחשב עכשיו מתי בדיוק קנית את הצמיגים, בכמה ערכם ירד מאז, איזה הנחה קיבלת בקניה וכו'. כנ"ל לגבי הדלק. אם הרכב היה תקין ובמצב נסיעה, אז מבחינתם הוא שווה מחירון.

לשמאים יש "חברים" בפירוקיות להם הם נוהגים למכור רכבים, בהתאם לדרישה. אני קיבלתי בזמנו 10% מערך הרכב מהפירוקיה. הצ'ק חיכה לי אצל השמאי ברגע שהם לקחו את האוטו. את שאר ערך הרכב תקבל מחברת הביטוח של הנהג הפוגע, מה שעלול לקחת זמן. קח בחשבון שעלולות להיות תשובות מחברת הביטוח כמו "פקידה X בדיוק בחופש ותחזור רק אחרי החגים ופקידה Y לא מטלפת בתביעות צד ג'".

פורסם

אתה יכול לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות נזיקית את ההפרש.

בכל מקרה בקש מחברת הביטוח את שווי הרכב עם התוספות (גם אם התוספות לא מבוטחות) היות ומדובר בתביעה של חברת הביטוח של הנהג הפוגע.

בהנחה שלא תקבל את הכסף, צלם את הפריטים, הוסף הצעות מחיר את הערכת שמאי לשווי הפריטים וגש לביהמ"ש, יש יסוד סביר להניח שתקבל את מבוקשך.

בכל מקרה כספים שלא שנויים במחלוקת חייבים להינתן ואסור להתנות אותם בסיום התביעה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
ז"א שאם אקבל על האוטו 2000 שח וערכו במחירון 10000 הביטוח ישלם לי 8000.
OK, החישוב לא נכון.

מקבלים על כלי רכב כלשהו מושבת בין 8 ל-10 אחוזים בלבד.

מה שאומר שאם המחירון 10000 תקבל 1000 ש"ח בלבד, אל תיתן לזה להתריד אותך בכלל אם אתה מקבל 8 או 10 אחוז.

לאחר מכן את היתרה תשווה ותשלם לך חברת הביטוח.

*לא תמיד נותנים מחיר מלא על פי הנקוב במחירון של לוי יצחק.

לפעמים מקזזים על פי היסטוריית הרכב ומחיר שוק משוער בהתאם להיסטוריה.

אופנוען

פורסם

בגלל שמדובר בתביעה של צד שלישי, אתה יכול להוסיף לתביעה את התוספות הקיימות.

כלומר, אם יש מזגן, חלון בגג, מגנזיום, ודברים מסוג זה(לא אזעקה, רדיודיסק)

אתה יכול להוסיף את זה לתביעה.

את מה שמשלמת הפירוקיה יקזזו לך מהצ'ק אותו תקבל מהביטוח, ואת השאר

תקבל מהפירוקיה.

קח בחשבון שתביעות צד ג' לוקחות זמן, ולא תקבל צ'ק עוד יומיים, אלא חודש

וחצי חודשיים במקרה הסביר. את כל התהליך רצוי שתעשה דרך הסוכנות בה

אתה מבוטח(בהנחה שיש לך צד ג'), כי הם יודעים איך ולמי לפנות בחברת

הביטוח השניה(של הרכב הפוגע). אם זו אותה חברה, בדרך כלל זה מקצר

את התהליך.

אם מסרבים לשלם לך על תוספות, או מחירון, בקש מהשמאי לתעד את זה

ופנה לתביעות קטנות. סיכוי גבוה שתקבל את המגיע לך.

כמו כן סביר שבתביעת ביטוח נמוכה כמו שלך לא יתעסקו עם זה יותר מידי,

ואחרי הזמן שציינתי תקבל את התשלום המלא, אבל תמיד יכולות להיות

הפתעות...

פורסם

בקיצור, על טנק דלק מלא וצמיגים חדשים אין תוספת.

תנסה אולי לפרק אותם ולהרויח כמה שקלים במכירתם בנפרד ולשאוב את הדלק שהיה ברכב (אם זה כ"כ משנה לך).

בנוגע לתביעה - זה ייקח חודש-חודשיים אם הצד השני מודה באשמה, אם לא אז צריך לגשת לתביעות קטנות ולהוכיח שהוא אכן אשם.

לנו לקח לקבל כסף על תאונה כשמונה חודשים! וזאת כיוון שהצד השני סירב להודות באשמתו (מזלנו שבית המשפט ראה את הדברים נכונה ותפס את הצד השני על שקר גס, אחרת כמו שהשופטת אמרה:"אם אני לא יכולה להחליט מי אשם, 2 הגרסאות אמינות ואין עדים, אני מבטלת את התביעה...).

קיצור צלם תמונות, חפש עדים שמור קבלות, כי לא פעם הצד האשם מקבל אח"כ עצה מדוד המעכאר שלו, שאומר לו לא להודות, מה כבר יש לו להפסיד? במקרה הכי גרוע הוא יהיה צריך לשלם, מה שקורה במילא אם הוא מודה, במקרה הכי טוב לא... ואז הוא משנה את גירסתו וכופר באשמה.

• תוכן חדש...